SteveFrancis#3 Posted January 23 Posted January 23 Govor je fantastican, iz xy uglova. Dosta hajlajta se moze izdvojiti, dosta njegovih aspekata pojedinacno secirati i analizirati. Medjutim, u pravom smislu reci ce biti istorijski ukoliko uspe da izazove adekvatnu reakciju od onih kojima je i adresiran. Nadam se, zaista se nadam da ce makar osnovne koncepte i ideje prepoznati i zemlje EU i drugi partneri i delovati sa razumnom brzinom na tom planu. 7
Darko Posted Friday at 10:44 PM Posted Friday at 10:44 PM Assistant Professor - Computational Biology and Data Science | Research & Innovation https://share.google/hxVCQO3dww5uvHZsD Quote The successful candidate will be nominated for a Tier 2 Canada Research Chair. In order to address systemic barriers and increase diversity in the Canada Research Chairs Program and meet government-mandated requirements, selection will be limited to candidates who identify as members of one or more of the four federally-designated groups: women and gender minorities (those who identify as women, trans, nonbinary, Two-Spirit, and gender fluid, based on the gender identity that best describes applicants at the current time), racialized persons/visible minorities, Indigenous Peoples, persons with disabilities. This recruitment process follows the provisions for special programs as described by the Ontario Human Rights Commission. This strategic recruitment is an essential component of the University’s efforts to fulfill the commitments in our institutional Canada Research Chairs Equity, Diversity & Inclusion Action Plan and to address the persistent under-representation of the four federally-designated groups among our cohort of Chairs. All applicants are required to self-identify as a member of one or more of the four federally-designated groups in their cover letter. Da li su ovi normalni? 2
Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Teško je napraviti sistem bez paradoksa, ali ovakav paradoks gde se u ime inkluzivnosti isključuju čitave grupe ljudi baš bode oči. Vrlo neelegantno. Podseća u nekim aspektima na onaj slučaj iz Solt Lejk Sitija gde je, na osnovu konzervativnih propisa o zaštiti morala, iz školskog programa izbačena Biblija zbog opscenih delova.
robespierre Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Sutra će da se pitaju kako i zašto je neko glasao za kanadskog Trampa.
Radoye Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago On 2/27/2026 at 5:44 PM, Darko said: Assistant Professor - Computational Biology and Data Science | Research & Innovation https://share.google/hxVCQO3dww5uvHZsD Da li su ovi normalni? Ako procitas ceo job posting videces da u njemu zapravo fali samo ime kandidata koji je vec unapred dobio ovaj posao i da je oglas tu samo da se ispostuje zakonska forma i proces. Sto uopste nije neuobicajena praksa ovde, narocito u akademskim krugovima koji su manje-vise zatvoreni circle jerk serdare-vojvodo u koji se ulazi samo preko veze.
Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 46 minutes ago, Helena said: Šta će Biblija u školi uopšte? Npr. kao književno delo. Kada sam ja bio mali đak, obrađivali smo je na časovima srpskog jezika i književnosti. 1
Helena Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 28 minutes ago, Smrtokapa said: Npr. kao književno delo. Kada sam ja bio mali đak, obrađivali smo je na časovima srpskog jezika i književnosti. No, sad sam videla sa kog vrela dolazi, pa mi je jasnija cela priča, vouk kao ubica civilizacije Reći ću ovo, nadam se da će se shvatiti kako treba. Nema direktne veze sa Kanadom, ali ima dodira sa zakonom. Ovde je uvek problem sa romskom zajednicom kao manjinom, koja "nikako da se integriše", što bi lokal rasisti rekli. Postoje roditelji koji ne žele da im deca sede sa Romima u klupi i slične gadarije. Jedno od rešenja za beg od i predrasuda i stvarno lošeg života je i prisustvo Roma u svim sferama života, baš tako, "po ključu", jer redovno su šanse minimalne. I mislim da vredi.
