Jump to content

Recommended Posts

Posted
18 minutes ago, shonke said:

Sta je sad ova neka prica plenum filozofskog opet se ogradjuje od nečega? 

Ogradili su se od komisije koja je savetodavnog karaktera i čiji su osnivači odmah na početku rekli da samo žele da pomognu u proceni da li su zahtevi ispunjeni. Nema potrebe naglašavati da tu komisiju čine ljudi stručni za takvu procenu. Ali studenti Filozofskog BU već drugi put, totalno nepotrebno, unose nemir i neslogu, i jedini izleću, verovatno ni oni sami ne znaju zašto. Neko je već napisao ovde, oni se, za sada, najmanje snalaze u svemu ovome, istupaju jedini javno na televiziji bez imena i prezimena, stalno se nešto ograđuju. Nije mi drago zbog toga, s obzirom na to da je to i moj faks bio.

Posted

Stevan Filipović nije mamlaz,a sumnjam i da leči komplekse.
Koliko znam,on je i profesor tim istim studentima na FDU,a oduvek je bio kontra radikalštine u Srbiji. Prelako se mi odričemo saboraca i saveznika.

• Like 3
  • Thanks 2
Posted
1 minute ago, Red said:

Ogradili su se od komisije koja je savetodavnog karaktera i čiji su osnivači odmah na početku rekli da samo žele da pomognu u proceni da li su zahtevi ispunjeni. Nema potrebe naglašavati da tu komisiju čine ljudi stručni za takvu procenu. Ali studenti Filozofskog BU već drugi put, totalno nepotrebno, unose nemir i neslogu, i jedini izleću, verovatno ni oni sami ne znaju zašto. Neko je već napisao ovde, oni se, za sada, najmanje snalaze u svemu ovome, istupaju jedini javno na televiziji bez imena i prezimena, stalno se nešto ograđuju. Nije mi drago zbog toga, s obzirom na to da je to i moj faks bio.

Pa dobro, ali tamo ima dosta nacoša i marksista i kojekakvih idealista, ali su nebitni ako gledamo celinu. Verovatno ih je bilo najviše na plenumu.

Da ne bude da vređam drugi fakultet, završio sam filološki. Tamo ima nacoša na kilo, a uglavnom studiraju srpski jeizik i književnost. Isto je bilo kad sam i ja studirao, a to je bilo u doba kada je bilo dozvoljeno da pišeš latinicom i da budeš ateista.

3 minutes ago, Drug Crni said:

Koliko znam,on je i profesor tim istim studentima na FDU,a oduvek je bio kontra radikalštine u Srbiji. Prelako se mi odričemo saboraca i saveznika.

Pa taj im se posrao na sve što su uradili. Ako je gospodin tako pametan, neka organizuje nešto.

Posted

Mislim da je recept iz KG najbolji. 15 sati, da počne između 7-9 pa da se završi do 22h ili najkasnije u ponoć. Preko noći i rano ujutro malo ljudi ostane pa se daje prilika režimskim medijima da snimaju centar protesta sa tek pokojim čovekom. Ovako imamo protest gde praktično od 11 pa do kraja uvek ima zavidan broj ljudi na ulici.

Posted
1 hour ago, Drug Crni said:

Zašto lepo ne ode kod svojih studenata i ukaže im gde greše nego se medijski oglašava i naravno dobija i gostovanje na n1 ili novoj gde pametuje za sve pare. Presudni su trenuci, ne treba tražiti perfektno i naj,naj. To su ipak mladi ljudi, ne treba im dodatno nabijati tenziju i nametati obavezu da oni mora nešto i da završe. Uostalom brzo će 15.03 pa eto prilike i profi i svima koji imaju "sjajne" ideje da priskoče u organizaciji, mnogi profesori iz Niša zajedno su sa studentima provodili sate organizijući edikt u Nišu, bez medijske promocije.

• Like 1
Posted (edited)
7 hours ago, DJ_Vasa said:

Šta konkretno? Gde se priča? Pitam jer nemam Tnjiter, Tik-Tak i slična sranja. Ako seru na Tnjiteru, a studenti ne objave, onda samo seru kao onaj mamlaz sa FDU koji leči komplekse na Peščaniku.

Čuo "u prolazu" u utisku nedelje. Ne gledam celu emisiju a i nemam živaca za Beckovicku u poslednje vreme... 

7 hours ago, DJ_Vasa said:

Edited by shonke
Posted (edited)
14 hours ago, DameTime said:

Samo da izjavim za FDUdnevnik da je abnormalan broj ljudi iz mog sela - što mladih, što starijih - bio u Nišu i generalno podržava studente. Meni je neverovatno da su među njima i neki ljudi koji su bili "sigurica" da podržavaju režimsku mafiju.

