freethrow Posted February 13 Share Posted February 13 Majić je đubre koji oslobađa šiptare silovatelje i trgovce organima, piše knjige u radno vreme i ćelav je a žene se pale na njega. Jednom rečju - gad. 2 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 13 Share Posted February 13 14 minutes ago, Chaos Is Me said: Marinika svakako manje od njega mada je, rekao bih, druga osoba na tom spisku iako ne znam šta se njoj tačno spočitava osim što je Rumunka poreklom Osim što je porijeklom nesrpkinja i još bitnije od toga, Marinika je žena, a nijedna žena nikada na izborima u Srbiji nije dobila glasova u procentu koji se bitno razlikuje od statističke greške. Niti će u skorije vrijeme, sudeći po onoj temi na društvu koja bi trebala da bude posvećena ženskim pravima. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted February 13 Share Posted February 13 Milic. Naravio dobar rezz u Nisu, nije iz Beograda, nije mu primarno zanimanje politicar sto uglavnom koci mladu gardu opozicionara (Pavloa, Dobricu itd), spasavao zivote ljudima... Mana: nije direktno napao Vucica, nego SNS, sto mozda i nije losa stvar udariti na slabije karike, sta znam. op Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted February 13 Share Posted February 13 (edited) Prica o izborima, pa cak i nekim skroz sredjenim (1. sredjeni biracki spiskovi; 2. oslobodjeni mediji gde svi moraju biti zastupljeni - oslobadjanje REM-a, RTS-a; 3. kontrola izbora da na svakom jebenom birackom mestu opozicija mora imati kontrolore kao i u izbornoj komisiji, da se sprece autobusi i bugarski vozovi), kao nekom dugorocnom resenju je po meni prilicno naivna. Da li zaista neko ocekuje da ce opozicija raditi tako da ne gledaju neki svoj interes i da se sto bolje pozicioniraju u te naredne 4 godine?! Naivno. To ovi izbori ne mogu biti. Jer treba svi iz opozicije da stanu iza jednog cilja a ne da se diferenciraju po necemu. Ovo mogu biti samo referendumski izbori - da li hocemo da nas SNS i sateliti jasu i dalje, ili necemo?! E ako necemo, to je taj jedan jedini zajednicki imenitelj opozicije. Da opozicija napravi plan, da oroci sebe na godinu-dve, sta znam, koliko im treba da se vratimo u normalnu politiku i pricamo o programima i ko bi sta i kako radio, pa da posle tih izbora mozemo glasati normalno, u 2-3-4 kolone, kako god misle da se podele. TL;DR: 1. Prelazna vlada ili... - odmah, ako ne prihvate do kraja februara onda sledi haos - to je kranji rok da i studenti i svi mogu da se vrate svojim normalnim obavezama - u toj vladi sto vise nestranackih licnosti. Za ovo se moraju boriti i politicari i narod. Studenti pumpaju ali morace jos da se pumpa za ovo. Sve da stane, pa da ustane. 2. Priprema slobodnih izbora - radne grupe za sve aspekte oslobadjanja izbora, institucija koje s tim imaju veze. Biracki spiskovi, mediji... 3. Referendumski izbori - jos jednom - svako jebeno biracko mesto mora biti pokriveno, studenti tu opet mogu da odigraju kljucnu ulogu. Na izborima opozicija da ide sa jednom sirokom kolonom i da imaju opet nestranacke licnosti za fotelje. I da sami sebe oroce na godinu-dve. Pa neka onda pokazu demokratiju u parlamentu, da se diskutuje kako dolikuje i glasa kako svojim mozgom mislis da treba a ne kako ti stranka kaze. 4. Lustracija! edit: Pisem paralelno s poslom, pa se mozda nekada i ponavljam ili sam nepovezan. Edited February 13 by Kooineeperk Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 13 Share Posted February 13 42 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ostao sam duzan, nikako