Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, crepiillupo said:

Verovatno je hulji, burazeru i familiji vreme da se pocnu razmisljati kuda ce kad krene bezanija. Mozda gresim, ali nisam siguran da su sada dobrodosli u Rusiji. Neke druge 'prijateljske' drzave, poput Irana, Kube i Venecuele, odskora su postale sve samo ne dobar izbor. 

Dakle, kuda?

zatvor.jpg

• Like 2
Posted
2 hours ago, crepiillupo said:

Verovatno je hulji, burazeru i familiji vreme da se pocnu razmisljati kuda ce kad krene bezanija. Mozda gresim, ali nisam siguran da su sada dobrodosli u Rusiji. Neke druge 'prijateljske' drzave, poput Irana, Kube i Venecuele, odskora su postale sve samo ne dobar izbor. 

Dakle, kuda?

Mogu oni da kupe "slobodu" u mnogo zemalja sa kojima su poslovali, na primer Izrael

• Like 1
Posted
3 hours ago, Amigdala said:

Ne razumem tu terminologiju- kapitalisticka privreda?  

Postoji ekonomija koja funkcionise po ekonomskim zakonitostima, i prema tome odrziva = kapitalizam; i postoji ona neodrziva i od drzave dirigovana = socijalizam. 

Evo na brzinu: https://www.ekof.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2014/10/Rad-13.pdf

Nisam iz branše, ali pretpostavljam da je jasno na šta sam mislio.

To je "nas" usud. Politika nije nuzno pokvarena i prljava, takvom je cine ljudi koji se bave njom. 

Po tvom nacelu, politikom se bavio i Gandi. 

Vidi kakvi su se ljudi bavili politikom pre storinjak godina a kakvi danas. Ne mislim samo ovde - svugde u svetu.  Covek ju je uprljao, samo covek moze i da je "ispere". 

Ne sporim da je tako svuda u svetu.

Volja, sto rece neko.. Gledaju svoj interes, sto je sasvim razumljivo, donekle. 

Licni utisak- licno mislim sve najgore danasnjoj Rusiji, tj njihovim vlastodrscima na celu sa zlim patuljkom, ali i dalje je neumesno njima kaciti  to ss,  makar i u sprdnji. Istorijski, moralno, nije u redu i netacno je.

Verujem da ruski narod ima slicne probleme kao mi sa "nasim" bitangama i krimosima u strukturama vlasti, samo takve vesti ovde tesko stizu.

Ja nisam govorio ništa o narodu, već o državi, kod koje stavljam SS.

Ma ne slazem se ovde. Bilo je masa ljudi na ulicama 91 kad se sve tek kuvalo. Ali ih je koordinisao jedan  osvesceni komunisticki nacionalista !!! Vuk, pa su rako i prosli.  Pa su, po,starom  oprobanom partizanskom receptu, od prezivelih i onih po kazamatima po politickoj liniji,  najbolji i oni sumnjivi poslati na front da izginu. 

Kako rece ona babetina: neki cete da poginete, a neki cemo i da prezivimo za bolje nase sutra.

Moram priznati da ne razumem kakve to veze ima sa podrškom tadašnjem režimu.

Ulica je svrgla psihopatu Prvog. Ne, corave kutije.  Drugo, nisu bili mrsavi rezultati, valjda o tome svedoci i onaj famozni zvucni top. trebalo je "samo" to kanalisati u konkretne ciljeve. Nije lako, slazem se, nikome. Ali, da se ostalo, istrajalo, bilo konkretnih ciljeva a ne samo zahteva.. ehh.

Bila je to malo drugačija ulica, u smislu da se krenulo na skupštinu, plus što su ostvareni kontakti sa vojskom i policijom. Šetnje i kiflice same po sebi neće oterati nikoga. A rezultati jesu mršavi. Ako izuzmemo da je 1,5 milijarda još malo pa zamrznuta, broj ispunjenih zahteva je nula, a jedina istraživanja koja su javno dostupna kažu da je jako teško ukloniti režim na izborima.

