SteveFrancis#3 Posted yesterday at 12:09 PM Posted yesterday at 12:09 PM Mislim da je sa pravcem u kome sada ide kampanjica protiv rektora sasvim jasno da se igra na kartu inherentne nestabilnosti citavog opo fronta, zbog same njegove sirine. Racuna se upravo na podele i podelice, na dignute noseve, gadjive, razmazene birace i puritance koji nece sa ovima, onima. Kristalno je jasno da je usmereno ka pasivizaciji i odlivanju u suprotnom taboru i namenjeno biracima druge strane. Klasicno bacanje koske da se glodje. 18
fancy Posted yesterday at 12:12 PM Posted yesterday at 12:12 PM 22 minutes ago, NMX said: nijedna vlast nije smenjena bez pomoći SPSa i hoću da vrištim Ako se sprovede kvalitetna lustracija i izgradi sistem vladavine prava u kome ovo što su ovi uradili posle 2012. više nikad ne bude moguće, ne bi trebalo da bude problema postojao / ne postojao SPS. Ali pre svega lustracija pa onda možemo da pričamo o novom početku. Jbg, i Nemačka je preživela naciste, pa evo gde su sad 1
Volter Posted yesterday at 12:14 PM Posted yesterday at 12:14 PM Što se tiče ovog napada na Đokića režimskih lakeja i botova, rektor Đokić može im odgovoriti drmusanjem đoke. Džaba im sva priča, lansirali su mu rejting u nebesa u utorak. To je pokrenulo i lavinu sprdnje sa naše strane na račun Nepomenika i režima koja još uvek traje, cerekao sam se ko lud to veče na mnoge tviter komentare studentskih naloga. Iako nije bez putera na glavi i Đokić, treba se praviti lud i odgovarati im sprdnjom i samo ih još više tako nervirati. Pametno i Đokić dozira svoje nastupe i izjave i time ih još više nervira. Pokušala je i Ana Brnabić da ga iznervira, da napravi rijaliti ali je fino odjebao Đokić. 1
fancy Posted yesterday at 12:17 PM Posted yesterday at 12:17 PM 2 minutes ago, Volter said: Pokušala je i Ana Brnabić da ga iznervira, da napravi rijaliti ali je fino odjebao Đokić. Jel može ukratko za nas koji smo propustili
Milutinov Tata Posted yesterday at 12:19 PM Posted yesterday at 12:19 PM 8 hours ago, fancy said: Ne znam ko je Marsenić, nikad čuo za njega, a kapiram da nikad više i neću čuti za njega. Ćuta mi, od kad se pojavio na političkoj sceni Srbije, prosto vrišti "DB" pa sve i da nije. Ali posle ovoga Znaci nisi u toku . Evo sa njihovog sajta Quote ПРЕДРАГ МАРСЕНИЋ - ПОТПРЕДСЕДНИК НОВЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ Рођен 1970. године у Београду. Завршио Математичку гимназију и Машински факултет у Београду где је стекао звање дипломираног инжењера машинства. Након завршеног факултета радио је као професор математике а затим одлази у Канаду где је у неколико компанија радио на развоју прототипова и изради готових производа у индустрији прецизне механике. По повратку у земљу запошљава се у ЈКП ГСП „Београд”, полаже стручни испит прописан за дипломираног инжењера машинства и ради на пословима руковођења инфраструктурним пројектима из области термотехнике, процесне и гасне технике. Аутор је бројних пројеката из области термотехнике. Члан је Инжењерске коморе Србије и Друштва машинских и електро инжењера и техничара Србије. Члан Демократске странке Србије постаје 2007. године. Ожењен, отац двоје деце. Kakav pedigre, matematicka gimnazija, masinac, profesor, Kanada, GSP i nisi cuo za coveka 1
Volter Posted yesterday at 12:22 PM Posted yesterday at 12:22 PM (edited) 5 minutes ago, fancy said: Jel može ukratko za nas koji smo propustili Ma mislim na onu sednicu za obrazovanje povodom smrti devojke na Filozofskom fakultetu. Pokušala je provokacijama, pa i vrištanjem, da iznervira Đokića, al nije uspela. Đokić se jednom javio i to je to, shvatio je šta je cilj. Drugi su Anu urnisali na toj sednici. Edited yesterday at 12:22 PM by Volter
Barkley#34 Posted yesterday at 12:48 PM Posted yesterday at 12:48 PM 39 minutes ago, fancy said: Mislim da ih Vučić i sistematski svodi na nulu da ne bi s njima posle imao probleme ovog tipa. Zna kako je došao na vlast i želi da izbegne nekakvo ponavljanje tog SPS manevra. One u SPSu koji su duboko zagazili u thug life zabole to što SPS propada oni su ionako van svake stranke, deo OKG. E, sad, ima tu i onih koji su, ajd da kažem, "laka" struja, tipa iskoristio sam koliko sam iskoristio ali ne bih da imam krvave ruke, i koji pričaju o uništavanju i utapanju SPS-a u SNS - to je ta druga struja koja shvata da gubitak pozicije "tasa na vagi" čini SPS strankom bez izlazne strategije i ne osećaju se baš komotno u toj ulozi... Ružić je tu, a ima, koliko znam, i nekih rukovodilaca u JP koji nisu još smenjeni od strane OKG i koji "u okviru svoja 4 zida" (ne mislim bukvalno na svoju kuću) ne podnose SNS i gledaju kad god mogu da se od njih distanciraju... Pisao sam o prijatelju koji je neki načelnik u jednom JP koji na moje pitanje da li ih SNS vodi po mitinzima kaže samo stigne poziv ujutru iz kabineta da ranije izađemo s posla i idemo kući jer će biti gužva u gradu... kad mi je to prvi put rekao tamo negde 2023. i ja ga gledao belo on mi je samo rekao "Ovde ti je SPS". Njihov tango se godinama svodi na Vučićev sve jači smrtonosni zagrljaj i njihovo otimanje kako bi preživeli do njegovog pada. U jednom trenutku, 2022. godine je delovalo da je sps na putu da se kako-tako otme i postavi kao značajan faktor ali je to bilo prolaznog karaktera. Sad su baš na izdisaju. Zanimljiv mi je samostalan nastup Rasimovih na nekoliko izbora. Pizam se da li se kockaju pokazujući da njihovih 2% može biti važno i tako traže veći deo kolača ili ispituju teren da se osamostale. 1
McLeod Posted yesterday at 12:50 PM Posted yesterday at 12:50 PM 1 minute ago, Barkley#34 said: Zanimljiv mi je samostalan nastup Rasimovih na nekoliko izbora. Pizam se da li se kockaju pokazujući da njihovih 2% može biti važno i tako traže veći deo kolača ili ispituju teren da se osamostale. Izborni inzenjering SNSa. Isto zbog cega je Stamatovic isao samostalno na ovim izborima i da uzme taj jedan mandat sa tacno 4%.
Tex_Willer Posted yesterday at 02:04 PM Posted yesterday at 02:04 PM 1 hour ago, McLeod said: Izborni inzenjering SNSa. Isto zbog cega je Stamatovic isao samostalno na ovim izborima i da uzme taj jedan mandat sa tacno 4%. Plus da je bio utopijen, dobar deo tih glasaca nebi dalo glas sns koaliciji.
40Wins Posted yesterday at 02:09 PM Posted yesterday at 02:09 PM Msm da SPS nema mogucnost da se transformise u neku moderniju levicarsku stranku sa preko 3% podrske, bez obzira da li bi Ruzic ili neko mladji i lepsi preuzeo rukovodstvo uz distanciranje od SNSa. Oni jednostavno u ovako polarizovanom drustvu imaju jako mali rezeorvoar potencijalnih glasova. Njihovo glasacko telo su zaposleni po partijskoj liniji, kojih je mnogo manje od SNSovih, neka starija grupa nacional-komunistickih likova cvrsto zaljubljena u Rusiju za koju je Vucic previse EU-USA orijentisani covek i ultra staro tvrdo krilo Slobinog SPSa. Pokojna baba od mog kuma pre par godina kaze: Ja ceo zivot glasam samo za SPS, necu da promenim pa da kazu da prelecem. Sto se tice ove druge grupe, vidi se poslednji solidan rezultat SPSa, cca 12% 2022, u toku RU-UA rata, gde su kolale vesti u medijima da je Vucic bio pred uvodjenjem sankcija Rusiji ali da se Girica ostro protivio tome. Takve vesti su im sigurno dodale nekoliko procentnih poena. Vec 2023. SPS je spao na ispod 7%. Sutra da izadju samostalno (plus JS), mislim da je cenzus na Ivici hehe.
Nicklord Posted yesterday at 02:20 PM Posted yesterday at 02:20 PM Ja nisam baš u priči na faksevima godinama, ali još sam u kontaktu sa nekim ljudima sa kojima sam radio i oni su svi u fazonu da je Đokić kulturan čovek sa kojim se lepo sarađuje ali da nije gadljiv na nameštene poslove 😄 Nisam stekao utisak da misle da je neko teško govno kao što se zna za neke profesore ili dekane. Ovako su mi pričali za njega tamo još kad je došao na funkciju glasanjem koje je bilo sve samo ne regularno. Ima ovde ja mislim nekoliko ljudi koji su više uključeni, pa mogu da daju svoje mišljenje.
SteveFrancis#3 Posted yesterday at 02:24 PM Posted yesterday at 02:24 PM Mislim da kod nas na gotovo svakom faksu imas na prste jedne ruke (eventualno da se pomognes malo drugom) da prebrojis nelose likove medju profesorima.
nemanjaol Posted yesterday at 03:01 PM Posted yesterday at 03:01 PM 20 hours ago, Delfinarijum said: Slusam danas razgovor na poslu nekih kolega iz susednoj departmana, svi izmedju 30 i 40, i imam sta da cujem. Konacno sam shvatio da postoji i deo ljudi koji podrzava SNS ne cak iz direktnog intreresa, nego jer zele da veruju u odredjen worldview (a nisu ocvali penzosi). Njima je draze da veruju da ovi nisu nista drugaciji od drugih, da stvari I gadosti koje se desavaju su prenaduvane (da ne kazem prenapumpane) i naravno pokusavaju da se sakriju iza neke maglovite neutralnosti. A krecu se medju ljudima, imaju pristup informacijama, zove zivot I van svoja cetiri zida. Ali naravno mnogo su nabedjeni u svoje stavove, razumeju se u svje I svja a neuspesni su studenti redom. Ovo je ključan deo birača koji od prave razliku između neke pat pozicije iili pobede za dlaku i ubedljive pobede studenata i opozicije posle koje SNS sigurno pada. Drugi su 'kolebljivi birači' kako ih je opisao Dušan Milenković iz Sprint Insajta u onom tekstu Radara koji sam delio https://radar.nova.rs/politika/dusan-milenkovic-tri-uslova-pobede/ Pročitajte, ako već niste. Pogotovo oni koji misle da je smešna ideja da platforma ne treba da bude samo Ua Vučiću.
Barkley#34 Posted yesterday at 03:54 PM Posted yesterday at 03:54 PM 1 hour ago, 40Wins said: Msm da SPS nema mogucnost da se transformise u neku moderniju levicarsku stranku sa preko 3% podrske, bez obzira da li bi Ruzic ili neko mladji i lepsi preuzeo rukovodstvo uz distanciranje od SNSa. Oni jednostavno u ovako polarizovanom drustvu imaju jako mali rezeorvoar potencijalnih glasova. U ovom trenutku je to tačno. Međutim, njima nije cilj da budu modernija stranka nego da prežive i kasnije pokupe nezadovoljnike koji nisu ekstremni da budu radikali a ne mogu da se povežu sa drugim strankama. 1 hour ago, SteveFrancis#3 said: Mislim da kod nas na gotovo svakom faksu imas na prste jedne ruke (eventualno da se pomognes malo drugom) da prebrojis nelose likove medju profesorima. Surovo preteruješ. Preterano preteruješ. 41 minutes ago, nemanjaol said: Ovo je ključan deo birača koji od prave razliku između neke pat pozicije iili pobede za dlaku i ubedljive pobede studenata i opozicije posle koje SNS sigurno pada. Drugi su 'kolebljivi birači' kako ih je opisao Dušan Milenković iz Sprint Insajta u onom tekstu Radara koji sam delio https://radar.nova.rs/politika/dusan-milenkovic-tri-uslova-pobede/ Pročitajte, ako već niste. Pogotovo oni koji misle da je smešna ideja da platforma ne treba da bude samo Ua Vučiću. Mnoge od ovih koje je kolega pomenuo u postu koji si citirao ne možeš da prevučeš na svoju stranu jer su, lepo je opisao, izrazito samouvereni u svom neznanju. Kolebljivi su oni koji i dalje traže sigurnost iznad svega. Suštinski, većina birača uglavnom traži evoluciju (koju je Milenković pominjao). Iako je sve veći broj onih koji bi(smo) uskočili i u ledenu vodu da se skine Vučić, normalno je da će biti dosta onih koji nisu za eksperimentisanje i haotične tranzicije. Sigurno je da program neće biti samo "ua Vučić", mada kao što smo videli na lokalu i borba protiv mafije je bila dosta motivišuća ideja. Pritom, i dalje ne vidim poentu za nekim istrčavanjem programom, listom, ovim, onim.
Volter Posted yesterday at 03:56 PM Posted yesterday at 03:56 PM Ovog ubacili na našu stranu, počeo da viče ''ja sam vaš', koliko vidim otkriveno je da je bio prisutan i u Ćacilendu. Ne mora neko biti ubačen samo da bi pravio sranja, može i radi nekih izjava koje bi štetitle pokretu, radi špijuniranja, cinkarenja.. 1
40Wins Posted yesterday at 04:46 PM Posted yesterday at 04:46 PM 48 minutes ago, Barkley#34 said: U ovom trenutku je to tačno. Međutim, njima nije cilj da budu modernija stranka nego da prežive i kasnije pokupe nezadovoljnike koji nisu ekstremni da budu radikali a ne mogu da se povežu sa drugim strankama. Moguce, kao sto se dobar deo SPS glasaca preorijentisao na SRS posle 5. oktobra. Ono sto cesto nesvesno previdjamo ziveci u nasim mehurima je da postoji odredjeni broj biraca koji stvarno voli Vucica, Rusiju, Kinu, mrzi Ameriku i EU. Ako SNS/Vucic pretrpi tezak poraz, deo tih glasaca moze da se prelije SPSu, AKO SPS nekako prezivi, ali nisam uveren u to. Pre ce te glasace upiti neki freelance Nestorovic i Milos Francuz. 1
SteveFrancis#3 Posted yesterday at 05:26 PM Posted yesterday at 05:26 PM Biraci koji "vole", pa bilo lidere ili stranke/pokrete su lost cause. Letece kao bumbari sa jednog populiste na drugog. Tu smo potpuno na terenu iracionalnog, koje najcesce jeste uzrokovano manjkom inteligencije, ali nuzno ni ne mora. Nekada je to stvar cistog izbora, willful blindness. Sa tom grupom nema recepta, nema tacnog odgovora na pitanje kako ih hendlovati. Da se razumemo, na srednji rok nema nikakvog benefita ni da se ta populacija prelije na ovu stranu, zato sto sa sobom nosi taj kink, tu klicu mitomanije, stvaranja kulta licnosti, slepe, bezrezervne podrske potpuno devoid of any logic. To je emocija koja se pretvara u oruzje hranjena egom i odsustvom svake samokritike, uz tu duboko ukorenjenu potrebu da nadjes tatu kome ces sustinski dati u ruke i kljuceve i volan svog zivota. Nije nikakvo resenje za ovo drustvo zameniti Raa Amonom. Potpuno sam ubedjen da je Tadic zeleo, da se opredelio da koristi isti ovaj model i igra na ovu kartu kao njegov naslednik, da bi dosao do vrlo slicnih rezultata. Recimo da je zajahao na talasu istorijskog nedavanja Kosova Angeli, da je on krenuo sa gistro istragama privatizacija, "gresnih" clanova svoje partije i okruzenja za primer svima, da je preko Djilasa i u saradnji s njim jace stegao medije i gurnuo ih pod svoju kontrolu... Lek za ovo moze bktk samo vreme, pomnozeno sa obrazovanjem, radom na sebi, izgradnjom zrelijeg i ozbiljnijeg, kritickijeg drustva, da se ta grupacija smanji na meru koja se u kontekstu realnog uticaja na tokove i usmerenje politickih i drustvenih odluka moze tolerisati. 3
mare80 Posted yesterday at 05:37 PM Posted yesterday at 05:37 PM Što se tiče Ružića i tu frakciju oko njega u SPS,ako tako nešto kod njih uopšte postoji : Mislim da je njihov motiv više taj da koliko toliko spreče da SNS totalno proguta SPS, nego želja da "prelete" na stranu opozicije ... Već godinama SNS po "lokalu" čisti njihov kadar u javnom sektoru i tako gube jedini motiv zbog koga bi neko bio kod njih u stranci ... Dolazilo je ranije iza kulisa i do ozbiljnijih sukoba ova dve stranke,naročito na jugu Srbije, gde se SNS barem prvih godina debelo šlepao uz njih dok tamo nije izgradio svoju stranačku infrastrukturu ... Iskusni su to plivači u ovom našem političkom mulju, znaju da SNS gubljenjem izbora nestaje sa političke scene u roku od par meseci, radikali su već odavno blaženopočivši, ostače ozbiljan broj obožavalaca SNS tako da računaju da bi zahvaljujućitim glasovima mogli da se vrate na političku scenu kao stabilna parlamentarna stranka ... Ako nastave da teraju sa Vučićem do kraja smeši im se sudbina SRS ... 1
DJ_Vasa Posted yesterday at 05:41 PM Posted yesterday at 05:41 PM 1 hour ago, Barkley#34 said: U ovom trenutku je to tačno. Međutim, njima nije cilj da budu modernija stranka nego da prežive i kasnije pokupe nezadovoljnike koji nisu ekstremni da budu radikali a ne mogu da se povežu sa drugim strankama. Oni bi možda imali prostora ako otkače ove koji su bili uz Miloševića i koji su sada istaknuti, uključujući i Ružića, i ako se preorijentišu na levi populizam. Za tako nešto bi imali sasvim dovoljno ovaca, a nije da takvih poteza i ideja nije bilo u dosadašnjem političkom životu. Ako bi se dovoljno oprali i rebrendirali, mogli bi lako da okupe nedavače 'naših' rudnika, one koji trabunjaju da znanje nije roba, koji su za apsolutno besplatno obrazovanje i zdravstvo, za dodelu penzija i onima koji ni dana u životu nisu radili i tome slično. Nije da neke od pomenutih stvari ne postoje, ali nije isto kada to radi zemlja koja ima Mercedes ili Airbus kao okosnice privrede i zemlja kojoj su to pekare i apoteke.
Tex_Willer Posted yesterday at 05:55 PM Posted yesterday at 05:55 PM 11 minutes ago, DJ_Vasa said: Oni bi možda imali prostora ako otkače ove koji su bili uz Miloševića i koji su sada istaknuti, uključujući i Ružića, i ako se preorijentišu na levi populizam. Za tako nešto bi imali sasvim dovoljno ovaca, a nije da takvih poteza i ideja nije bilo u dosadašnjem političkom životu. Ako bi se dovoljno oprali i rebrendirali, mogli bi lako da okupe nedavače 'naših' rudnika, one koji trabunjaju da znanje nije roba, koji su za apsolutno besplatno obrazovanje i zdravstvo, za dodelu penzija i onima koji ni dana u životu nisu radili i tome slično. Nije da neke od pomenutih stvari ne postoje, ali nije isto kada to radi zemlja koja ima Mercedes ili Airbus kao okosnice privrede i zemlja kojoj su to pekare i apoteke. Levi populista moze u Srbiji da privuce glasace kao u Madjarskoj, gde Dk stranka je na 1% trenutno( i to su 90% glasovi iz Budimpeste). Nismo mi Francuska pa da postoji par takvih populista koji su na 10-15%.
Klotzen Posted yesterday at 05:55 PM Posted yesterday at 05:55 PM Rektor može da bude kandidat koji nosi listu samo ako izbori budu sada pre leta. Do decembra ili sledeće godine biće demonizovan toliko da će nam Đilas biti mnogo bolje rešenje od njega. Ima da ga demonizuju non stop narednih par nedelja a neće prestajati dok god ima potnecijala da bude nosioc liste.
Tex_Willer Posted yesterday at 05:59 PM Posted yesterday at 05:59 PM 2 minutes ago, Klotzen said: Rektor može da bude kandidat koji nosi listu samo ako izbori budu sada pre leta. Do decembra ili sledeće godine biće demonizovan toliko da će nam Đilas biti mnogo bolje rešenje od njega. Ima da ga demonizuju non stop narednih par nedelja a neće prestajati dok god ima potnecijala da bude nosioc liste. Pa to i jeste cilj, svakim potezom oni njega dižu, rektor mora biti kandidat ispred studentske liste na prvim izborima( ukoliko budu razdvojeni parlamentarni i predsednicki). Djilas i jeste muljator, rektora za finansijske pronevere mogu samo dole da povuku.
DJ_Vasa Posted yesterday at 06:17 PM Posted yesterday at 06:17 PM 24 minutes ago, mare80 said: Iskusni su to plivači u ovom našem političkom mulju, znaju da SNS gubljenjem izbora nestaje sa političke scene u roku od par meseci, radikali su već odavno blaženopočivši, ostače ozbiljan broj obožavalaca SNS tako da računaju da bi zahvaljujućitim glasovima mogli da se vrate na političku scenu kao stabilna parlamentarna stranka ... Ako nastave da teraju sa Vučićem do kraja smeši im se sudbina SRS ... Teško da će se to desiti u neko dogledno vreme. Ako su upravo završeni lokalni izbori neki reper, SNS neće izgubiti baš toliko da se svede na broj glasova neke kombi-stranke, već će biti najjača opoziciona grupacija. A kao takvi neće sigurno sedeti skrštenih ruku, već će grebati i rukama i nogama da se održe. Iza njih stoji dosta prljavog novca, a najistaknutije njuške su tu samo eksponenti. Verujem da može da se nađe nešto da se neki od njihovih poslanika strpaju u zatvor, ali poslanik se može zameniti drugim kome ništa nije pronađeno i onda se vraćamo na isto. Njih treba sređivati kombinacijom sudskih procesa i propagande, ukoliko za ovo drugo bude sredstava, jer medije drže mnogi zaslužni drugovi članovi. 11 minutes ago, Tex_Willer said: Levi populista moze u Srbiji da privuce glasace kao u Madjarskoj, gde Dk stranka je na 1% trenutno( i to su 90% glasovi iz Budimpeste). Nismo mi Francuska pa da postoji par takvih populista koji su na 10-15%. Ali ovo kod nas nije ništa novo i ima sasvim plodno tlo. Ne moramo da idemo ni do Tita, samoupravljanja u SFRJ i tome slično, već primere levatorsko-populističkih poteza i ideja imamo i u sadašnjosti. Čist levi populizam je besplatan prevoz u Beogradu, povećanje penzija pred izbore bez ekonomskog osnova, ono deljenje novca mladima i još neke sume koje su davane šakom i kapom (tzv. helikopterski novac), zatim dobro ukorenjeno neškopaštvo i nedavaštvo 'našeg' (razni tobožnji ekolozi i lokalni aktivisti), fripalestajneri, kao i mnogi od onih koji traže da sve i svašta bude besplatno. Ukratko, malo se kopira SNS, malo kojekakvi zelembaći, malo neškopači, malo se preuzme i od drugova komunista iz SFRJ, malo se štrpne od jednih, malo od drugih, čemu može da se doda i malo gluposti u Nestorovićevom stilu, i eto magneta za deo populacije.
drgnk Posted yesterday at 06:32 PM Posted yesterday at 06:32 PM 4 hours ago, Tex_Willer said: Plus da je bio utopijen, dobar deo tih glasaca nebi dalo glas sns koaliciji. Da li je realno da neko glasa za Stamatovića, misleći da je on nekakva opozicija ili odvojeni politički entitet od Vučića?!? Na kojoj planeti žive ti ljudi?
Recommended Posts