Volter Posted Friday at 05:40 PM Posted Friday at 05:40 PM 1 hour ago, Dzo23 said: IU Novom Sadu su danas imali standove kod Promenade. Zemunci ih okružili, eno stigla policija. 1 2 2
Klotzen Posted Friday at 05:48 PM Posted Friday at 05:48 PM Meni ta priča o izborima na leto ne pije vodu. Kao oni što su protiv njega više idu na more pa zato. Pa onda bi trebao da ih zakaže za kraju jula ili početak avgusta kada su aranžmani najskuplji i kada najmanji broj njegovih glasača ide na more. Prilično sam siguran da početkom jula ima više sendvičara koji idu na more nego ljudi koji su protiv njega. 2
Drug Crni Posted Friday at 05:55 PM Posted Friday at 05:55 PM Ima tu još jedna stvar. Ne održavaju se izbori celo leto, već jedan dan. U jednom vikendu tokom leta. Iako sam uveren da oni istražuju preko agencija i ministarstva sve relevantne podatke, "taj" vikend bi maksimalno mogao da odvuče 1-2% glasača na more..ne više od toga. Od toga nije sigurno da su svi "naši" niti da bi inače izašli na izbore. Ne kažem da je ijedan glas nebitan, ali kažem da je i ovo pokazatelj kolika im je frka, kad se i ove slamke hvataju. 1
Volter Posted Friday at 06:03 PM Posted Friday at 06:03 PM Ne zaboravimo i da se radi o manijaku koji uživa sa hoću-neću igrama da bi dodatno nervirao. Za koji dan će reći najverovatnije u septembru. 7
Edinburgh Posted Friday at 06:09 PM Posted Friday at 06:09 PM 4 minutes ago, Volter said: Ne zaboravimo i da se radi o manijaku koji uživa sa hoću-neću igrama da bi dodatno nervirao. Za koji dan će reći najverovatnije u septembru. Da, recice u septembru 2027. taman posle Ekspa. 2
Volter Posted Friday at 06:10 PM Posted Friday at 06:10 PM (edited) Edited Friday at 06:16 PM by Volter 1
Tex_Willer Posted Friday at 08:05 PM Posted Friday at 08:05 PM 2 hours ago, Klotzen said: Meni ta priča o izborima na leto ne pije vodu. Kao oni što su protiv njega više idu na more pa zato. Pa onda bi trebao da ih zakaže za kraju jula ili početak avgusta kada su aranžmani najskuplji i kada najmanji broj njegovih glasača ide na more. Prilično sam siguran da početkom jula ima više sendvičara koji idu na more nego ljudi koji su protiv njega. Pa i nije bas tako, prvo njegovi i ne idu, odnosno oni koji su totalno uz njega ako i idu to je oktobar mesec, eventualno početak juna. 12 jul je špic sezone, a verujem da na sve načine bi opstuisali glasanje u inostranstvu( primarno Cg i Gr).
Klotzen Posted Friday at 08:09 PM Posted Friday at 08:09 PM Kako misliš ne idu ? Pa svi ovi što rade u državnim firmama ne propuštaju letovanje. Mora on da ih opominje da ne idu nigde jer planira neki miting ili nešto slično. Plate u gradskim i državnim firmama su danas prilično lepe da od njih može da se ode na neko skromnije letovanje na Balkanu. A pored samih glasača njemu su oni bitni jer on njih šalje iz opštine u opštinu da rade kampanju od vrata do vrata i dele one poklone. Koliko ja znam špic sezone je od 20 jula do 15 avgusta. Tada su cene svih aranžmana top baš zbog toga što većina tada ide na more. 1
Tex_Willer Posted Friday at 08:24 PM Posted Friday at 08:24 PM 11 minutes ago, Klotzen said: Kako misliš ne idu ? Pa svi ovi što rade u državnim firmama ne propuštaju letovanje. Mora on da ih opominje da ne idu nigde jer planira neki miting ili nešto slično. Plate u gradskim i državnim firmama su danas prilično lepe da od njih može da se ode na neko skromnije letovanje na Balkanu. A pored samih glasača njemu su oni bitni jer on njih šalje iz opštine u opštinu da rade kampanju od vrata do vrata i dele one poklone. Koliko ja znam špic sezone je od 20 jula do 15 avgusta. Tada su cene svih aranžmana top baš zbog toga što većina tada ide na more. Mislio sam na najvernije vojnike od 70 75 80g... Naravno da nece samo glasači studenata tada biti na odmoru, ali realno 75-25 omer bi bio u tom trenutku, ja se nadam da ljudi nisu do sada masovno uplacivali aranžmane, ili barem da se nekako može prolognorati rok odlaska na odmor. 1
Volter Posted Friday at 08:46 PM Posted Friday at 08:46 PM (edited) Zakuvalo se u Zemunu, stigli kapuljaši, stigla i žandarmerija. Edited Friday at 08:51 PM by Volter
fancy Posted Friday at 08:51 PM Posted Friday at 08:51 PM Šta se događa u Zemunu? 2 minutes ago, Volter said: stigli kapuljaši, stigla i žandarmerija. Svaku ovakvu stvar dizati do neba u evropskim institucijama.
