Pikac Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 34 minutes ago, SteveFrancis#3 said: ali ovo svodjenje na Cicvu nas izbusio mi je smesno, pa i otuzno. Nije tuzno...bolesnik koji o ZeljkuΒ prica u dnevniku 10 minuta i juri"Boru Konja" sa drustvenih mreza je na sve spreman ... 3
Kooineeperk Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 5 minutes ago, wrach said: Uz duzno postovanje, svi treneri koji su prosli kroz KKCZ i dobili otkaz u prethodnih 10ak godina, zajedno - nisu velicina jednog Zeljka Obradovica. Tako da, ovo je neuporedivo. Β To uopste nije pitanje i ne poredim. Β Jeste li vi KK Partizan ili ste KK Zeljko? Β Neki od vas su sami rekli - niko nije veci od Partizana i tako treba da bude. I ja se s tim slazem.Β 3
kendrick duckworth Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 3 minutes ago, robespierre said: Β Epiktet. EpikKur
Arsenije Pesic Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) Aj' majke ti Kooin za pojas zadeni, bar veΔeras. Edited 22 hours ago by Arsenije Pesic 12 1 1
Kooineeperk Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 3 minutes ago, SuperTraktorko said: Β Kolega, pusti ljude na miru veceras... Β Nisam rekao nista sto i neki od njih vec nisu rekli. Pa eno, i Keni. Raspilavili su se.Β Β Necu ovde da glumim nekog dobronamernog komsiju i placem sa nekima od njih, tapsem ih po ramenu, uveravam da ce biti sve ok...Β Β Bice, mozda, ako se presaberu svi. Β Zeljko je povukao prvi potez. I zbog toga imam veci respect za njega nego pre toga. Β Sad sto pre moraju sledeci potezi da se povlace ali bez Zeljka. Nema mesta za neku kuknjavu.
kojihit Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, Elevator Operater said: Β Ne znam jel ta Insta prepiska legit, ali svako od nas bi slicno reagovao. Jbt, najbolji igrac koji se pritom i trudi i dodje neki nepismeni majmun da mu sere u dm.Β Β Apsolutno, zaboravih da dodam ako je tacno, totalmo razumljiva reakcija i napuΕ‘avanje kloΕ‘ara 2
kendrick duckworth Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago BaΕ‘ sam skoro priΔao drugaru, bili smo zajedno u super ekipi na moru '21, divlja plaΕΎa, alkohol, divan dan, neΕ‘to se Ε‘tekali za internet, osuΕ‘im se i pripalim - kad ono zvaniΔno dolazi Ε½elimir. Jedan od najjaΔih dana poslednjih 7-8 godina instant postao joΕ‘ jaΔi - instant trans i maΕ‘tanje nakon muΔne sezone sa Ε Δepom, neshvaΔenim veganom Filipovskim, praznim arenama, KrkaΔenja i 7. mesta... Danas prenaporan dan, izobeΔavao svaΕ‘ta, ne da mi se niΕ‘ta, kad eto vesti koju iako sam oΔekivao nakon sinoΔnjih dogaΔaja, nikako nisam bio ΕΎeljan da varim.Β Β Meni je Partizan sinonim za vernost, porodicu i iracionalnu ljubav, ne zato Ε‘to se tako priΔuje, veΔ zato Ε‘to sam ga tako i upoznao - kroz porodicu i u periodu deΔaΔke naivnosti. I nekako prirodno se tu uΕ‘unjao i Ε½eljko ObradoviΔ i vremenom postao tiha patnja, maΕ‘ta kojoj nikada nije bilo pravo vreme. Nije ni leta '21, zapravo je jedno od gorih vremena bilo, zbog ispraΕΎnjene kase, frustracija i koronke. Ali se dogodilo, jer je on zavrΕ‘io neku svoju priΔu, rasla mu je ΕΎelja o decimi tamo gde je sve poΔelo, a mi ispruΕΎili ruku ka jedinom spasiocu. Β Ne mislim da smo se kao navijaΔi ogreΕ‘ili, koliko god se neslagao sa nekim viΔenjima pojedinih navijaΔa. Ekstremi i anomalije su svakako neΕ‘to Ε‘to ne fermam u bilo kojem kontekstu. Ε½elimir nam je dao mnogo, dao nam je sve, a ako bih neΕ‘to morao da izdvojim, to je vera i nada. Jer realno, sa njim fejlovao ili briljirao, je uvek sve moguΔe, otvara vrata koja ni najuspeΕ‘niji biznismeni, najtemeljniji treneri i najveΔi grobari u klubu ne mogu, jer je 30 godina