Gledaj sad: imas manijaka za kojeg znas da :krade, falsifikuje, hapsi, preti, batina, mulja .. o kakvim mi izborima pricamo? 

Nije bitno da li cemo dobiti, nego je pitanje osnovno: da li mu priznati to kao njegovo pravo da radi? Sta je alternativa? 

Samo na ovoj temi ima koliko hoćeš o izborima, o tim izborima i govorimo. I ne razumem kako nije bitno ko će ih dobiti. Bez dobijenih izbora nema ništa.

Posted
8 minutes ago, DJ_Vasa said:

Bila je to malo drugačija ulica, u smislu da se krenulo na skupštinu, plus što su ostvareni kontakti sa vojskom i policijom. Šetnje i kiflice same po sebi neće oterati nikoga. A rezultati jesu mršavi. Ako izuzmemo da je 1,5 milijarda još malo pa zamrznuta, broj ispunjenih zahteva je nula, a jedina istraživanja koja su javno dostupna kažu da je jako teško ukloniti režim na izborima.

Samo na ovoj temi ima koliko hoćeš o izborima, o tim izborima i govorimo. I ne razumem kako nije bitno ko će ih dobiti. Bez dobijenih izbora nema ništa.

Da se fokusiramo na ovaj deo. U ostalom se slazemo u osnovi, pa da ne bude serdare- vojvodo, jer to je jalova diskusija. 

Sta skupstina? Sta Rts - recimo? Udjes i izbace te suzavcem.

Ja govorim o blokadi svih saobracajnica od privrednog znacaja, ps tako i  za funkcionisanje ove vlasti. 

Dovedes do kolapsa, ne radi nista vitalno jer blokiras masom dok ne dobijes znacajne ustupke, tj prisilis da se postuje zakon. 

Ne mislim da nije bitno ko ce dobiti izbore, samo se ne slazem sa time da je to najbolji metod borbe protiv uzurpatora. Jesu li prekrsili zakon, pregazili ustav? Jesu - molim lepo. Povuci se sa funkcije. A pritiskas masom na ulici. 

Tek posle izbori imaju vise smisla, jer im je manja mogucnost da muljaju.

Koliko jos dece treba da prebiju, pohapse, unakaze? I Zamisli pokradu izbore i  neposteno, ali kao, dobiju? 

Ko ce i kako ce ih neko ljuljati ponovo za 4 godine?

Posted

Marta pumpa za sve pare:

Marta Kos se ponovo oglasila: Srbija neće dobiti novac dok ne usvoji izmene u pravosuđu, osigura poštene izbore i slobodne medije. Nezavisni mediji su pitanje nacionalne bezbednosti.

...

Odgovarajući na pitanja članova Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlmenta (AFET), Kos je rekla da za Srbiju, kad je reč o novcu iz Plana rasta, postoje preduslovi koje mora da ispuni: podrška efikasnim demokratskim mehanizmima, slobodni i pošteni izbori, medijski pluralizam, nezavisno pravosuđe i vladavina prava.

Kos je kazala da Evropska unija (EU) analizira da li Srbija i dalje ispunjava uslove za isplate novca i da koristi različite instrumente, ali da će sačekati da vidi kako će vlasti u Beogradu reagovati na izveštaj Venecijanske komisije o nedavnim izmenama pet pravosudnih zakona, usvojenim na predlog poslanika Srpske napredne stranke Uglješe Mrdića.

...

• Like 2
Posted
18 hours ago, Amigdala said:

Da se fokusiramo na ovaj deo. U ostalom se slazemo u osnovi, pa da ne bude serdare- vojvodo, jer to je jalova diskusija. 

Sta skupstina? Sta Rts - recimo? Udjes i izbace te suzavcem.

Ja govorim o blokadi svih saobracajnica od privrednog znacaja, ps tako i  za funkcionisanje ove vlasti. 

Dovedes do kolapsa, ne radi nista vitalno jer blokiras masom dok ne dobijes znacajne ustupke, tj prisilis da se postuje zakon. 

