Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja nisam ni znao za ovu Antićevu ispalu, ali čim sam video JPM post sam skontao ko je u pitanju.

Mislim da nije Patrik Zvezda 😄 Tj ja sam mislio na ovog

spacer.png

Edited by nemanjaol
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Služba izrešetala studentski pokret i večito koji god pokret otpora autoritarizmu da se pojavi pada na iste fore - Crkva, nacionalizam, centralizam (BG vs. Novi Sad, u ovom slučaju), trojanci, proglasi i sl.

Žao mi je, moraćete čekati sledeću rundu građanskih pokreta koji nisu iskompromitovani i na koji Crkva nema uticaja.

Edited by melankolic
  • Ha-ha 5
Posted

Ja sam ubedjen da od kraja januara prošle godine je društvo totalno polarizovano( prakticno bez mogucnosti da predju na drugu stranu ili postanu neutralni), a oni koji su i od tog trenutka neutralni biće i na dan izbora.

Takodje svakim danom sve vise studenti jačaju novim snagama koje postaju punoletne, dok ipak njegovi se sele se ovog sveta( nr glasaju svi oni za njega ali 70% te populacije, pogotovo 70+osobe).

Zato sam i ubedjen da izbora ove godine neće biti.

Posted

Do izbora će doći kada se tzv. pokret razgradi na građanski i klerikalno-nacionalistički deo. Ova agenda da se sve održava na crkvene praznike i da Lompar (“službenik” 1/1) bude jedan od patrijarha akademske zajednice vodi ka tome.

Inače, pitam se, šta će građani da urade ako se krene sa masovnom krađom glasova? Da li će se okrenuti realnim problemima ili plivanju za krst časni, vaterpolo i rukometnom prvenstvu, svecima i rukoljubljenu bradatih demagoga? 

Posted
1 minute ago, melankolic said:

Do izbora će doći kada se tzv. pokret razgradi na građanski i klerikalno-nacionalistički deo. Ova agenda da se sve održava na crkvene praznike i da Lompar (“službenik” 1/1) bude jedan od patrijarha akademske zajednice vodi ka tome.

Inače, pitam se, šta će građani da urade ako se krene sa masovnom krađom glasova? Da li će se okrenuti realnim problemima ili plivanju za krst časni, vaterpolo i rukometnom prvenstvu, svecima i rukoljubljenu bradatih demagoga? 

Pitaće studenti Mila za savet

Posted
Just now, Nicklord said:

Pitaće studenti Mila za savet

Milo je gospodin čovek, nije koristio demagogiju i crkveni raskol kada je odlazio s vlasti (uz svesrdno pumpanje političkih elita i tzv. opozicije Beograda / prestonice bez Prestola) ali zato studenti nijednom rečju ne spominju svoj program (sem nejasne lustracije)- hoće li u EU, jesu li za taljiganje sa Rusijom, da li su za sekularnu ili klerikalnu državu, kako misle da se Srbija demokratski organizuje u smislu političkih organizacija (a da ne okreću leđa opoziciji jer neko ipak mora da podeli političku scenu na levicu-centar-desnicu).

Nažalost, u Srbiji je političkih anafalbeta na strani studenata na pretek, kao što je hipertrofisalo “tkivo” političke analitike na strani režima, Službe, ruskih špijuna i teoretičara zavere.

Kraće rečeno, CG ima političkog kapaciteta da menja vlast a Srbija se velikosrpske ideologije nikada neće odreći.

Posted
Just now, melankolic said:

Milo je gospodin čovek, nije koristio demagogiju i crkveni raskol kada je odlazio s vlasti (uz svesrdno pumpanje političkih elita i tzv. opozicije Beograda / prestonice bez Prestola) ali zato studenti nijednom rečju ne spominju svoj program (sem nejasne lustracije)- hoće li u EU, jesu li za taljiganje sa Rusijom, da li su za sekularnu ili klerikalnu državu, kako misle da se Srbija demokratski organizuje u smislu političkih organizacija (a da ne okreću leđa opoziciji jer neko ipak mora da podeli političku scenu na levicu-centar-desnicu).

