Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
16 minutes ago, NMX said:

nisam verovao što je gore neko napisao i morao da proverim, presmešno

Veseli se srpski uinijevski rode

di je uini sad kad je najpotrebniji, valjda ga nisu navatali grobari zbog Nilikine

A naslov na click bait mondu:

"Luda noć u NBA ligi: Trejdovan i Luka Mitrović, sada Niksi odlučuju o njemu"

Posted
1 hour ago, fradler said:

Prastajte ako je bilo, Davidovac se oporavio od povrede i krenuo sa individualnim treninzima.

Zna li se po čijem programu trenira?🙂

Posted
1 hour ago, fradler said:

Prastajte ako je bilo, Davidovac se oporavio od povrede i krenuo sa individualnim treninzima.

Trenutno najveće pojačanje ovog roka.

Bravo za med. tim.

Posted
21 minutes ago, Cavani said:

A naslov na click bait mondu:

"Luda noć u NBA ligi: Trejdovan i Luka Mitrović, sada Niksi odlučuju o njemu"

Dobro da nisu trejdovana prava na Tadiju Dragicevica 🙂

Posted
41 minutes ago, Don Dusko said:

Covicevstina predstavlja modus operandi. Dokle god se bude biralo pre domace resenje(zato sto je domace a ne kvalitetno) bice covicevstina u klubu.

Pa proslo 10 godina 15....

Jbg.

Jedno je covicevstina, drugo je skoro uniformisano stanoviste kod nekih da je za skoro sve  krivac samo Covic. Ispada da smo sve trofeje uzeli uprkos Covicu, a da smo sve kikseve napravili zahvaljujuci Covicu.

• Like 6
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, berti said:

Jedno je covicevstina, drugo je skoro uniformisano stanoviste kod nekih da je za skoro sve  krivac samo Covic. Ispada da smo sve trofeje uzeli uprkos Covicu, a da smo sve kikseve napravili zahvaljujuci Covicu.

Bukvalno je tako. A najjace je sto svi sa sigurnoscu tvrde kako Covic i dalje vedri i oblaci u klubu, a siguran sam da nemaju nikakve informacije i dokaze za to. Jedino cega se drze je sto cuvamo domace igrace i zelimo da ih imamo sto vise u klubu. Nemam nista protiv stranih igraca, Boze sacuvaj, imali smo neke sjajne glave sa stranim pasosem i nadam se da ce ih biti jos, ali i ja volim da vidim domace igrace. Zato zameram i Covicu i svima u klubu sto u prethodnih 10ak godina skoro nista nisu uradili po pitanju afirmacije nekih novih domacih igraca. I dalje se vrte imena koja su se pojavila jos pre 10 godina i razumem da je jednom delu navijaca preko glave toga, mada mislim da se preteruje i da ti domaci igraci koji su na kraju klupe ili iza kosa zaista nisu razlog losih rezultata. I taj argument kako su domaci igraci preplaceni... ok jesu, ali mi vec godinama nismo klub koji racionalno posluje nego se dobro zna kako se finansiramo i bukvalno nema razlike da li cemo nekog Dobrica placati 600k ili 300k. A kad je vec tako, stvarno nemam nista protiv da momci koji su proveli godine i godine u klubu i dali veliki doprinos prethodnu deceniju u istorijskim rezultatima budu placeni nesto vise nego sto zasluzuju kvalitetom. Svi vole nasu reprezentaciju i kosarku u Srbiji, ali bi da zaobidju domace igrace, to nema smisla. Ja se nadam da nikada necemo imati roster kao Partizan po tom pitanju, jer ako se to desi ja cu sigurno napraviti pauzu od pracenja naseg KK.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Posted

Mi svake godine iz arhive izvucemo scoutig iz prosle sezone, da prelistamo... Semi, Darius... 

Meni je neverovatno da iko razmislja u pravcu Thompsona , ako je vec jasno da Kodi ostaje. Da toliko ne mozemo da slozimo kockice posle toliko godina na EL nivou. 