Volter Posted Friday at 08:52 PM Posted Friday at 08:52 PM (edited) 2 minutes ago, fancy said: Šta se događa u Zemunu? Svaku ovakvu stvar dizati do neba u evropskim institucijama. Imali štand i odmah se okupili ljudi sa naše strane. Idioti su poprskali biber sprejom glumca Gagija Jovanovića: Pičketina se odmah krije, al je snimljen. Edited Friday at 08:53 PM by Volter 1
McLeod Posted Friday at 08:53 PM Posted Friday at 08:53 PM Nema pojma da ce biti izbori na leto. Baca koske da vidi koliko je druga strana spremna.
le piaf Posted Friday at 09:16 PM Posted Friday at 09:16 PM Ne bih voleo da ih raspiše na leto, takođe dosta mladih ide na sezone. Ni ja nisam u Srbiji zbog prirode posla, celo leto u Norveškoj, moji, cela porodica u Srpskoj, i nema ko da zatvori babu 🤨 Nisu zanemarljiva ni ta letovanja. Kraj septembra, idealno. 1
NMX Posted Friday at 09:21 PM Posted Friday at 09:21 PM 26 minutes ago, McLeod said: Nema pojma da ce biti izbori na leto. Baca koske da vidi koliko je druga strana spremna. Evo jedne jake koske https://www.blic.rs/vesti/politika/sns-priprema-velike-mitinge-u-beogradu-i-novom-sadu-od-26-do-28-juna/yd5ql03
crepiillupo Posted Friday at 09:42 PM Posted Friday at 09:42 PM O svakako. U Novom Sadu MUP će proceniti da se skupilo 50 hiljada ćacija u Spensu.
Barkley#34 Posted Friday at 10:44 PM Posted Friday at 10:44 PM Profesor Bešić takođe misli da vođa želi da otkrije strukturu i vođe pobune i liste, tako što blefira izborima na leto. S druge strane, ponavljam se - pored toga što će jedan broj naših biti na odmoru ili raditi na moru, kao i toga što bi se kampanja vodila za vreme ispitnih rokova i junskih odmora, brojne okolnosti će mu sve manje ići na ruku kako vreme odmiče: - Niko ne zna šta će biti sa NIS-om, a u svetlu novih okolnosti u Mađarskoj pitanje je nastavka investicija i ukupnih odnosa. - Iran, moreuz, nafta, gas - ceo svet se pita šta će biti sutra i kakve će biti posledice, - Inflacija će nastaviti da raste, rupa u budžetu je veća, zaduživanje je skuplje, priliv novca manji, dinar pod sve većim pritiskom, - Stagnacija ekonomije se vraća u Evropu, pa će se preliti i na nas, - Nema para niti dozvole MMF-a za jednokratne pomoći glasačkoj mašini a i povećanja plata i penzija će dogodine biti skromnija, -Strukturni problemi se ne rešavaju, raste nezadovoljstvo javnim uslugama i sistmemima (zdravstvo, lokalne uprave itd). Samim tim, teže će mu biti da u budućnosti proda priču o stabilnosti i boljitku. Ostaju strah od promene i sve veće mahinacije i muljanja. Na strahu i "odbrani države" će izgraditi kampanju. 2
fancy Posted Saturday at 06:53 AM Posted Saturday at 06:53 AM 13 hours ago, Klotzen said: Prilično sam siguran da početkom jula ima više sendvičara koji idu na more nego ljudi koji su protiv njega. Sendvičari na more idu u junu. A ima i ovo: Nota bene - Baš ovaj snimak sa kasete sam prvi put čuo kao barely legal teen kad mi ga je lično Zenit Đozić (Fu-do) pustio...ah happy times
tomas.hokenberi Posted Saturday at 07:03 AM Posted Saturday at 07:03 AM 10 hours ago, Klotzen said: Kako misliš ne idu ? Pa svi ovi što rade u državnim firmama ne propuštaju letovanje. Mora on da ih opominje da ne idu nigde jer planira neki miting ili nešto slično. Polaziš od pogrešne pretpostavke da su u državnim firmama podrazumevano glasači SNS. To je verovatno tačno tamo gde je lako zaposliti stranačke vojnike: po opštinama, u gradskoj čistoći, većini administrativnih pozicija. Međutim u EPS, EMS, Telekomu postoji čitav niz pozicija koje je teško popuniti "ćacijima". Većina tih nisu njegovo biračko telo. 1
