Jump to content

Recommended Posts

Posted

Браћо гробари, 

У ситуацији смо да о судбини клубова за које навијамо (као и о судбини свега и свакога у овој држави) одлучује озбиљан лудак који је спреман да баци под воз титулу првака Европе у кошарци и пласман на Светско првенство у фудбалу, само да не би слушао скандирање које му не одговара. У таквом околностима остају нам, по мени три опције поступања:

1. опција: Најурити СНС кадар из клуба, довести стручне људе, обезбедити спонзоре независне од лудака.

Епилог: Добијамо буџет у рангу Студентског центра, играње АБА2 лиге и оснивање новог клуба са сличним именом од стране државе и са буџетом какав сад има наш клуб. Типа "Партизан 1992".

И добијамо чисту савест. 

Скроз легитимно. 

2. опција: Правимо се блесави и уживамо у кошарци. Знамо ко обезбеђује лову и ко даје налоге (или бар дозволе) приватним бизнисменима и државном фирмама да се укључе у пул спонзора. Прелазимо преко тога, свесни да ћемо само тако гледати врхунске играче код нас и добијати врхунске тимове у фантастичној атмосфери. Знамо да неће због тога бити мање плате и пензије, јер тај новац није из тих фондова. Ако не у спортским клубовима, завршио би вероватно на неким приватним рачунима или у неку другу сврху подизања рејтинга режиму. На изборима гласамо против лудака. 

Епилог: Место у врху табеле ЕЛ. 

И то је легитимно. 

3. опција: Прихватамо паре, прихватамо ћаци председника, прихватамо игранку са менаџерима, али се лажемо да Он нема везе са свим тим. Да нас он чак и мрзи. Да некако његов послушник успева да окупи људе који имају озбиљне бизнисе (у држави у којој ће киоск да ти затворе ако продајеш погрешне новине) а који су потпуно независни од Њега некако. И ми смо онда опозиција режиму, скандирамо против председника, независни смо од њега, ко га јебе...

И онда смо у шоку кад се деси то што се десило.

Ја сам у шоку да је психо оволико трпео. 

Епилог: ово што се дешава Партизану. Ми настављамо да живимо у заблуди и мислимо да ће сменом послушника некако још више новца доћи у касу, и доживљавамо шок како сад немамо ни за Ђорђа Гагића, а камоли за Бруна Фернанда. Убедићемо себе да је због тога што су долазили да играју џабе код Жељка, а сад кад га нема тражиће вероватно неки новац. 

Нелегитимно и аутодеструктивно. 

• Ha-ha 1
Posted (edited)
3 hours ago, kojihit said:

Ja se nadam da mu je guilty pleasure da cita KKP teme na internet forumima, cause goddamn 

Odoh po Toscanello Rosso Caffe... 🙂

Budite realni...ne možete najuriti esenesovce iz uprave nakon upravo završene osme ofanzive za jebenu Mionicu.

Tamo na proleće, Bože zdravlja, ali ova tranzicija je morala i strpljivije i mudrije da se odigra. 

Džabari vam sad trljanje peskom.

Edited by Wingwalker
Posted

Mislim da niko ne moze da pretpostavi kako ce izgledati utakmica sutra. Da li ce biti prekida, kako ce reagovati ekipa a kako navijaci. Za ovu skupinu ne mogu da navijam, iskreno. Bas mi je tesko pao odlazak Obradovica.

Jedino prizeljkujem da ne bude nekog sranja i prekida jer bi nam to bas nastetilo.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Nikom nista said:

Jedno je sigurno... sutrašnja utakmica će biti gledanija od Superbola 😀

Ja obično stignem u Arenu sat vremena pre početka, sutra ću sat ipo. Za svaki slučaj.

Posted

Nakon Žocovog obraćanja sam razmišljao o celoj situaciji i imam alternativno objašnjenje situacije sa budžetom i Osetkovskim. Čak bih rekao da možda Ostoja sa te dve stvari nije ciljano bušio Žoca, da li je sa nekim drugim, ne znam.

