McLeod Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 5 minutes ago, berti said: U vreme petok oktobra danasnji penzioneri su imali nekih 25 godina manje. Znaci, od 40 do 55 godina otprilike. I glasali su protiv Milosevica, protiv radikala... Znam coveka koji je bio u prvim redovima 5. oktobra, a sada za AV veli da se bori kao lav za Srbiju. Sta se to ispretura u glavi ljudima. Nije samo razocaranje u one koji su dosli na vlas pre 25 leta, ima jos nesto tu. Posto ce ovde vecno da bude sranja, hoce li mnogi od onih koji su sada na pravoj strani sutra biti za buduce mrcine na vlasti koje ce nastaviti niz SM, AV... Pisao sam vec, ali hajde opet. Postoji ogromna razlika izmedju ljudi "koji su bili u prvim redovima 5. oktobra". Moja pokojna majka je iz drzavne firme otisla sa nekim kolegama dok je direktor SPSovac vikao "otkazi su vam potpisani i kovertirani". Ona apsolutno sigurno nikada ne bi glasala ni za Vucica ni za buduceg derivata istog. Kao sto je Kostunicu sestog oktobra prozrela. Milosevica su rusili i Velja Ilic i Nebojsa Covic. I sinoc prica rektor, neki klinci vicu "siptari, siptari". Ni danas taj front nije cist i "ispravan". Ima tu mnogo onih koji Vucicu ne oprastaju izdaju Kosova na prvom mestu, kao sto mozda taj tvoj prijatelj nije oprostio Milosevicu sto je izgubio ratove, a ne sto ih je vodio. Tu se ne radi o preturanju stvari u glavi ljudima. Kako staris, postajes konzervativniji, da. U ovoj bednoj zemlji postajes i ozlojedjeniji. I onda to moze da utice da izgleda da su se stvari pretumbale u glavi, ali nisu. Oni koji su se zgadili i razocarali odlaze ili iz zemlje ili u apstinenciju. Sigurno nece da glasaju za radikala. Oni koji su rusili Milosevica pa sad glasaju za Vucica radili su to ili iz oportunizma ili iz drugih pogresnih razloga, tada, kao i sada. Oni mogu da budu samo korisni idioti u skidanju Vucica, i to je tako. 1
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 17 minutes ago, Tex_Willer said: Inače za devojka i njena sestra su sns priča... Nisam ni znala da ima sestru, a za ovo drugo iskreno nisam upućena...
Tex_Willer Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Just now, Stiletto said: Ma ne ispretura se ništa, već imaju neku korist od vlasti koje ne žele da se odreknu, pa sebi peru savest (jer znaju duboko u sebi da greše) time što umišljaju "da se bori za Srbiju" i slične nebuloze. Ima mnogo Forumaša koji su 1991. imali preko 20 godina (uključujući mene), danas imaju preko 55 i isto misle i o Miloševiću i o Šešelju i o posinku mu Vučiću. I to nimalo lepo misle, da ne psujem sada. Kako se nama ništa nije ispreturalo u glavi? Nije korist, vole ga kao sina rođenog, naravno što se penzija tice kad poveća i za 2k kuju ga u zvezde, ali nad njima je lobotomija uzela maha i ne pusta ih. Sami oni kažu da vrlo loše žive i jedva krpe kraj s krajem, ali opcinjenost njegovom figurom sve realne probleme stavlja po strani. I ono što sam primetio svi govore biće bolje, iako je trenutno tesko nadamo se bla bla, kao da je on 4g a ne 14g na vlasti. Takodje većina njih spominje rat kao realnost ako padne Vucic i da ce i te male penzije koje primaju nestati, jer ih Vucic daje iz svog džepa. Mir i stabilnost su upravo pojmovi koje on uzima kako bi njih dodatno stavio uz sebe i konstantno ih drži u stanju pripravnosti za izlazak na izbore, kampanja naravno radi 24/7. 1
McLeod Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 5 minutes ago, berti said: Mislim na penzionere. Koje crne privilegije oni imaju. Pa oni sa penzijama od jedva 200 eura su mu najsigurniji glasaci. Podlegli su propagandi da ce penzije prestati ako dzukela ne bude na vlasti, a to znaci da im je ipak kvrcnulo nesto u glavi, cim su naseli na to. Lik koga sam pomenuo je knjigovodja i radi isti posao kao u vreme petog oktobra. Nikakve privilegije nema sigurno. Nisu podlegli nikakvoj propagandi vec su oportunisti/kontrasi i kompleksasi po prirodi. Ili nemaju mozga u glavi. Sto pre shvatite da smo mi u sustini jako neobrazovan i glup narod (bez obzira na formalne titule koje imamo, cesto i oni sa fakultetskim diplomama veze nemaju sa zivotom) lakse ce vam biti.
