Issey Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, Utopista said: Pa i mene nervira što navijate za sns klubove a šatro ste protiv režima pa šta da radim. Jbg ja nemam moć da kažnjavam poput vas, a rado bih zatvorio sve te teme jer me ubija to što dok država gori narod ide na utakmice sns klubova kao da se ništa ne dešava. Za mene je to mnogo veći greh nego ovo što ja želim - da znam da li trebam podržati nekakve Trivunce ili normalne mlade ljude. Na žalost meni deluje da su takvi gmazovi preuzeli priču i ne vidim šta je loše da pričamo o tome - da li je to zaista tako ili nije, gde mislimo da greše, šta rade dobro a šta ne. Jbg ja ne volim jenoumlje i ne dam nikome blanko podršku. A naročito je ne mogu dati nekome za koga ne znam ko je. Ne vidim šta je tu nenormalno, čak suprotno meni je nenomoralno obrnuto - podržavati nepoznate naloge iza kojih po sadržaju zadnjih skoro godinu dana može stajati i Vulin... Jbg sad... post na koji sam se ja referisao je bio o programima... a ti onda kažeš da ni tebe ne zanima program, nego šta ćemo da ponudimo strancima za zaštitu od diktatora... pa protiv toga se i borimo, rasprodaje, zagađenja, razjebavanja zemlje... i ako nekom strancu treba da ponudimo Taru i Kopaonik da nas ludak ne bi ubijao, onda da batalimo priču odmah... Studenti su probudili energiju, ona je tu, akumulirana, iako je trenutno zatišje... čim hulja raspiše izbore svi koji su protiv mafije se mobilišu i ide pumpanje na max... siguran sam u to, evo ja prvi jedva čekam... to će nam biti borba svih borbi... Ovo o navijanju za SNS klubove smo već razglabali... da ne daje SNS naše pare, davao bi neki tajkun svoje koje je oteo od nas, ako bi imao interes... nikad te klubove nisu vodile cvećke, ni sad ni pre 10. a ni pre 30 godina...
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, JPM said: Jel ti razumeš da je ovo referendum? A bira se između dve opcije. Jedna je nastavak diktature uz verovatno surovu osvetu i dodatno gušenje svesti naroda, druga je neka, kakva takva, nejasna šansa za boljitak. U takvoj situaciji zaista ne treba tražiti "dlaku u jajetu". Srbija se hvata za slamku. I to znači da ne smemo postavljati pitanja? Pokušati ukazati na to što nam se ne svidja? Prepustiti se i skočiti u bazen bez da pogledamo ima li vode u njemu? Jbg ja ne pristajem na to, ja ću da pitam, borim se za svoja uverenja... Ne moram naravno to ovde raditi ako to smeta većini - nije problem. Hvala bogu ima još prostora čak i u ovoj sjebanoj državi gde se mogu slobodno postavljati pitanja a bez da te vredjaju, preokreću ono što si napisao...mesta gde ljudi nisu zaboravili diskutovati.
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 24 minutes ago, DameTime said: Studenti su u situaciji da novac za političke aktivnosti prikupljaju od donacija građana, a onda ih presretne ćacija i oduzme im taj novac. Ne znam kako to možemo da poredimo sa logistikom sns mašinerije, čak ni one od pre 10ak godina. Nisu mi poznati takvi slučajevi. Na početku sam im donirao ono što su sami tražili, npr. vodu, hranu i slično, a u 2-3 navrata sam im dao i novac u gotovini. Pitao sam da li im se može uplatiti na račun, ali ga tada nisu imali. Upravo iz razloga koji navodiš treba da otvore račun na koji mogu da prime donacije, a platili bi i ljudi iz dijaspore. Međutim, da bi se otvorio račun, potrebno je da postoji pravno lice, tj. stranka, NVO, udruženje građana ili nešto slično, a ne nalog na Instagramu.