da odgovorim. Naravno da ni Europol niti bilo koji drugi klasicni komunitarni organ nema neposrednu izvrsnu vlast ovde. Europol sam pomenuo kao vrlo plastican primer da su vlasti zemalja EU (bar ovih najuticajnijih) jako dobro upoznate sa tim kakav im je partner. Dakle nema tu govora o neobavestenosti i blazenom neznanju, nego se prosto pravi dalabu i ne dela zbog interesa. Medjutim, ono sto EU svakako moze da uradi sa vrlo direktnim posledicama jeste zamrzavanje pregovora, fondova, povlacenje rampe za svoje investicije ovde. Pored toga je moguc neformalan pritisak kroz misljenja, javne istupe. Da se jasno iskomunicira da ne mogu da se grade partnerski odnosi sa strukturom koja obesmisljava ama bas svaku vrednost i nacelo tog zajednickog prostora kome kao stremi. Mozemo da osudimo i izopstimo sve istocne lidere i njihove zemlje, ali ovde cemo ipak drugi arsin da uzmemo. Tacno je da ne znaju sta da rade i kako da hendluju pojave unutar svojih redova, poput Madjarske, Grcke, Poljske etc, ali su to sve zemlje vec dugogodisnje clanice i resavanje takvih problema je daleko kompleksnije i pipavije. Bas zato sto jesu vec deo zajednice i neki radikalniji potez ukoliko se ne premeri 200x bi mogao imati nesagledive posledice. Mi smo van dvorista i kao pogledujemo preko ograde, hteli bismo da udjemo da vidimo kakav je travnjak. Ako su ti prljave cipele ili si divljak koji ce tu travu odmah da izgazi, necu te ni pustiti unutra. Ne samo to, nego necu ni da se zabavljam idejom da pricam sa tobom i dogovaram se o nekoj narednoj poseti, ako si vandalcina, nisi mi ni sagovornik, kamoli prijatelj koga zovem na kafu. Skandal je sama cinjenica da se svaki zvanicnik i figura iz EU redovno prvo sastaje sa Nenadleznim na temu svega i svacega. Treba i njima nasi studenti da objasnjavaju da ima samo ceremonijalne nadleznosti, sta je podela vlasti? Oni svojim ponasanjem zapravo pozakonjuju, legitimizuju iscaseno stanje stvari i travestiju kojoj svedocimo godinama.Treba neki Thijs Roten i Picula da im otvaraju oci, oni ne vide, ne znaju, ne razumeju o cemu je rec? Naravno da su upoznate, a to imaju i u svom drvorištu, ali opet – od toga ništa. Vidim da piše za Sarkozija da je za korupciju dobio godinu dana nanogice, dok pošteni lopovi koji su ukrali novac ili nakit pošteno pljačkajući radnje dobiju malo više i ne sede baš u vili dok robijaju. Imaju i oni tamo korpuciju na visokom nivou, ali ipak nije tolika. Ne znam ni zašto bi povlačili investicije kada one podrazumevaju da npr. patosnice za BMW prave neki što rade za 500 evra mesečno jer kad oni iz BMW-a dođu kod Šolca i kažu: Mićo, vidi, automobilska industrija je okosnica naše privrede i potrebni su nam neki koji će da rade za siću, osim ako nećeš da ti zavrnemo donacije za stranku, a samim tim i tebi zavrćemo yaya. Budimo realni – boli uvo one iz BMW-a, Linde i slične da li se u tamo nekoj selendri lokalni baja nakrao ukoliko mogu da postignu da im neko radi za deset kila jabuka mesečno. Imaju svoje fabrike i firme na više kontinenata, što donosi profit, a lokalna korupcija ih ne zanima jer na njih ne utiče. Tačno si rekao za mnagupe u njihovim redovima, ali EU ima jednostavan princip – evo vam pravila ako hoćete da se igramo zajedno, a ako nećete, izvol'te se igrati sami. Izvol'te se upristojiti i umiti, a dotle čekajte ispred igrališta. I ti famozni fondovi i donacije funkcionišu slično. Pojave se sredstva za renoviranje škole, gradnju biciklističke staze, reformu zakona i tako to, ovi naši dobiju sredstva, pa onda napišu kako sve