Ne mislim da nije bitno ko ce dobiti izbore, samo se ne slazem sa time da je to najbolji metod borbe protiv uzurpatora. Jesu li prekrsili zakon, pregazili ustav? Jesu - molim lepo. Povuci se sa funkcije. A pritiskas masom na ulici. 

Tek posle izbori imaju vise smisla, jer im je manja mogucnost da muljaju.

Koliko jos dece treba da prebiju, pohapse, unakaze? I Zamisli pokradu izbore i  neposteno, ali kao, dobiju? 

Ko ce i kako ce ih neko ljuljati ponovo za 4 godine?

A koliko je realna ta blokada, tj. mogućnost da će se tako nešto desiti? Ako očekuješ da ima ljudi koji će kampovati pet dana i blokirati saobraćaj, čini mi se da je to ne baš mnogo realno. A ako bi ih bilo relativno malo, to rešavaju suzavac, malo pendrečenja, vodeni top, a zvučni je već bio. Nije mi poznato da je tako nešto izvedeno bilo gde u svetu i da je uspelo.

Za kršenje zakona i masu na ulicama ih realno zabole uvo. Dok ta masa nije nasilna, može da se šeta ulicama i godinu dana. A ni u svetu ne haju nešto mnogo za nenasilne šetače jer je najjednostavnije rešenje da ih ne diraju, pa se kasnije polako osipaju i nestanu. To smo već imali prilike da vidimo.

Ovo što piše za Martu Kos je dosta efikasno, budući da udarac po džepu mnogo boli. Čim se zavrne finansijska slavina, oni u višim ešelonima će prvi da se uzmuvaju jer ne mogu da pošteno pokradu pošteno nameštene tendere, da pošteno potroše pošteno pronevereni novac od EU i da poštenim lopovlukom namire pošteno nametnuti reket. A ako nema reketa, nestaće i 'leba za poštene batinaše i botove, za kilo brašna, litar ulja i tri crvene za poštenu gologuziju po selima, za one što puštaju gasove u pauzama između 17. i 18. kafe u kancelarijama jer posla za njih ionako nema, a njihova ljubav ipak košta. A teta Marta stisla kasicu-prasicu, počela da zavrće uvo lošem đaku, dok joj iza leđa viri prut. Kako je krenulo, mislim da će teta Marta odraditi jako dobar i koristan posao, a neka samo nastavi da koristi ovakve metode. Teta Martina pedagogija je čudo.

Posted
25 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ovo što piše za Martu Kos je dosta efikasno, budući da udarac po džepu mnogo boli. Čim se zavrne finansijska slavina, oni u višim ešelonima će prvi da se uzmuvaju jer ne mogu da pošteno pokradu pošteno nameštene tendere, da pošteno potroše pošteno pronevereni novac od EU i da poštenim lopovlukom namire pošteno nametnuti reket. A ako nema reketa, nestaće i 'leba za poštene batinaše i botove, za kilo brašna, litar ulja i tri crvene za poštenu gologuziju po selima, za one što puštaju gasove u pauzama između 17. i 18. kafe u kancelarijama jer posla za njih ionako nema, a njihova ljubav ipak košta. A teta Marta stisla kasicu-prasicu, počela da zavrće uvo lošem đaku, dok joj iza leđa viri prut. Kako je krenulo, mislim da će teta Marta odraditi jako dobar i koristan posao, a neka samo nastavi da koristi ovakve metode. Teta Martina pedagogija je čudo.

Ma super.. sistem : bacis totalku da ne raste trava i resio si problem. Jesi li ga resio? Mozda, ako nije tvoje dvoriste.. Mislim, opet je na nekoj sutrasnjoj vlasti odgovornost da posrnulu privredu postavi na noge, nepismene edukuje, alkoholičare izleči, podrepnim muvama pronadje nekakav smisao zivota ( jer ne mozes bas sve u zatvor ili ludnicu). 