Drug Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ovo naprosto nije tačno ^^^^ Naime, nikada ranije FK&KK Kokarda i Četnik nisu bili direktno u službi vlasti, a njihovi navijači udarne pesnice (i bukvalno) režima. Kad ih već masovno podržavate i navijate i posećujete, onda makar imajte minimum obraza i recite: "jeste tako, ali začepimo nos i gledamo" umesto što nas ubeđujete (a zavaravate sebe) da je drugačije. Edited 1 hour ago by Drug Crni 1
Dzo23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Hulja dolazi sutra opet u Kulu. Hm, izgleda da nisu ohrabrujući rezultati s terena? 🤔
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Utopista said: I to znači da ne smemo postavljati pitanja? Pokušati ukazati na to što nam se ne svidja? Prepustiti se i skočiti u bazen bez da pogledamo ima li vode u njemu? Jbg ja ne pristajem na to, ja ću da pitam, borim se za svoja uverenja... Ne moram naravno to ovde raditi ako to smeta većini - nije problem. Hvala bogu ima još prostora čak i u ovoj sjebanoj državi gde se mogu slobodno postavljati pitanja a bez da te vredjaju, preokreću ono što si napisao...mesta gde ljudi nisu zaboravili diskutovati. Prestani da tupiš i shvati jednostavnu poruku. Ovo što sam te pitao je posledica ovoga što je @robespierre napisao da nećeš glasati za studentsku listu. Da li je to tačno? Već nekoliko puta sam ti skretao pažnju da si preterano agresivan bez ikakve jasne poruke. Mi nismo Danska da sad pričamo o tome da li nam se stavka 6, paragraf 2 manifesta neke liste ne dopada ideološki. Mi smo diktatura. I bićemo samo još gori ako ovi koji su već debelo pustili korenje ostanu na vlasti. Plus, desiće se i odmazda, već se dešava, fakulteti su u sve gorem položaju. Šta više jedan čovek treba da razmišlja. Vreme je za delanje, ne za filozofiju. Kada se smeni vlast, taj koji dođe novi imaće daleko slabiju poziciju u institucijama sile u odnosu na trenutnu vlast. Moraće, bar neko vreme, da se ponašaju pristojno. To vreme treba iskoristiti za pritisak na njih da sprovedu lustraciju. E onda možda bude bolje. Do tada, batali puritanstvo, ništa nije savršeno pa ni studentska lista.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, DJ_Vasa said: Nisu mi poznati takvi slučajevi. Pripadnici Uprave kriminalističke policije presreli su četvoro studenata sa četiri različita fakulteta u Beogradu, pretresli ih i zaplenili oko dva miliona dinara. Studenti su u međuvremenu pušteni, ali im novac nije vraćen. P.S. U pitanju je novac koji im je uplaćivan, pretpostavljam da su ga podigli da nešto plate kešom. 1
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, DameTime said: Pripadnici Uprave kriminalističke policije presreli su četvoro studenata sa četiri različita fakulteta u Beogradu, pretresli ih i zaplenili oko dva miliona dinara. Studenti su u međuvremenu pušteni, ali im novac nije vraćen. Uz dobrog advokata će im novac biti vraćen jer ne postoji sumnja da je stečen vršenjem krivičnog dela. Iako je u pitanju zloupotreba policijskih ovlašćenja, ovo bi bilo sprečeno da je novac na tekućem računu.
