Dzo23 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Kad pročitam ili čujem "dosmanlije" automatski mi pred očima ona vreća govana Vjekoslav Šešeljuga. 9 2
MarkoKep Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 15 hours ago, Geronimo said: Ne ulazim u ostatak posta, ali ovde pravis veliku gresku. Mozda je tako bilo nekad daaavno, ali njemu u srcu, ako ga ima, lezi jedino gospodin dolar. Gospodin dolar je možda u srcu njegovog bate i ćacija na kojima bazira svoju vlast ali to njegov motiv nikad nije bio. Njega zanima samo da bude glavni baja u zemlji, da mu se svi dive i pokoravaju, da može da ih ponižava i kontroliše i da tako leči komplekse iz mladosti a uzor za to sigurno ne nalazi u Švajcarskoj nego u Kremlju. 1
Smrtokapa Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) 1 hour ago, Blade said: A odkud ti znas da ja taj izraz mozda ne koristim iz sprdnje ili neceg slicnog? Kao i mnoge druge... Možda, mada ljudi mogu da pročitaju veći broj postova pa otprilike steknu sliku u kom je fazonu pisac. Ovde imamo: - dosmanlije - svi na smetlište istorije, svi su isti, narod kaže da je vreme takvih prošlo - narod se ništa ne pita (vidi prethodnu tačku), pitaju se samo veliki - veliki se sve dogovaraju preko leđa malih, mi tu jadni samo stradamo (ovo inače kaže i predsednik, a tačno isto toliko koliko je tačno da je ovo naše dvorište i neće niko da nam se meša, uz to je i jako paćenički) - mi imamo ogromnih problema koje nećemo rešiti preko noći (dobro jutro Šerloče Holmse) - ja sam bio pun nade ali sam sada razočaran jer se problemi nisu rešili preko noći i nećete me prevariti (AI generated taksista čet br. 17). Dašak svežeg vazduha, ovde smo puni stručnjaka, falio nam je mudrac. Edited 21 hours ago by Smrtokapa
berti Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 16 hours ago, melankolic said: A jesu li i oni što napadaju strance u Nišu Ko i kada je napadao strance u Nisu?
Don Dusko Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 35 minutes ago, Dzo23 said: Kad pročitam ili čujem "dosmanlije" automatski mi pred očima ona vreća govana Vjekoslav Šešeljuga. Mene na radikale ali da Seseljuga/// 1
Chaos Is Me Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, Blade said: Izvini strucnjace, nisam te prepoznao. A odkud ti znas da ja taj izraz mozda ne koristim iz sprdnje ili neceg slicnog? Kao i mnoge druge... Nisam rusofil, a nisam ni evropejac,...Ja sam srbofil. I sve sto je dobro za ovu zemlju i narod i kao takvo se pokaze, podrzacu, makar se ne svidjalo meni licno. Sta je tacno dobro, ne znam, znam sta mi se cini da je dobro, ali to je vec politika, u koju se ni povrsno ne razumem, pa nisam kompetentan da govorim. Ali nas problem kao naroda je vise drustveni, nego politicki i govorim o njemu. Dosmanlije su dobre samo za to, da se zajedno sa SNS sektasima uhvate pod ruku i odu na djurbriste istorije. Proslo je vreme takvih vlasti. Pošto sam stručnjak, odmah sam prepoznao bazd samoproklamovanog "srbofila" i kao što se vidi iz priloženog, instinkt me nije prevario. Moj posao je ovde završen, ostaj zdravo.
