Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Niste me razumeli.  Ne treba meni program - svakako sam uvek protiv smradikala.  Program im treba da ga predstave u inostranstvu. Mada želim i ja da znam za šta glasam. To je valjda najnormalnija stvar na svetu? 

Mislim da jednostavno moraju naći dovoljno moćne saveznike preko, koji će sprečiti da kada Vučić proglasi pobedu, i mi izadjemo na ulice - krene da nas prebija i ubija.   U medjunardnoj politici je sve interes, posebno danas. Ne možeš ti da tražiš podršku sa potpuno nejasnim stavovima oko svega što su problemi naše države - da jedino što ćeš im reći  bude - hoćemo da ode Vučić.   To je smešna politika i o tome pričam.  A ako mislite da bez podrške spolja možemo izaći na kraj protiv teških kriminalaca, policije, vojske, službi...posle njegovog proglašenja pobede - onda je to druga stvar, i onda neka nam je sa srećom. Samo što ja mislim da oni neće prezati da urade puno toga da bi sačuvali svoje bogatstvo i privilegije, a posebno što je na drugoj strani terazija zatvor koji ih čeka.

Meni je to iskreno naivna priča, ne sećam se primera gde je narod pobedio mafiju glasačkim listićima.  Ali eto vreme će pokazati ko je u pravu. Navijam da ste to vi.

Edited by Utopista
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

Nemaju oni razloga nikoga da podržavaju javno dok im hulja ne pravi probleme. Takvom podrškom bi dobili otvorenog neprijatelja od strane Hulje a to im nikako ne treba u momentu dok dva velika rata destabilizuju ceo svet. Tako da zaboravite javnu podršku, nije je ni hulja imao kada je 2012. pobedio na izborima. Ali ono što može to je podrška ispod pulta koju mislim da sada dobijaju što vidimo i na osnovu izveštaja EU kao i same priče o izbacivanju SNS iz narodnjaka što se do 2024. nije moglo ni zamisliti.

• Like 3
Posted

Predstavljanje u inostranstvu zavisi od konkretnih dogovora sa igračima, a ne od programa. Zabole Francuze za program esenesa, bitno im je da su odobrili novi kredit za virtuelni metro i prodali rafale.

Evo, koliko vidim, liste na lokalnim izborima su predstavile lokalne programe i cenim da to baš mnogo znači biračima u opredeljenju da li da glasa za njih ili za crne škode, sumnjive kačkete i svemoćnog vođu.

Mada, kažu da su neki i na Titaniku gunđali zbog boje čamaca za spasavanje. Svetu ne možeš ugoditi.

Uostalom, kad budu raspisani izbori biće i programa i liste. Ako već pričamo o tome, imamo li ovde ideju za predsedničkog kandidata? Za manje od godinu dana moraju da budu raspisani izbori za preCednika.

• Like 3
Posted
22 minutes ago, Utopista said:

Niste me razumeli.  Ne treba meni program - svakako sam uvek protiv smradikala.  Program im treba da ga predstave u inostranstvu. Mada želim i ja da znam za šta glasam. To je valjda najnormalnija stvar na svetu? 

Mislim da jednostavno moraju naći dovoljno moćne saveznike preko, koji će sprečiti da kada Vučić proglasi pobedu, i mi izadjemo na ulice - krene da nas prebija i ubija.   U medjunardnoj politici je sve interes, posebno danas. Ne možeš ti da tražiš podršku sa potpuno nejasnim stavovima oko svega što su problemi naše države - da jedino što ćeš im reći  bude - hoćemo da ode Vučić.   To je smešna politika i o tome pričam.  A ako mislite da bez podrške spolja možemo izaći na kraj protiv teških kriminalaca, policije, vojske, službi...posle njegovog proglašenja pobede - onda je to druga stvar, i onda neka nam je sa srećom. Samo što ja mislim da oni neće prezati da urade puno toga da bi sačuvali svoje bogatstvo i privilegije, a posebno što je na drugoj strani terazija zatvor koji ih čeka.

Meni je to iskreno naivna priča, ne sećam se primera gde je narod pobedio mafiju glasačkim listićima.  Ali eto vreme će pokazati ko je u pravu. Navijam da ste to vi.