Nažalost, u Srbiji je političkih anafalbeta na strani studenata na pretek, kao što je hipertrofisalo “tkivo” političke analitike na strani režima, Službe, ruskih špijuna i teoretičara zavere.

Kraće rečeno, CG ima političkog kapaciteta da menja vlast a Srbija se velikosrpske ideologije nikada neće odreći.

Milo je ratni zločinac

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
8 hours ago, Klotzen said:

Nije opšte bitno na koliko vremenski bi bila ograničena nego šta bi bila njena funkcija. Ako će oni da vladaju kao sve Vlade do sada onda i ne treba da ih iko podrži od opozicije. A ako je to neka vlada koja treba da razmontira ovu hobotnicu na vlasti i zatim raspiše fer izbore onda je to nešto vredno podrške pa makar im za to trebalo i sve 4 godine jer rade nešto oko čega se svi slažu. Nadam se da će ovo drugačije formulisati jer ovo samo unosi zabunu kod prosečnog glasača koji ne prati toliko detaljno kao mi ovde. Da ne kažem da će ovo da zloupotrebe svi protiv njih.

Edit : Drugu stvar koju je rekao je da oni u principu i ne mogu da uticu na tu vladu. Ovo je tačno, jednom kada dobiju mandate oni su svi vlasnici istih i mogu da rade sa njima šta god hoće. Jedino ih moral obavezuje da ispoštuju obećano, no tu sam manje zabrinut ako je izbor studenata bio toliko strog koliko se priča.

Složenija je priča. 

Poslanici jesu vlasnici mandata i mogu da rade šta hoće, u teoriji. Kod nas jeste veliki problem što su ubijeni politički život i organizacija, pa iako se često svede na trgovinu, makar postoji minimum nekog procesa, kao i blokovi interesa koji se dogovaraju. U ovom slučaju bi spolja postojao samo pritisak javnosti, što je jedna amorfna kategorija. Dalje, poslanici biraju Vladu, koja suštinski radi najveći deo posla i to je prvi trenutak kada se dešava najveći pritisak krugova koje je Vasa pomenuo. Dalje, Vlada mora da imenuje ljude na mnoge pozicije i vidi na koga može da računa u raznim oblastima, što je isto zajeban trenutak a kasnije da sprovodi ustanovljenu politiku i sve ono što priželjkujemo. Naravno, čak i u idealnom scenariju mnogo je različitih ideja, predloga, pitanje je budžeta itd. a u stvarnosti je još teže postići konsenzus jer nema političkih partija kao institucionalne podrške nego iza stoji javnost koja je, rekoh, jedna raznorodna i labava skupina.

Vlada i parlament koji bi se unapred oročili bi bili još slabiji jer bi praktično odmah svirali početak kampanje za naredne izbore, počela bi preletanja, trgovina informacijama, uticajem, pridobijanje kadrova i glasača i ne bi bukvalno ništa uspelo da se uradi. Dobro je da se već sada odustane od ideje o oročavanju nove vlasti na kratak rok, pa neka i traje godinu-dve ali bez unapred zadatog krajnjeg datuma. Bar se neće trošiti snaga na te priče. Takođe, neka zacrtaju desetak jasnih ciljeva i neka insistiraju na njima, a ostalo će nekako ići usput. To je dobar pristup i za kampanju.

• Like 2
Posted
4 hours ago, melankolic said:

Služba izrešetala studentski pokret i večito koji god pokret otpora autoritarizmu da se pojavi pada na iste fore - Crkva, nacionalizam, centralizam (BG vs. Novi Sad, u ovom slučaju), trojanci, proglasi i sl.

Žao mi je, moraćete čekati sledeću rundu građanskih pokreta koji nisu iskompromitovani i na koji Crkva nema uticaja.

Da su izbori održani prošle godine u januaru, SNS bi lagano uzeo, što zbog nepripremljenosti studentskog pokreta, što zbog još nedovoljne polarizacije društva.

Danas, godinu dana kasnije, Vučiću pritisak skače na 300 na samo pominjanje izbora. Toliko o tome ko je izrešetan.

Društvo je trenutno duboko podeljeno, protesti više nisu najjača snaga studentskog pokreta, nego njihova unutrašnja organizacija i način dopiranja do građana kroz društvene mreže. Do izbora rezultati mogu da se promene max u 2-3%.