DameTime Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, Dzo23 said: Kad pročitam ili čujem "dosmanlije" automatski mi pred očima ona vreća govana Vjekoslav Šešeljuga. Kad smo kod njega, nažalost, još nije pandrknuo. https://jelcrkoseselj.com/ 3
NMX Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: Kad smo kod njega, nažalost, još nije pandrknuo. https://jelcrkoseselj.com/ Nije danas pandrknuo ali sutra su novi dan i nova nada. To će biti najveća žurka u istorji ove države. Svi uzimaju slobodan dan i kreću alkohol, droga i razvrat od 7 ujutru
Klotzen Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 2 hours ago, Dzo23 said: Demokratska stranka jedina ispravna priča od početka protesta što se tiče opozicije u Srbiji. I drago mi je da je tako... Svi gledaju isključivo lični interes, bez nekog višeg cilja, i lešinarenje je zastupljeno na sve strane. Bezuslovna i svim srcem podrška studentskoj listi! Mislim da je i Ekološki ustanak (Ćuta) isto uradio. 4
Blade Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 16 minutes ago, Chaos Is Me said: Pošto sam stručnjak, odmah sam prepoznao bazd samoproklamovanog "srbofila" i kao što se vidi iz priloženog, instinkt me nije prevario. Moj posao je ovde završen, ostaj zdravo. Lagao bi te, ako bi rekao da me tvoje mišljenje u vezi mene i malo interesuje. Nije tebi lako. Bolje se za svoje zdravlje pobrini.
NMX Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 2 hours ago, Blade said: Dosmanlije su dobre samo za to, da se zajedno sa SNS sektasima uhvate pod ruku i odu na djurbriste istorije. Proslo je vreme takvih vlasti. U civilizacijskom iskoraku ove države nakon 10 godina rata, sankcija i epske pljačke dosmanlije su imale istorijsku ulogu, kako u rušenju skota tako i u svemu do 2012. Vraćanju države na međunarodnu scenu, brzo dizanje standarda građana, beli šengen, hvatanje ratnih zločinaca, suđenja... Svakako sa kilo putera na glavi što je i dobrim delom doprinelo da se desi 2012. Sve posle je neuporedivo. I ne znam kako može u istu rečenicu. Bilo je dobrih stvari i za vreme Vučićeve vlasti (najviše zahvaljujući neverovatnom spletu okolnosti koje su se poklopile - globalno) ali je neuporedivo veći broj nepočinstava i onoga što će ovu vlast u svim udžbenicima upisati kao anticivilizacijsku. Tako da dosmanlije uz sve svoje mane, ne mogu ni blizu iste rečenice. Edited 21 hours ago by NMX 7 2
Blade Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 2 hours ago, Smrtokapa said: Možda, mada ljudi mogu da pročitaju veći broj postova pa otprilike steknu sliku u kom je fazonu pisac. Ovde imamo: - dosmanlije - svi na smetlište istorije, svi su isti, narod kaže da je vreme takvih prošlo - narod se ništa ne pita (vidi prethodnu tačku), pitaju se samo veliki - veliki se sve dogovaraju preko leđa malih, mi tu jadni samo stradamo (ovo inače kaže i predsednik, a tačno isto toliko koliko je tačno da je ovo naše dvorište i neće niko da nam se meša, uz to je i jako paćenički) - mi imamo ogromnih problema koje nećemo rešiti preko noći (dobro jutro Šerloče Holmse) - ja sam bio pun nade ali sam sada razočaran jer se problemi nisu rešili preko noći i nećete me prevariti (AI generated taksista čet br. 17). Dašak svežeg vazduha, ovde smo puni stručnjaka, falio nam je mudrac. Nisam bio pristalica nijedne prethodne vlasti, ni sadašnje. Voleo bi da nijedna od njih ne bude ponovo na vlasti, čak ni kao stranački partner. Jer sam pod svima njima gledao bezakonje, zamazivanje očiju raznim stvarima i tako dalje. Ne očekujem da se problemi reše preko noći. Tamo gde društveni sistem vrednosti izgleda ovako kako izgleda, teško je da bilo šta preko noći promeniš na bolje. To će biti dug proces, ali u interesu svakog poštenog i radnog čoveka. Edited 20 hours ago by Blade 1