Daj mi primer gde je narod pobedio mafiju programom koji zastupa, kad smo kod naivnih priča

Posted
Just now, duško matić said:

Daj mi primer gde je narod pobedio mafiju programom koji zastupa, kad smo kod naivnih priča

Čekaj jel' ja pričam kineski jebemu mater, ili ne možete da skapirate toliko osnovne stvari?  Evo još jednom poslednji put najkraće i najjednostavnije moguće - moraš da ponudiš nešto onima preko koji mogu da te zaštite, nešto makar u rangu onoga što im Vučić nudi.  Što bi oni podržali nekoga totalno nejasnog kada od ovog kretena tačno znaju šta da očekuju, a vrlo moguće i da ga drže za muda preko one Skaj komunikacije.  On im završava posao, prodaje oružje Ukrajini i Izraelu, kupuje Rafale.  Moraš i ti ako želiš podršku od njih reći šta ćeš raditi, kojim ćeš putem voditi državu.  Sve je oduvek samo interes  medjunardnim odnosima.

Posted (edited)
34 minutes ago, Utopista said:

Ali eto vreme će pokazati ko je u pravu. Navijam da ste to vi.

Ako ti  nisi u tom skupu vi odnosno mi, onda mi zaista nije jasno šta tražiš na ovoj temi, osim ako ti namera nije da nerviraš ljude sa svoje pozicije ideološkog čistunca, ili što bi se forumskim rečnikom reklo, flejmuješ.

8 minutes ago, Barkley#34 said:

Inače, CG je primer pobede listićima nad mafijom, a nadam se da će za cirka dvajes dana to biti i Ungarija.

I to u CG na litijama, a u Mađarskoj će (nadamo se svi) da dobije lik koji je do juče bio sa Orbanom u stranci. 

Edited by robespierre
  • Like 1
Posted
4 minutes ago, Barkley#34 said:

Inače, CG je primer pobede listićima nad mafijom, a nadam se da će za cirka dvajes dana to biti i Ungarija.

Misliš da oni nisu imali kontakte sa strancima?  Pa to su bile političke partije, realni ljudi sa kojima se moglo pričati, znalo se šta zastupaju, a ko su ovi plenumi - neki nalozi sa društvenih mreža?

1 minute ago, robespierre said:

Ako ti  nisi u tom skupu vi odnosno mi, onda mi zaista nije jasno šta tražiš na ovoj temi, osim ako ti namera nije da nerviraš ljude sa svoje pozicije ideološkog čistunca, ili što bi se u forumskim rečnikom reklo, flejmuješ.

I to u CG na litijama, a u Mađarskoj će (nadamo se svi) da dobije lik koji je do juče bio sa Orbanom u stranci. 

Slabo čitaš kada tako hoćeš - po tome si već poznat.

Rekao sam da se nadam da su u pravu oni koji po meni naivno misle da se tako pobedjuje mafija.  Ja nisam jedan od njih.  A ako je biti naivan uslov da se ovde piše, onda naravno da ne moram biti ovde...  

• Like 1
Posted
5 minutes ago, robespierre said:

Ako ti  nisi u tom skupu vi odnosno mi, onda mi zaista nije jasno šta tražiš na ovoj temi, osim ako ti namera nije da nerviraš ljude sa svoje pozicije ideološkog čistunca, ili što bi se u forumskim rečnikom reklo, flejmuješ.

Prastani(te) sa ovakvim interpretacijama!

• Like 1
Posted (edited)
8 minutes ago, Utopista said:

Slabo čitaš kada tako hoćeš - po tome si već poznat.

Rekao sam da se nadam da su u pravu oni koji po meni naivno misle da se tako pobedjuje mafija.  Ja nisam jedan od njih.  A ako je biti naivan uslov da se ovde piše, onda naravno da ne moram biti ovde...  

Umem ja vrlo dobro da čitam, evo vidim da si na drugoj temi napisao da nećeš glasati za studentsku listu. I naravno elegantno si ubacio Šarovića u priču, iako je od prvog dana jasno da neće imati nikave veze sa studentskom listom kao bivši poslanik iz redova radikala. 

Onda mi zaista nije jasno šta tražiš na ovoj temi, osim ako ti nije namera da nerviraš ljude, jer ne znam da li shvataš, ali to je efekat koji postižeš. To je kao da ja odem dole na temu o naučnoj fantastici i non stop otvaram ljudima oči o manjkavosti tog žanra.

Edited by robespierre
Posted

Znači, da se u program stavi prodaja oružja. A možda i da skupimo neke novce da kupimo polovni rafal. Milijana piši...

Just now, Utopista said:

Misliš da oni nisu imali kontakte sa strancima?  Pa to su bile političke partije, realni ljudi sa kojima se moglo pričati, znalo se šta zastupaju, a ko su ovi plenumi - neki nalozi sa društvenih mreža?