Edinburgh Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 23 minutes ago, Volter said: E ovde je zivot postao karikatura, ovo je kao u seriji Srecni ljudi, razni Scepani Scekici se rasirili u nasoj zemlji i hoce da vladaju stalno. Nece moci rodjace.
McLeod Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 6 minutes ago, Tex_Willer said: Nije korist, vole ga kao sina rođenog, naravno što se penzija tice kad poveća i za 2k kuju ga u zvezde, ali nad njima je lobotomija uzela maha i ne pusta ih. Sami oni kažu da vrlo loše žive i jedva krpe kraj s krajem, ali opcinjenost njegovom figurom sve realne probleme stavlja po strani. I ono što sam primetio svi govore biće bolje, iako je trenutno tesko nadamo se bla bla, kao da je on 4g a ne 14g na vlasti. Takodje većina njih spominje rat kao realnost ako padne Vucic i da ce i te male penzije koje primaju nestati, jer ih Vucic daje iz svog džepa. Mir i stabilnost su upravo pojmovi koje on uzima kako bi njih dodatno stavio uz sebe i konstantno ih drži u stanju pripravnosti za izlazak na izbore, kampanja naravno radi 24/7. Pa to su ljudi koji sam opisao, da ih ne opisujem ponovo. Prvo nemaju dovoljno znanja ni elementarne logike, tako da im mozes puniti glavu glupostima. Njima mozes da prodas svaku teoriju zavere i neverovatnu vratolomiju, ili prosto receno, nisu bas preterano pametni, a sto su stariji to im pamet sve vise curi.
berti Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 8 minutes ago, McLeod said: Nisu podlegli nikakvoj propagandi vec su oportunisti/kontrasi i kompleksasi po prirodi. Ili nemaju mozga u glavi. Sto pre shvatite da smo mi u sustini jako neobrazovan i glup narod (bez obzira na formalne titule koje imamo, cesto i oni sa fakultetskim diplomama veze nemaju sa zivotom) lakse ce vam biti. Propaganda je tu vrlo bitna. Neka sada apsolutno svi mediji mesec dana pocnu da govore o svim bedastocama koje je ovaj rezim radio... Okrenulo bi se mnogo toga vrlo brzo. Jbg, preko 75 miliona Amera je glasalo za Trampa. Jesu li neobrazovani, glupi, iskompleksirani, kontrasi... Ako jesu, onda su u problemu.
McLeod Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Naravno da jesu. Mediji su tamo govorili protiv Trampa i narativ je bio - ako ovi establisment mediji pljuju Trampa mora da je dobar, i onda glasas za Trampa koji je bukvalno definicija establismenta u svakom smislu. Mediji nisu bitni koliko mislite. Evo primer Informera - nosili svi MAGA kackete, sace Tramp da se dogovori sa Putinom EU se raspada, navijamo za Palestinu protiv Izraela, onda pocne rat sa Iranom - nas brat Ali Hamnej oslobadja svet od satanisticke Amerike. Nema nikakve koherencije niti logicke veze, sve je u koliziji i ovo sto radi Informer to je standardna zurka u glavi Prosecnom Srbendi. To mozes da zoves gluposcu, generalnim odsustvom logike, ostrascenoscu, kontrasenjem, kompleksima i kako hoces psiholoski i socioloski da objasnis, to su cinjenice. Jer kad je poceo rat u Ukrajini za koji Prosecni Srbenda apsolutno nije imao pojma da ce se desiti i generalno je i svet mislio da Putin blefira, kako je pomenuti Srbenda odmah odabrao stranu i za pet dana naucio da Ukrajinu vode Banderini (za kog je tada prvi put u zivotu cuo) nacisti i reagovao bukvalno pre tog Informera? Pa zato sto je od te medijske propagande vazniji sentiment Kalimera da je nama "kolektivni zapad" ucinio nepravdu i onda bukvalno sve sto se desava kalemis na to. To ljudi rade u svojoj glavi, ne treba im propaganda. Propaganda koju smo svi mi popusili je mnogo dublja i ona je duboko ukorenjena u nasu (kvazi)tradiciju i istoriju. 5
berti Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Jbg, samo da se napravi ekspreiment i da Informer i ostali mediji mesec dana ocrnjuju Rusiju. Sta bi bilo? Dobar deo bi promenio misljenje sigurno. Kada je SM blokirao granicu na Drini svojevremeno, ocas posla su se sps glasaci priklonili toj prici, iako su se kleli u RS. Oko tog stava protiv zapada... Kombinacija nase mitomanije i brljanja tog istog zapada je dovela do toga da je sada stav takav.