Što se tiče budžeta, neki od vas su već pisali i ja sam siguran da je u pitanju projektovani budžet, koji nije u potpunosti obezbeđen. Samim tim je jasno da novca nema koliko se očekuje. Mene sada ne zanima zašto je tako i neću se baviti sa tim, mene zanima zašto Ostoja forsira priču o najvećem budžetu i moje objašnjenje to da je želeo da prikaže KKP kao ozbiljan evroligaški tim sa velikim ciljevima. Da se vrati ugled kluba u evroligaškim krugovima. Ta priča nije juče krenula, počela još pre par sezona dok se zahuhtavala borba za licencu. To je bio jedan od aduta. Najveći adut je bilo ime Želimira Obradovića, ali očito nedovoljno dok nije ušla malo ozbiljnija količina novca. Uslov za taj novac je bio da oba naša kluba dobiju licence. I siguran sam da se pumpaju cifre za budžete u oba kluba. Dokaz za KKP je izneo Žoc. Dokaz za Zvezdu je da će država uplatiti neki novac preko KSS, FK dati poklon...

Što se tiče Osetkovskog, mislim da je to Ostojin pokušaj da bude bitan i da se pomene i njegovo ime kao zaslužno. Uveren sam da ga je Miško obrlatio i ubedio kako će Osetkovski biti otkrovenje i ko zna šta još. Samo ne ide to baš tako, posebno ako trener od integriteta kaže da Osrtkovski nije ono što mu treba.

Dakle mislim da Ostoja sa ove dve stvari nije mislio da buši Žoca i podmeće mu klipove, više je to posledica nemanja šireg sagledavanja posledica svog delovanja (Osetkovski) i kontra efekta prazne priče (budžet).

Ostalo nemam potrebu da komentarišem jer je svašta ispisano a većina stvari su nagađanja, kao i ovo moje iznad.

Iskreno vam želim da što pre prebrodite ovu krizu jer koliko god vas ne voleo ne mrzim vas pa da seirim sada a svestan sam da je sama pojava Žoca u našoj košarci zadnjih 4.5 godine umnogome pomogla da i Zvezda danas bude to što jeste. Zato mi je danas krivo što je otišao na ovakav način. 

• Like 2
Posted

Elem, jasno je da koliko god Zeljko imao pravo na jedno ovakvo obracanje, mi smo sada u prezajebanoj situaciji i sada mora biti sve ili nista i to sto pre. Prakticno je jasno da nijedan ozbiljan trener nece sesti na klupu dok je ovakva situacija. Ekipa je skroz pogubljena, navijaci nervozni, sve naznake su tu da ova sezona moze biti katastrofalna i da cemo skrenuti sa puta da postanemo stabilan EL klub. Da se to izbegne potreban je plan, a ja trenutno ne vidim nigde bilo kakve naznake toga.

S jedne strane, ne mogu ocekivati od Zeljka koji je ocigledno vrlo narusenog zdravlja (to se zaista vidi na onom snimku) da jos nesto uradi, ali sa druge jasno je da je on trenutno jedini faktor koji povezuje sve Partizanovce i prakticno jedini covek koji moze na neki nacin da okupi ljude koji vole Partizan da preuzmu klub. Ne mislim da on mora da ima bilo kakvu funkciju, ali prosto mora da bude tu i da da podrsku toj grupi ljudi.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

U ovoj zemlji se zna gde se odlučuje ko će biti predsednik svake mesne zajednice, skoro pa ko će biti predsednik svakog kućnog saveta, ko će biti predstavnik odeljenja u savetu roditelja (ovo znam provereno)...

U tom kontekstu, a uz svo uvažavanje trenutnog besa i uzburkanih emocija, iluzorna je svaka priča tipa "da oteramo pošumljeno govedo, a onda Željko (ili bilo ko drugi) da okupi sposobne ljude koji vole Partizan..."

Saberite se ljudi, dok je ove vlasti umesto pošumljenog Ostoje može da dođe samo neki drugi Ostoja, eventualno nepošumljeni.

Naravno, naduvajte ga, oterajte ga, ogadite mu život, to je sve ok - ali suštinske promene o kojoj maštate (bar još neko vreme) neće biti.