Jasno da jesu i zamisli čuda ti stranci se nisu bunili na program ZBCG i ulogu Amfilohija nego i tada i sada insistiraju na borbi za pravnu državu, hapšenjima i osudama.

Eto, neki ljudi se ovih dana bore sa krimosima u malim opštinama i u nedelju će im stati na crtu i neće mahati programom i podrškom Evropskog parlamenta.

Posted
9 minutes ago, Barkley#34 said:

Znači, da se u program stavi prodaja oružja. A možda i da skupimo neke novce da kupimo polovni rafal. Milijana piši...

Jasno da jesu i zamisli čuda ti stranci se nisu bunili

Ja mislim da treba javno da objave da već komuniciraju sa strancima, čisto da se Vučiću da municija za propagandu, to bi bio pravi politički potez. 

• Like 1
Posted

Ja jedino mogu da zamislim da neko ko se premišlja o podršci studentima jednostavno nije svestan protiv čega se oni bore.

Nemam drugo objašnjenje.

Posted (edited)
26 minutes ago, Milutinov Tata said:

@Utopista - posto pominjes Arandjelovaca i lokalne izbore tamo, kako ti deluje kampanja studentske liste u gradu i okolini?

Nikako. Prošli kroz ovo selo gde sam, nisu išli od vrata do vrata nego se ispred spomenika njih nekoliko zadržalo pola sata, ja sam to prespavao jer nisam ni znao da dolaze i to mi je baš krivo.  Par dana pre toga je na jednoj napuštenoj seoskoj prodavnici osvanuo grafit Pumpaj i Ko je Ćaci jaja mu na faci. Slikao sam ga i delio na Fejsu.  A posle par dana je prežvrljan crnom bojom i pored njega napisano Piculići plaćenici.  To je otprilike sve što se tiče političkih dešavanja ovde u selendri.  Ali sam član grupa koje su u vezi Arandjelovca i vidim da su ovi iz kartela non stop na terenu, asfaltiraju kao besni...u komentarima deluje da im se recimo nas dve trećine smeje i proziva ih a trećina ih podržava. Ali to su samo komentari na fejsu.  Nemam previše kontakata sa meštanima jer sam ovde došao baš da bih pobegao od ljudi koji su mi se generalno ogadili.  Ali iz ono malo kontakata što sam imao dok smo spremali drva i još po nešto majstorisali - znači možda 15tak ljudi - svi pljuju Vučića. Doduše ne baš iz potpuno istih razloga kao ja, nego najviše zbog migranata, što mi je čudno jer ih ovde nema. Po neko zbog nekakve izdaje. Neki zbog toga što misle da je okružen ljudima koji nisu iz Srbije nego prekodronci, a retko ko zbog korupcije, lopovluka i masovnog zaglupljivanja ljudi što je ono što meni verovatno najviše smeta.  Jedno vreme prošlo leto se iz kafane skoro svaki dan orilo Pumpaj, sada već dugo ne.  Inače na koliko sam primetio ovde su uglavnom izrazito desni popularni i ti ih naravno uvek zajebu.  Mislim da su Dveri bili jaki, pa posle Zavetnici... 

Ali to što si pitao za rad studenata na terenu kažem smešan je na žalost.  Da li zbog nedostatka novca, ljudi...to ne znam.  Bio sam srećan kada sam video grafit Pumpaj, dok mi se onaj drugi i nije baš svideo ali 'ajde daj šta daš. Medjutim posle nekoliko dana je prefarban i napisano ono što sam spomenuo iznad i sada to tako stoji danima. Iskreno očekivao sam stvarno da će ići od vrata do vrata, nema ovde baš puno kuća i to se moglo lako uraditi.  Videćemo šta će biti već za par dana.  Ali kažem od studenata sam malo toga ovde video, a ova stoka se baš žešće angažovala.

29 minutes ago, robespierre said:

Ja mislim da treba javno da objave da već komuniciraju sa strancima, čisto da se Vučiću da municija za propagandu, to bi bio pravi politički potez. 

Pa već ih zove piculićima, ustašama.  Onda neka makar zaista i traže saveznike preko...

Edited by Utopista
  • Like 1
Posted
16 minutes ago, Klotzen said:

Nemaju oni razloga nikoga da podržavaju javno dok im hulja ne pravi probleme. Takvom podrškom bi dobili otvorenog neprijatelja od strane Hulje a to im nikako ne treba u momentu dok dva velika rata destabilizuju ceo svet. Tako da zaboravite javnu podršku, nije je ni hulja imao kada je 2012. pobedio na izborima. Ali ono što može to je podrška ispod pulta koju mislim da sada dobijaju što vidimo i na osnovu izveštaja EU kao i same priče o izbacivanju SNS iz narodnjaka što se do 2024. nije moglo ni zamisliti.