Ovde se uopste ne radi o tome da li je Darius dobar igrac (sto jeste) nego da li se uklapa u ono sto vec imamo. A ne uklapa se. 

Njegovi dobri procenti za 3, na stranu sto nisu realni... ali su i delom posledica sto je bio okruzen Larkinom, Bobuom, Brajantom, gde se sa njega dosta pomagalo na ovim azdajama.

• Like 3
Posted
4 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Za Oturua mi je žao što nas je odbio, za Gebrijela nije. 

Tomson nije idealan fit sa Kodijem ali je dobar igrač stvarno. 

Bas tako,nije dzabe pola Evrope zainteresovano za njega zbog toga ce najverovatnije ostati u Efesu

Posted
4 minutes ago, СтелаРоса said:

Bukvalno je tako. A najjace je sto svi sa sigurnoscu tvrde kako Covic i dalje vedri i oblaci u klubu, a siguran sam da nemaju nikakve informacije i dokaze za to. Jedino cega se drze je sto cuvamo domace igrace i zelimo da ih imamo sto vise u klubu. Nemam nista protiv stranih igraca, Boze sacuvaj, imali smo neke sjajne glave sa stranim pasosem i nadam se da ce ih biti jos, ali i ja volim da vidim domace igrace. Zato zameram i Covicu i svima u klubu sto u prethodnih 10ak godina skoro nista nisu uradili po pitanju afirmacije nekih novih domacih igraca. I dalje se vrte imena koja su se pojavila jos pre 10 godina i razumem da je jednom delu navijaca preko glave toga, mada mislim da se preteruje i da ti domaci igraci koji su na kraju klupe ili iza kosa zaista nisu razlog losih rezultata. I taj argument kako su domaci igraci preplaceni... ok jesu, ali mi vec godinama nismo klub koji racionalno posluje nego se dobro zna kako se finansiramo i bukvalno nema razlike da li cemo nekog Dobrica placati 600k ili 300k. A kad je vec tako, stvarno nemam nista protiv da momci koji su proveli godine i godine u klubu i dali veliki doprinos prethodnu deceniju u istorijskim rezultatima budu placeni nesto vise nego sto zasluzuju kvalitetom. Svi vole nasu reprezentaciju i kosarku u Srbiji, ali bi da zaobidju domace igrace, to nema smisla. Ja se nadam da nikada necemo imati roster kao Partizan po tom pitanju, jer ako se to desi ja cu sigurno napraviti pauzu od pracenja naseg KK.

Iskreno, mene zabole da li su tu domaci igraci ili ne. Neka igraju oni koji vrede. Taj narativ da je Covic krivac za sve podseca na onu pricu koju su forsirali tzv najverniji sa severa, a pominju to i danas, da je za propast Zvezde glavni krivac Piksi jer je dao pola miliona za Bronovickog, doveo Barkosa i Salasa i prodao jeftino talentovanu generaciju. I tako godinama ta prica traje. Ove danasnje satane iz kluba dovele ko zna koliko milionskih promasaja, ali ne, Piksi preplatio Bronovickog. Prodali silne igrace, nema veze, kriv je Piksi. Tako i ovde, treneri jadni ne mogu nista jer im Covic bira Kodija i Kenana...

• Like 3
Posted
15 minutes ago, СтелаРоса said:

Ja se nadam da nikada necemo imati roster kao Partizan po tom pitanju, jer ako se to desi ja cu sigurno napraviti pauzu od pracenja naseg KK.

Takođe.

• Like 4
Posted
1 minute ago, Don Dusko said:

Treneri biraju Kodija i Kenana jer moraju da prikriju mane te domace osnove.

Izvini, ali wtf brate? Pa to su nam prve opcije na 1 i 2, sto bi rekli iz kluba kapitalci, koji su trebali da dominiraju i nose tim celu sezonu, a u realnosti su igraci sa gomilom mana koje su trebali da krpe Nedovic, Yago, pa cak i Teodosic (neretko ulazio u igru tek nakon i Kodija i Yaga kada shvatimo da njih dvojica zajedno ne mogu da iskreiraju ono sto Teo sa 40 godina moze). 

