Jump to content

Recommended Posts

Posted
31 minutes ago, Smrtokapa said:

Nemoj gubiti živce na ekipu sa hreddita i r/bih. Mogu da se spale sve Šešeljeve prostorije, oni će se opet uhvatiti za onog dečka što je lupetao o Krajini.

A kada vidiš mišljenja na teme koje nemaju veze sa Srbijom, bude ti jasno da to nije do nas.

Neće nam oni ni pomoći ni odmoći u ovome.

A s pravom je zabrinut i razocaran.
Reddit bi trebalo da je oaza liberalne misli, i mesto koje okuplja ljude spremne za intelektualnu raspravu. 
To je reputacija koju ima sajt, tako clanovi vide sebe.

Sto se mene tice, uvek sam ih gledao kao gomilu pseudointelektualaca koji imaju nerealno visok dozivljaj sebe, tj svoje kognicije.

Dakle, otprilike kao vox92 xD

Jednom godisnje udjem na komentare na index.hr da vidim da li se nesto promenilo, zadnjih 10-ak dina. Nije. Ljudi zive u nekom pradavnom vremenu. Udjem i kad ih pobedimo u kosarci. Jos u fudbalu da ih pobedimo pa da sa sve kokicama uletim tamo.

Pitam se koji je stvarni odnos udela u drustvu normalaca vs. thompsonovaca tamo. Vrv slican kao u SRB.

Nasi studenti su pak bili lepo docekani tamo, pogotovo u Osijeku. To je jedini grad u HR u kojem sam proveo vise od par minuta na tranzitnoj ruti. Bio sam kumulativno gledano, bar mesec dana, u ratama od po tri dana, uvek poslovno doduse. Samo lepa iskustva nosim odatle. Bilo bi lepo kad bi nasi studenti kroz godinu-dve uzvratili gostoprimstvo istoj ekipi koja ih je tamo docekala po onom kisnom danu, pozivom na proslavu zbog pobede nad SNS-om. Eh...

• Like 2
Posted
1 hour ago, Don Dusko said:

https://www.insajder.net/vesti/brnabic-referendum-o-vucicu-dogovorio-bi-se-za-sat-vremena-nadstresnica-je-bila-diverzija

Ne znaju gde udaraju kad vracaju ovu TZ u igru.

Prvo ako je ovako kako lupa zasto drzava nije reagovala?

A drugo ovo je sirenje panike sto opet nije po zakonu...

Hm, osoba koje je po funkciji treća najmoćnija u državi, verovatno ima dokaze za ovakve tvrdnje.

Mislim ovo je goruća tema u državi još malo pa celu godinu, ne bi ona ovako olako davala ovakve izjave.

Verovatno je dokaze dala tužilaštvu, ne verujem da bi tak tako izjavila ovako nešto.

Seme ti jebem mutavo, ti ne znaš ni da izgovoriš reč diverzija. 

• Like 1
Posted
Just now, RatzenStadt said:

Jednom godisnje udjem na komentare na index.hr da vidim da li se nesto promenilo, zadnjih 10-ak dina. Nije. Ljudi zive u nekom pradavnom vremenu. Udjem i kad ih pobedimo u kosarci. Jos u fudbalu da ih pobedimo pa da sa sve kokicama uletim tamo.

Ne znam da li ste ulazili na bosanski sajt klix.ba da vidite komentare za bilo kakvu vest koja dolazi iz Srbije, nebitno da li ima veze sa politikom ili ne. Tamo skoro da nema cenzure. Ne samo da pljušte uvrede na račun Srbije i srpskog naroda, nego su one na najnižem prizemnom nivou. Kao da komentarišu ljudi izašli iz neke pećine (u staroj Grčkoj su slične zvali trogloditi). Pitanje je odakle su ljudi koji ostavljaju takve komentare, pošto sam recimo o Sarajlijama i Tuzlacima čuo sve najbolje.