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Issey said: Jbg sad... post na koji sam se ja referisao je bio o programima... a ti onda kažeš da ni tebe ne zanima program, nego šta ćemo da ponudimo strancima za zaštitu od diktatora... pa protiv toga se i borimo, rasprodaje, zagađenja, razjebavanja zemlje... i ako nekom strancu treba da ponudimo Taru i Kopaonik da nas ludak ne bi ubijao, onda da batalimo priču odmah... Studenti su probudili energiju, ona je tu, akumulirana, iako je trenutno zatišje... čim hulja raspiše izbore svi koji su protiv mafije se mobilišu i ide pumpanje na max... siguran sam u to, evo ja prvi jedva čekam... to će nam biti borba svih borbi... Ovo o navijanju za SNS klubove smo već razglabali... da ne daje SNS naše pare, davao bi neki tajkun svoje koje je oteo od nas, ako bi imao interes... nikad te klubove nisu vodile cvećke, ni sad ni pre 10. a ni pre 30 godina... Pa nije tako - ne moraš ti dati Taru i Kopaonik, ali trebaš reći kakvu politiku ćeš voditi ako očekuješ podršku stranaca. A ne takmičiti se sa smradikalima u nacionalizmu što se dešava od Vidovdana. Što bi te onda podržali? A kažem ja mislim da bez podrške stranaca nema ni promena jer nemamo za protivnike političku partiju nego mafiju koja drži i krimose i navijače, i policiju, i vojsku, i sudstvo. A što se tiče navijanja za sns klubove, radovanja što se ulupavaju destine a sada možda već i stotine milona u njih - za mene je to ogromno razočaranje, to stvarno nije neka stvar bez koje se ne može nego po meni čisto licemrje i saradnja sa mafijom radi nekih imaginarnih i nebitnih stvari. Lično mi je i smešno da navijam za te klubove prepune stranaca, ne mogu da se povežem sa njima - da sutra sve igače Zvezde presvučeš u Partizanove dresove, ili recimo Makabijeve - nikakvu razliku ne bi primetili. Ali hajde to je verovatno manje bitno, ali mi nije jasno zašto makar sada u ovim prelomnim mesecima ljudi ne mogu bojkotovati te klubove. Reći - neću bre da navijam za klubove koji troše krvave pare na igrače. Što je toliko teško poslati im takvu poruku? Shvatili bi nas makar malo ozbiljnije, a ovako vide da svako ima neku svoju cenu, slabost...
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, JPM said: Mi smo diktatura. I bićemo samo još gori ako ovi koji su već debelo pustili korenje ostanu na vlasti. Plus, desiće se i odmazda, već se dešava, fakulteti su u sve gorem položaju. Šta više jedan čovek treba da razmišlja. Vreme je za delanje, ne za filozofiju. Kada se smeni vlast, taj koji dođe novi imaće daleko slabiju poziciju u institucijama sile u odnosu na trenutnu vlast. Moraće, bar neko vreme, da se ponašaju pristojno. To vreme treba iskoristiti za pritisak na njih da sprovedu lustraciju. E onda možda bude bolje. Pa i nastaviće da bude diktatura ukoliko se ne ostvari kakva-takva pomoć sa strane. A to se radi diplomatijom. 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, DJ_Vasa said: Pa i nastaviće da bude diktatura ukoliko se ne ostvari kakva-takva pomoć sa strane. A to se radi diplomatijom. Slažem se.
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Vučić je išao u Erbas kao predstavnik stranke koja pretenduje na vlast u demokratskom sistemu. Sada, u tom Aranđelovcu nijedna štamparija nije smela da štampa letke a svih ovih meseci bukvalno svaki privatnik, mali ili veliki, koji je podržao borbu protiv vlasti je trpeo pritiske. Eto, ne znam kako bi u takvim uslovima ta formalna organizacija mogla javno da razgovara sa privrednicima, domaćim i stranim. Kontakata ima ali ne vidim kako mogu da se objave svima na znanje. A ti isti privrednici, ako su iole pametni, iz svojih interesa će morati da podrže smenu vlasti jer su sve teže okolnosti za poslovanje u mafijaškom sistemu (koji je daleko gori od jednopartijskog) i sve su veće naznake krize. Ako se nastavi ovakvo vođenje zemlje, nastaviće se u pojačaće se egzodus iolepismenog stanovništva, pa da ih vidim ko će da im radi i kupuje njihove proizvode i usluge, ko će im unapređivati infrastrukturu, pravnu zaštitu (hehe) i slično. Propašće zajedno sa ostalima. 1
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, DameTime said: Pripadnici Uprave kriminalističke policije presreli su četvoro studenata sa četiri različita fakulteta u Beogradu, pretresli ih i zaplenili oko dva miliona dinara. Studenti su u međuvremenu pušteni, ali im novac nije vraćen. P.S. U pitanju je novac koji im je uplaćivan, pretpostavljam da su ga podigli da nešto plate kešom. A Branko Babic bez toliko ne ide u grad al njemu ne plene. Svakako koriscenje moci...
