Nicklord Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ja mislim da iz ovog ima dva izlaza. Ili SNS konačno pada ove godine ili će toliko normalnih mladih ljudi otići iz Srbije u narednih par godina da će to biti to za bilo kakvo normalno društvo u Srbiji 9 1
srlepajce Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Verovatno dele ljudi da bi nervirali bulumentu Ali komentari sta njega briga za Srbiju kad zivi u Monaku 😂
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Glumac Liam Cunningham podelio objavu Earshot-a Spoiler 1 1
fishV2 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ne znam cemu kukanje, preostala slamka spasa sto se moglo videti iz Cacilenda su mu sacica kriminalaca i visoko pozicionirani funkcioneri, par hiljada ljudi u najboljem slucaju. Nizi esaloni clanstva odbijaju poslusnost i izvrsenje krivicnih dela svesni da promena dolazi. Sve ovo prati progon istih od obicnog naroda, videti pod Kraljevo, Obrenovac, Raca... Samo nastaviti protestne aktivnosti uz dodavanje novih zacina poput svakodnevnog lupanja u 19.30 i raspad je neminovan. 2
Drug Crni Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Stvorena je loša atmosfera na topiku, da niko maltene ne sme da ukaže na neke propuste ovih protesta,a da ne bude etiketiran kao partibrejker i teran sa topika. A i toga je bilo. 2 1
Cavani Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Studenti su perfektni, u svemu do sada. Vise su uradili za zemlju od svih ostalih zajedno u poslednjih 20+ godina, pa su zamerke na najveci protest u Srbiji koji su organizovali bas neumesne. Pogotovo su neumesne dosetke da je propustena sansa da se nasilno nesto uradi u subotu, uglavnom od ljudi koji nisu ni bili na protestu, a svakako nisu spremni da stanu u prve borbene redove i udju u tucu sa kriminalcima i policijom. Po principu idemo u boj, neki cete da poginete a neki cemo da se vratimo. Ovo jedino moze da se dobije politicki, mnogo je ocekivati od ovih divnih mladih ljudi da i to urade za nas. 3 1
Drug Crni Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Konkretizacija i radikalizacija nisu isto. Kritika i defetizam nisu isto. Entuzijazam i euforija nisu isto. Probajte to da razumete i razlučite. Uostalom, juče je u jutarnjem programu N1 gostovao jedan student i vrlo pametno uočio očite nedostatke u protestima. Okačila je Dejm par tvitova. Ja sam gledao celo njegovo gostovanje. 3
Pletilja Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 21 minutes ago, Cavani said: Studenti su perfektni, u svemu do sada. Vise su uradili za zemlju od svih ostalih zajedno u poslednjih 20+ godina, pa su zamerke na najveci protest u Srbiji koji su organizovali bas neumesne. Pogotovo su neumesne dosetke da je propustena sansa da se nasilno nesto uradi u subotu, uglavnom od ljudi koji nisu ni bili na protestu, a svakako nisu spremni da stanu u prve borbene redove i udju u tucu sa kriminalcima i policijom. Po principu idemo u boj, neki cete da poginete a neki cemo da se vratimo. Ovo jedino moze da se dobije politicki, mnogo je ocekivati od ovih divnih mladih ljudi da i to urade za nas. A zasto da ne? Niko ne trazi njihovu krv, niko. Samo to da tu fantasticnu logistiku primene u sledecoj fazi - politicka artikulacija ogromne energije u drustvu, kriticna masa postoji, 20 godina se nakupljala, ako je sad potrosimo, mozda, mozda cemo je imati tek za 50 godina ako pre toga ne postanemo ruska ili kineska kolonija i formalno. U cemo je problem da izadju na politicku scenu kao altrnativa AV i opozicionim parlamentrnim strankama? Punoletni su, imaju pravo da biraju i budu birani. S druge strane, porucili su gradjanima da praktikuju zborove, neposrednu demokratiju, ovo sto se vec radi u nekim gradovima u unutrasnjosti. Udruzeni, pocistili bi Vucica i njegov izborni inzinjerig kao od shale cak i pod ovim izbornim uslovima. Ja nisam salonski teoreticer koji tudju decu gura da ginu, uradila sam sve sto sam mogla u svojoj 74 godini i trpecu posledice sama, ne treba mi nicija pomoc. Zasto? Zato sto, ako ovde dodje do promena, ima nade da ce mi se bar jedno dete vratiti kuci, da ima ko da me sahrani. Edited 2 hours ago by Pletilja 1 1
SteveFrancis#3 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Polako, ljudi. Nemojte gubiti glavu, ni u jednom smeru. Razmisljajte, analizirajte, pricajte, diskutujte. Stvari se razvijaju dalje, menjaju se okolnosti, mnoge stvari koje se jasno vide danas, nisu bile ni blizu ocigledne pre 3 ili 5 dana. Even the very wise cannot see all ends. Trudimo se koliko mozemo da sagledamo. Svi gresimo na tom putu. Ima legitimnih kritika, ima konkretnih zamerki. Medjutim, po mom sudu, sustina je da bi ljudi zeleli realizaciju neke svoje ideje u pri okolnostima koje to objektivno ne dozvoljavaju u datom trenutku. Mnogo sta sto je teoretski, u vakuumu pravo, nije funkcionalno niti sprovodivo u praksi. Moramo imati na umu objektivna ogranicenja i parametre u kojima se krecemo, kada god imamo neku teorijsku apstrakciju u glavi koju bismo da primenimo. 9 1