Naprotiv, on je putovao po Evropi i uveravao ih da su se radikali umili, distancirali od Šešelja, da su progledali evropskim putem i tako to, plus što su ostvareni privredni kontakti. Sećam se kad sam još na starom forumu ukazivao na to da su AV i Grobar otišli u Airbus, ali ne zato da gledaju kako se sklapaju avioni, već da razgovaraju o budućoj floti. Pogledaj spisak aviona koje poseduje Air Serbia i sve će biti jasno. Iako su u pitanju polovni avioni, delove za njih prodaje Airbus ili su sa njihovom ćagom, a to su velike pare. Išli su i na druga mesta, ali ne turistički.

Ozbiljne političke opcije pripremaju ozbiljnu podršku i na poslovnom terenu, u smislu da preliminarno razgovaraju o veliim investicijama i nabavkama, a to se prebacuje na politički teren, tj. na one koji drže vlast, a povezani su sa krupnim kapitalom. Politička opcija koja o tome razgovara unapred ima šanse za uspeh i određenu podršku, dok opcija bez jasno definisanih ciljeva, političkog pravca, zvaničnih predstavnika i tome slično ne može biti ozbiljno shvaćena u krugovima koji mogu da ozbijnije utiču.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
2 minutes ago, Utopista said:

Pa već ih zove piculićima, ustašama.  Onda neka makar zaista i traže saveznike preko...

Opet te pitam, s obzirom da si na drugoj temi napisao da nećeš glasati za studente (i zlonamerno im podmetnuo Šarovića), zašto imaš potrebu da otvaraš oči nama ostalima, jer je jedini efekat tog otvaranja očiju nerviranje ljudi? Valjda ne želiš namerno da nerviraš ljude?

• Like 1
Posted
5 minutes ago, DJ_Vasa said:

Naprotiv, on je putovao po Evropi i uveravao ih da su se radikali umili, distancirali od Šešelja, da su progledali evropskim putem i tako to, plus što su ostvareni privredni kontakti. Sećam se kad sam još na starom forumu ukazivao na to da su AV i Grobar otišli u Airbus, ali ne zato da gledaju kako se sklapaju avioni, već da razgovaraju o budućoj floti. Pogledaj spisak aviona koje poseduje Air Serbia i sve će biti jasno. Iako su u pitanju polovni avioni, delove za njih prodaje Airbus ili su sa njihovom ćagom, a to su velike pare. Išli su i na druga mesta, ali ne turistički.

Ozbiljne političke opcije pripremaju ozbiljnu podršku i na poslovnom terenu, u smislu da preliminarno razgovaraju o veliim investicijama i nabavkama, a to se prebacuje na politički teren, tj. na one koji drže vlast, a povezani su sa krupnim kapitalom. Politička opcija koja o tome razgovara unapred ima šanse za uspeh i određenu podršku, dok opcija bez jasno definisanih ciljeva, političkog pravca, zvaničnih predstavnika i tome slično ne može biti ozbiljno shvaćena u krugovima koji mogu da ozbijnije utiču.

Studenti su u situaciji da novac za političke aktivnosti prikupljaju od donacija građana, a onda ih presretne ćacija i oduzme im taj novac. Ne znam kako to možemo da poredimo sa logistikom sns mašinerije, čak ni one od pre 10ak godina.

Posted
On 3/24/2026 at 9:38 AM, Barkley#34 said:

Kula teško.

On 3/24/2026 at 10:38 AM, Perkos2 said:

Sevojno i Aranđelovac su sa najboljim šansama ali razlupaće kutije ološ ako skapira da gubi

U opstini Arandjelovac 50% stanovnistva zivi u ''gradu'', 50% na selu, dok je u Kuli cca 60%-40% u korist seoskih naselja, tako da moje misljenje je da ce Ar biti na noz, a Kula nema sanse.

*Naravno, ne glasaju svi iz sela za mafiju a iz grada za normalne ljude, ali je definitivno trend ocigledan. 

Posted

Najbitnije od svega, za početak, je da izaberemo jednu od ovih 10 opština, i da se u nedelju pojavimo i pružimo podršku lokalnom stanovništvu. 

Biće tu mandićevih kriminalaca i raznih drugih crnokapuljaša, pa je svakako bitno da nas u svakom mjestu bude solidan broj.

