Jump to content

Recommended Posts

Posted

Puhovski nije bas bilo ko, nažalost ako Lompar bude kandidat to i jeste približavanje Rusiji, e sad ukoliko građanska opcija ima desničara za kandidata tu rastu sansu za pozitivnim rezultatom.

Npr demokrate da su imale kandidata bliže centru uveren sam da bi dobile izbore.

Posted
29 minutes ago, freethrow said:

Tu mi ne znamo tko su ti ljudi. Kako ću ja vjerovati u demokratsku tranziciju tako jedne tajnovite skupine koja je očito dobro organizirana, ali nema programa.

Ovo je kao Bizon da mu je pisao. Jede govna, da prostiš. I ide na ruku snsu.

Manje je važno da li se neki student koji tu učestvuje zove Pera ili Steva od ovog ostalog. I dalje stoje činjenice da neki konkretniji program ne postoji (levica, desnica, EU/Rusija itd.) i da su desničari sasvim dobro eksponirani. Paradoksalno je da jedini vid podrške dolazi iz EU, a da se ista ta EU ili ignoriše ili maksimalno odjebava. A to što ide na ruku SNS-u je problem organizacije, a ne što je to izgovorio neko sa strane.

• Like 1
Posted

Možda se negde izgubilo u prevodu, ali moje pisanje danas je pre svega iz ugla narativa koji je juče krenuo da se formira, a to je da to bio sad ili nikad trenutak i gde su ljudi počeli da se pozivaju da iz cele Srbije krenu pred Skuptinu.

Inače treba imati u vidu i da Ćacilend uopšte nije nešto inovativno i posebno.

To je bukvalno iz ruskog playbook-a. Tokom ukrajinske revolucije u 2013. i 2014. Janukovič je organizovao kamp u parku Marinski koj je ispred zgrade ukrajinskog parlamenta kao antitežu Majdanu. U kampu su bili batinaši (koje su oni zvali Tituški) koji su imali dnevnice kao i naši Ćaciji, takođe i partijski činovnici i ljudi iz javnih preduzeća koji su bili ucenjivani, a za neke je bila čak i priča da su tu držani protiv svoje volje.

Radili su sve isto sa tim kampom što sada radi i Vučić sa Ćacilendom i koristili ga u iste svrhe.

Ukrajinski opozicioni lideri su tada govorili svojim pristalicama da izbegavaju kamp Marinski. On je čak bio i rasformiran pred kraj 2023. međutim odmah posle nove godine je ponovo uspostavljen.

18.februara kada je krenuo okršaj u Kijevu žestoke borbe su se vodile i oko tog parka, mada protestanti na kraju nisu uspeli da ga zauzmu. U ta tri dana revolucije ubijen je veliki broj protestanata. Logistika i nivo organizacije ukrajinskih protestanata je bio mnogo mnogo veći od onoga što mi imamo.

Ja ne vidim da mi ćemo ikada imati spontanu silu da napadnemo i osvojimo jedan tako ušančen prostor koji štite kriminalci i policija. A iskreno nadam se i da nećemo morati da dođemo do toga, pošto će to značiti vrlo moguće i stradale. Ne kao u Ukrajini, pošto Vučić zbog EU nikad ne bi smeo da postavi svoje snajpere da pucaju na ljude, ali ponovo uz ogroman rizik za žrtve.

• Like 4
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Nesto mi ne ide u glavu.

Na Zvezdinim tekmama se nije pumpalo jos od Armanija (cca mesec dana) iz vise razloga: promena trenera, osakacen tim etc.

Zasto je sad uhapsio Stimca?

Izabrao je momenat izmedju Zvezdinih utakmica,tako da zadrzavanje mora da istekne pre utakmice Zvezda-PAO u sredu uvece (uz to, PAO je Zvezdin najveci protivnik i ocekuje se da fokus bude na njima).

Rezoni koji su njemu bili na umu uprkos tome sto je svestan da ce se Vladi ipak, makar i 2 minuta, skandirati  u sredu:

1. Da uplasi sve ljude, jer ako je mogao bezrazlozno da uhapsi I drzi 2 dana u pritvoru nekoga ko je zemlji donosio medalje - moze svakog I treba da se plasimo.