Barkley#34 Posted Saturday at 08:45 AM Posted Saturday at 08:45 AM 1 hour ago, tomas.hokenberi said: To je verovatno tačno tamo gde je lako zaposliti stranačke vojnike: po opštinama, u gradskoj čistoći, većini administrativnih pozicija Grešiš. Imam dosta kontakata i koliko znam situacija je mešovita. Postoje oni koje su ovi doveli i koji uglavnom ne rade ništa ili im ne daju da rade ništa bitno jer ne znaju ili će sjebati nešto. Zatim, tu su oni koji su se prodali esenesu za održanje ili napredak u poziciji (ili su prestrašeni). Na kraju, značajan broj ljudi ih ne podnosi i drže da se sve ne raspadne (što reče moja drugarica iz jednog komunalnog preduzeća ni sama nisam znala koliko znam svoj posao dok nisu došli ovi teletabisi) i dalje su ispod naprednjačkog radara. Uostalom, nezapažena je prošla vest o službenicima iz pokrajinske vlade koji su ostali bez posla ili su spušteni u hijerarhiji jer su odbijali da maltretiraju nastavnike. Znam ljude iz ozbiljnih institucija i sa solidnih pozicija koji su redovni na protestima i sličnim aktivnostima. 5
Klotzen Posted Saturday at 08:45 AM Posted Saturday at 08:45 AM (edited) @tomas.hokenberi Tih pozicija je malo. Recimo ja znam da Elektrodistribucija popunjena sa jedno 80% njihovih glasača unazad 14 godina. Nisu to sve ćaci i lojalisti ali jesu njihovi glasači. Ti što nisu za SNS oni su možda 10-20% zaposlenih. Mogu tek misliti kakva je situacija u lokalnim i republičkim samoupravama. Ja imam jednog drugara u poreskoj, kaže sve SNS ekipa osim njega i jedne koleginice a ima ih oko 20 u tom odeljenju gde on radi. Edited Saturday at 08:47 AM by Klotzen
Barkley#34 Posted Saturday at 08:52 AM Posted Saturday at 08:52 AM Moji kontakti iz elektrodistribucije kažu drugačije. Zavisi verovatno i od mesta do mesta i odeljenja do odeljenja.
fancy Posted Saturday at 09:00 AM Posted Saturday at 09:00 AM 12 minutes ago, Barkley#34 said: situacija je mešovita. Postoje oni koje su ovi doveli i koji uglavnom ne rade ništa ili im ne daju da rade ništa bitno jer ne znaju ili će sjebati nešto. Istina. Ali i među njima, radili nešto ili ne, nije sve njihov glas. 13 minutes ago, Barkley#34 said: Znam ljude iz ozbiljnih institucija i sa solidnih pozicija koji su redovni na protestima i sličnim aktivnostima. Ovo 👆 13 minutes ago, Barkley#34 said: značajan broj ljudi ih ne podnosi i drže da se sve ne raspadne (što reče moja drugarica iz jednog komunalnog preduzeća Oni koji drže posao mogu i otvoreno da ih ne podnose i olajavaju, ne mogu im ništa. Ovi su svesni toga ali im ipak ne mogu ništa. Jer ako stane... 16 minutes ago, Klotzen said: ja znam da Elektrodistribucija popunjena sa jedno 80% njihovih glasača Teško.
Volter Posted Saturday at 09:11 AM Posted Saturday at 09:11 AM Da se nadovežem na priču: "Kao da je SNS firma, a ne gradska": Pretučeni radnik JKP Gradska čistoća o pritiscima na zaposlene https://n1info.rs/vesti/kao-da-je-sns-firma-a-ne-gradska-pretuceni-radnik-jkp-gradska-cistoca-o-pritiscima-na-zaposlene/ Sličnu sitiaciju mi je ispričao i lik iz pošte. Neki i glume samo podršku i idu na skupove, samo iz straha zbog gubitka posla.
nunilo Posted Saturday at 09:49 AM Posted Saturday at 09:49 AM 59 minutes ago, Klotzen said: @tomas.hokenberi Tih pozicija je malo. Recimo ja znam da Elektrodistribucija popunjena sa jedno 80% njihovih glasača unazad 14 godina. Nisu to sve ćaci i lojalisti ali jesu njihovi glasači. Ti što nisu za SNS oni su možda 10-20% zaposlenih. Mogu tek misliti kakva je situacija u lokalnim i republičkim samoupravama. Ja imam jednog drugara u poreskoj, kaže sve SNS ekipa osim njega i jedne koleginice a ima ih oko 20 u tom odeljenju gde on radi. Zavisi, ako gledas Zbiljicevu Juznu Backu verujem da je tamo i vise od tih 80% ovo resto nije ta prica.
Recommended Posts