Jako me nervira širenje defetizma i pesimizma. U svakom obliku...I uživo kad pričam s nekim, a i kad čitam komentare na drustvenim mrežama i forumu.

Nema toga...Znamo svi da nije niti da će biti lako. Borba!

Posted
2 minutes ago, robespierre said:

Opet te pitam, s obzirom da si na drugoj temi napisao da nećeš glasati za studente (i zlonamerno im podmetnuo Šarovića), zašto imaš potrebu da otvaraš oči nama ostalima, jer je jedini efekat tog otvaranja očiju nerviranje ljudi? Valjda ne želiš namerno da nerviraš ljude?

Pa i mene nervira što navijate za sns klubove a šatro ste protiv režima pa šta da radim. Jbg ja nemam moć da kažnjavam poput vas, a rado bih zatvorio sve te teme jer me ubija to što dok država gori narod ide na utakmice sns klubova kao da se ništa ne dešava.  Za mene je to mnogo veći greh nego ovo što ja želim - da znam da li trebam podržati nekakve Trivunce ili normalne mlade ljude. Na žalost meni deluje da su takvi gmazovi preuzeli priču i ne vidim šta je loše da pričamo o tome - da li je to zaista tako ili nije, gde mislimo da greše, šta rade dobro a šta ne.  Jbg ja ne volim jenoumlje i ne dam nikome blanko podršku. A naročito je ne mogu dati nekome za koga ne znam ko je.  Ne vidim šta je tu nenormalno, čak suprotno meni je nenomoralno obrnuto - podržavati nepoznate naloge iza kojih po sadržaju zadnjih skoro godinu dana može stajati i Vulin...

• Tuzno 1
Posted
1 minute ago, Utopista said:

Pa i mene nervira što navijate za sns klubove a šatro ste protiv režima pa šta da radim. Jbg ja nemam moć da kažnjavam poput vas, a rado bih zatvorio sve te teme jer me ubija to što dok država gori narod ide na utakmice sns klubova kao da se ništa ne dešava.  Za mene je to mnogo veći greh nego ovo što ja želim - da znam da li trebam podržati nekakve Trivunce ili normalne mlade ljude. Na žalost meni deluje da su takvi gmazovi preuzeli priču i ne vidim šta je loše da pričamo o tome - da li je to zaista tako ili nije, gde mislimo da greše, šta rade dobro a šta ne.  Jbg ja ne volim jenoumlje i ne dam nikome blanko podršku. A naročito je ne mogu dati nekome za koga ne znam ko je.  Ne vidim šta je tu nenormalno, čak suprotno meni je nenomoralno obrnuto - podržavati nepoznate naloge iza kojih po sadržaju zadnjih skoro godinu dana može stajati i Vulin...

S obzirom da ne želiš da odgovoriš na prosto pitanje jedino što mogu da zaključim je da ti zaista i jeste namera da nerviraš ljude.

Međutim, čak i da usvojimo tezu u kojoj je jedina svrha tvog pisanja na ovoj temi nerviranje ljudi, ne moraš to da radiš baš ovom odvratnom splačinom od propagande iz zlog uma Čede Antića o studentima anarhistima, plenumima i Trivuncu, jer tako samo ispadaš smešan. 

Posted
6 minutes ago, Utopista said:

Jbg ja ne volim jenoumlje i ne dam nikome blanko podršku.

Jel ti razumeš da je ovo referendum?

A bira se između dve opcije. Jedna je nastavak diktature uz verovatno surovu osvetu i dodatno gušenje svesti naroda, druga je neka, kakva takva, nejasna šansa za boljitak.

U takvoj situaciji zaista ne treba tražiti "dlaku u jajetu". Srbija se hvata za slamku.

Posted
4 minutes ago, robespierre said:

S obzirom da ne želiš da odgovoriš na prosto pitanje jedino što mogu da zaključim je da ti zaista i jeste namera da nerviraš ljude.

Međutim, čak i da usvojimo tezu u kojoj je jedina svrha tvog pisanja na ovoj temi nerviranje ljudi, ne moraš to da radiš baš ovom odvratnom splačinom od propagande iz zlog uma Čede Antića o studentima anarhistima, plenumima i Trivuncu, jer tako samo ispadaš smešan. 

Odgovorio sam i više nego što zlonamerni likovi poput tebe zaslužuju.  

Posted
4 minutes ago, Utopista said:

Odgovorio sam i više nego što zlonamerni likovi poput tebe zaslužuju.  

Čeda je nervirao ljude da bi postao predsednik UO Narodne biblioteke, a ti samo iz potrebe da nerviraš ljude. Zaista tužno.