utemeljivao po kontinentu. Β Ko zna Ε‘ta bi bilo da podzemne vode ispod WiZink centra nisu podivljale ili da je Ljulj manji cigan nego Ε‘to jeste. OstaΔe jedan jak Ε‘bb kbb i uspomena na tako blizu, a tako daleko momenat kada je svaka utakmica pisala neku svoju priΔu. Β Razlog zaΕ‘to je meni Ε½elimir uvek yes, i na 4-9 i na rascepu ekipe, jeste Ε‘to se meni pale lampice u deΔaΕ‘tvu, naivnosti i maΕ‘ti, Ε‘to proradi iracionalni grobar, Ε‘to baΕ‘ ΕΎelim sa njim da nam se desi neΕ‘to veliko, da se deΕ‘ava neΕ‘to dobro. Ima ovde matorijih i dosta matorijih, ali i sam sam propatio sa ovim klubom i ne bi bio prvi rodeo. Radije bih Δetiri sezone trpeo i neke koji ne zasluΕΎuju to, a da se svake pete desi klik kao Ε‘to jeste pre par godina.Β Β Jebiga, ΕΎeleo sam da bude tu dokle god kognitivne moguΔnosti mu to dozvoljavale, ali video sam sinoΔ da je to to. I sa te strane sam miran, jer znam da odlazi bukvalno kada nema niΕ‘ta viΕ‘e Ε‘to moΕΎe da se uradi ili promeni. Nisam skroz miran jer znam da kada ode, to je to, ta naΕ‘a priΔa se zavrΕ‘ava i kakva god da bude sledeΔa, neΔe biti ta. Neko je povukao paralelu sa raskidom/emotivnim rastancima, i to realno jeste to, verujem za veΔinu nas. Nije the one that got away jer je prsten stavio joΕ‘ '92, ali nije doΔekao zlatnu svadbu i to je sada realnost. Β Na kraju dana, radio je sve Ε‘to je u njegovoj moΔi, na parketu to nije bilo dobro, a oΔigledno ni u svlaΔionici. Idu neki novi dani, proΕ‘li smo veΔ teΕ‘ke momente, ali ovaj se stvarno Δini najteΕΎi, emotivno. Patetika je zaista neizbeΕΎna jer realno - nema veΔe ljubavne priΔe za sve Partizanovce od ove. I treba da je Δuvamo, pamtimo i... da nam bude drago Ε‘to se desila.Β Gugla breakup coach poslove... 15 16
kojihit Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ja sam inace dosta teska zena na suze, ali sam se rasplakala na ovaj oprostajni video, ali i Kendrikov postΒ Β π Β Skontala sam i da, posto sam bila u nedelju na utakmici, sam nenadano bila.na poslednjoj Zeljkovoj utakmici u Areni pa mi dosao jos veci bedak sve 2 1
DameTime Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 3 minutes ago, kojihit said: Ja sam inace dosta teska zena na suze, ali sam se rasplakala na ovaj oprostajni video, ali i Kendrikov postΒ Β π Β Skontala sam i da, posto sam bila u nedelju na utakmici, sam nenadano bila.na poslednjoj Zeljkovoj utakmici u Areni pa mi dosao jos veci bedak sve Β A jaΒ lakaΒ na suzama, jbg... πΒ Skrolujem Instagram i Ε‘mrckam.Β β€οΈβπ©Ή
Pantelija Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Razumem vaΕ‘e reakcije. Mislim, nemojte se ljutiti, da nije stvar u Ε½eljku kao treneru. Treneri stalno dolaze i odlaze, takva im je sudba. Ovo je mnogo ozbiljnija stvar koja mene okorelog zvezdaΕ‘a plaΕ‘i. Ovo je napad na Δoveka koji od nikog ne zavisi, koji je do uspeha doΕ‘ao iskljuΔivo svojim radom i talentom. To Δaciji ne praΕ‘taju. Morodor je udario prvo na vas. Mi smo sledeΔi. Neka je svima nama Bog u pomoΔi!Β 1 3 1
ChrisJudd Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Svaki njegov potez veΔi od tuceta pobeda u nizu veΕ‘taΔkih klubovaΒ 1 2 8 1 1