Posted
2 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Inace, isao sam ovih dana po koment sekcijama portala iz regiona, BIH, Hrvatske, Crne Gore... Moram priznati da me je ipak porazilo u nekoj meri koliko komentara je sadrzine 'o jadu se svom zabavili' ili otvorenog likovanja zbog nereda i patnje. Razumljivo mi je donekle, bio je taj rat i svakakva smo sranja pravili, medjutim taj nivo mrznje onespokojava. Osecati bilo kakvo zadovoljstvo ili licnu satisfakciju zbog toga sto neduzni mladi ljudi, pa i deca dozivljavaju ovih dana, zaista je zabrinjavajuce. Mogu da razumem i taj deo argumentacije - sami su trazili, sto glasaju za takve sto i dalje pricaju o 'srpskom svetu', ali u situaciji u kojoj se pomalja neka alternativa (makar ne bila savrsena), tebi je draze da se ljudi guse u krvi i zemlja nestane, nego da dobijes normalnog suseda. Bas mnogo posla je pred novijim generacijama, ne samo kod nas, svuda u regionu. 

Na stranu random komentatori, u Hrvatskoj i relativno liberalni mediji isto tako rezonuju. Ima ovdje jedan članak iz Jutarnjeg lista gdje bukvalno kažu da i pored velike međusobne mržnje, između režima i demonstranata nema velike političke razlike.

Nekako, komšije izgleda nemaju razumijevanja za ovaj ekstremno inkluzivan pristup i najširi front u bori protiv Vučića (koji i sam kritikuješ u prvom dijelu svoje poruke, koji nisam citirao).

• Like 1
Posted (edited)
20 minutes ago, drgnk said:

Ne znam da li ste ulazili na bosanski sajt klix.ba da vidite komentare za bilo kakvu vest koja dolazi iz Srbije, nebitno da li ima veze sa politikom ili ne. Tamo skoro da nema cenzure. Ne samo da pljušte uvrede na račun Srbije i srpskog naroda, nego su one na najnižem prizemnom nivou. Kao da komentarišu ljudi izašli iz neke pećine (u staroj Grčkoj su slične zvali trogloditi). Pitanje je odakle su ljudi koji ostavljaju takve komentare, pošto sam recimo o Sarajlijama i Tuzlacima čuo sve najbolje.

Veruem.

Ko kad na YT na Fibinom kanalu gledas direktan prenos utakmice nase selekcije. Uvek se skupi jak trust mozgova xD Uvek se zapitam sta rade ovi ljudi IRL, da li su oko mene, a da to nznm xD

18 minutes ago, Clash said:

Dobro je znati da u SPC apostazija nije u potpunosti ovladala institucijom.

Simptomaticno, svi disidentni tonovi u okviru SPC stizu iz nekih hiljadama kilometara udaljenih eparhija.

Ona poseta Putinu naseg patrijarha i jos sramotniji govor na tom susretu je pak sramota o kojoj se premalo pricalo i nesto sto je (bar u mojim ocima) gotovo nepovratno srozalo ugled SPC-a. Mozda sam samo ranije bio neupucen, pa me je zato sokiralo sve.

Nadam se da ce eventualna promena rezima doneti sekularizaciju, da crkva ponovo sluzi narodu, a ne rezimu.

Edited by RatzenStadt
  • Like 3
Posted

Da, sta li lazni vojvoda misli o evoluciji njegovog pokreta, ideja i nacinu politickok delanja.

Od Ravne Gore do Brnabic Ane mlad majora.

• Like 1
Posted

Ispratite hesteg #nijeKarleušaNajvećaKurva na tviteru. Spektakularnih slika ima :lol_2:

Meni najveća pobeda (pravnici će znati)

• Ha-ha 1
Posted

Nisam kritikovao siroki front, on je nuznost, vec sam preneo svoje razmisljanje o kontraproduktivnosti koriscenja izraza 'siptar' kao uvrede i trigera za pandure. Upravo prica o tome kako to deluje na neku osobu albanske nacionalnosti koja je drzavljanin ove zemlje i zivi i radi ovde i zeli neku normalnu pricu. Prirodno je da ga to odbija, da se ne oseca komforno u toj grupi, masi ljudi.