• Like 12
  • Thanks 2
Posted (edited)
33 minutes ago, СтелаРоса said:

Bukvalno je tako. A najjace je sto svi sa sigurnoscu tvrde kako Covic i dalje vedri i oblaci u klubu, a siguran sam da nemaju nikakve informacije i dokaze za to. Jedino cega se drze je sto cuvamo domace igrace i zelimo da ih imamo sto vise u klubu. 

Kakvi bi dokazi tebe zadovoljili da može sa sigurnošću da se kaže da Čović i dalje vedri i oblači u klubu? Transkripti vocap grupe u kojoj su Čović, Dozet i Bagzi? Pošto to što ova dvojica još uvek obitavaju u klubu, igrači se dovode po Čovićevom principu, Zvezda plaća igrače Filipovom klubu, Čović čestitajući Partizanu titulu insinuira da Sferopulosa treba smeniti nisu dovoljni.  Neko može da kaže dajte dokaze da je Drčelić biznismen organizovane kriminalne grupe koji je koruptivnim radnjama stekao milione, je li tako?

Edited by robespierre
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Posted
2 minutes ago, Don Dusko said:

Treneri biraju Kodija i Kenana jer moraju da prikriju mane te domace osnove.

Dobro, koji ce to biti momenat kada ce prestati da se kao krivac uvek potencira Covic. Izgleda tek kada se preseli u vecna lovista. Ovde je neko, a mozda si to bio ti, rekao da je Milan Tomic cutao kada mu je Ficko nametnut. Pa sto Sfero cuti ako su mu izgleda svi igraci nametnuti.

Da ne pricam vise jer sam banovan zbog smaranja sa kritikama Sfera. Neka ga tu dozivotno.

Posted
6 minutes ago, robespierre said:

Kakvi bi dokazi tebe zadovoljili da može sa sigurnošću da se kaže da Čović i dalje vedri i oblači u klubu? Transkripti vocap grupe u kojoj su Čović, Dozet i Bagzi? Pošto to što ova dvojica još uvek obitavaju u klubu, igrači se dovode po Čovićevom principu, Zvezda plaća igrače Filipovom klubu, Čović čestitajući Partizanu titulu insinuira da Sferopulosa treba smeniti nisu dovoljni.  Neko može da kaže dajte dokaze da je Drčelić biznismen organizovane kriminalne grupe koji je koruptivnim radnjama stekao milione, je li tako?

A koji bi dokaz da Covic ne vedri i oblaci klubom tebe zadovoljio?

• Like 2
Posted
34 minutes ago, СтелаРоса said:

Svi vole nasu reprezentaciju i kosarku u Srbiji, ali bi da zaobidju domace igrace, to nema smisla. Ja se nadam da nikada necemo imati roster kao Partizan po tom pitanju, jer ako se to desi ja cu sigurno napraviti pauzu od pracenja naseg KK.

Kad ja nisam do sada batalio praćenje zbog preplaćivanja i gomilanja domaćih olupina, izdržaćeš i ti.

Niko živi nema ništa protiv srpskog igrača u KKCZ, problem je potpuno druge prirode.

Posted
Just now, berti said:

A koji bi dokaz da Covic ne vedri i oblaci klubom tebe zadovoljio?

Vrlo je jednostavno, najure se njegovi uhlebi, ekipa se sastavlja po košarkaškim kvalitetima a ne prema krštenici, Zvezda ne plaća mlade talente od 26 godina FMP-u, kad sa mesta predsednika KSS-a da sledeću izjavu

Moraјu sada da naprave analize i vide gde su pogrešili, a nadam se da se neće voditi izgovorima kako su igrači bili stari, preplaćeni i nametnuti treneru. 

iz kluba ga napuše jer se meša u stvari za koje nije nadležan. 