Nikola Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 53 minutes ago, Nicklord said: Ja mislim da iz ovog ima dva izlaza. Ili SNS konačno pada ove godine ili će toliko normalnih mladih ljudi otići iz Srbije u narednih par godina da će to biti to za bilo kakvo normalno društvo u Srbiji Ili da skinemo sns nekako a krivci ne budu kaznjeni pa prelete itd... sistem ostane isti i za 10 god opet na ulice.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Tako je, kritika i defetizam nisu ista stvar. Imao je @Klotzen vrlo artikulisanu kritiku nakon protesta. No priča da je u subotu propuštena prilika jeste defetistička, plus se kosi sa porukom studenata (to nije bio dan D). Ni entuzijazam i euforija nisu isto, mislim da niko ovde nije euforičan. Ali pokušavamo da ostanemo entuzijastični, jer šta drugo da nam bude gorivo za dalje? Mene ekstremna racionalizacija ovde podseća na navijače (ne one plaćene, nego obične ljude), kojima je to mehanizam odbrane od potencijalnog poraza. Većina se plaši ishoda, da ovaj ostane i nastavi da teroriše, pa će to biti lakše "progutati" ako nije bilo previsokih očekivanja. Da bi se stvarno išlo do kraja mora svaki pojedinac da se oslobodi tog straha. Konkretizacija se dešava na lokalu i onda ne vidim smisao priče da nema rezultata od subote. I te kako ih ima. @Drug Crni 7
dali_man Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 26 minutes ago, Pletilja said: kriticna masa postoji. Ne postoji jos uvek. Jer da postoji mi bi uveliko imali generalni strajk, i masu ljudi na ulicama svakog mesta u Srbiji. Jedno je biti u masi od par stotina hiljada ljudi i verovati da nece bas vama da padne neka cigla na glavu, drugo je izaci na lokaku pravo ispred pendreka nekog zandarma. 1
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Quote To su sve naši meštani i ljudi, mi isto radimo za sve. Najveća je tuga što sam ja sekretar svih 6 mesnih zajednica Obrenovca, svi me znaju, na svakom sam sastanku mesne zajednice. U svim tim strankama smo ih sve ispoštovali kao Boga, niko nikad ugrožen nije bio. Sve smo od sebe kao radnici dali i na kraju ja sam juče prva krenula... - ispričala je zaposlena iz gradske uprave Obrenovac i dodala su ih gađali i kuvanim i svežim jajima i pomorandžama: - I kuvanim jajima i svežim jajima i pomorandžama, i flašice s vodom, sve upotrebljavaju a nikakav razlog ne navode - rekla je o opozicionim nasilnicima. 😍😍😍 2 3 1
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Je li to neko napao glavnog Cacija?Ili je to opet neki perfomans sekte?
Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 19 minutes ago, Don Dusko said: Je li to neko napao glavnog Cacija?Ili je to opet neki perfomans sekte? Samo pogledaj snimak ležanja u kolima hitne pomoći i sve će ti biti jasno
Bul-Kathos Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sve sto je napisao ovde Chaosisme o revoluciji od mene +1 Moje misljenje je da ce jos dugo trajati ovakvo stanje, do leta sigurno a vrlo verovatno cak do jeseni (jer uzimam posredujucu varijablu u obliku studentske skolske godine i regulisanja akademskih obaveza, koja za sada utice na nezavisnu varijablu, sto dovodi to toga da sve zavisi od studenata a ne od ostalih sektora drustva, ukljucujuci i samu vlast). Evo sta kaze nauka i realisticki pogled, koji po definiciji uopste ne razmatra wishful thinking i idealisticki pogled na drustvene procese. Milos Besic https://n1info.rs/vesti/besic-niko-ne-ocekuje-da-se-veceras-ispune-studentski-zahtevi-kriza-se-mora-razresiti-izborima/ Dejan Jovic: https://radio.hrt.hr/slusaonica/intervju-tjedna?epizoda=202503151005
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 28 minutes ago, Don Dusko said: Je li to neko napao glavnog Cacija?Ili je to opet neki perfomans sekte? Koliko smo loš narod postali najbolje pokazuje ovo da čovek leži povređen, u bolovima, jauče a niko da priđe da mu se ispiša u usta da se okrepi 1 1 8 2
Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kako je samo brižan ćaci, bitnije mu je zdravlje drugih ljudi od sopstvenog 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Najširu fotografiju protesta napravio je Yar Bulavin, imate još materijala na profilu @bulavin_prod 3 minutes ago, Урош19 said: Kako je samo brižan ćaci, bitnije mu je zdravlje drugih ljudi od sopstvenog Odma u Igru Sudbine, ne treba kasting 6
Son_of_a_gun Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Koliko je gadan, da gori na sred ulice ne bih ga zapišao da ga ugasim. 3 4
JPM Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 54 minutes ago, dali_man said: Ne postoji jos uvek. Mislim da postoji, samo nije dovoljno probuđena. Nažalost. Kažem nažalost jer se plašim toga šta treba da se desi da bi se probudila. Mi smo Slobu smenili nakon godina ratova i sankcija i svakakvog unižavanja naroda. Danas, koliko god to paradoksalno zvuči, ne postoje ni sankcije ni ratovi, a finansijski stojimo kudikamo bolje nego li tad. Uz to, nije ni direktna posledica krađe izbora a ne lete nam ni bombe nad glavom. Vučić je u boljoj poziciji od Slobe. 1
NMX Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago 8 minutes ago, DameTime said: Najširu fotografiju protesta napravio je Yar Bulavin, imate još materijala na profilu @bulavin_prod 5 4
Recommended Posts