30 minutes ago, DJ_Vasa said:

A koliko je realna ta blokada, tj. mogućnost da će se tako nešto desiti? Ako očekuješ da ima ljudi koji će kampovati pet dana i blokirati saobraćaj, čini mi se da je to ne baš mnogo realno. A ako bi ih bilo relativno malo, to rešavaju suzavac, malo pendrečenja, vodeni top, a zvučni je već bio. Nije mi poznato da je tako nešto izvedeno bilo gde u svetu i da je uspelo.

Bilo je primera. Recimo Gandi 🙂

A koliko je realna mogucnost da se desi blokada? Zahteva istrajnost, odricanje, ali trazi i jasan cilj.

Podsetnik za sve nas, da se prisetimo nekih milih prizora 🥰

https://www.aljazeera.com/gallery/2025/11/1/serbian-students-lead-powerful-memorial-for-railway-disaster-anniversary

92932_beograd-studenti-protest-vidovdan-

Proteste-Serbia.jpeg?resize=750,422&ssl=

b9d4468_ftp-import-images-1-4xg5nop56sw8

https://www.voanews.com/a/tens-of-thousands-protest-in-belgrade/7934158.html

3b947b2_5313549-01-06.jpg35efbcf0-01f3-11f0-b36f-8b09e8687404.png

6000.jpg?width=1200&height=1200&quality=

GfamISmWUAAfNpE.jpeg

• Thanks 1
Posted (edited)
31 minutes ago, Amigdala said:

A koliko je realna mogucnost da se desi blokada? Zahteva istrajnost, odricanje, ali trazi i jasan cilj.

Sve to moze tek nakon so se desi kradja na izborima, pa se time pojavi jasan cilj. Svako da izadje da svoj ukradeni glas odbrani. Pre toga nece ici. 

Edited by crepiillupo
  • Like 2
Posted

Pojačali su svoju agresivnost i bahatost, spremaju se valjda i za izbore. 

Dekanat je blokiran. Počeli studentima da prete krivičnim prijavama. Kruže i priče da je policija krenula prema fakultetu.

Posted
7 minutes ago, Amigdala said:

Ma super.. sistem : bacis totalku da ne raste trava i resio si problem. Jesi li ga resio? Mozda, ako nije tvoje dvoriste.. Mislim, opet je na nekoj sutrasnjoj vlasti odgovornost da posrnulu privredu postavi na noge, nepismene edukuje, alkoholičare izleči, podrepnim muvama pronadje nekakav smisao zivota ( jer ne mozes bas sve u zatvor ili ludnicu). 

Pa ne razumem šta treba da radi Marta Kos, odnosno ekipa koju predstavlja. Da šalju Špance ili Italijane da glasaju umesto botova i Bosanaca? Posao im je da daju pare kadidatima za određene reforme, a ako te reforme izostanu, onda ćao-zdravo, izvol'te skupiti novac sami. A ta buduća vlast mora da sarađuje sa EU ako hoće da oporavi privredu jer geografija je čudo. Može Srbin da voli brata Sija, ali on je malo daleko.

10 minutes ago, Amigdala said:

Bilo je primera. Recimo Gandi 🙂

Gandi je imao skup dobro osmišljenih poteza i strategiju kako da to ostvari, a protesti su bili samo kap u moru. Da je ostalo samo na uličnim okupljanjima, Indija bi još dugo čekala na nezavisnost. Gandi je pozvao na građansku ensposlušnost, na bojkot svih britanskih institucija i zakona, plus je dosta pregovarao. Ovde su bili najavljeni početkom leta, ali od toga nije bilo ništa.

18 minutes ago, Amigdala said:

Da, upravo to i zahteva, ali od ni od toga do sada nije bilo ništa. Bio je onaj poziv na jednodnevni štrajk, čemu se odazvalo nekoliko kafića, knjižara i pozorišta, možda još neka mala firma. I šta se desilo dalje? Ništa.

Posted

Deo problema je i da studenti sve organizuju u vreme radnog vremena. Većina ljudi neće bežati sa posla da bi bila na blokadama. Nažalost tako funkcioniše naše revolucionarstvo. Morali bi da budemo u čabru kao 1999. pa da ljudi to rade jer nemaju šta ni da izgube.

• Like 2
Posted (edited)

Drugi deo problema jeste sto se na fakultetima odjednom izgubila ideja o plenumima kao telima koja reprezentuju studente i njihove interese vec  se vracen mafijaski  igrokaz zvani studentski parlament.

Zezanje sa SKC-om i RTS-om prosle godine i neregovanje na uredbu 85-15,uskracivanje plata profesorima i teror nad izbornim i nastavnim vecima pjedinih fakulteta dosao je na naplatu.

Edited by badenac
  • Like 1
Posted
1 hour ago, crepiillupo said:

Sve to moze tek nakon so se desi kradja na izborima, pa se time pojavi jasan cilj. Svako da izadje da svoj ukradeni glas odbrani. Pre toga nece ici. 

Ok, ali zasto su onda studenti tabanali stotine km a i mi sa njima prethodnih godinu ipo? Zasto su trpeli batine, maltretiranja, hapsenja , pretnje? 

Posted
1 hour ago, DJ_Vasa said:

Pa ne razumem šta treba da radi Marta Kos, odnosno ekipa koju predstavlja. Da šalju Špance ili Italijane da glasaju umesto botova i Bosanaca? Posao im je da daju pare kadidatima za određene reforme, a ako te reforme izostanu, onda ćao-zdravo, izvol'te skupiti novac sami. A ta buduća vlast mora da sarađuje sa EU ako hoće da oporavi privredu jer geografija je čudo. Može Srbin da voli brata Sija, ali on je malo daleko.

Postoje i drugačiji, efikasniji mehanizmi. Nije stvar u tome da li je taj potez opravdan vec da se shvati da on ima i negativne, a ne samo pozitivne konsekvence po nase drustvo.

Gandi je imao skup dobro osmišljenih poteza i strategiju kako da to ostvari, a protesti su bili samo kap u moru. Da je ostalo samo na uličnim okupljanjima, Indija bi još dugo čekala na nezavisnost. Gandi je pozvao na građansku ensposlušnost, na bojkot svih britanskih institucija i zakona, plus je dosta pregovarao. Ovde su bili najavljeni početkom leta, ali od toga nije bilo ništa.

Ključna reč je - istrajnost.

Da, upravo to i zahteva, ali od ni od toga do sada nije bilo ništa. Bio je onaj poziv na jednodnevni štrajk, čemu se odazvalo nekoliko kafića, knjižara i pozorišta, možda još neka mala firma. I šta se desilo dalje? Ništa.

Pa tako je. Ljudi su navikli da tavore i bave svojim sitnim životićima. Daj im hleba i igara i povuci ce se cim osete tvrdo. Nije dogorelo dovoljno. Zao mi je ove dece jer su ona dala sve sto su umela, mogla i znala. Mi smo njih izdali, nisu oni nas.

Posted
2 minutes ago, Amigdala said:

Ok, ali zasto su onda studenti tabanali stotine km a i mi sa njima prethodnih godinu ipo? Zasto su trpeli batine, maltretiranja, hapsenja , pretnje? 

Da bi koliko-toliko odrzali tenziju, kao i da bi hulja prestao da bude 'dear Aleksandar' (sto se ocigledno vec dogodilo). Ali rezim moze pasti tek kada se zna ko ga smenjuje - dakle onaj ko je dobio izbore. Uostalom, sadasnji zahtev je da se raspisu izbori, ali cinjenica je da hulja to nije duzan da uradi pre nego sto istekne zakonski rok. Ako taj rok istekne, a on ne raspise izbore...to bi takodje bio okidac za radikalizaciju protesta. 

• Like 1
Posted (edited)

Ma pusti.. Izaslo se sa 4 jasna zahteva. Odgovornost (zakonska) za one koji su nemarom, korupcijom itd izazvali pad nadstresnice i pogibiju ljudi. Kasnije je tome dodat peti zahtev. Krivicna odgovornost za sve koji su proganjali,batinali studente i gradjane. 

I sta sad? Pojeo vuk magarca.

Ja sam legalista. Insistiram na sprovodjenju zakona, tj da oni koji ga krse za to odgovaraju. Kada se protiv njih pokrene proces, onda mozemo da govorimo o formalnostima poput izbora. Do tada je suludo jer sve ovo uradjeno do sada pada u vodu.

Ovo je smesno sta mi dozvoljavamo i kako se igramo parlamentarizma i drzave. Smesno i tragicno. Kao da je ovaj narod poslednja repa bez korena. 

Place mi se kad vidim sta nam radi banda manijaka i glupaka a mi na to jos pristajemo svojevoljno.

Tako se ne gradi pravna drzava!

Edited by Amigdala
  • Like 1
Posted
35 minutes ago, Amigdala said:

Postoje i drugačiji, efikasniji mehanizmi. Nije stvar u tome da li je taj potez opravdan vec da se shvati da on ima i negativne, a ne samo pozitivne konsekvence po nase drustvo.

Pa navedi te mehanizme, ali pazi da budu u okviru ingerencija. Manevarski prostor je relativno uzak zbog načina i procesa donošenja odluka, a mnogo toga se donosi konsenzusom uz pravo veta svih članica. Urađeno je ono što je urađeno sa Turskom i Gruzijom, a sledeći korak može da bude samo u istu ravan sa njima, tj. da kandidatura za članstvo ostane na papiru, ali novac i nastavak razgovora o članstvu može da dođe tek kada se krene sa reformama. A što se tiče društva, ako je spalo na to da bude izdržavano lice, onda je to veoma jadno društvo.

39 minutes ago, Amigdala said:

Ključna reč je - istrajnost.

Pre će biti da su ključne reči dobro osmišljena taktika, diplomatija i hijerarhijski ustrojeno vođstvo. 

41 minutes ago, Amigdala said:

Pa tako je. Ljudi su navikli da tavore i bave svojim sitnim životićima. Daj im hleba i igara i povuci ce se cim osete tvrdo. Nije dogorelo dovoljno. Zao mi je ove dece jer su ona dala sve sto su umela, mogla i znala. Mi smo njih izdali, nisu oni nas.

Nije to u pitanju, već odsustvo svega onoga što sam napisao jedan red iznad. Ne možeš da organizuješ ni kafenisanje sa 4-5 prijatelja ako nemaš nekoga ko će da se time pozabavi, da nađe vreme koje odgovara svima i lokal koji će im odgovarati. Studente je najviše sputala čoporativna demokratija i odsustvo hijerarhije u osmišljavanju strategija. Bez neke jasne organizacije, nekoliko naloga sa Instagrama može samo da pozove ljude u još jednu besmislenu šetnju, i ništa više. Jedino što može da pomogne jeste da rektor dobije malo odrešenije ruke, kao npr. sada kada se sastao sa Martom Kos.

Posted (edited)

Treba hulju izbaciti iz te pro EU priče i na taj način studenti i opozicija mogu sami da dele taj deo kolača među glasačima. Mislim da je opozicija to shvatila tek posle korone i od tada su dosta aktivniji u kontaktu sa EU. Evo sada i Đokić je otišao tamo što možemo shvatiti da su i Studenti počeli da rade na tome, iako smo imali ona pešačenja i vožnje bicikala do EU institucija ja bih rekao da je to više bilo da se malo ohrabre naši ljudi u inostranstvu i motivišu da pomognu više.

Da me neko pogrešno ne shvati ja znam da hulja uopšte ne vodi Srbiju u EU ali taj privid da on to radi pali na one ljude koji slabije prate politiku kao i one koji žele i na istok i na zapad. Njima je njegovo papagajsko ponavljanje "Mi smo za EU" sasvim dovoljno za tu temu. E ako bi izgubio to da on vodi Srbiju u Evropu izgubio bi jedan deo glasača koji tome pridaju značaj. Nemojte zaboraviti da stari Radikali nisu pobedili samo zato što nisu bili za EU, jednostavno iako mi imamo 2/3 rusofila ipak je pola njih razumno i zna da nam ta Rusija ne nudi ništa i da je budućnost u EU.

Edited by Klotzen
  • Like 3
Posted
8 minutes ago, Klotzen said:

Treba hulju izbaciti iz te pro EU priče i na taj način studenti i opozicija mogu sami da dele taj deo kolača među glasačima. Mislim da je opozicija to shvatila tek posle korone i od tada su dosta aktivniji u kontaktu sa EU. Evo sada i Đokić je otišao tamo što možemo shvatiti da su i Studenti počeli da rade na tome, iako smo imali ona pešačenja i vožnje bicikala do EU institucija ja bih rekao da je to više bilo da se malo ohrabre naši ljudi u inostranstvu i motivišu da pomognu više.

Da me neko pogrešno ne shvati ja znam da hulja uopšte ne vodi Srbiju u EU ali taj privid da on to radi pali na one ljude koji slabije prate politiku kao i one koji žele i na istok i na zapad. Njima je njegovo papagajsko ponavljanje "Mi smo za EU" sasvim dovoljno za tu temu. E ako bi izgubio to da on vodi Srbiju u Evropu izgubio bi jedan deo glasača koji tome pripadaju značaj. Nemojte zaboraviti da stari Radikali nisu pobedili samo zato što nisu bili za EU, jednostavno iako mi imamo 2/3 rusofila ipak je pola njih razumno i zna da nam ta Rusija ne nudi ništa i da je budućnost u EU.

Pa on se sam izbacio iz te priče. Teta Marta upravo zavrće finansijsku slavinu jer je pređena crvena linija kada su usvojeni oni pravosudni zakoni, a pare će stići jedino ako bude konkretnih rezultata.

• Like 2
Posted

Pa nije zavrnula, ili sam ja propustio neku novu vest. Te pare treba da dobijemo tek za dva meseca tako da verovatno do tada neće ni biti neke čvrste odluke. Za to bi morali da glasaju i narodnjaci a to za sada nismo čuli da oni podržavaju.

Posted
18 minutes ago, Klotzen said:

Da me neko pogrešno ne shvati ja znam da hulja uopšte ne vodi Srbiju u EU ali taj privid da on to radi pali na one ljude koji slabije prate politiku kao i one koji žele i na istok i na zapad. Njima je njegovo papagajsko ponavljanje "Mi smo za EU" sasvim dovoljno za tu temu. E ako bi izgubio to da on vodi Srbiju u Evropu izgubio bi jedan deo glasača koji tome pridaju značaj. Nemojte zaboraviti da stari Radikali nisu pobedili samo zato što nisu bili za EU, jednostavno iako mi imamo 2/3 rusofila ipak je pola njih razumno i zna da nam ta Rusija ne nudi ništa i da je budućnost u EU.

Mislim da ne postoje ti glasači koji glasaju za hulju zbog toga "što vodi Srbiju u EU". Njemu EU služi da muze pare od njih i da pravi razdore među opozicionom javnošću po osnovi Rusija-EU. Za nekoga ko je proruski orijentisan a protiv je vlasti, za njega je hulja pro-EU čovek bez obzira na stvarno stanje stvari, i svako ko je za EU će biti njegov neprijatelj isti kao ekipa na vlasti. Tako da jedino što može da se desi ako EU nastavi da podržava studente je pad popularnosti Rusije i kremaljskog kepeca među opozicionom javnošću, što je svakako pozitivan pomak, ali ne utiče na sam rejting hulje.

• Like 1
Posted

Ako je tako zašto onda opozicija nije dobijala 40-45% glasova kolika je podrška za ulazak u EU ? Ja lično poznajem ljude koji padaju na priče "Mir, stabilnost, dobri sa svima, ekonomski rast" a ništa od toga nije moguće bez tog pro EU stava. Onog trenutka kada se odrekne EU puta on je izgubio sve te argumente koji mu donose glasove.

• Like 1