Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Opet deluje da se zbrda zdola nabacuju u tim najjaca dostupna evroligaska imena, pri cemu pojma nemaju sta da rade sa bar tri igraca koja su potpisali/produzili proslog leta a sada hoce da ih oteraju (Kenan, Jago, Gidra). Sumnjam da takav nacin rada moze da proizvede znacajno drugaciji rezultat od onog koji gledamo godinama, jedino ako ih bas usere pa se poklopi, al tu nema ni s od sistema.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Shunsuke Nakamura said:

Dolazi još jedan centar sigurno. 

Pa prica se a i bilo bi neozbiljno zapoceti sa Petrusevim i Izunduom. Izundu da samo guli ABA i tjt.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Nini3112 said:

Krecemo izgleda...

Na kraju su provukli ono što svi žele i diskutuju ali suptilno. Mada ne treba čitati novine 😂🏀

Just now, NMX said:

Cigani u komentarima od pojačanja traže šut kartu za Bagzija i Dozeta :lol_2:

Tako je brate

• Like 1
Posted
1 hour ago, СтелаРоса said:

Nakon dovodjenja Monekea kakav tip centra bi nam sada najvise odgovarao?

Uvek bi najviše odgovarao centar atleta koji štiti obruč i može da svičuje. :classic_sleep: E sada, idealno bi bilo da ima i streč element u igri da dodatno otvori prostor za Monekea koji je loš šuter, al' igrača sa tom kombinacijom kvaliteta je vraški teško naći... Pa bi možda i najlogičnije bilo dovesti dvojicu, koji će da podele ta zaduženja, još ako ovaj streč može po potrebi da odigra i na 4 - idealno. A ako se i Bolomboj zaista vrati na parket u januaru - još idealnije. 

To naravno u potpuno nerealnom scenariju u kome je prvo potpisan Moneke kao glavni igrač u unutrašnjoj liniji, a onda se ostatak iste sklapa prema njegovim karakteristikama... Znači suprotno od onoga kako KKCZ radi. 

44 minutes ago, Born Ready said:

A znamo li nešto više o odbrani Izundua?

Čini se kao prilično besmislen potpis ako nije neki defanzivac, s obzirom da sumnjam da ćemo ganjati još jednog centra ako Filip ostaje.

Praštajte ako je već pisao neko.

Nije neki defanzivac: odličan je atleta vertikalno, al' em nema neki tajming za blokade, em je foul prone, em lateralno nije sjajan, em mu je težište nešto više i noge ne preterano jake za guranje sa mrgama na niskom postu. On može pre svega napadački da bude produktivan kao finišer/lob meta/rim runner/prikucavač i može fino skokova da nakupi (mada je i tu bolji u ofanzivnom, nego u defanzivnom)*.

*Dok sam ovo pisao shvatio sam da bi opis moćnog Plavšare (ugovor do 2027.) bio vrlo sličan, samo što je eto on 216 cm, a Izundu 208 cm i osetno skočniji... 

• Thanks 2
Posted
1 minute ago, božija noga said:

Inače Petrušev zatražio pauzu.

Ako je tacno, poslati malog balavca u tri lepe. Radije cu gledati Izundua kao prvog centra nego ovu primadonu.

• Like 36
Posted
1 minute ago, Nini3112 said:

Sta je Petrusevu u glavi da mi je znati i sta on umislja... svake sezone ista prica,mislim legitimno svako zeli najbolje za sebe.

Зна се да је његов примарни циљ НБА ако се то неће одужити до августа скроз ок да сачекамо то.

Posted (edited)
4 minutes ago, fradler said:

Moneke zvanicno. Prvo pa musko.

Welcome to Red Star broj sezona može da počne !

Edited by božija noga
  • Like 11
  • Love 12
Posted

Da ste pametni da ga naduvate i oterateru u tri lepe.

Dobar igrac nesumnjivo, ali karakterno i moralno ni blizu. 

Uz to vam je maler za Aba liga. 😅

• Ha-ha 1
Posted
10 minutes ago, Guru said:

Uvek bi najviše odgovarao centar atleta koji štiti obruč i može da svičuje. :classic_sleep: E sada, idealno bi bilo da ima i streč element u igri da dodatno otvori prostor za Monekea koji je loš šuter, al' igrača sa tom kombinacijom kvaliteta je vraški teško naći... Pa bi možda i najlogičnije bilo dovesti dvojicu, koji će da podele ta zaduženja, još ako ovaj streč može po potrebi da odigra i na 4 - idealno. A ako se i Bolomboj zaista vrati na parket u januaru - još idealnije. 

To naravno u potpuno nerealnom scenariju u kome je prvo potpisan Moneke kao glavni igrač u unutrašnjoj liniji, a onda se ostatak iste sklapa prema njegovim karakteristikama... Znači suprotno od onoga kako KKCZ radi. 

Ako sam dobro razumeo ti onda ne vidis Petruseva u rosteru? 

defanzivni centar-strec-Izundu?

Posted (edited)

Ima jedan defanzivni centar a vala i napadački samo bez šuta za 3, iz Nigerije, povređen godinu dana, trpao i nas i komšije. Ispunjava sve naše kriterijume. 

Edited by Čočo
P. S. Krenulo se sa pojačanjima. Zašto još niko nije bivši od domaće poluosovine i istrošenih stranaca?
Posted (edited)

Dobrodošlica  Monekeu i nadam se da Pterušev nece doci/ostati...

On kao da je s marsa pao , nesvestan ko je i šta je, pa bi kad mu odgovara za statistiku, malo da "svrati"

Edited by Giorgio II
Posted (edited)
12 minutes ago, Coz29 said:

Da ste pametni da ga naduvate i oterateru u tri lepe.

Dobar igrac nesumnjivo, ali karakterno i moralno ni blizu. 

Uz to vam je maler za Aba liga. 😅

Zašto?

Neka razmisli par sedmica, kakve veze ima. To je do pola jula. Sve ok.

Ionako je tek zavrsena sezona.

Verovatno hoce da proba da se nagura u NBA.

P.S. eto i nama prilike da razmislimo 😂

Edited by JPM
Posted

Petrusevu je bez dileme NBA prioritet. Kod nas je tako i igrao, mi smo mu bili reklamna platforma za pumpanje statistike, a u odbrani je strateski cuvao snagu/energiju radi ofanzivne uloge. Sve u cilju zabadanja ugovora u NBA. Sve legitimno, ali ja takvog igraca ne bih da gledam opet.

Interesantno bi bilo cuti npr. Kalinicevo razmisljanje o ostanku Filipa i sljedece sezone. Da ovaj krpi u odbrani, dok se Petrusev cuva faulova, ili pizdi sto nije dobio loptu na vrijeme ispod kosa ili kad je u mismecu. Nerijetko je Kalina otvoreno zamjerio Petrusevu na zalaganju i razmazenosti u igri. Mogu misliti koliko je ta netrpeljivost kulminirala pri kraju sezone.

• Like 39
  • Thanks 4
Posted
2 hours ago, Čvarkov said:

Vređao se jer mu je bilo mnogo.

2 hours ago, Cavani said:

Mi smo krivi sto smo davali.

Ja znam da ova tema jeste sprdnja, ali u ovu cifru ne veruju ni Bagzi ni Dozet.

Kako god, čestitke za akviziciju igrača. Sad treba juriti Blossomgamea jer je širio info da Chima ide u Partizan 😁