2. Da razlije malo energiju, mali jedan spin da fokus ode na Stimca sa Dijane Hrke.

Edited by leki bg
Posted
4 minutes ago, leki bg said:

Nesto mi ne ide u glavu.

Na Zvezdinim tekmama se nije pumpalo jos od Armanija (cca mesec dana) iz vise razloga: promena trenera, osakacen tim etc.

Zasto je sad uhapsio Stimca?

Izabrao je momenat izmedju Zvezdinih utakmica,tako da zadrzavanje mora da istekne pre utakmice Zvezda-PAO u sredu uvece.

Rezoni koji su njemu bili na umu uprkos tome sto je svestan da ce se Vladi ipak 99.9% skandirati  u sredu:

1. Da uplasi sve ljude, jer ako je mogao bezrazlozno da uhapsi I drzi 2 dana u pritvoru nekoga ko je zemlji donosio medalje - moze svakog I treba da se plasimo.

2. Da razlije malo energiju, mali jedan spin da fokus ode na Stimca sa Dijane Hrke.

Leki nema ovo nikakve veze sa Zvezdinim utakmicama.

• Like 1
Posted (edited)
35 minutes ago, Don Dusko said:

Leki nema ovo nikakve veze sa Zvezdinim utakmicama.

Nemoj potcenjivati predsednika 🙂

Pazljivo je birao momenat.

Da je Stimac u policijskom pritvoru tokom utakmice Zvezda-PAO, niko ne bi zaustavio skandiranje, ni egal utakmica, ni krvava kolena na parketu...on kalkulise svaki potez cak I ovako pogubljen.

Samo me muci pitanje : Zasto bi gubio jedinu oazu bez pumpanja radi 48h zadrzavanja Vlade Stimca?

Edited by leki bg
Posted

Nije sad moguće ad hoc dati zaključak da se i nakon trećeg velikog okupljanja vlast nije još jače zacementirala u ignorisanju svega što pokret studenata podstiče ali  da se političke platforme koje se očekuju od studenata još pomeraju u pravcu levice ili desnice, nisu definitivno opcija s kojom bi se moglo otvoreno izaći na moguće političke izbore. Ipak, to se mora definisati svakako u najdirektnijem izrazu kako ne bi uzmicali i gubili vreme u bauljanju kroz političke magle režima.

Posted

Poslednja faza ludila će biti kada ne bude dao uopste izbore, jer ,,blokaderski teroristi" ih žele pokrasti preko zapada...

Ili ako rezultati budu losi po njega na istu mantru da se vadi...

On da je bio na mestu najgorih diktatora širom sveta nista slabiji uticaj od istih nebi imao, to je krvnik kakvog majka vise ne radja.

• Like 2
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Vreme mu istice svakako, nije bitno vise. Ubuduce samo treba odrzavati tenziju, ali ne uletati glavom kroz zid. Izbori ce morati da budu, pa makar i u redovnom roku. Blokirati ga i onemoguciti ga da krade sto vise, na ove gluposti kojima spinuje se ne kaciti.

On vise nema sta da uradi osim uvodjenja otvorene diktature i beloruskog scenarija. 

• Like 3
Posted

Da se vratim na Puhovskog i ostale... kome nije jasno da je samo ovako anonimno bilo moguće napraviti pokret koji uživa podršku u zemlji u kojoj je najviše sredstava diktature uloženo u ogađivanje svih političara i stvaranje osećaja paranoje, taj ne bi trebalo da komentariše uopšte nešto što ne razume.

• Like 11
Posted

Iskreno, tesko mi je da ovo otresem samo kao neobavestenost i lose poznavanje situacije. Deluje solidno zlonamerno, uz neizostavno navlacenje kostima francuske sobarice da se to prikrije. Pazi anonimnost pokreta, ne zna on ko su ti ljudi... Pa sa ovim vec znas sve decenijama i to nije problem. Po komandi salje najvisu crkvenu delegaciju da u Moskvi prica o ruskom svetu i prosipa parabolu o privezivanju nase barke za siguran ruski brod, ali zato su neki imaginarni studenti i njihova lista veca opasnost za demokratiju i tzv. zapadne vrednosti... Uglavnom se trudim da budem kulturan, ali ovom prilikom bih sa ljuvalju i mnogo razumevanja porucio profesoru Puhovskom da odjase u tri picke lepe materine.