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, DJ_Vasa said: Uz dobrog advokata će im novac biti vraćen jer ne postoji sumnja da je stečen vršenjem krivičnog dela. Iako je u pitanju zloupotreba policijskih ovlašćenja, ovo bi bilo sprečeno da je novac na tekućem računu. Pa bio je na tekućem računu. Mislim jebote, zar se tebi nikad nije desilo da nešto moraš da platiš u kešu, pogotovo ako se organizuje nešto "na veliko" - npr. štampanje reklamnih materijala i sl? Ovo je čista bahatost ćacije, a treba se zapitati i odakle im informacije da baš ovi studenti u baš tom trenutku imaju veću sumu novca kod sebe. 1
СтелаРоса Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, Utopista said: Pa nije tako - ne moraš ti dati Taru i Kopaonik, ali trebaš reći kakvu politiku ćeš voditi ako očekuješ podršku stranaca. A ne takmičiti se sa smradikalima u nacionalizmu što se dešava od Vidovdana. Što bi te onda podržali? A kažem ja mislim da bez podrške stranaca nema ni promena jer nemamo za protivnike političku partiju nego mafiju koja drži i krimose i navijače, i policiju, i vojsku, i sudstvo. A što se tiče navijanja za sns klubove, radovanja što se ulupavaju destine a sada možda već i stotine milona u njih - za mene je to ogromno razočaranje, to stvarno nije neka stvar bez koje se ne može nego po meni čisto licemrje i saradnja sa mafijom radi nekih imaginarnih i nebitnih stvari. Lično mi je i smešno da navijam za te klubove prepune stranaca, ne mogu da se povežem sa njima - da sutra sve igače Zvezde presvučeš u Partizanove dresove, ili recimo Makabijeve - nikakvu razliku ne bi primetili. Ali hajde to je verovatno manje bitno, ali mi nije jasno zašto makar sada u ovim prelomnim mesecima ljudi ne mogu bojkotovati te klubove. Reći - neću bre da navijam za klubove koji troše krvave pare na igrače. Što je toliko teško poslati im takvu poruku? Shvatili bi nas makar malo ozbiljnije, a ovako vide da svako ima neku svoju cenu, slabost... Sutra ce ti navijaci sns klubova koji su licemerni ipak biti na ulici kad bude trebalo uz studente i gradjane, i dati glas kome treba sa ciljem da se srusi taj sns rezim. A ti ces, koliko mi deluje, da se povuces i ostace cela prica bez tvog doprinosa. Znaci ljude koje prozivas ce ipak nesto da urade, a ti neces. Nesto se tu ne uklapa. Manje bitno za pricu, ali eto ja sam bio sezonac godinama, ove sezone nisam uzeo sezonsku bas zbog toga sto ne bih primetio razliku da neko nase igrace presvuce u Partizanove ili Makabijeve dresove.