Blade Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 45 minutes ago, NMX said: U civilizacijskom iskoraku ove države nakon 10 godina rata, sankcija i epske pljačke dosmanlije su imale istorijsku ulogu, kako u rušenju skota tako i u svemu do 2012. Vraćanju države na međunarodnu scenu, brzo dizanje standarda građana, beli šengen, hvatanje ratnih zločinaca, suđenja... Svakako sa kilo putera na glavi što je i dobrim delom doprinelo da se desi 2012. Sve posle je neuporedivo. I ne znam kako može u istu rečenicu. Bilo je dobrih stvari i za vreme Vučićeve vlasti (najviše zahvaljujući neverovatnom spletu okolnosti koje su se poklopile - globalno) ali je neuporedivo veći broj nepočinstava i onoga što će ovu vlast u svim udžbenicima upisati kao anticivilizacijsku. Tako da dosmanlije uz sve svoje mane, ne mogu ni blizu iste rečenice. Sve to što su oni uradili, tačno je. Ali su isto imali svoje stranačke vojnike, kriminalce, isforsirane projekte i tako dalje - za mene dovoljno da ne želim da budu ni neo neke nove vlasti, a ne da budu vladajuća stranka, onakvi, kakvi su bili. O tome posle 2012. , neću ni da pričam i nadam se da će njihova ,,2012." vrlo brzo. 1
berti Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 6 minutes ago, Blade said: Sve to što su oni uradili, tačno je. Ali su isto imali svoje stranačke vojnike, kriminalce, isforsirane projekte i tako dalje - za mene dovoljno da ne želim da budu ni neo neke nove vlasti, a ne da budu vladajuća stranka, onakvi, kakvi su bili. O tome posle 2012. , neću ni da pričam i nadam se da će njihova ,,2012." vrlo brzo. Vidis, za vreme te dosmanlijske vlasti mi smo licili na drzavu i neko drustvo koje moze da krene napred. Isporuceni su ratni zlocinci, polako je u svest pocelo da ulazi sta se sve desavalo u proteklim ratovima. Delovali smo kao neko ko ima jasno opredeljenje da krene napred. Druga je stvar zasto sve to nije ispalo kako valja, ko je doprineo da se iznevere tolika ocekivanja, tolika nada koja je postojala medju ljudima. Vazduh je bio cistiji i jer je ona vreca govana vonjala po haskom kazamatu. Kako god bilo, taj period je u proteklih tridesetak godina bio jedini period koliko toliko normalnog zivota. Posle toga je usledilo vreme mracnjastva koje tek zahvaljujuci studentima pocinje da se urusava. 10
Utopista Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Jesu bili bolji, ali daleko od toga da su bili dobri. Previše su sranja napravili. Od rodjačkih sramnih privatizacija, preko onoga što mene lično najviše boli - a to je da praktično niko nije kažnjen za 10 godina mraka, pljačke, prebijanja i ubijanja...do pomirenja Tadića sa istim tim koji su radili sve to nabrojano i još puno toga. Ubiju ti premijera i ti praviš kolaciju sa njima samo koju godinu posle!? Sećam se dobro kako je Tadić šutirao penal, kako je igrao basket sa Dačićem, kako je i jedan Palma postao koalicioni partner... Sećam se i da su oni prvi krenuli dovoditi Putina na Marakanu, da su uveli veronauku, pomirenje partizana i četnika, uzdizanja popova...da ne pričam da su oni i prodali Nis bez ikakvog tendera. Tako da daleko od toga da su bili dobri - bukvalno su samo manje zlo za mene... Poslali su u Hag te likove jer su morali, nije imao ker za šta da nas ujede, raspadali smo se i nije se nikako mogao terati inat sa zapadom... 1 1
berti Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Ma sve to stoji. Kada sam video Batica i Canka na Pinku vec 6. ili 7. oktobra, smrklo mi se. A muljavine i to sto niko nije odgovarao... Na to cemo morati definitivno da se naviknemo i da ne gajimo neku nadu da ce biti ista drugacije kada ova bagra padne. Jasno je da ce mrcina, njegov brat i jos svega par njih robijati ako ne pobegnu, a svima ostalima nece dlaka faliti sa glave. Nema pravde dok se striktno ne bude primenjivao zakon o poreklu imovine. To je kljuc svega. Dakle, robija plus oduzimanje imovine. Bez toga je sve ostalo prazna prica, a svi dobro znamo da od toga nista biti nece. Zasto? Da li je to ona o vrani koja drugu vranu ne dira, da li novokomponovani milijarderi imaju jake zastitnike i plus mogu da plate onima koji bi trebalo da ih hapse... Nebitno, samo je fakat da nece odgovarati. A cega se secamo iz tog vremena... Pa Borisa koji je sa Rundekom popio kafu posle napada nekog olosa na njega, istog Borisa koji je ugostio clanoce grupe R.E.M. Sitnice? Mozda, ali ipak nesto govore. 1