mipivi Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Bogu hvala, zelimir nie umro. Da nam zivi jos 100 godina. Β Dosao je kad niko koje zelimo da dodju ne dolaze. U naponu snage, spreman da krunise svoj legacy u svom klubu.Β Β Instant nam je doneo reanimaciju i od zivog lesa nas vratio u zivi klub.Β Β Ocekivanja su bila velika. Ocekivao je on, ocekivali su oni koji su s njim radili, ocekivali smo mi koji smo uz njega i takve kao on, taj klub.Β Β I uz turbulentan, neprijatan, los pocetak, to smo i dobili. 4-5 meseci najboljeg euro basketa jos od vremena... Kad je zeljko igrao nakbolji basket u feneru. Basketa koji vraca veru u basket kao igru. Lepu igru.Β Β Osecali smo da je to to. Sad tj tad ce zeljko uzme, nama da i odjase u sunset. I onda ono. I nebi to. I jbg. Β SVE pre, a ubi boze posle, nije valjalo bas nista. Sto se zeljka tice. Narcisoidnost, tvrdoglavost, nadrkanost... dostae π a ima jos π nisu i to stvari koje smo ocekivali i koje su nam trebale od najveceg europskog trenera i nase zive legende. Nesto drugo smo ocekivali i zeleli. Za njega. I za nas. Β Jbg. Nije to doneo. Veliki neuspeh. Njegov. I nas. Ali to je sport. Da neuspesi nisu vako gorki, uspesi slatki bili ne bi.Β Β Ako je otisao. Trebao je ranije.Β Β Hvala mu sto je bio i sta je uradio za klub van terena.Β Β Sledeca tekma mora pocne sa 5 minuta ovacia: Obradovic Zeljko! Β A nije ovo fmp, gde sklonis grka i ekipa prodise. Ovde pola stvarno treba prodise, al pola treba zadaviti. To tamo nije situacija. Β Inace, vrlo cudna i interesantna situacija tamo jeste. Moram je jednom izanalizirati. Kad jbno ukapiram sta se desava. Posto ovo sto kod njih ide od ocekivanog raspada na pocetku, do fenomenalnog basketa vcrs, ja gledo ranije cesto i nisam π Β Β Β Β Β Β 1
Pikac Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Dobijena bitka(nije rat) Hulje nad Zelimirom i Partizanom....krenulo se sa popovima i ultrakopovima oko Mirotica pre dve sezone a posle se samo nastavilo oko studenata...ko ovo ne zeli da vidi i prizna bez obzira sa koje je strane brda nije realan ili zmuri na oba oka... 1 1 7 2
Nikom nista Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 hour ago, Pikac said: Dobijena bitka(nije rat) Hulje nad Zelimirom i Partizanom....krenulo se sa popovima i ultrakopovima oko Mirotica pre dve sezone a posle se samo nastavilo oko studenata...ko ovo ne zeli da vidi i prizna bez obzira sa koje je strane brda nije realan ili zmuri na oba oka... 200% se slazem. Mislim da je pocetak ove sezone samo ono sto je Gavrilo Princip za IWW... povod, kap koja je prelila ΔaΕ‘u. A ΔaΕ‘a se punila... i punila... i punila...Β Ko zna sta je sve gutao i trpeo.Β Ja sam ubedjen da je i nedovodjenje centra i krΕ‘tenog 2. pleja na fin ili manje fin naΔin usmeravano kroz finansije. Tipa: Batler...jbg nema bas para, kriza, znaΕ‘ sponzori kasne itd. Kalates... ma daj, dovodi, reΕ‘iΔemo pare... 1
Ne sam Safete Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Β Β Β Ne znam za vas meni je ovo baΕ‘ teΕ‘ko palo.Β I to se mnogo gore osjeΔam jutros nego juΔe. 9 2
NMX Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago BraΔo grobari, saΔe jedan ΔarΕ‘af pa eto ga u spoileru. Kome je dosadno nek Δita, tu sam za dalja napuΕ‘avanja Β Spoiler Ovo nije obiΔan odlazak jednog trenera, ode X doΔe Y i to je svakako svima jasno. Niti je Ε½eljko bio samo trener u Partizanu. A verovanto ni bilo gde drugo gde je radio (sem eventualno PRIMA hehe sezone kod vas). U ostalim klubovima je bio sve i svja i maltene skaut, gm, trener, pomoΔni trener i psiholog (vratiΔu se na ovo br1), sve u jednom. Mi ciganji to nismo nikada imali, Δak ni u Radonjinoj eri, jer UdbojΕ‘a. Zapravo nama je tom omnipotentnom biΔu bio bliΕΎi Δoki nego bilo koji trener zato je i smena trenera kod nas bilo toliko i iΕ‘le ko na traci pa se ciganija navikla a bogami i navukla pa ne haje da potegne argument smene posle jedne loΕ‘e Δetvrtine a kamoli par meΔeva ili sezona. I sad, da je Ε½eljko kod nas cenim da bi leteo negde na pola one vaΕ‘e Kaminski sezone, na kraju te sezone svakako uz slavlje i vatromet, na kraju proΕ‘le sezone vrlo verovatno, posle ove 4:9 serije (vratiΔu se na ovo br2) sigurno. Kod vas