Sto se tice komsija, nazalost, nije stvar samo gadljivosti na inkluzivnost. Njima ne mora da bude simpaticna recimo cetnicka ikonografija, prirodno, ali u ovoj situaciji je svakome, pa i takvim autsajderima jasno da trpe neduzni. A sa tim su sasvim ok, jer je to za njih kosmicka pravda - e neka im, pocrkali svi dabodga. Ali stao bih ovde, nema potrebe da razvodnjavamo dalje topik.

• Like 5
Posted

kad se vodi borba na ulici a zadnjiha par dana se prilično tuklo po gradovima u Srbiji za suprotnu stranu se smišljaju uvrede i gađa se tamo gde će neprijatelja da zaboli, pa niko se ne bi okrenuo na povik "vućiću šećeru"  

i kad su bile frke u Pazaru javljali su se "zabrinuti" što su u prvom edu i veterani i pripadnici extrema i torcide iz Pazara, valjda je njima ipak lakše da ludak vlada i dalje, pada kinta za po koji tekst, malo se zaljulja pred izbore i teraj dalje

stiglo je vreme da se mora zauzeti strana, pa ko gde voli i šta mu više odgovara    

Posted

Brate kakvo zlo je ova gadura. Ma i tebe treba jahati kao i Vučićevića, trku organizovati od Terazija do Slavije.

• Like 11
  • Thanks 1
Posted

Moram pomoći @Don Dusko ne moze covek sve sam stici, ne postizava što se kaže.

Ovo su linkovi za Pink, Informer i Kurir (verovatno imaju i ostali pošto su ovi alfa režimski mediji) gde nam lepo objašnjavaju kako je policija u EU brutalna u odnosu na naše koji su male plišane mede i dobrice s obzirom kolika smo mi stoka. Sve je na prvim stranama portala, medju glavnim vestima, ne mora se tražiti po sajtovima.

https://www.pink.rs/politika/715962/ovako-to-radi-sila-zakona-i-reda-u-evropi-evo-jos-jedna-lepa-prica-za-ove-sto-kukaju-na-brutalnost-srpske-policije-video

https://www.kurir.rs/vesti/politika/9752729/demonstracije-protesti-policija-evropa-video

https://informer.rs/planeta/vesti/1044595/evropska-policija-primena-sile-demonstranti

Posted
3 minutes ago, Clash said:

Moram pomoći @Don Dusko ne moze covek sve sam stici, ne postizava što se kaže.

Ovo su linkovi za Pink, Informer i Kurir (verovatno imaju i ostali pošto su ovi alfa režimski mediji) gde nam lepo objašnjavaju kako je policija u EU brutalna u odnosu na naše koji su male plišane mede i dobrice s obzirom kolika smo mi stoka. Sve je na prvim stranama portala, medju glavnim vestima, ne mora se tražiti po sajtovima.

https://www.pink.rs/politika/715962/ovako-to-radi-sila-zakona-i-reda-u-evropi-evo-jos-jedna-lepa-prica-za-ove-sto-kukaju-na-brutalnost-srpske-policije-video

https://www.kurir.rs/vesti/politika/9752729/demonstracije-protesti-policija-evropa-video

https://informer.rs/planeta/vesti/1044595/evropska-policija-primena-sile-demonstranti

Spoiler

Podizem za:

image.png.7bf1806fc33d607bd0be0c17b0a47002.png

• Like 1
Posted

Dodatno, Društvo psihologa Srbije nudi besplatnu psihološku podršku za građane i građanke.

Više u nastavku:

🎯 Психолошка подршка у кризним ситуацијама

Ако сте узнемирени услед актуелне друштвене кризе и потребна вам је подршка – обратите се Друштву психолога Србије.
📞 Бесплатна, поверљива и краткорочна психолошка подршка
💬 До 5 онлајн разговора са психологом
📧 Пишите нам: [email protected]
👥 За све старије од 15 година
🔐 Без прикупљања личних података

Нисте сами. Ту смо да помогнемо.

• Like 3
Posted
6 hours ago, Don Dusko said:

image.png.167931ece64af98bd6386e8e5bc24f1f.png

pascete i vi kao jabuke!

Zao mi je ovog momka sto ga olos zajebava ali bogami se prosuo samo tako😄