Chaos Is Me Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Mi smo sposobni da primimo 20 trojki, a da otresemo protivnika 20 razlike. Ne smem ni da zamislim kako bismo izgazili te small ball postave protivnika, posebno ako se Jokara zainati i ubaci u buldožer mode. 1
NikadProtivKaline Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 10 minutes ago, Geronimo said: I mislim da je ovo sto Prinston rece vec doneta odluka - da damo 90+, pa vi vidite sta cete. Samo, ne plasim se toliko cvrstih ekipa - ono sto mene brine je odbrana linije za 3p i pik. I malo me brine Bogdan. Mozda je to svetogrdje, ali imam neki los osecaj sto se tice njega na turniru. mene brinu italijani i da, bogdan, deluje totalno van forme 2 minutes ago, Chaos Is Me said: Mi smo sposobni da primimo 20 trojki, a da otresemo protivnika 20 razlike. Ne smem ni da zamislim kako bismo izgazili te small ball postave protivnika, posebno ako se Jokara zainati i ubaci u buldožer mode. ako se dobro secam, small ball talijani su nas gazili sa sve jokarom, bogdanom i spasom
DameTime Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Koliko znam nikad nismo igrali protiv Italijana sa Big 3 Bogdan, Jokić i Vasa. Ugazili su nas 2022. kad Bogdan nije igrao i 2023. kad Jokara i Vasa nisu igrali. Šta znam, Bogdanović uglavnom izgleda slabije na pripremama, ja očekujem da on lagano podiže formu kroz grupnu fazu kao i uvek. 1
NikadProtivKaline Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago da, to leto nije bilo bogdana, my bad svejedno, njih se najvise plasim i uopste ne delim chaos misljenje da jokara moze da razgrce po volji videli smo recept prethodnih godina, skupi u reketu, tuci koliko ne mogu da sviraju i jbg kockaj se da nasi nece da pogadjaju trojke u odgovarajucem procentu mnogo ce tu zavisiti od kriterijuma i kvaliteta sudjenja, koje je poslednjih godina na FIBA takmicenjima katastrofalno na plus strani, izgleda da ih curry posebno sprema za to, pa mislim da cemo bar psihicki biti spremni da nas to ne poremeti u potpunosti
DameTime Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Slažem se oko suđenja, tu je veliki problem neznanje tj. amaterizam FIBA sudija. Što se tiče Italijana, ako nas opet izbace, onda da se ugasimo koji kurac mi hoćemo? Mišljenja sam da smo bolji i da ćemo ih dobiti ukoliko do tog duela dođe, te da je tu postojala pre svega psihička barijera. Naravno, ne znači da nas nikako ne mogu pobediti, što kaže Kari može svako da nas dobije, to je košarka.
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 27 minutes ago, NikadProtivKaline said: mene brinu italijani i da, bogdan, deluje totalno van forme ako se dobro secam, small ball talijani su nas gazili sa sve jokarom, bogdanom i spasom Bez Bogdana u prvoj, bez Jokare u drugoj. Ali je to to. I Jokic dade 30 poena u Berlinu pride. Fontecchio ubacio u God mode i poentirao preko Lucica i Kalinica, Spissue se povampirio, a kada je i Polonara ubacio frizidere je zaista bilo tesko. Interesantno je da smo imali 27min totalnu kontrolu i da je tekma bila uspavanka, gledao sam je uzivou u dvorani, cim je palo 6 poena za 45s su se Italijani digli, Jokara bio na klupi i neka serija tipa 14-2 je preokrenula utakmicu totalno.
Elevator Operater Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (Not so) fun fact- oficijalni sajt fiba evrobasketa nas racuna kao da imamo 0 titula.
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Plus je to protiv Italijana bila verovatno najgora partija Milutinova u karijeri, izgledao je kao Đoko Šalić.
Elevator Operater Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 15 hours ago, DameTime said: Jokic ovde vise podseca na brata nego na sebe 4
Stiletto87 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) A Nikoli Joviću su istakli veličinu pogrešnog dela tela (ne mislim ništa bezobrazno)😆 Edited 2 hours ago by Stiletto87
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago To da DeDa igra bolju odbranu od klinaca je tacno, s tim sto je nama mnogo problematicniji pikenpop i izvlacenje visokih na sut nego branjenje klasicnog pozicionog napada, tako da s tim Dekijeve prednosti nestaju, jer se i on ovde dokazano gubi kao pile u tri hektara.
Poenter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 56 minutes ago, NikadProtivKaline said: mene brinu italijani i da, bogdan, deluje totalno van forme ako se dobro secam, small ball talijani su nas gazili sa sve jokarom, bogdanom i spasom Da ne komentarišem netačne navode oko toga ko je igrao, cela ova reprezentacija je sazrela i napredovala od tad. Edited 2 hours ago by Poenter
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Italijanima i sličnim ekipama (Letonija npr) mora da se poklopi sve 100% da bi nas dobili - i njihovo neviđeno šutersko veče i naš igrački i psihološki kanal. Ne dešava se to baš svaki dan. Ako me već neko brine, to su isključivo ekipe koje ne moraju da budu na svom maksimumu da bi nas dobile - tu ubrajam isključivo Nemačku, Francusku i Grčku.
realno *w Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Princeton said: Nisam primjetio da je bilo zahtijeva da ga Željko isprobava u nekim bitnim utakmicama? I što nije? Kako bi izgledao naš match-up npr. protiv Fontekija&Galinarija, Adalma&Juancho itd? Ako stavimo u jednačinu da su Filip i Tristan obojica prilično loši defanzivci (da ne koristim grublje epitete), a petice ne baš brze atlete koji će da im ispomažu i pokrivaju prostor. Kako ćemo da branimo protivničke SF&PF? Očigledno je gdje smo ranjivi, i dosta reprezentacija ima kapacitet da to eksploatiše. Bilo bi pametno kad bi malo pojačali taj segment. Čudno mi je kako se tako lako otpisuje Deda, pa i Balša, ali ok.. Sve karte na napad, pa ćemo pokušati da ubacijemo po 100 poena u prosjeku (dok ne dođemo na tvrdo). Dobra logika, ako misliš da je Davidovac faktor koji će da zaustavi te igrače. Kari je zadnji put probao Davidovca u nekoj ozbiljnoj utakmici protiv Australije, kada smo sa njime na parketu imali -17 za samo 8 minuta, da pri tome nije imao nijedan, poen, skok, asistenciju, ukradenu, bilo šta. Po meni je logika za 11-12 igrača tima, da možeš da ga pustiš protiv slabijih ekipa u grupi, pa ako bude dobar, da možda pomisliš da ga probaš u nekom jačem meču, ako ostale opcije zakažu. Ako imaš igrača, koji je na poslednja dva takmičenja, na 6 eliminacionih mečeva ima prosek od 1,3 poena po meču, onda je vreme da probaš nešto drugo.
Recommended Posts