nije. I iskreno β veliki rispekt za to. Naravno da on iz KKP moΕΎe samo da ode ovako kako je otiΕ‘ao, samoinicijativno manje viΕ‘e (vratiΔu se na ovo br3). I tu onda dolazim do hemije koju ste vi imali. Koja je za sportski kolektiv zapravo paradoksalna. Vas je ujedinilo i ujedinjene drΕΎalo njegovo prisjustvo a ne ono Ε‘to inaΔe ujedinjuje tim - skup pojedinaΔnih dobrih priΔa i likova, dobri rezultati, neka nedaΔa ne daj boΕΎe itd. Nego on. ZajedniΕ‘tvo u ideji neΔega Ε‘to se Δeka (to koliko je decima bila realna ne ove nego bilo koje godine, pa Δak i u za malo sezoni, vi najbolje znate ali ovde neΔu soliti ranu). I za to rispekt. Verovatno jedna od boljih sportskih priΔa (svakako ne na zdravim sportskim osnovama, nije ovo neka Lester 2016. priΔa ali neΕ‘to nalik tome) i do ove sezone sam, uprkos tamburanjima kojih je bilo, uprkos trofejima koje smo u manjoj ili veΔoj meri ipak zadrΕΎali β bio malo ljubomoran. Jer te hemije kod nas baΕ‘ dugo nije bilo (sada je valjda ima u pm) ako je i ikad u meri da se neko ovoliko poveΕΎe sa timom pa Δak i kad tim igra loΕ‘e a toga je bilo viΕ‘e nego kad tim igra dobro. I to je sve Ε½eljkova zasluga. Β Ja liΔno sa Ε½eljkom imam problem koji nema veze sa KKP i deo je mog bolesnog odnosa i ljubavi prema koΕ‘arkaΕ‘koj reprezentaciji i posle 2005. Ε½eljko za mene viΕ‘e nije ista ona osoba koju sam kao klinac gledao kao boga dok je donosila trofeje devedesetih. Verovatno je to deo aure svih tih velikih magova svog zanata, ta sujeta do plafona i nemoguΔnost da se prizna greΕ‘ka pa onda ceo tim pod autobus (a isto tako sam UBEΔEN da je baΕ‘ ta 2005. od Ε½eljka napravila joΕ‘ boljeg trenera jer ga je naterala da menja neke stvari, svakako u svojoj glavi i pozadini kako bi spolja ostala ta aura bezgreΕ‘nosti). Ni Ε½eljko kao osoba nije neΕ‘to meni blisko, ni Ε½eljkov privatni ΕΎiovot nije moj forte ali boΕΎe moj, nije ni Maradonin, ni TeodosiΔev ni 505 drugih pa je to nebitno i te priΔe koje su iΕ‘le, Ε½eljko ΕΎenskaroΕ‘, kafandΕΎija....who gives a fuck. MeΔutim, od 2005. Ε½eljko je za mene rendom trener i ni trofeji ni dolazak u KKP nisu niΕ‘ta promenili. Svakako je postao omraΕΎeniji dolaskom kod vas, ΕΎelja da se pobedi najbolji i tako to. Β Da zavrΕ‘avam polako pa da se vratim na ono odozgo. No1 β Psihologija je verovatno nauka kojom bi se bavio da nisam studirao prava al jbg, ziheraΕ‘ i piΔka. I gledam koliko je psihologija prisutna u svakom segmentu danaΕ‘njice od ubogog korpo sveta do sporta. Ε½eljko je (ovo Δe biti Δudno ali je tako) istovremeno bio i najbolji i najgori psiholog na svetu. Verovatno najbolji prijatelj koga svaki igraΔ moΕΎe da ima i istovremeno najveΔi kritiΔar svakoga (to da su te kritike apsolutno opravdane, ne da stoji nego je kao kuΔa). Samo jbg, svet se menja, ljudi su se promenili ne za 20 i kusur nego za poslednjih 5 godina a tu Ε½eljko kaska i odbija (sujeta, veliki, najveΔi, Ε‘ta god) da prizna da ga je vreme pregazilo i da onaj Ε½eljko koji je komandovao Saletom, Saletom; RebraΔom.... Spanulisom, Ε arasom, Dijamantidisom... Datomeom, Bogdanom... viΕ‘e nije od iste upotrebne vrednosti kao Ε‘to je bio tada i tu leΕΎi ogroman deo problema koji se gurao pod tepih ΔekajuΔi neki san ili Ε‘ta veΔ. Β No2.. 