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, JPM said: Prestani da tupiš i shvati jednostavnu poruku. Ovo što sam te pitao je posledica ovoga što je @robespierre napisao da nećeš glasati za studentsku listu. Da li je to tačno? Već nekoliko puta sam ti skretao pažnju da si preterano agresivan bez ikakve jasne poruke. Mi nismo Danska da sad pričamo o tome da li nam se stavka 6, paragraf 2 manifesta neke liste ne dopada ideološki. Mi smo diktatura. I bićemo samo još gori ako ovi koji su već debelo pustili korenje ostanu na vlasti. Plus, desiće se i odmazda, već se dešava, fakulteti su u sve gorem položaju. Šta više jedan čovek treba da razmišlja. Vreme je za delanje, ne za filozofiju. Kada se smeni vlast, taj koji dođe novi imaće daleko slabiju poziciju u institucijama sile u odnosu na trenutnu vlast. Moraće, bar neko vreme, da se ponašaju pristojno. To vreme treba iskoristiti za pritisak na njih da sprovedu lustraciju. E onda možda bude bolje. Do tada, batali puritanstvo, ništa nije savršeno pa ni studentska lista. Neću da glasam za listu na kojoj je neko ko veliča Radovana Karadžića. Za listu koja se dodvorava nacionalistima, koja se takmiči sa smradikalima u tome, čije objave od Vidovdana izgledaju kao da ih je sastavljao Bokan. Za listu koja će se čim udje u parlament i dodju teška pitanja na dnevni red 99% pocepati. Eto neću i nemam problem da to javno kažem. Da je sreća da smo svi malo zahtevniji bolje bi nam bilo. Nadam se da će biti neka lista gde takvih poput Lompara nema, a koja može preći ovaj smešni cenzus i za takve ću glasati. Jbg ako je to greh pucajte, banujte šta drugo da kažem. Ali neka se zna da sam podržavao studente dok nisu krenuli u te nacionalističke priče, dok mi je delovalo da gledaju u budućnost a ne u prošlost. Muka mi je od gledanja u prošlost i da sam to hteo da radim lepo bih se odavno učlanio u SNS/SPS i makar bio privilegovan i imao koristi od takvih budalaština. Tako da neka se oni pitaju zašto su oterali neke ljude koji se decenijama bore protiv režima, a prihvatili neke ljude koji su se juče setili da režim ne valja. I kako to da im smeta lupam Marinika jer se bavila politikom a ne smeta im Lompar koji je bio medju osnivačima Dveri, ili Kavčić koji je bio na listi ludog Radula i koji kaže da ima poštenih ljudi koji su ispravni i onda nabraja jebene Srdjana Noga, Milu Alečković, Dragaša... 1
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 56 minutes ago, Utopista said: Nikako. Imam drugačije informacije, možda u tvom selu je bilo nikako, na drugim mestima ne. Svakog dana imaju posla sa ovakvim likovima: Al ne kukaju, nego glavu gore i nastavljaju borbu. Bio je i odličan skup u februaru u Aranđelovcu. Opozicija takođe pomaže. Veliki broj posmatrača stiže u Aranđelovac za dan izbora.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Utopista said: Jbg ako je to greh pucajte, banujte šta drugo da kažem. Mojne tako teatralno. Ponoviću ti, ako čekaš idealno, nećeš dočekati. Simple as that. Studentski pokret treba gledati bukvalno kao DOS, dakle konglomerat stavova, nestranačkih. Ali opet konglomerat. Cilj je smena diktature i uspostavljanje institucija. Nakon toga ide razmišljanje o ideologiji. Sada nije trenutak.
Utopista Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago 1 minute ago, Volter said: Imam drugačije informacije, možda u tvom selu je bilo nikako, na drugim mestima ne. Svakog dana imaju posla sa ovakvim likovima: Al ne kukaju, nego glavu gore i nastavljaju borbu. Bio je i odličan skup u februaru u Aranđelovcu. Opozicija takođe pomaže. Veliki broj posmatrača stiže u Aranđelovac za dan izbora. Pa pitao me je čovek kako je ovde bilo i ja sam napisao šta sam video. A video sam i te sramne snimke kao što ih je većina valjda videla, ali na sreću nisam tome prisustvovao jer bih sada bio u pritvoru... Hajde videćemo za par dana šta će ta borba dati. Na žalost do sada su sve sami porazi bili. Pljuje se opozicija što nije skinula mafiju, na žalost i ja sam ih pljuvao jer me boli što ovi vladaju bukvalno svuda posle svega šta su radili, ali evo i pored studenata i budjenja naroda kako kažeš - i dalje se gubi. A iskreno i kenja mi se od naroda koji se tek posle nadstrešnice probudio...