Posted (edited)

Društvene mreže ne donose pobedu na izborima u Srbiji nego sendviči, koja hiljadarka, elektronski mediji (100 % u partijskom vlasništvu) i to što je većina preko veze zaposlena i ucenjena. A vlada se silom pomoću huliganskih bandi i organa prinude kojima studenti (a ni većina građanstva) nema snage (a realno ni želje) da se fizički suprotstavi.

Mnogi zaboravljaju da je Beograd ekonomski unakazio ostatak Srbije, čak i velike gradove poput Niša. Da ne govorim o prosečnoj starosti stanovništva. U Srbiji je moguće da neka mesta nemaju ni struju, ni pijaću vodu i te ljude tamo nije briga za izbore nego za osnovne uslove života. 

Edited by melankolic
Posted
2 hours ago, melankolic said:

Eno vam Beograd pun osuđenih ratnih zločinaca pa ne vidim da se neko buni na ulicama.

Pa ne smeta ni tebi kad ga zoves gospodinom. 

• Like 4
  • Pumpaj! 1
Posted
10 hours ago, melankolic said:

Sve ovo što si napisao je zapravo bio Milo najveći deo svoje karijere. Kako koji vetar duva i kako mu odgovara. Pa je na kraju video da mu odgovara da bude evropejac a svi slepi sledbenici Nikole Samardžića i ostale faš klike su to dočekali oberučke. Jer u toj njihovoj/vašoj evropejskoj iskrenosti lako se zaborave Dubrovnik, zločini, Ratko, Marlboro i body count. No dobro, gospodin čovek :lol_2:

• Like 7
Posted
11 hours ago, melankolic said:

Ti prvo nemoj da veličaš jednog kriminalca i ratnog zločinca, pa se onda eventualno javi da držiš moralne propovedi studentima, ili bilo kome na forumu.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, nemanjaol said:

Za dve godine će neko i o Miletu Dodiku ovako da piše 😄

Nije Mile još dobacio do tog statusa među kriminalcima kao Milo. Nema on svoje vojnike po Južnoj Americi, samo lokalno

Posted
1 hour ago, nemanjaol said:

Za dve godine će neko i o Miletu Dodiku ovako da piše 😄

Pre će biti da će Mandić i njegovi pučisti dobiti Medalju časti kako je krenulo.

Svaki bašibozuk, bio on i četnički vojvoda i ruski špijun ispada moralna gromada za gospodina Mila Đukanovića, preśednika koji je osamostalio CG od Imperijalne Srbije i uveo je u NATO. To mu niko od ovih prestoničara ne oprašta.

Pa da im je do grehova, odavno bi oni one zlikovce Šešelja i Gurija, pa i one kossrb bandite sa poternica poterali iz Srbije, obračunali se sa Škaljarcima i  Kavčanima nego ne, žulja ih Milo.

Verujem da će ipak to neki Superstudent sve rešiti. Pa sad, za godinu-dve kao da je to bitno?  

Posted
20 hours ago, nemanjaol said:

Ja nisam ni znao za ovu Antićevu ispalu, ali čim sam video JPM post sam skontao ko je u pitanju.

Mislim da nije Patrik Zvezda 😄 Tj ja sam mislio na ovog

spacer.png

Da, taj.

Posted
3 hours ago, DameTime said:

Ti prvo nemoj da veličaš jednog kriminalca i ratnog zločinca, pa se onda eventualno javi da držiš moralne propovedi studentima, ili bilo kome na forumu.

A kada isti ti studenti nose zastave ratnozločinačke Imperijalne Rusije onda je to samo jedna od bojica u širokoj političkoj paleti studentskog pokreta? Kada naslednici kvislinga i ratnih zločinaca iz WWII predvode studentske kolone, onda je to šta? Kada se podržava prof. Lompar koji slavi Ratka Mladića i sentimentališe nad Ljotićem, onda je to šta?

Posted

Ma neka ga Vucic dozivotno. Odjebao je Ruse, ne ume ni da se prekrsti i totalni je ateista, jaran je sa Makronom i Ursulom, sjebao je Srbe sa Kosova... To sto je tiranin, lopov i ubica je nebitno, vazno  je da je europejac.