4:9 je niΕ‘ta. Imao je Ε½eljko i gore sezone, uvek spori start. NiΕ‘ta to nije rezultatski straΕ‘no i verujem da ni sada ne bi bilo da su druge stvari bile ok. Da svlaΔionica nije pukla (ovo nisam hteo da priΔam da ne solim ranu ali ovo je javna tajna i to ne iz kafana nego iz kluba, da ga ova banda od igraΔa ne jebe 5% joΕ‘ od proΕ‘le sezone, Δijom zaslugom - moΕΎe da se diskutuje) ni sada 4:9 ne bi bio smak sveta, psoebno jer ide baΕ‘ dobar raspored za vas. No3. E to je malo jebeno, ista ΔarΕ‘ija koja kaΕΎe ovo za svlaΔionicu kaΕΎe i da su pritisci da ode zbog rezultata bili ogromni i da sui dolazili mahom od ekipe koja sebe vidi kao Ostojinu zamenu. U ovo baΕ‘ nisam spreman da poverujem skroz no dani pred nama Δe to svakako pokazati. Β Za kraj dve stvari. Ε½eljko je preveliko koΕ‘arkaΕ‘ko ime da bi se radilo ovo Ε‘to se radi i spinuje kako odlazi zbog politike i pritisaka. Prvo, jer onda kaΕΎete da nema kiΔmu Ε‘to je sve sem taΔno a drugo β relativizujete njegove greΕ‘ke kojih je bilo i opravdavate ih deΕΎurnim krivcem (crko da bog da) i pravite situaciju gde Δe greΕ‘ke koje ostaju biti abolirane. Β A drugo, ja apsolutno razumem da je Ε½eljko za sve vas bio viΕ‘e od kluba. Ε to je em lepo em romantiΔno em jedinstveno. Samo je i rupa koju ste sami kopali bezmalo 5 godina i iz koje sada morate da izaΔete kako znate i umete. Jer ima Partizana nakon Ε½eljka i te kako. Da li je to debeli Ε½abar, Sale ili neko treΔi Δak nije ni bitno. Krenuli ste (smo) putem neke korporativizacije i u njoj nakon odlaska COOa korporacija ne ide u steΔaj nego gura napred. Β ObriΕ‘ite suze, verujem da nije ni najmanje lako ali Δe biti. Bilo je Partizana i pre a biΔe ga svakako i posle Ε½eljka. Saberite se pa se vidimo za 10ak dana da se poΕ‘ibamo ko ljudi. Β 17
Π‘ΡΠ΅Π»Π°Π ΠΎΡΠ° Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 24 minutes ago, Nikom nista said: 200% se slazem. Mislim da je pocetak ove sezone samo ono sto je Gavrilo Princip za IWW... povod, kap koja je prelila ΔaΕ‘u. A ΔaΕ‘a se punila... i punila... i punila...Β Ko zna sta je sve gutao i trpeo.Β Ja sam ubedjen da je i nedovodjenje centra i krΕ‘tenog 2. pleja na fin ili manje fin naΔin usmeravano kroz finansije. Tipa: Batler...jbg nema bas para, kriza, znaΕ‘ sponzori kasne itd. Kalates... ma daj, dovodi, reΕ‘iΔemo pare... Razvuceni su na sve strane od Rusa, Amera, Makrona, svakodnevni pritisci od strane sopstvenog naroda, a oni razmisljaju da li ce u Partizan doci Batler ili Kalates. Aj molim vas. Procitajte malo temu fkcz pa vidite kako se gleda na trenera kome se uprava i politika mesaju u posao. Taj trener onda nije zrtva, nego saucesnik. Ako neko ima ime i moc da ne trpi takve stvari to je Obradovic. Ispada na kraju kao da ga je drzava oterala dok je redjao pobede i trofeje, a ono je skroz suprotno - covek otisao jer se nakupilo poraza sto bi rekla Rada Nikolic. 4
ScepanScekicSto Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 2 hours ago, Pikac said: Dobijena bitka(nije rat) Hulje nad Zelimirom i Partizanom....krenulo se sa popovima i ultrakopovima oko Mirotica pre dve sezone a posle se samo nastavilo oko studenata...ko ovo ne zeli da vidi i prizna bez obzira sa koje je strane brda nije realan ili zmuri na oba oka... ko ovo ne vidi tome ne vredi objasnjavati.. Β ja sam to pisao koliko puta ovih godina.. ali ne.. vaznije je odgovornost trenera, pa evo je je... on je covek preuzeo... izgubili smo najboljeg jer je tu odgovornost za koju je prozivan na raznim mestima preuzeo, a iza te odgovornosti su se sakrili svi ostali.. Β pisao sma vec.. ovo je takav poraz da toga niste svesni... Β evo konkretno ja... cuvar vatre, funkcionisem na principu poverenja. Dok je zeljko bio tu, da su rekli treba xyz para za pojacanje, gde treba da uplatim? PArt + moze, sezonska 100.000 dinara moze... sts god... Β iskljucivo i jedino zbog toga sto bogu hvala mogu da platim... mozda sma ovca, ali iskljucivo zbog poverenja u Β zeljka Β ostoji ne verujem ni da je sad dan.. iz tog razloga part+ juce otkazan, sezonsku za iducu godinu 99% necu uzimati...Β Β Videcemo kad se osveste, pa nema hajpa oko zeljka, pa moras da platis postojece igrace, a nemad 10-12.000.000 eura od ulaznica, onda lepo kao zadnji ker kod gospodara da molis, a on ce da ti daje mrvice na sta ce da se kaze hvala...Β Β narod... stoka... kojoj je vucic mera... 2