duško matić Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago (edited) 48 minutes ago, Utopista said: Neću da glasam za listu na kojoj je neko ko veliča Radovana Karadžića. Za listu koja se dodvorava nacionalistima, koja se takmiči sa smradikalima u tome, čije objave od Vidovdana izgledaju kao da ih je sastavljao Bokan. Za listu koja će se čim udje u parlament i dodju teška pitanja na dnevni red 99% pocepati. Eto neću i nemam problem da to javno kažem. Da je sreća da smo svi malo zahtevniji bolje bi nam bilo. Koja je to lista, koja su to imena, koje su to objave? Psiho i njegov isprdak Vučićević bi sve dali da znaju imena ljudi sa liste pa da sprovedu toplog zeca po svim medijima, ali znaju slovima NULA. Ali zato jedan Utopista već sve zna i zna da neće glasati za tu listu i ponavlja nam to svakih 5-6 dana kao papagaj, pritom stoti put spominje SNS klubove jer eto onih 99 puta ga nismo razumeli. Edited 23 minutes ago by duško matić 4 1
Volter Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago 1 minute ago, Utopista said: ali evo i pored studenata i budjenja naroda kako kažeš - i dalje se gubi. Sve su to bitke, spremamo se za finalni obračun, pa ćemo videti da li jesmo ili nismo, a jesmo.
vilhelmina Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago 15 minutes ago, JPM said: Mojne tako teatralno. Ponoviću ti, ako čekaš idealno, nećeš dočekati. Simple as that. Studentski pokret treba gledati bukvalno kao DOS, dakle konglomerat stavova, nestranačkih. Ali opet konglomerat. Cilj je smena diktature i uspostavljanje institucija. Nakon toga ide razmišljanje o ideologiji. Sada nije trenutak. Ako vec pominjes DOS, unutar njega je itekako bilo komunikacije i planiranja za dan posle (ne i za godinu posle bas zato sto su bili toliko razliciti!). Znalo se i ko od njih i na koji nacin vodi komunikaciju s javnoscu, ko s potencijalnim saveznicima u inostranstvu, ko je za sta zaduzen i ko ce za sta sutra biti odgovoran. U grubim crtama, ali ipak se znalo. Za ljude sa studentske liste sumnjam i da se medjusobno poznaju, a kamoli da saradjuju i dogovaraju se o bilo cemu. Tu ja vidim prvi problem, a iz njega proisticu i mnogi drugi. 2
Utopista Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago 7 minutes ago, JPM said: Mojne tako teatralno. Ponoviću ti, ako čekaš idealno, nećeš dočekati. Simple as that. Studentski pokret treba gledati bukvalno kao DOS, dakle konglomerat stavova, nestranačkih. Ali opet konglomerat. Cilj je smena diktature i uspostavljanje institucija. Nakon toga ide razmišljanje o ideologiji. Sada nije trenutak. Vidim što smo se usećili sa nesrećnim dosom. Najebao Djindjić, kažnjen samo Milošević, a njihova politika nikada jača... Jbg možda neko ima vremena i živaca da radi iste stvari a očekuje drugačije rezultate, ali meni život prodje pod vlašću smradikala i sve titrajući raznim nacošima da bi oni jadni pristali da nam daju neke najminimalnije obrise normalne države...sve dok ne ojačaju dovoljno kao zadnjih 15 godina kada će i to obrisati, i onda hajde jovo nanovo, samo što je u medjuvremenu masa ljudi zapalila odavde, odrasli neki novi klinci zadojeni otrovom smradikalske propagande, i poslovično sve je teže i teže izboriti se i za taj jebeni minimum normalnosti. I još ako postavljaš logična pitanja loš si, izdajnik, provokator... Znači došli smo dotle da više ne smeš ni da pitaš šta će vam taj i taj, kakvi su vam planovi, gde vidite državu...a da te ne etiketiraju. To je po meni totalno nenormalo. Ali eto dotle su nas doveli truli kompromisi i povladjivanje nacošima... Jbg ja to ne želim da radim. Ali ok imam svoje društvene mreže pa ću tamo pisati kao i do sada, a ovde neću jer vidim da se ne razumemo i da vas nerviram. Zaledio sam navijanje za Zvezdu, mogu zalediti i pisanje ovde - nikakav problem stvarno. Nadam se da se pišemo nekada u nekoj normalnoj situaciji i državi, ali nisam baš optimista, tako da se verovatno više nikada nećemo videti. Ostajte svi dobro uz moju nadu da ste VI u pravu. Samo da na kraju odgovorim Dušku koji je dok sam kucao postavio pitanja pa da ne bude da sam ga iskulirao jer stvarno neću više ovde pisati - objave možeš videti na njihovim nalozima. Da ne piše iznad 'studenti u blokadi' i slično, mogle bi glat proči kao objave recimo sns/SRS/dveri omladine...