Zato čuvajte klub time što navijate za novog trenera i ove igrače, kakvi god da su, druge nemate. Ništa neće pomoći ako im se najebete keve u hali.

• Like 3
Posted
8 minutes ago, MarioKempes said:

U ovoj zemlji se zna gde se odlučuje ko će biti predsednik svake mesne zajednice, skoro pa ko će biti predsednik svakog kućnog saveta, ko će biti predstavnik odeljenja u savetu roditelja (ovo znam provereno)...

U tom kontekstu, a uz svo uvažavanje trenutnog besa i uzburkanih emocija, iluzorna je svaka priča tipa "da oteramo pošumljeno govedo, a onda Željko (ili bilo ko drugi) da okupi sposobne ljude koji vole Partizan..."

Saberite se ljudi, dok je ove vlasti umesto pošumljenog Ostoje može da dođe samo neki drugi Ostoja, eventualno nepošumljeni.

Naravno, naduvajte ga, oterajte ga, ogadite mu život, to je sve ok - ali suštinske promene o kojoj maštate (bar još neko vreme) neće biti.

Zato čuvajte klub time što navijate za novog trenera i ove igrače, kakvi god da su, druge nemate. Ništa neće pomoći ako im se najebete keve u hali.

Da si ovo napisao pre godinu dana, imalo bi smisla naravno. U ovoj situaciji kad se banda raspada po šavovima mislim da jači pritisak možemo mi da napravimo na Ostoju nego Oskar i postavimo temelj za novi Partizan i pre smene vlasti koja će se dogoditi sledeće godine.

Posted
1 minute ago, ChrisJudd said:

Da si ovo napisao pre godinu dana, imalo bi smisla naravno. U ovoj situaciji kad se banda raspada po šavovima mislim da jači pritisak možemo mi da napravimo na Ostoju nego Oskar i postavimo temelj za novi Partizan i pre smene vlasti koja će se dogoditi sledeće godine.

Moguće da si u pravu, ali ne delim tvoje mišljenje (u smislu da vi možete da napravite jači pritisak na Ostoju nego gazda mu).

Ostoja nije neki random biznismen i predsednik Partizana koji silom prilika i iz nužde kohabitira sa vlašću. Ne, on je, zapravo, knjiški primer definicije pojma "ćaci".

Pre nego što je ušao u politiku (kod Velje Ilića) prekucavao je brojeve šasija na krntijama. Stvarno, to nije metafora.

Pre nego što je izdao Velju i prešao kod trenutnog gazde imao je plac sa kradenim i/ili prepravljanim krntijama u Preljini i trgovao je njima.

A šta ima sada - za manji deo znamo, za veći možemo samo da pretpostavimo.

S tim u vezi, njega gazda ne da drži za jaja, nego ga drži za svaku ćeliju njegovog jebenog tela. Ne da ne možete da napravite pritisak kao Oskar, nego ni blizu.

Posted
2 minutes ago, MarioKempes said:

Moguće da si u pravu, ali ne delim tvoje mišljenje (u smislu da vi možete da napravite jači pritisak na Ostoju nego gazda mu).

Ostoja nije neki random biznismen i predsednik Partizana koji silom prilika i iz nužde kohabitira sa vlašću. Ne, on je, zapravo, knjiški primer definicije pojma "ćaci".

Pre nego što je ušao u politiku (kod Velje Ilića) prekucavao je brojeve šasija na krntijama. Stvarno, to nije metafora.

Pre nego što je izdao Velju i prešao kod trenutnog gazde imao je plac sa kradenim i/ili prepravljanim krntijama u Preljini i trgovao je njima.

A šta ima sada - za manji deo znamo, za veći možemo samo da pretpostavimo.

S tim u vezi, njega gazda ne da drži za jaja, nego ga drži za svaku ćeliju njegovog jebenog tela. Ne da ne možete da napravite pritisak kao Oskar, nego ni blizu.

Možda grešim, ali mislim da se Ostoja ozbiljno obogatio pre ove vlasti i da pripada grupi biznismena koji su u sekti zbog plaćanja reketa da ih ne diraju.