Smrtokapa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Helena said: Jedno od rešenja za beg od i predrasuda i stvarno lošeg života je i prisustvo Roma u svim sferama života, baš tako, "po ključu", jer redovno su šanse minimalne. Idemo u oftopik ali da ipak odgovorim. Mislim da ovo nije najbolja analogija. Ako zanemarimo ovo što je Radoye napisao i uzmemo oglas zdravo za gotovo, meni bodu oči dve stvari. Prva je apsolutnost oglasa, odnosno kvota koja iznosi 100%. Meni bi mnogo manje problematičan bio oglas koji kaže "primamo pet ljudi, imamo kvote, hoćemo da svaki pol/rod bude zastupljen sa minimum 40%". To bi i dalje značilo da svako može da konkuriše i ima neke šanse da bude primljen. Druga je to što kategorije nisu binarne, odnosno kategorije koje se primaju su određene na osnovu negacije jedne određene kategorije koja se percipira kao dominantna (beli cis muškarac neinvalid). To onda u izvesnom smislu nije pozitivna diskriminacija, već negativna. Ako bismo pravili analogiju sa Romima, to bi bilo kao da (u Srbiji) imamo oglas "uslov da konkurišete na ovu poziciju je da niste Srbin". To bi bilo u najmanju ruku neelegantno rešenje za borbu protiv diskriminacije po etničkoj liniji. 1
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Uzgred, ovaj slučaj oglas je direktan odgovor na pitanje a kako to vas direktno ugrožava. Eto, nacrtano je kako. Diskriminacija 1/1. Povećanje zastupljenosti se vrši kroz davanje dodatnih mogućnosti ugroženim grupama, npr. dve dodatne stipendije za Rome pored deset uobičajenih otvorenih za sve, pa neka se svih 12 dodeli Romima ako zaslužuju. Ovo bi neko trebalo da tera do Ustavnog suda.
Helena Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago "women and gender minorities (those who identify as women, trans, nonbinary, Two-Spirit, and gender fluid, based on the gender identity that best describes applicants at the current time), racialized persons/visible minorities, Indigenous Peoples, persons with disabilities." Da, jeste, u pravu si. Ali to je njihov način, pošto su verovatno prvu fazu, koju sam ja dala kao primer, davno savladali. @Smrtokapa I još jedna misao-ko je reagovao negativno? Tri bela cis muškarca neinvalida. Gadna stvar kad se diskriminacija oseti na svojoj koži, jel da?
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ako u borbi protiv nečega teraš od sebe sve one koji po tvojoj proceni ne zaslužuju da ti budu saveznici, jer nisu potpuno na tvojoj liniji, rezultat obično bude takav da ostaneš sam/a. Posle možeš da kukaš na ceo svet kako je loš ali rezultat će biti isti.
Helena Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Barkley#34 said: Ako u borbi protiv nečega teraš od sebe sve one koji po tvojoj proceni ne zaslužuju da ti budu saveznici, jer nisu potpuno na tvojoj liniji, rezultat obično bude takav da ostaneš sam/a. Posle možeš da kukaš na ceo svet kako je loš ali rezultat će biti isti. Jel meni upućeno? Ako jeste, ne razumem.
Smrtokapa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, Barkley#34 said: Ako u borbi protiv nečega teraš od sebe sve one koji po tvojoj proceni ne zaslužuju da ti budu saveznici, jer nisu potpuno na tvojoj liniji, rezultat obično bude takav da ostaneš sam/a. Posle možeš da kukaš na ceo svet kako je loš ali rezultat će biti isti. Mrzim standup ali ovo je adekvatno: 1
Smrtokapa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 22 minutes ago, Helena said: @Smrtokapa I još jedna misao-ko je reagovao negativno? Tri bela cis muškarca neinvalida. Gadna stvar kad se diskriminacija oseti na svojoj koži, jel da? Pa jeste. I šta sad kada smo dobili taste of our own medicine? Da li je cilj eliminacija diskriminacije ili osveta? Jer ako je ovo drugo, ja mogu i da razumem, ali neću podržati iz čistog sebičnog interesa.
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Zašto tvoja ljutnja raste? Nije osveta, samo je gadno kad diskriminaciju doživiš. Cilj je jasno opisan, ko se traži.
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Helena said: Zašto tvoja ljutnja raste? Mislim da na ulazu na rimski Forum nije stajala nijedna rečenica (to je bio otvoren prostor), ali na ulazu na ovaj forum bi mogao da stoji moto "Ne budi Gromovnik".
Recommended Posts