Treba uzeti u obzir da većina Vučićevih glasača misli da je on dobar a da su njegovi iz stranke loši i on jadan pošten i naivan ne može da ih iskontroliše. Tako da to što neko podržava proteste ne znači da ne bi na sledećim izborima ponovo glasao za Vučića.

Edited by MarkoKep
Posted
16 minutes ago, MarkoKep said:

Treba uzeti u obzir da većina Vučićevih glasača misli da je on dobar a da su njegovi iz stranke loši i on jadan pošten i naivan ne može da ih iskontroliše. Tako da to što neko podržava proteste ne znači da ne bi na sledećim izborima ponovo glasao za Vučića.

Bas tako. I da se sada odrze najposteniji moguci izbori u nasim uslovima, on bi dobio 30-35% .

Problem je 15-20% glasaca, koji su protiv ove vlasti, ali nece da glasaju za Djilasa, Mariniku, Boru Novakovica, Ponosa...

Ne ulazim u pricu da li je to ispravan stav, ali situacija je takva.

Opozicija nista nije uradila da te ljude ubedi da bi njihovo ponasanje na vlasti ovaj put bilo drugacije.

I dalje su uglavnom drze price ma mi smo bili super kakvi su ovi.

Posted
4 hours ago, nemanjaol said:

@BattleBender

Mislim da se ne treba opterecivati slikom koja se salje u svet i generalno prebrojavanjem.

Tako nam je cela poenta bila na onim protestima u Beogradu da se vidi koliko ima ljudi. Veruj mi da je ovo milion puta bolje.

Ovi skupovi se prave zbog ljudi koji u njima ucestvuju, da se ne ponavljam, evo sta sam pisao posle Kragujevca

A jos jedna stvar koju sam juce skontao. Jos veca vrednost je povezivanje ljudi koji su organizovali sve ovo.

Ovo su ozbiljni skupovi ogroman broj ljudi, klopa, redari, bezbednost. Svi ti ljudi su izgradili neke odnose i neko poverenje.

To je ono sto ostaje za posle. Ti ljudi ce moci da se organizuju i za izbore i za bilo sta drugo sto treba

Pa posle prospavane noci, mogu da se slozim 🙂

Inace, koliko je ljudi bilo mozda najbolje govori i to, da je 90% mog domestic insta following-a (oko 1000) bio na protestima, sa ljudima koji su mi jos poznanici a da ih ne pratim (na slikama).
A za ceo dan sam sreo sao 3 grupe (po nekoliko osoba) od tih... Setao sam se ceo dan...

I zeleo bih svima da se zahvalim koji su dosli. Nis je imao duh kakav nikad nema, ni tokom Nisville-a.
Veliki broj poznanika/ortaka (sta god) iz Bg-a i NS-a, ciju energiju bas gotivim su bili tu. I to se osecalo.

1 hour ago, Perkos2 said:

Nije sve tako crno po unutrašnjosti 

Isto to vazi i za ljude iz ovih second tier gradova prema manjim mestima. Primera radi, nas Nislija sa manjim gradovima tipa Kraljevo, Knjazevac, Arandjelovac..

Zato bih ja voleo da se nekad u bliskoj buducnost organizuju nekakvi skupovi u regionalnim centrima, u kojima bi se skupili ljudi sa strane.
Ali na taj nacin da im se pomogne. Primera radi, Nis treba da bude dom svih ljudi iz Svrljiga, Knjazevca, Bele Palanke, Pirota, Babusnice, Gadzinog Hana, Vranja, Leskovca, Surdulice, Bosilegrada, Prokuplja, Kursumlije, Lebana, Blaca, Brusa, Krusevca, Aleksinca, Sokobanje, Boljevca....
I ne treba samo da im se ponudi dom, treba da se organizuje konkretna pomoc. Jug je najsiromasniji, realno. Ljudima je ozbiljno opterecenje svaki put moraju da vide precrtan natpis svog mesta na zutom znaku pored puta.
Mozemo mi Nislije da se skupimo, nas 15 000 garant, koji smo voljni da damo po 2000 din. 30 miliona denara, oko 200 000 evra. I da se napravi fond da se organizuje put tim ljudima da dodju i provedu ovde 2 dana. Na neki svoj nacin, jeste to autobus+sendvic itd....
Ali treba i ti ljudi da osete da su deo ove energije, ovog sveta. Da zelimo bolju drzavu i za njih.

To bi bio slican dan ovom, samo sa tipa 1/3 ljudi.

