Jump to content

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Nisi u pravu ali da ne širimo temu na KKP topiku.

Većem broju ljudi možda to izlgeda kao "antisistem" zbog neke "divljiine" koja se dopušta igračima, ali je daleko od toga.

Suština je u maksimalnom ubrzanju igre, linijama kretanja svih igrača, čestim izmenama...zapravo Pariz ima gomilu napadačkih specijala kojima dolaze brzo do lake pozicije za koš. Nema nepotrebnog davljenja lopte i hoblovanja parketa. Jedan, dva bloka, ako ne prođe akcija, završava se napad..i naravno nakon defanzivnog skoka ili koša protivnika trči se odmah u leđa..

Uostalom ovde ima ponešto o tvorcu celog tog sistema, a po netu može da se nađe još gomila analiza.

• Like 6
  • Thanks 2
Posted

Svakako Pariz nije divljina, a takav sistem je uspostavljen još u Bonu 2021/22, koji je Isalo uređivao i nadograđivao godinama koje slede. Sad je čovek ofanzivni koordinator u Memfisu, igra se ista košarka, samo na višem nivou nego u Parizu. Spliter je preuzeo, ubacio verovatno neke svoje ideje, i to je šljakalo i prošle sezone, a vidimo da đuskaju dobro i ove godine, i ako je opet promenjen trener. 

Što znači - sistem postoji, funkcionalan je, i daje rezultate u objektivno skromnim okolnostima, jer niti su instant projekat, niti imaju ili ulažu love kao Dubai. 

Što se tiče večerašnje utakmice, očekujem da od starta izađemo sa jasnim planom i idejom šta želimo, kako napadamo i kako se branimo, i da konačno zaličimo na ekipu van Beograda. Željko, gledam tebe. 

3-2.

• Like 3
Posted

Teeee nooooćiiii te nooooćiiii kad uuuumreeem, kad me ne buuudeeee....

Izgube li večeras, posebno izgube li na neki samo nama poznati retardirani način, možda to bude baš ta noć. Što se njih tiče, očekujem da Luvavu odigra odlično pošto je u dobroj formi, a što se nas tiče, očekujem Parkera u formi i mnogo bolje i, što je još važnije, pametnije bekove. Iskreno, očekujem da pobedimo što celu stvar čini još gorom a veče kritičnijim

• Ha-ha 9
  • Pumpaj! 2
Posted

Partizan ovo večeras rešava rutinski, Baskonija je ovde zalutala plus povrede, jedino su odigrali dobro protiv Olija prvo kolo a svi sem Panata su im dali 100 poena. 

Posted
3 minutes ago, Papanikolesku said:

Sad je čovek ofanzivni koordinator u Memfisu, igra se ista košarka, samo na višem nivou nego u Parizu.

Mislim da gresis i da nije vise ofanzivni koordinator 😀

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Baskonija nije zalutala, Baskonija ce imati pozitivan skor kod kuce na kraju el sezone u to mogu da se kladim. Ali veceras Partizan dobija, da im nije povredjen Forest ne bih bio siguran u to al s ozbirom da sam ih gledao i protiv oly i panate Forest im je najvazniji igrac i od njega sve pocinje i sve se zavrsava. Bez njega 30% slabija ekipa ko kad bi Kkp igrao veceras bez Karlika, mozda cak i veci uticaj ima Forest na igru Baskonije.

Posted
4 minutes ago, PatrickStar said:

Baskonia po mesec dana bez Foresta i Hauarda, večeras i bez Rodija Kuruca, stvarno bi trebalo sebe da prevazidjemo sa glupostima i da ovo ne iskoristio...

Vit Hrabar opravdava svoje prezime.

• Pumpaj! 1
Posted
13 minutes ago, PatrickStar said:

Baskonia po mesec dana bez Foresta i Hauarda, večeras i bez Rodija Kuruca, stvarno bi trebalo sebe da prevazidjemo sa glupostima i da ovo ne iskoristio...

Za Foresta sam video, gde si pronašao informaciju za Howarda? 

Posted
25 minutes ago, Dzep said:

Teeee nooooćiiii te nooooćiiii kad uuuumreeem, kad me ne buuudeeee....