Blade Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 1 hour ago, berti said: Vidis, za vreme te dosmanlijske vlasti mi smo licili na drzavu i neko drustvo koje moze da krene napred. Isporuceni su ratni zlocinci, polako je u svest pocelo da ulazi sta se sve desavalo u proteklim ratovima. Delovali smo kao neko ko ima jasno opredeljenje da krene napred. Druga je stvar zasto sve to nije ispalo kako valja, ko je doprineo da se iznevere tolika ocekivanja, tolika nada koja je postojala medju ljudima. Vazduh je bio cistiji i jer je ona vreca govana vonjala po haskom kazamatu. Kako god bilo, taj period je u proteklih tridesetak godina bio jedini period koliko toliko normalnog zivota. Posle toga je usledilo vreme mracnjastva koje tek zahvaljujuci studentima pocinje da se urusava. Vucicu je bilo lakse, jer je za razliku od dosmalnija nasledio nesto, a ovi su razrusenu i medjunarodno izolovanu zemlju. Cene osnovnih zivotnih stvari bile su nize tada, nego sada, u odnosu na platu. Odrzavanje automobila je bilo skuplje. Na neke stvari koje su zadovoljstvo, mnogo manje para su ljudi trosili nego sada, ali bilo je lakse da se nuzno prezivi. Ne pamtim to vreme po losem u odnosu na ovo. Isto u najmanju ruku. To je samo moje misljenje i nista vise, a na istoj smo strani i nema potrebe da pojedini reaguju tako kako reaguju. 1
Chaos Is Me Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 2 hours ago, Blade said: Lagao bi te, ako bi rekao da me tvoje mišljenje u vezi mene i malo interesuje. Nije tebi lako. Bolje se za svoje zdravlje pobrini. Još i nepismen, knjiški primer onoga što sam i očekivao od zagovornika kovanice "dosmanlije". Ti me lično interesuješ koliko i lanjski sneg, ali kao deo "svi su isti" pokreta jesi opasan i ovo nije mesto na kome ćeš muda za bubrege prodati skupo. 8 2
fancy Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Eh kad se radikalna levica i desnica izvojvodoserdarišu, slože i postanu čvrsta brana normalnosti... Meni ovo preslatko 1
Utopista Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Jbg ja sam isto ovde prilično nov i nisam deo nikakvih klanova i ekipa pa ne gledam ko je nešto napisao nego lajkujem ono sa čime se makar delimično slažem. A vi bi mogli biti malo otvoreniji prema novim članovima. Pomoći im na lep način da se uklope. Mislim kako hoćete naravno - ipak ste vi ovde starosedeoci i odredjujete pravila igre. Samo predlažem. Ipak je meni mnogo značajnije nekoga ko možda i negde greši pokušati ispraviti, promeniti...nego ga šutnuti i napraviti od njega neprijatelja. Računam da ako je čovek došao na ovaj forum onda zna otprilike kakvi su ovde večinski narativi i nešto ga je privuklo - ohrabri ga onda, pokušaj makar, a nemoj ga odmah oterati na neki forum pun desničara ili nacoša. Svaki čovek je bitan. Ja ću uvek tako, a vi naravno onako kako hoćete i mislite da treba. 1
fillam Posted 30 minutes ago Posted 30 minutes ago 11 hours ago, Utopista said: Ipak je meni mnogo značajnije nekoga ko možda i negde greši pokušati ispraviti, promeniti...nego ga šutnuti i napraviti od njega neprijatelja. Ne znam kako bih ti rekao, ali redovno nastupanje sa visine i nazivanje solidnog dela foruma licemernim očajnicima koji samo peru sopstvenu savest i nije baš najbolja metodologija, čisto eto neki feedback, ako vredi čemu.
Recommended Posts