• Like 7
Posted

300-400 ljudi ispred ćacilenda, konstantno, rekao bih. Cirkulišu okolo, neki odu drugi dođu.

Sve je potpuno apsurdno. Oni koji ovo ludilo smišljaju sve posmatraju kao ona prepucavanja u skupštini, gde se razmišlja kako će se podjebavati oni prekoputa i kako ostaviti utisak na publiku ispred ekrana. Nikakve svesti o žrtvama ili tuđoj patnji. Odavno je ljudskost napustila tu ekipu, bukvalno su evoluirali u neke zombije, otupeli u svom zlu.

• Like 2
Posted
4 minutes ago, Barkley#34 said:

300-400 ljudi ispred ćacilenda, konstantno, rekao bih. Cirkulišu okolo, neki odu drugi dođu.

Trenutno ih nema ni 100. Uglavnom nešto stariji, bezmozgaši, verovatno ima i funkcionera. Batinaši tek treba da stignu. Daleko veća brojka sa naše strane, stoji se uz ogradu a ćacijevci ko telad gledaju. Rade telefoni, verovatno pozivaju pojačanje, sad će i krimosi stići.

Posted

Ja sam ovde tim nemanjaol.
Gde? Pa, po pitanju štrajka glađu Dijan Hrke. 

Najpre, ne mogu ni da pojmim beznađe u kojem je gospođa Hrka poslednjih godinu dana. Ne želim da se nijedan roditelj nađe u takvoj situaciji. Ja sam nisam roditelj.

Ali ne mogu da podržim ovakav vid borbe koji njeno drugo dete gleda. Ona ima još jedno dete..šta, nije valjda da hoće da ga liši sebe i ostavi bez majke? Postoji sto drugih puteva na kojima bih stao iza nje i sledio je, ovde ne mogu. Ovoj mafijaškoj vlasti životi protivnika ništa ne znače (životi uopšte) tako da nema potrebe da iznova tražimo potvrdu toga.

Ljubav za Dijanu, ali ne i podrška ovom postupku. Nadam se da postoji neko ko će je na vreme odgovoriti od ovoga.

• Like 5
Posted

Inače, samo da dodam da je deo batinaša napustio Ćacilend posle međusobne tuče. Morala policija da ih razdvaja. 

Posted
26 minutes ago, Volter said:

Trenutno ih nema ni 100. Uglavnom nešto stariji, bezmozgaši, verovatno ima i funkcionera. Batinaši tek treba da stignu. Daleko veća brojka sa naše strane, stoji se uz ogradu a ćacijevci ko telad gledaju. Rade telefoni, verovatno pozivaju pojačanje, sad će i krimosi stići.

Ispred ćacilenda, drugar, ne unutar istog. :classic_biggrin: 

Posted
1 minute ago, Barkley#34 said:

Ispred ćacilenda, drugar, ne unutar istog. :classic_biggrin: 

Sad videh, zbrzao sam, još sam hteo da te podjebavam da brojiš ko naš MUP. :classic_biggrin:

• Ha-ha 1
Posted

Meni je ipak jedino zabavno što je ovaj plaćeni konc logor jedina stvar po kojoj će klinci pamtiti košarkaškog trenera. Bukvalno će biti kilava ali solidna vlast Mirka Cvetkovića, pa rupa i ćacilend i onda sledeće demokratske vlasti. Neću više.

Posted

Mislim da žele da isprovociraju građane da napadnu ćacilend. Zato su smanjili broj batinaša. I ako ga ne bude imaju ovo zviždanje pa pričaju priču kako ti ljudi mrze Srbiju. 

Nažalost od ovoga se ništa ne dobija, nije uopšte trebala tu da protestvuje nego negde kod zgrade predsedništva ili ispred suda.

Posted

Nije ni htela tu da protestuje nego s kontra strane, ispred skupštine grada, bliže predsedništvu.  Nisu joj dozvolili zato se pomerila na ovo mesto. Uostalom, i Ustavni sud je praktično pored mesta gde je sada.