Izgube li večeras, posebno izgube li na neki samo nama poznati retardirani način, možda to bude baš ta noć. Što se njih tiče, očekujem da Luvavu odigra odlično pošto je u dobroj formi, a što se nas tiče, očekujem Parkera u formi i mnogo bolje i, što je još važnije, pametnije bekove. Iskreno, očekujem da pobedimo što celu stvar čini još gorom a veče kritičnijim

Pa vidi ovako, u poslednje tri godine u Baskiji...

2022: Trojka Hauarda u poslednjoj sekundi za produžetak, u kom povedemo 5:0 i damo još samo dva bacanja do kraja, dok oni svežu dve serije od 8:0 i 6:0.

2023: Naneli 11 sekundi pre kraja pogodi 2+1 za poen razlike za nas, Moneke dobije dva bacanja u poslednjoj sekundi i ubode oba.

2024: Vodimo od pola prve do pola četvrte četvrtine, kad nam za 6 minuta uvale 18 poena i dobiju 6 razlike.

Poslednja pobeda Partizana u Vitoriji? Dve hiljade i prve godine. Morao sam slovima, broju ne biste verovali, mislili bi tipfeler.

Sve u svemu, dosadno biti neće.

• Like 6
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, Papanikolesku said:

Za Foresta sam video, gde si pronašao informaciju za Howarda? 

Basketballsphere, Ritxi Guerra sa Radio Vitorije na X, evo sad i Sportklub prepisuje...

• Thanks 1
Posted
3 minutes ago, PatrickStar said:

Basketballsphere, Ritxi Guerra sa Radio Vitorije na X, evo sad i Sportklub prepisuje...

Hvala. Našao si nešto i za Dialloa? Ono što sam ja video protiv Pariza, nije izgledalo prijatno

Posted

Samo da vam se ne desi opet "lejap from d midžet". 

Da se ne lažemo, bili biste favorit i da su im svi zdravi iako oni nisu baš takva kanta kako zlobnici tvrde. Ovako im nedostaje apsolutno glavni igrač (Forrest) i najveći wild card u ekipi (Howard) plus i Kurucs koji ima dodatni motiv protiv vas. 

Tradicija ne igra nikakvu ulogu nego igrači na parketu. Uostalom, nije ni Baskonija ono što je bila ranih 2000ih (fringe F4 kandidat).

Posted
7 minutes ago, PatrickStar said:

Niko ga ne spominje, tako da verovatno igra. Zanimljivo da uvek ažurni Basketnews, od sinoć ne refreshuje stanje sa povredma u EL...

Posted
1 hour ago, pendulum said:

Većem broju ljudi možda to izlgeda kao "antisistem" zbog neke "divljiine" koja se dopušta igračima, ali je daleko od toga.

Nema nepotrebnog davljenja lopte i hoblovanja parketa. Jedan, dva bloka, ako ne prođe akcija, završava se napad..i naravno nakon defanzivnog skoka ili koša protivnika trči se odmah u leđa..

Sve stoji sto si napisao, samo treba dodati da su oni u problemu ako im ne prodju ta dva bloka. Cim krene pozicioni napad pogube se skroz.

• Like 1
Posted
1 hour ago, pendulum said:

Suština je u maksimalnom ubrzanju igre, linijama kretanja svih igrača, čestim izmenama...zapravo Pariz ima gomilu napadačkih specijala kojima dolaze brzo do lake pozicije za koš. Nema nepotrebnog davljenja lopte i hoblovanja parketa. Jedan, dva bloka, ako ne prođe akcija, završava se napad..i naravno nakon defanzivnog skoka ili koša protivnika trči se odmah u leđa..

Uostalom ovde ima ponešto o tvorcu celog tog sistema, a po netu može da se nađe još gomila analiza

Pa dobro, nije mi problem da priznam ako nisam u pravu, običan sam navijač i košarci pristupam laički. Meni ono stvarno ne liči ni na šta.

Ako je ono izgrađen sistem uzeću to kao dokaz za prethodnu tezu da je vrijeme pregazilo i mene i shvatanje košarke na kom sam odrastao. 

U svakom slučaju hvala za trud.

• Like 3
Posted (edited)
11 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Pa dobro, nije mi problem da priznam ako nisam u pravu, običan sam navijač i košarci pristupam laički. Meni ono stvarno ne liči ni na šta.