Klotzen Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago (edited) 1 hour ago, DJ_Vasa said: Naprotiv, on je putovao po Evropi i uveravao ih da su se radikali umili, distancirali od Šešelja, da su progledali evropskim putem i tako to, plus što su ostvareni privredni kontakti. Sećam se kad sam još na starom forumu ukazivao na to da su AV i Grobar otišli u Airbus, ali ne zato da gledaju kako se sklapaju avioni, već da razgovaraju o budućoj floti. Pogledaj spisak aviona koje poseduje Air Serbia i sve će biti jasno. Iako su u pitanju polovni avioni, delove za njih prodaje Airbus ili su sa njihovom ćagom, a to su velike pare. Išli su i na druga mesta, ali ne turistički. Ozbiljne političke opcije pripremaju ozbiljnu podršku i na poslovnom terenu, u smislu da preliminarno razgovaraju o veliim investicijama i nabavkama, a to se prebacuje na politički teren, tj. na one koji drže vlast, a povezani su sa krupnim kapitalom. Politička opcija koja o tome razgovara unapred ima šanse za uspeh i određenu podršku, dok opcija bez jasno definisanih ciljeva, političkog pravca, zvaničnih predstavnika i tome slično ne može biti ozbiljno shvaćena u krugovima koji mogu da ozbijnije utiču. Tačno ali nije dobio javnu podršku EU zbog toga. To i današnja opozicija radi i isto tako obilazi EU institucije. Edited 35 minutes ago by Klotzen
JPM Posted 27 minutes ago Posted 27 minutes ago 2 minutes ago, vilhelmina said: Ako vec pominjes DOS, unutar njega je itekako bilo komunikacije i planiranja za dan posle (ne i za godinu posle bas zato sto su bili toliko razliciti!). Znalo se i ko od njih i na koji nacin vodi komunikaciju s javnoscu, ko s potencijalnim saveznicima u inostranstvu, ko je za sta zaduzen i ko ce za sta sutra biti odgovoran. U grubim crtama, ali ipak se znalo. Za ljude sa studentske liste sumnjam i da se medjusobno poznaju, a kamoli da saradjuju i dogovaraju se o bilo cemu. Tu ja vidim prvi problem, a iz njega proisticu i mnogi drugi. Sve je to radio Đinđić sa par ljudi. Ovo ostalo su bili statisti koje je vukao po Srbiji. Misliš li da su mu svi bili dragi? Čovek je bio pragmatičar, rešavao je probleme jedan po jedan, nije filozofirao i kukao. 4 minutes ago, Utopista said: Vidim što smo se usećili sa nesrećnim dosom. To je druga tema, iz koje smo, valjda izvukli odgovarajuće pouke. Opet, pred nama je isti primarni cilj kao i pred DOS-om. Smena diktatora. Ono što sledi posle treba da se uradi drugačije. 5 minutes ago, Utopista said: Ali ok imam svoje društvene mreže pa ću tamo pisati kao i do sada, a ovde neću jer vidim da se ne razumemo i da vas nerviram. Zaledio sam navijanje za Zvezdu, mogu zalediti i pisanje ovde - nikakav problem stvarno. Više puta si se odjavio od pisanja ovde nego ja od košarkaškog PDF-a. (šala mala) Pritom niko ovde tebe ne tera, ja lično ne mogu čudom da se načudim tvojoj logici. Glavom kroz zid ideš.
Recommended Posts