lepo izgleda na papiru, pokažu Velikom Debelom Evropljaninu zaduženom za fond kako je to lepo, odvedu ga u kafanu, a on napiše izveštaj da je sve super i niko posle toga ništa ne pita. Kada bi Veliki Debeli Evropljanin radio svoj posao, onda bi morao da za masnu platu nešto i uradi, a ovako je svima dobro – ovi naši se nakrali, Veliki Debeli Evropljanin je napisao izveštaj kako je sve super, naždrao se u kafani i to je to. Prevodio sam takve stvari, pa sam dosta video. Jedan od najvećih bisera je bila neka evropska NVO koja je ulupala silne pare na marketing, a koliko se sećam, projekat je imao veze sa unapređenjem civilnog društva, demokratije i tako to. Valjao sam se od smeha kako su za ulupane pare otvorili FB stranu, zaposlili nekoga da je održava, a broj pratilaca i posetilaca strane je bio toliko mali da im je prosečan broj lajkova po objavi bio ispod deset. Naravno, to je prošlo. A ima koliko hoćeš sličnih slučajeva, samo ne bodu oči u tolikoj meri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted February 13 Share Posted February 13 19 minutes ago, 40Wins said: op Spreman da preleti. Ako to dopustimo, za 20ak godina će naša deca morati da vode istu borbu. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperTraktorko Posted February 13 Share Posted February 13 6 hours ago, NMX said: I da vas brat nešto zamoli, da ponavljate za mnom: Ivan Ninić i Nemanja Šarović su radikalska govna. Oportuniisti koji nisu našli mesto pod huljinim kišobranom pa su sreću potražili na drugoj strani. To što su vam smešna ismevanja ljudi sa lakom ili umerenom retardacijom pred kamerama trenutnog Šarovićevog poslodavca ili to što su vam zanimljiva slatkorečiva Ninićeva gostovanja na N1/Nova, ne sme da otera u zaborav ono što oni jesu. Radikalska govna koja bi u malo drugačijoj podeli karata danas bili ministri u Vladi Srbije, gradski menadžeri u Beogradu i sl. Ljudi koji su do pre samo par godina bili zajedno sa Šešeljem (jbtbogtejebo) danas treba da budu bilo šta jer ispunjavaju uslov koji je, nažalost, jedino bitan trenutno - da su protiv Vučića. Ljudi koji su do juče izdavali knjige fantastičnih naslova "Revizija demokratije" i "Pustošenje Srbije", gle čuda - obe u vezi sa vlašću posle 2000, obe za izdavača SRS, danas bi u najmanju ruku morali da budu lustrirani i da ih nema u javnom životu a ne da budu maltene prvoborci smene jedne kriminalnog režima. Neću osporiti ništa od ovoga što si napisao, ali mislim da to ne čini recimo Šarovićeve "sns miting uživo" emisije nepotrebnim ili lošim. Naprotiv. Ti youtube video klipovi su vrlo značajni za anti-SNS delovanje, i njihova glavna poenta uopšte nije (ili ne bi trebalo da bude) hajde da se podsmevamo likovima sa margina napeg društva. Poenta tih intervjua sa lica mesta jeste upravo informativne prirode: ko dolazi na skupove podrške SNSa, kako dolaze, odakle, koji su zapravo stavovi ti ljudi, koliki su ti skupovi, kako izgledaju... Nebitno je ko te emisije pravi, te emisije su svejedno dragocene. Pa makar dolazile od Šarovića. Šteta je samo što nema više takvih inicijativa. 