JPM Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago @NMXΒ U Partizanu nije postojao covek koji bi smenio Zoca, to je valjda jasno. Ostoja je pustio da se mucenje nastavi dok Zoc ne presece, sto se i desilo. I mislim da navijaci Partizana treba da budu zahvalni upravo svom dojucerasnjem treneru na tome. Uprava bi se umesno krila iza ne donosenja nikakve odluke. Β Ja nemam ni najmanje sumnje da je postojala odredjena doza sabotaze od strane drzave, first and foremost sa finansijske strane. Jer sad vise nemas domacu osnovuTMΒ pa da ih arcis bez dinara primanja na neku foru patriotizma. Ovo su sve profesionalci koji igraju za lovu.Β Β Zeljkovo shvatanje kosarke nije isto kao i shvatanje kosarke nove generacije kosarkasa. Da li se meni to svidja, ne. Da li je to tako...da svakako, cak je i nas Obradovic pricao o tome da je morao malo da "smanji decibele"kako ne bi bilo konflikta u svlacionici. Danas su igraci, ne beli medvedi, ali najzasticeniji ikada. Imaju jake, osigurane ugovore, imaju menadzere kojima seva paja za vise interese, imaju kolektive i sindikate. Na kraju krajeva, imaju jebenu arbitrazu za svako pravno pitanje. Moras da im titras jajca. Treneri, posebno starijeg kova, i posebno evropski, tu nemaju sta da traze. Β Nije Zocov mandat toliko slab koliko su navijaci ocekivali povratak u vrh evropske kosarke. I nije ni bilo daleko od toga da ne bese Punterove glupe reakcije. Β Tako da...ono, sta reci.
DameTime Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 40 minutes ago, NMX said: BraΔo grobari, saΔe jedan ΔarΕ‘af pa eto ga u spoileru. Kome je dosadno nek Δita, tu sam za dalja napuΕ‘avanja Β Β Reveal hidden contents Ovo nije obiΔan odlazak jednog trenera, ode X doΔe Y i to je svakako svima jasno. Niti je Ε½eljko bio samo trener u Partizanu. A verovanto ni bilo gde drugo gde je radio (sem eventualno PRIMA hehe sezone kod vas). U ostalim klubovima je bio sve i svja i maltene skaut, gm, trener, pomoΔni trener i psiholog (vratiΔu se na ovo br1), sve u jednom. Mi ciganji to nismo nikada imali, Δak ni u Radonjinoj eri, jer UdbojΕ‘a. Zapravo nama je tom omnipotentnom biΔu bio bliΕΎi Δoki nego bilo koji trener zato je i smena trenera kod nas bilo toliko i iΕ‘le ko na traci pa se ciganija navikla a bogami i navukla pa ne haje da potegne argument smene posle jedne loΕ‘e Δetvrtine a kamoli par meΔeva ili sezona. I sad, da je Ε½eljko kod nas cenim da bi leteo negde na pola one vaΕ‘e Kaminski sezone, na kraju te sezone svakako uz slavlje i vatromet, na kraju proΕ‘le sezone vrlo verovatno, posle ove 4:9 serije (vratiΔu se na ovo br2) sigurno. Kod vas nije. I iskreno β veliki rispekt za to. Naravno da on iz KKP moΕΎe samo da ode ovako kako je otiΕ‘ao, samoinicijativno manje viΕ‘e (vratiΔu se na ovo br3). I tu onda dolazim do hemije koju ste vi imali. Koja je za sportski kolektiv zapravo paradoksalna. Vas je ujedinilo i ujedinjene drΕΎalo njegovo prisjustvo a ne ono Ε‘to inaΔe ujedinjuje tim - skup pojedinaΔnih dobrih priΔa i likova, dobri rezultati, neka nedaΔa ne daj boΕΎe itd. Nego on. ZajedniΕ‘tvo u ideji neΔega Ε‘to se Δeka (to koliko je decima bila realna ne ove nego bilo koje godine, pa Δak i u za malo sezoni, vi najbolje znate ali ovde neΔu soliti ranu). I za to rispekt. Verovatno jedna od boljih sportskih priΔa (svakako ne na zdravim sportskim osnovama, nije ovo neka Lester 2016. priΔa ali neΕ‘to nalik tome) i