Sad je tvoj red da odgovoriš na to pitanje koje si sam postavio. 

• Like 4
Posted
15 minutes ago, robespierre said:

Ti izgleda bas imas problem sa Covicem licne prirode. Uglavnom retko sta komentarises al kad se spomene Covic evo tebe kao da imas notifikaciju na pomen Covica 😃

• Ha-ha 1
Posted (edited)
11 minutes ago, Borky said:

Ti izgleda bas imas problem sa Covicem licne prirode. Uglavnom retko sta komentarises al kad se spomene Covic evo tebe kao da imas notifikaciju na pomen Covica 😃

Ne, nego dobijem ospice kad pročitam narative o velikom košarkaškom pregaocu iz Železnika, začinjen spinom dajte dokaze

Ja košarku kao igru dubinski ne razumem, šta ja imam da komentarišem odluke trenera na terenu, da li je pozvao ovu ili onu akciju i kako brani pik end rol? Za razliku od Čovića, u uspostavljanje sad već čuvenog sistema i organizacione sposobnosti se možda i razumem, i to bez krvavih sns miliona. 

Edited by robespierre
  • Like 2
Posted
30 minutes ago, СтелаРоса said:

Izvini, ali wtf brate? Pa to su nam prve opcije na 1 i 2, sto bi rekli iz kluba kapitalci, koji su trebali da dominiraju i nose tim celu sezonu, a u realnosti su igraci sa gomilom mana koje su trebali da krpe Nedovic, Yago, pa cak i Teodosic (neretko ulazio u igru tek nakon i Kodija i Yaga kada shvatimo da njih dvojica zajedno ne mogu da iskreiraju ono sto Teo sa 40 godina moze). 

CMM je krupan bek i fizikalan za razliku od te trojice koje si naveo(to je bio jedan od kriterijuma) jer pored te trojice je trebalo neko fizikalno telo e sad sto to telo ima mane pa jbg.

Ne mozemo birati Jrue Holidaja ....A Kenan je doveden prvenstveno zbog suta i tu ne znam zbog cega jer smo vec imali takve...Al eto veliko EL ime pa ce se ciganlija zadiviti a to sto nam koncepcijski ne odgovara koga boli terace se sledece sezone i traziti zrtva jer je zli stranac koji uzima pare.

E to sto eto taj Teo od 40 godina je tu koga boli uvo.

Sutra ce biti neki drugi domaci igrac za koga cemo traziti stranca da makar nesto pokrije pa kad ne uspe trazice se glava.

Posted

Mislim da vecina ljudi ovde pljuje "domacu osnovu" (u koju ne smatram Petruseva i Kalinica, pa ni Nedovica koji su legit EL igraci) jer smo zbog nje osudjeni na "slabije" strance koji se posle prvi pljuju i teraju iz kluba dok ovi domaci preplaceni igraci ostaju i opet se ne dovode kapitalci jer se nema love za sve vec se opet ponavljaju iste greske - zacaran krug. Ako damo za Davidovca, Lazica, Dobrica i Luku preko 2M onda nemas para da dovedes recimo Vejda Boldvina nego dovedes Kenana koji je dosta losiji igrac od Boldvina. I onda nam je posle Kenan glavni krivac sto nismo otisli u PO/F4, uz njega i trener a jedino nisu krivi ovi sto dobijaju previse love za 10-15 mesta u rotaciji i ne daju nikakav (ili jako mali doprinos) + uticu i na kvalitet prvih opcija na toj poziciji (usled njihove cene) kao i na minutazu drugih igraca jer zaboga, posle prvog dobrog meca Dobrica (vs Bajerna) se pisu tekstovi kako on MORA da igra i kako mu zli Litvanac bezveze uzima minute...

Sve dok se ne budemo resili tih preplacenih domacih igraca ja cu prvi imati taj utisak da su Covic i njegovo nasledje glavni problem ovog kluba.

• Like 6
  • Thanks 2