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) Da, ali ti pricas o nekom konkretnom postupku koji moze i kvazilogicki da se objasni, pogotovo kada si u ratu. A ovo je mnogo dublje ukorenjeno i medijski narativ se samo nastavlja na to. U prevodu, medijska propaganda ga nije sama izgradila. Edited 9 hours ago by McLeod
Chaos Is Me Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Mi smo pre svega jedan mnogo loš i jajarski narod, pa sve ostalo. Ne zaboravite da su žvalonja i grobar morali da se umiju i preobuku u EU odelo da bi dobili izbore protiv Tadića svojevremeno. Dakle, vrlo lako je moguće promeniti narativ za prosečnog srbendu jer on, koliko god glup i pokvaren bio, zna da mu deca odlaze u Austriju, Njemačku i Švecku, a ne u Moskvu, Minsk i Peking. 3
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ali sve te stvari su manje bitne. Ti narative mozes da prilagodjavas kako hoces, ako pricamo o ideologiji, Vucic ne bi mogao da vlada 14 meseci, a ne 14 godina sa ovakvim konglomeratom ideja na papiru. Imas neke postulate koje ne smes da diras - Kosovo je Srbija, NATO je zlocinac i nismo zasluzili bombardovanje, majcica Rusija. A onda ide jajarski mentalitet, ili "pragmaticnost" gde ces ti da glasas za EU jer hoces da im uzmes pare, mada to nije nas ekskluzivitet, nisu mnogo drugaciji ni drugi Balkanci, ukljucujuci tu i one sa kojima nikad nismo delili drzavu. 2
Don Dusko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 9 minutes ago, berti said: Jbg, samo da se napravi ekspreiment i da Informer i ostali mediji mesec dana ocrnjuju Rusiju. Sta bi bilo? Dobar deo bi promenio misljenje sigurno. Kada je SM blokirao granicu na Drini svojevremeno, ocas posla su se sps glasaci priklonili toj prici, iako su se kleli u RS. Oko tog stava protiv zapada... Kombinacija nase mitomanije i brljanja tog istog zapada je dovela do toga da je sada stav takav. Ne bi ako im je u srzi da je Rusija sveta krava pa bilo kakvo ocrnjavanje tu ne pomaze.
berti Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 7 minutes ago, Don Dusko said: Ne bi ako im je u srzi da je Rusija sveta krava pa bilo kakvo ocrnjavanje tu ne pomaze. Varas se. Onaj kreten je na Vucicevom mitingu rekao da ne bi zalio da mu cerka nastrada ako bude na mitingu protiv AV. Sta im on kaze, to je za njih zapovest. Odrekli bi se i svoje dece.
Smrtokapa Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Većina ljudi u životu ipak i želi nešto više od lične koristi, neki hajde da kažemo viši cilj za koji se vredi malo i žrtvovati. I hardkor verujući glasači sns-a imaju tu potrebu. Mogućnost podrške za Vučića uprkos sopstvenoj deci i unučadi, uprkos logici i zdravom razumu i uprkos materijalnim stvarima njima na neki način pruža upravo to - uz tu pogodnost da ne moraju da mrdnu kurcem niti da ispolje bilo kakvu vrlinu da bi svoju zadovoljštinu dobili. 9
fancy Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Vreme je za redovnu dozu tračeva i izveštaje budnih posmatrača s lica mesta. Moj drugar koji živi... well, shvatićete gde: Quote meni je zanimljivije što se Ružić sada parkira ispred zgrade SPSa, ne krije se u mom parkingu i ne ulazi kroz podrum. A danas su bile i neke ambasade - ono 01 reg. br ... Sps je doveo, a moze i da odvede sa vlasti Na moj komentar da pojasni zapažanje... Quote Rekoh, ranije nije parkirao ispred ulaza, to je Dačić radio A njih dvojica zajedno ... nije česta slika Now sports... 1
MarkoKep Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, McLeod said: Imas neke postulate koje ne smes da diras - Kosovo je Srbija, NATO je zlocinac i nismo zasluzili bombardovanje, majcica Rusija. Kosovo je Srbija je čist primer medijskog uticaja. Mislim da većinu ljudi iskreno boli đoka za Kosovo i jasno im je da je to davno završena priča ali se ta parola toliko agresivno nameće na sve strane kroz medije, i preko tribine i grafita, da se ljudi autocenzurišu kada govore o tome. 1
Perkos2 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Menja se ubrzano taj medijski uticaj, eto više nismo za rts raseljena lica nego iseljenici sa Kosova. Niko više nije uradio za otkklon od Kosova nego hulja, to što još ponegde zavijori nema predaje je statistička greška. 1
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 minute ago, Perkos2 said: to što još ponegde zavijori Kad se vojska na Kosovo vrati... doduše, juče je posle povlačenja bilo kad se policija u Kosovsku vrati.