Ako je ono izgrađen sistem uzeću to kao dokaz za prethodnu tezu da je vrijeme pregazilo i mene i shvatanje košarke na kom sam odrastao. 

U svakom slučaju hvala za trud.

I mene.

Nikad neću prihvatiti kao sistem košarku u kojoj Hifi bukvalno može šta hoće, step bek trojke iz svih pozicija, i što je još važnije, nema nikakve odgovornosti ako nešto debelo zasere. Drugo, taj sistem se još nije pokazao u EL, plej-of/plej-in mesto i nije neki Bog zna kakav uspeh, a čekaj da vidimo kakva će ova godina biti pa da sudimo o tom sistemu. 

Edited by Dzep
  • Like 5
Posted

Bogami plejof u debitantskoj godini sa ne preteranim budzetom je dobar uspeh. Mislim da se na ovom forumu isti takav rezultat Partizana zove onom sezonom...

Btw, na kladionicama je kvota ispod 1.5, tako da bi poraz bilo veliko iznenadjenje a one izjave da ste blagi favoriti i da imate samo par procenta vece sanse su zaista nerealne.

Posted
37 minutes ago, Papanikolesku said:

Hvala. Našao si nešto i za Dialloa? Ono što sam ja video protiv Pariza, nije izgledalo prijatno

Dijalo igra, evo članka iz novina iz Vitorije o povređenim igračima. Na španskom je, koristitie Google translate ili šta već.

• Thanks 1
Posted

Meni deluje da smo generalno kvalitetniji nego prošle sezone i, bez obzira što smo na dva gostovanja odigrali vrlo loše, ozbiljno oslabljenu Baskoniju bi trebalo da dobijemo, čak i da ne odigramo na nekom posebno visokom nivou. Ja jesam prognozirao duplo golo, uz strah da ćemo opet da na neki posebno bolan način izgubimo u Vitoriji, ali nakon što je potvrđeno da i Forest ne igra, ipak mislim da dobijamo. Što ne isključuje mogućnost da nas opet dovedu do nervnog sloma.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Dzep said:

I mene.

Nikad neću prihvatiti kao sistem košarku u kojoj Hifi bukvalno može šta hoće, step nek trojke iz svih pozicija, i što je još važnije, nema nikakve odgovornosti ako nešto debelo zasere. Drugo, taj sistem se još nije pokazao u EL, plej-of/plej-in mesto i nije neki Bog zna kakav uspeh, a čekaj da vidimo kakva će ova godina biti pa da sudimo o tom sistemu. 

Kako se nije pokazao? U datim okolnostima, odnosno u okolnostima u kojima je Pariz; a to znaci ogranicen budzet i nemogucnost dovodjenja ne top tier pojacanja, vec EC i CL igraca - je ogroman uspeh u danasnjoj kosarci, a gde je pogaca unapred podeljena. Zaboravlja se da su osvojili EC godinu dana ranije, sto recimo KKP sa ogromnim ulaganjima nije uspeo, tj ne samo da nije uspeo, nego nije bio ni blizu.

Kakva god im ova sezona bude, a naznake su pozitivne, klub je odabrao ispravan put, ili bar put koji nije neograniceno trpaj milione da bi dosao do konkurentnosti. Moguce samo uz postojanje sistema. 

To sto ti, Sofg, pendulum ili ja prihvatamo ili ne prihvatamo trendove, ili sistem kao takav, je irelevantno - dokazano u praksi da je uspesan. I, da, naravno da ima odgovornosti, riljaju oni na drugoj strani terena jako.

• Like 5
Posted

@Papanikolesku što se mene tiče, mora da se pokaže na duže staze, a ne samo da se prenese iz Bona, ubode kvalitetne igrače (doduše ubo ih je 6 do 10 ) i da se pokaže u dužem vremenskom periodu u najkvalitetnijem takmičenju, pa da govorimo o revolucionarnoj promeni i o novom 'sistemu' u evropskoj košarci.

Ja evo ne mislim da će se Pariz ove godine plasirati među 10 (slobodno ovo bukmarkuj pa da vidimo na kraju sezone), šta više, mislim da će im biti jako teško da to urade i u narednoj sezoni, kad Hifi ode, a oni opet budu morali da ubodu igrače koje dovode, ako naravno ne povećaju budžet i ako ne budu išli na suvi kvalitet