do ove sezone sam, uprkos tamburanjima kojih je bilo, uprkos trofejima koje smo u manjoj ili veΔoj meri ipak zadrΕΎali β bio malo ljubomoran. Jer te hemije kod nas baΕ‘ dugo nije bilo (sada je valjda ima u pm) ako je i ikad u meri da se neko ovoliko poveΕΎe sa timom pa Δak i kad tim igra loΕ‘e a toga je bilo viΕ‘e nego kad tim igra dobro. I to je sve Ε½eljkova zasluga. Β Ja liΔno sa Ε½eljkom imam problem koji nema veze sa KKP i deo je mog bolesnog odnosa i ljubavi prema koΕ‘arkaΕ‘koj reprezentaciji i posle 2005. Ε½eljko za mene viΕ‘e nije ista ona osoba koju sam kao klinac gledao kao boga dok je donosila trofeje devedesetih. Verovatno je to deo aure svih tih velikih magova svog zanata, ta sujeta do plafona i nemoguΔnost da se prizna greΕ‘ka pa onda ceo tim pod autobus (a isto tako sam UBEΔEN da je baΕ‘ ta 2005. od Ε½eljka napravila joΕ‘ boljeg trenera jer ga je naterala da menja neke stvari, svakako u svojoj glavi i pozadini kako bi spolja ostala ta aura bezgreΕ‘nosti). Ni Ε½eljko kao osoba nije neΕ‘to meni blisko, ni Ε½eljkov privatni ΕΎiovot nije moj forte ali boΕΎe moj, nije ni Maradonin, ni TeodosiΔev ni 505 drugih pa je to nebitno i te priΔe koje su iΕ‘le, Ε½eljko ΕΎenskaroΕ‘, kafandΕΎija....who gives a fuck. MeΔutim, od 2005. Ε½eljko je za mene rendom trener i ni trofeji ni dolazak u KKP nisu niΕ‘ta promenili. Svakako je postao omraΕΎeniji dolaskom kod vas, ΕΎelja da se pobedi najbolji i tako to. Β Da zavrΕ‘avam polako pa da se vratim na ono odozgo. No1 β Psihologija je verovatno nauka kojom bi se bavio da nisam studirao prava al jbg, ziheraΕ‘ i piΔka. I gledam koliko je psihologija prisutna u svakom segmentu danaΕ‘njice od ubogog korpo sveta do sporta. Ε½eljko je (ovo Δe biti Δudno ali je tako) istovremeno bio i najbolji i najgori psiholog na svetu. Verovatno najbolji prijatelj koga svaki igraΔ moΕΎe da ima i istovremeno najveΔi kritiΔar svakoga (to da su te kritike apsolutno opravdane, ne da stoji nego je kao kuΔa). Samo jbg, svet se menja, ljudi su se promenili ne za 20 i kusur nego za poslednjih 5 godina a tu Ε½eljko kaska i odbija (sujeta, veliki, najveΔi, Ε‘ta god) da prizna da ga je vreme pregazilo i da onaj Ε½eljko koji je komandovao Saletom, Saletom; RebraΔom.... Spanulisom, Ε arasom, Dijamantidisom... Datomeom, Bogdanom... viΕ‘e nije od iste upotrebne vrednosti kao Ε‘to je bio tada i tu leΕΎi ogroman deo problema koji se gurao pod tepih ΔekajuΔi neki san ili Ε‘ta veΔ. Β No2.. 4:9 je niΕ‘ta. Imao je Ε½eljko i gore sezone, uvek spori start. NiΕ‘ta to nije rezultatski straΕ‘no i verujem da ni sada ne bi bilo da su druge stvari bile ok. Da svlaΔionica nije pukla (ovo nisam hteo da priΔam da ne solim ranu ali ovo je javna tajna i to ne iz kafana nego iz kluba, da ga ova banda od igraΔa ne jebe 5% joΕ‘ od proΕ‘le sezone, Δijom zaslugom - moΕΎe da se diskutuje) ni sada 4:9 ne bi bio smak sveta, psoebno jer ide baΕ‘ dobar raspored za vas. No3. E to je malo jebeno, ista ΔarΕ‘ija koja kaΕΎe ovo za svlaΔionicu kaΕΎe i da su pritisci da ode zbog rezultata bili ogromni i da sui dolazili mahom od ekipe koja sebe vidi kao Ostojinu zamenu. U ovo baΕ‘ nisam spreman da poverujem skroz no dani pred nama Δe to svakako pokazati. Β Za kraj dve stvari. Ε½eljko je preveliko koΕ‘arkaΕ‘ko ime da bi se radilo ovo Ε‘to se radi i spinuje kako odlazi zbog politike i pritisaka. Prvo, jer onda kaΕΎete da nema kiΔmu Ε‘to je sve sem taΔno a drugo β relativizujete njegove greΕ‘ke kojih je bilo i opravdavate ih deΕΎurnim krivcem (crko da bog da) i pravite situaciju gde Δe greΕ‘ke koje ostaju biti abolirane. Β A drugo, ja apsolutno razumem da je Ε½eljko za sve vas bio viΕ‘e od kluba. Ε to je em lepo em romantiΔno em jedinstveno. Samo je i rupa koju ste sami kopali bezmalo 5 godina i iz koje sada morate da izaΔete kako znate i umete. Jer ima Partizana nakon Ε½eljka i te kako. Da li je to debeli Ε½abar, Sale ili neko treΔi Δak nije ni bitno. Krenuli ste (smo) putem neke korporativizacije i u njoj nakon odlaska COOa korporacija ne ide u steΔaj nego gura napred. Β ObriΕ‘ite suze, verujem da nije ni najmanje lako ali Δe biti. Bilo je Partizana i pre a biΔe ga svakako i posle Ε½eljka. Saberite se pa se vidimo za 10ak dana da se poΕ‘ibamo ko ljudi. Β Β OdΒ objektivnihΒ komΕ‘ija priznajem samo tebe.Β Β Sve 5, ali sa ovim delom o psihologiji se debelo ne slaΕΎem. Pri Δemu ne mislim na to da je vaΕΎna - apsolutno jeste, u svakoj sferi ΕΎivota, pogotovo sportu, I would know - veΔ da Ε½elimir viΕ‘e ne moΕΎe sa igraΔima. Β Ne tako davnoΒ onaΒ ekipa je igrala kao da je na krovu sveta, pucali su od samopouzdanja. Kako je s njima moglo, dok saΒ ovom skupinom luzeraΒ ovima ne moΕΎe? Β Jebiga, igraΔi danas kao i pre 10-15 godina znaju gde dolaze kada potpiΕ‘u za klub u kom je on trener. Znaju da ih niko neΔe milkiti po glavi. Ne znam Ε‘ta drugo oΔekuju i zaΕ‘to unapred pristaju, ako nisu spremni na to - zbog sopstvenog interesa (igraΔkog napretka), da se razumemo. JoΕ‘ on sa svakim od njih razgovara pre poΔetka sezone, Ε‘ta oΔekuje na terenu, gde igraΔ vidi sebe, kakva Δe mu biti (poΔetna) uloga i sl.Β Β Sva njihova prava su podrΕΎana, u smislu primanja, mogu da dobiju slobodno kad im je potrebno, razgovara sa njima o ΕΎivotnim situacijama itd. Ε ta oΔekuje zauzvrat? Da jebeno poΕ‘tuju svoje profesionalne obaveze. Ako on daje 100% truda i energije, da i oni pruΕΎe 100% na terenu - prvenstveno zbog sebe, ne zbog njega. Β MoΕΎda je to mnogo u danaΕ‘nje vreme (ne referiram na bumersku priΔu kako su Gen Z i Y generacije sve gore i gore, ovo se odnosi na ceo svet i sve generacije, koje su oΔigledno krenule u kurac krasni kada su u pitanju odgovornost i zalaganje), ali je zapravo neki bare minimum. Β Ε to se tiΔe 2005, mnogi ga hejtuju od te konferencije, kod mene je obrnuto. Ta otvorenost je neΕ‘to zbog Δega ga volim i poΕ‘tujem. Onog trenutka kad krenu daΒ minirajuΒ tim, igraΔi su sami sebe bacili pod autobus, nije im on to uradio. Β I za te igraΔe tada je bio u pravu kada je rekao da Δe se videti Ε‘ta Δe dalje uraditi u svojim karijerama, a Ε‘ta Δe on uraditi. Kamo sreΔe da i ove danas autuje kako jeste, umesto Ε‘to ih je isprozivao za telefone (Ε‘to jeste bilo komiΔno), no oΔigledno je i on too old for that shit. Β Na temu kluba, napisah pre par dana da je Ε½elimir jedini koji joΕ‘ uvek drΕΎi KKP da ne bude potpuna sns prΔija. Opet, ne priΔam o nekomΒ aparthejduΒ koji sad treba oΔekivati, nego o prostoj Δinjenici da je mnogo Δacija u klubu i oko njega (svi znamo zaΕ‘to su tu), koji su se sakrili iza njega. Β Svi su delovali 20% sposobniji jer se Ε½eljkov autoritet nadvijao nad njima. E pa toga viΕ‘e neΔe biti. Β Β Β Β 4
Don Dusko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) 2 minutes ago, DameTime said: OdΒ objektivnihΒ komΕ‘ija priznajem samo tebe.Β Β Β Spoiler Sala mala ne zameri Dejm. Β Edited 11 hours ago by Don Dusko 1 1
SteveFrancis#3 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Za je i meni, drugovi i drugarice. Zao mi je Zeljka, zao mi je sezonaca, zao mi je kompletne grobarije svake vere i narodnosti, zao mi je nas ovde, zao mi je Kluba, zao mi je ideje, zao mi je jedne ere. Β Dok kuckam ovo, bukvalno su mi oci pune suza, jedva vidim text editor kroz njih. I mislim da je to okej. Trebace svima bar neki dan da ozale i mislim da je i to okej.Β 5 1
Recommended Posts