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 13 Share Posted February 13 5 minutes ago, DameTime said: Spreman da preleti. Ako to dopustimo, za 20ak godina će naša deca morati da vode istu borbu. Kad već njega spominješ, meni nešto drugo upada u oči. Ovo Ružiću nije prvi put da istupa protiv koalicije u kojoj učestvuje njegova stranka, a i u prethodnim godinama je zabadao prst u oko i SNS-u i SPS-u. Zanima me zbog čega već nije dobio nogu u sopstvenoj stranci jer je promovisao isključivo sebe i napravio imidž nekakvog demokratski nastrojenog SPS-ovca (što je paradoks isto kao da kažemo da je sneg vruć ili da je voda suva), pravio posla Dačiću da pegla njegove istupe, dok je i cela stranka morala da se ograđuje od nekih izjava. Tako se ponašao i ranije, i to kada koalicija nije bila suočena ni sa kakvim krizama. Da je ovo uradio neko iz SNS-a, dobio bi nogu u roku od odmah, ali ovaj se nekako održava u stranci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted February 13 Share Posted February 13 37 minutes ago, DJ_Vasa said: Kad već njega spominješ, meni nešto drugo upada u oči. Ovo Ružiću nije prvi put da istupa protiv koalicije u kojoj učestvuje njegova stranka, a i u prethodnim godinama je zabadao prst u oko i SNS-u i SPS-u. Zanima me zbog čega već nije dobio nogu u sopstvenoj stranci jer je promovisao isključivo sebe i napravio imidž nekakvog demokratski nastrojenog SPS-ovca (što je paradoks isto kao da kažemo da je sneg vruć ili da je voda suva), pravio posla Dačiću da pegla njegove istupe, dok je i cela stranka morala da se ograđuje od nekih izjava. Tako se ponašao i ranije, i to kada koalicija nije bila suočena ni sa kakvim krizama. Da je ovo uradio neko iz SNS-a, dobio bi nogu u roku od odmah, ali ovaj se nekako održava u stranci. Moguca su 3 razloga ili kombinacija istih u manjoj ili vecoj meri. Zna suvise da bi ga potpuno odjebali i time bas okrenuli protiv SPSa, SNSa... Dozvoljavaju mu (ili je bas to dogovoreno) da pravi privid "samomislecih" clanova partije i neke kao "demokratije". Smatraju da je bezopasan, za sada. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted February 13 Share Posted February 13 48 minutes ago, DJ_Vasa said: Da je ovo uradio neko iz SNS-a, dobio bi nogu u roku od odmah, ali ovaj se nekako održava u stranci. To može da znači kako je i Koferče spreman da preleti, kad se ukaže prilika. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted February 13 Share Posted February 13 2 minutes ago, DameTime said: To može da znači kako je i Koferče spreman da preleti, kad se ukaže prilika. Da li Koferče lično, ne znam, ali cela stranka možda da. Deluje mi kao da Ružić tu igra ulogu onog jednog jajeta koje nije stavljeno u naprednjačku korpu, kako bi, kada se bude pravila kajgana, mogao da dovuče što više svojih drugara na bezbedno. 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 13 Share Posted February 13 20 minutes ago, DameTime said: To može da znači kako je i Koferče spreman da preleti, kad se ukaže prilika. Mislim da je njemu izuzetno teško, ali ne zbog kilaže Mogao bi da bude dobar kao žrtveni jarac prasac jer bi svako njegovo učešće u vladi posle ovolike borbe protiv korpcije bilo zabadanje prsta u oku svima kojima je toga dosta, a takvih ima mnogo. Moguće je da je po pitanju Ružića u pitanju kombinacija onoga što kažu Kooineperk i Smrtokapa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted February 13 Share Posted February 13 19 minutes ago, DJ_Vasa said: Mislim da je njemu izuzetno teško, ali ne zbog kilaže Mogao bi da bude dobar kao žrtveni jarac prasac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted February 13 Share Posted February 13 2 hours ago, Beonegro said: Osim što je porijeklom nesrpkinja i još bitnije od toga, Marinika je žena, a nijedna žena nikada na izborima u Srbiji nije dobila glasova u procentu koji se bitno razlikuje od statističke greške. Niti će u skorije vrijeme, sudeći po onoj temi na društvu koja bi trebala da bude posvećena ženskim pravima. A pritom je i rekla da su Srbi genocidan narod. U skupštini! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 13 Share Posted February 13 9 minutes ago, Eddard said: A pritom je i rekla da su Srbi genocidan narod. U skupštini! A još je i Rumunka, i to iz Vojvodine. Sa' će odma' i da je otcepi! 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted February 13 Share Posted February 13 33 minutes ago, DJ_Vasa said: Mogao bi da bude dobar kao žrtveni jarac prasac Zar hoćete ovakvog nežnog maslačka da lustrirate? 1 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 13 Share Posted February 13 2 minutes ago, DJ_Vasa said: A još je i Rumunka, i to iz Vojvodine. Sa' će odma' i da je otcepi! Za intimne Marinica Antonescu - Sima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted February 13 Share Posted February 13 15 minutes ago, Eddard said: A pritom je i rekla da su Srbi genocidan narod. U skupštini! Kao i uvek - u metu. Ponekad se pitam da li su nam tazbine iste 😆 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted February 13 Share Posted February 13 Jel rekla baš da su Srbi genocidan narod ili da su pripadnici (pro)srpske vojske izvršili genocid u Srebrenici? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted February 13 Share Posted February 13 (edited) 6 minutes ago, Chaos Is Me said: Jel rekla baš da su Srbi genocidan narod ili da su pripadnici (pro)srpske vojske izvršili genocid u Srebrenici? Sigurno nije rekla ovo pod 1, ali 2=>1 u glavama. Inače ste zaboravili da pomenete Marinikin "ludački pogled", zbog toga (a i obrnuto) idu oni grafiti "Marinika psiho". Ovo se takođe odlično uklapa u stereotip lude žene. Edited February 13 by Smrtokapa 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali_man Posted February 13 Share Posted February 13 2 hours ago, Kooineeperk said: Prica o izborima, pa cak i nekim skroz sredjenim (1. sredjeni biracki spiskovi; 2. oslobodjeni mediji gde svi moraju biti zastupljeni - oslobadjanje REM-a, RTS-a; 3. kontrola izbora da na svakom jebenom birackom mestu opozicija mora imati kontrolore kao i u izbornoj komisiji, da se sprece autobusi i bugarski vozovi), kao nekom dugorocnom resenju je po meni prilicno naivna. Da li zaista neko ocekuje da ce opozicija raditi tako da ne gledaju neki svoj interes i da se sto bolje pozicioniraju u te naredne 4 godine?! Naivno. To ovi izbori ne mogu biti. Jer treba svi iz opozicije da stanu iza jednog cilja a ne da se diferenciraju po necemu. Ovo mogu biti samo referendumski izbori - da li hocemo da nas SNS i sateliti jasu i dalje, ili necemo?! E ako necemo, to je taj jedan jedini zajednicki imenitelj opozicije. Da opozicija napravi plan, da oroci sebe na godinu-dve, sta znam, koliko im treba da se vratimo u normalnu politiku i pricamo o programima i ko bi sta i kako radio, pa da posle tih izbora mozemo glasati normalno, u 2-3-4 kolone, kako god misle da se podele. TL;DR: 1. Prelazna vlada ili... - odmah, ako ne prihvate do kraja februara onda sledi haos - to je kranji rok da i studenti i svi mogu da se vrate svojim normalnim obavezama - u toj vladi sto vise nestranackih licnosti. Za ovo se moraju boriti i politicari i narod. Studenti pumpaju ali morace jos da se pumpa za ovo. Sve da stane, pa da ustane. 2. Priprema slobodnih izbora - radne grupe za sve aspekte oslobadjanja izbora, institucija koje s tim imaju veze. Biracki spiskovi, mediji... 