Onda ce moci da se stvori energija da se ode i u Leskovac, koji ce okupiti svoja manja mesta(jer ce im biti lakse da dodju). Onda ce da se stvori energije da Nislije odu u Pirot, Sokobanju, Krusevac...

• Like 1
Posted

Odakle sada ovi mladi, pametni, odlucni ljudi?!  

Nisam sociolog ili iz neke takve drustvene grane (pa ako ima ucenih molim zanemarite verovatno losu terminologiju), ali ono sto sam naucio jeste neka pojava da uspesni roditelji, odnosno porodice koje lagodno zive, u velikom procentu imaju manje uspesnu decu. Kao i da manje uspesni roditelji, ili generalno porodice koje su teze zivele, stvaraju nesto jacu, uspesniju decu. Postoji ta neka ciklicnost. Da imamo generacije koje su "slabije" i "jace", i koje se smenjuju, zavisnosti od okolnosti.

Ako uzmemo u obzir da su ovo sada mladi od nekih 18-25+ godina, to su dakle oni koji su rodjeni izmedju 2000. i 2007. godine. Dakle tokom nekog njihovog adolescentskog sazrevanja, recimo tokom osnovnog obrazovanja, imali smo vladavinu ove danasnje SNS hulje, srozavanje drustva, sve vece raslojavanje... 

Isto tako smo imali kulminaciju 2000. godine onih mladih koji su adolescentsko doba proziveli 90ih. 

Pa ako idemo jos u proslost, 1968. godine su studenti ustali. Dakle deca koja su odrastala u posleratnoj drzavi, kada sigurno nije bilo lako. 

Ne znam zasto sam ovo napisao... 

Posted (edited)

Meni je jedina briga kako da pređem oko 5km u cugu do tačke okupljanja, a zatim i još nekoliko kilometara šetnje na zakazanom gederingu u Beogradu. Sramota me od moje dece da me ne izdaju noge.

Moram da pojačam bazične pripreme na šetnjama sa suprugom po kraju.

Edited by Nek grmi jako
Posted

Bojkot RTS treba postaviti drugačije. Treba tražiti da se čuje drugo mišljenje na RTS a ne da im olakšavamo da nikad ne zovu ljude koji ne podržavaju nepomenika.

• Like 1
Posted
16 minutes ago, Kooineeperk said:

Meni je jos cudnije otkud ovi ovako vaspitani ljudi sada. Nisam mogao ni da sanjam ovo.

Posted
1 minute ago, boki111 said:
19 minutes ago, Kooineeperk said:

Meni je jos cudnije otkud ovi ovako vaspitani ljudi sada. Nisam mogao ni da sanjam ovo.

Pa i to je deo toga. "Molim" i "hvala" a ne bahato ponasanje onih kojima je na tacni dato sve...

Mozda sada malo pojednostavljujem i umanjujem uticaj kucnog vaspitanja, zapravo generalizujem, ali ne u smislu da je to nesto sto je ON/OFF, crno ili belo i ne u 100% meri, nego je vecinski tako - ovo je ono sto je drustvo proizvelo vremenom. Naravno ima izuzetaka.

Posted

Kako se Vučić „izvinio“ RTS-u i da li je to izvinjenje?

https://n1info.rs/vesti/kako-se-vucic-izvinio-rts-u-i-da-li-je-to-izvinjenje/

Pri tome, u skladu sa pravilima stranih zapadnih obaveštajnih agencija, oni su uvek žrtve, a njihove žrtve su, bahati napadači.

Žrtva je onaj debil sa palicom što je slomio vilicu devojci, žrtve su svi oni koji su uletali u masu kolima, udarali, povređivali...Nastavlja da pumpa svoje ludilo.

Posted

djura ce ti oprostiti sto te tukao izvinjenje

sto se studenata tice mislim da ima i do toga da se namenski dodatno trude i malo preko svog stvarnog vaspitanja kako bi rezimu oduzeli sto je moguce vise argumenata za pljuvanje
npr ciscenje ulica posle protesta, to mi je i dalje toliko nerealno, to se verovatno ni u japanu ne desava

znam da zvucim cinicno, ali nisam majkemi, dusa mi bukvalno prozivljava renesansu od kad je ovo krenulo, samo pokusavam sebi da izracionalizujem neke naizgled potpuno neshvatljive stvari

• Like 1
Posted

Poenta je da je sinoc najnormalnije prenet govor iz Bora i da su ga potpisale Nikolina Rakić i Mirjana Brajković

Ova prva je vodila njegove kampanje

Rts bi trebao da osudi i da se ogradi od njih a to naravno nece se desiti