Perkos2 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 39 minutes ago, fancy said: Kad se vojska na Kosovo vrati... doduše, juče je posle povlačenja bilo kad se policija u Kosovsku vrati. Kakve su trenutno vojska i policija u Srbiji izgubili bi se pre nego stignu na Kosovo. Negde kod Raške i Kuršumlije
Drug Crni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Kaže Balint Pastor da je "SVM uradio ono što je SnS od njih tražio i da mu je drago što su glasovi Mađara odlučili izbore u Kuli". Ja kažem da svaki Milošević svoga Braciku ima. Treba i ovo(g) zapamtiti
Kosjan Willavić Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 11 minutes ago, Drug Crni said: Kaže Balint Pastor da je "SVM uradio ono što je SnS od njih tražio i da mu je drago što su glasovi Mađara odlučili izbore u Kuli". Ja kažem da svaki Milošević svoga Braciku ima. Treba i ovo(g) zapamtiti Ruku na srce i jesu odlucili njihovi glasovi+ 200 i nesto bacenih na fantomske liste. U suprotnom bi studentska lista dobila i u ovako ludackim uslovima, gde su fakticki uterivali ljudima strah u kosti poslednjih sati da ne izlaze jer je trend izlaznosti vodio SNS ka porazu. S druge strane, ja sam i dalje uveren da ce oni prvi odleprsati od Vucica. Uz to, drago mi je da je profil ETF najeo govnima Ruzica. SPS treba zatuci lopatom, nema nikakvih potencijalnih koalicija ili saradnje s njima. Jedina dobra stvar koju je Zvalonja uradio je unistenje SPS. 1
Drug Crni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Jesu, ja nisam rekao da nisu. Zato i kažem da ga treba upamtiti..već sam pisao da se osnivači SVM, Jožef Kasa i Ferenc Čubela prevrću u grobu.. Pastor Jr je Vučićev Mihalj Kertes - Braca
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, Kosjan Willavić said: Ruku na srce i jesu odlucili njihovi glasovi+ 200 i nesto bacenih na fantomske liste. U suprotnom bi studentska lista dobila i u ovako ludackim uslovima, gde su fakticki uterivali ljudima strah u kosti poslednjih sati da ne izlaze jer je trend izlaznosti vodio SNS ka porazu. S druge strane, ja sam i dalje uveren da ce oni prvi odleprsati od Vucica. Uz to, drago mi je da je profil ETF najeo govnima Ruzica. SPS treba zatuci lopatom, nema nikakvih potencijalnih koalicija ili saradnje s njima. Jedina dobra stvar koju je Zvalonja uradio je unistenje SPS. Mene bas zanima da li ce u tim sredinama sns biti oduvan na parlamentarnim izborima, da li ce i oni koji glasaju iz ubeđenja za sns, a u nekim 40-50- tim godinama ce shvatiti sta se upravo tu dešavalo, plus uslovi ce naravno biti daleko lakši nego danas( a animozitet prema sns sve je jaci). Trebaju nam ipak takve sredine širom zemlje, neće ubedljive pobede u 4 glavna centra biti dovoljne, pre svega zbog ogromnih kradja, ali i njegove realne snage na istoku i jugu nažalost. Verujem da kad se celokupno uzme zapadna Srbija tu se može očekivati odličan rezultat, a nadam se da je Kula fin indikator za Vojvodinu.
Volter Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nova odbornica u Nišu, tačnije lažna. Šta je bre ovo bem ti sunce žareno, ovo đavo? Ne zna ni da izgovori tekst. 1
Recommended Posts