3. Referendumski izbori - jos jednom - svako jebeno biracko mesto mora biti pokriveno, studenti tu opet mogu da odigraju kljucnu ulogu. Na izborima opozicija da ide sa jednom sirokom kolonom i da imaju opet nestranacke licnosti za fotelje. I da sami sebe oroce na godinu-dve. Pa neka onda pokazu demokratiju u parlamentu, da se diskutuje kako dolikuje i glasa kako svojim mozgom mislis da treba a ne kako ti stranka kaze. 4. Lustracija! edit: Pisem paralelno s poslom, pa se mozda nekada i ponavljam ili sam nepovezan. Cisto da se nadovezem... Sloba je puko od Kostunice na izborima 2000 godine za, pazite sad, Predsednika SRJ. Najnebitnije, najprotokolarnije funkcije drzave u izumiranju Nakon toga je dosla prelazna vlada i parlamentarni izbori gde smo od egal bitke DOS/SPS dosli do 2/3 pobede DOS-a. Slicna prica je bila i kad je Nikolic dobio Tadica, s tim sto su tad bili i republicki izbori pa se SPS presaltovao od DS-a na SNS. Lepo je to sto studenti jebu Vucica sa nisi nadlezan, ali nikakvi parlamenarni izbori i nikakve prelazne vlade nece promeniti nista, sve dok se Vucic ne izazove 1 na 1. Njegovo, licno, politicko rusenje jedino moze da dovede do pada SNS, i korenitih promena. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted February 13 Share Posted February 13 (edited) Ako imas stomak da kliknes na pink link - imas sve, i snimak, i zluradu interpretaciju goveda iz nazovi medija. Tek, ishod u glavi mnogih matorih (necu koristiti druge reci) je nazalost ono sto su Eddard i Smrokapa napisali. Ofc, sve sto je ovde rekla Marinika stoji i osnov je za napredak naseg drustva... Edited February 13 by Geronimo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted February 13 Share Posted February 13 28 minutes ago, Smrtokapa said: Zar hoćete ovakvog nežnog maslačka da lustrirate? Spojler postoji. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 13 Share Posted February 13 9 minutes ago, dali_man said: Cisto da se nadovezem... Sloba je puko od Kostunice na izborima 2000 godine za, pazite sad, Predsednika SRJ. Najnebitnije, najprotokolarnije funkcije drzave u izumiranju Nakon toga je dosla prelazna vlada i parlamentarni izbori gde smo od egal bitke DOS/SPS dosli do 2/3 pobede DOS-a. Slicna prica je bila i kad je Nikolic dobio Tadica, s tim sto su tad bili i republicki izbori pa se SPS presaltovao od DS-a na SNS. Lepo je to sto studenti jebu Vucica sa nisi nadlezan, ali nikakvi parlamenarni izbori i nikakve prelazne vlade nece promeniti nista, sve dok se Vucic ne izazove 1 na 1. Njegovo, licno, politicko rusenje jedino moze da dovede do pada SNS, i korenitih promena. Teško je izvodljivo izazvati njega jedan na jedan, bar u ovom trenutku, jer ne postoji ličnost koja se može suprotstaviti u smislu X protiv AV. Osim toga, ovo mu je poslednji predsednički mandat, a jedina potencijalna funkcija je premijerska. Rušenje na izborima će morati da izvede neka kolacija opozicionih stranaka, ili bar dve takve, dok je SPS sada slabiji nego ranije i može se lako desiti da ostane minoran. Studenti su pametno odradili to što ga jednostavno otresaju k'o slinu, a u prilog im ide i to što se okružio nesposobnjakovićima. Bilo bi korisno i da se reprizira epizoda Bogatić, i to u više navrata, jer sigurno da ima dosta lokalnih šerifa koji su se debelo zaigrali. Poenta je da kulu SNS-a treba razgrađivati na svim mogućim frontovima, pa će se urušiti kao kula od karata. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted February 13 Share Posted February 13 3 minutes ago, McLeod said: Spojler postoji. Pogreši čovek, zabolela me je glava od čitanja one diskusije tamo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts