nemanjaol Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 49 minutes ago, deez nuts. said: Izbori za savete mesnih zajednica u Mitrovici. U 3 mesne zajednice smo imali kandidate, u sve 3 pobedili. Naselje Matija Hudji 7:0 selo Besenovo 3:0 selo Zasavica II 2:1 Čestitke na pobedi u ovim MZ. Jel možeš možda da nam objasniš zašto u ostalima nije bilo drugih kandidata osim SNS-a? Moram da priznam da sam se juče prvo obradovao kad sam video vest, a posle se smorio kad sam pogledao koliko ima ukupno mesnih zajednica u Sremskoj Mitrovici 27 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Mogu da razumem konceptualno, ali je ovde jako nezgodan teren. Ti zelis najsiri moguci front i da citavu borbu prepoznaju i kao svoju i svi drugi narodi i etnicke skupine koje ovde zive. Ukljucujuci i Aboridzine, ako ih uopste ima. To je jako tesko ako ti ljudi slusaju svakodnevno pogrdne ili izraze sa izrazito negativnom konotacijom, koji se koriste kao uvrede, a predstavljaju neku od tih grupa. Mozda trigerujes njih, ali slabis inkluzivnost pokreta, sto bi trebalo da bude njegova glavna odlika i verovatno najjaca karta u spilu. Inace, isao sam ovih dana po koment sekcijama portala iz regiona, BIH, Hrvatske, Crne Gore... Moram priznati da me je ipak porazilo u nekoj meri koliko komentara je sadrzine 'o jadu se svom zabavili' ili otvorenog likovanja zbog nereda i patnje. Razumljivo mi je donekle, bio je taj rat i svakakva smo sranja pravili, medjutim taj nivo mrznje onespokojava. Osecati bilo kakvo zadovoljstvo ili licnu satisfakciju zbog toga sto neduzni mladi ljudi, pa i deca dozivljavaju ovih dana, zaista je zabrinjavajuce. Mogu da razumem i taj deo argumentacije - sami su trazili, sto glasaju za takve sto i dalje pricaju o 'srpskom svetu', ali u situaciji u kojoj se pomalja neka alternativa (makar ne bila savrsena), tebi je draze da se ljudi guse u krvi i zemlja nestane, nego da dobijes normalnog suseda. Bas mnogo posla je pred novijim generacijama, ne samo kod nas, svuda u regionu. Ja sam baš juče na redditu pogasio sve regionalne sabove. Kapiram da algoritam tako radi da pokazuje ono što te trigeruje, pa onda još se time pojačava reach tih postova. Ono je katastrofa, baš sam onespokojen stvarima koje sam viđao. Toliko da sam pomislio da je u pitanju neka bot kampanja sa ciljem ponovnog raspirivanja tenzija. Tešim se da to nije stvarni svet, nego internet retardi kojih i kod nas ima dosta. Bio sam i u CRO i u BIH više puta, samo sam na pozitivne ljude i reakcije nailazio. Taj raskorak između stvarnog sveta i interneta nas tu zakopava 1
deez nuts. Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 4 minutes ago, DJ_Vasa said: A da li je tačna ova vest? Ovih 160 su iz SNS. https://www.ozon.rs/vesti/2025/preliminarni-rezultati-izbora-za-mesne-zajednice-u-sremskoj-mitrovici/ Bez ljutnje, ali ovo deluje smešno, osim ako nije namešteno. Ozon je botovski portal. Kao za naselje MH nemaju jos rezultata, al drugar mi poslao zapisnike, 7:0. Za Zasavicu koja ima 3 clana, 2:1 za nas. Samo na tim mestima je bilo protivkandidata.
DJ_Vasa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 minute ago, deez nuts. said: Samo na tim mestima je bilo protivkandidata. U čemu je štos? Jesu li opet skrivali izbore ili su te ostale MZ toliko kartelske da opozicija nije imala kandidata?
deez nuts. Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 minute ago, DJ_Vasa said: U čemu je štos? Jesu li opet skrivali izbore ili su te ostale MZ toliko kartelske da opozicija nije imala kandidata? Ja nisam ni znao da ima tih izbora do pre 10 dana. Ovi iz MH su se organizovali, isli od vrata do vrata, delili flajere, razgovarali sa prolaznicima u centru naselja. Organizovali se na drustvenim mrezama. U Besenovu su naprednjaci uzimali bas puno glasova na izborima, a sad su izduvali cim su se mestani organizovali malo. 1 1
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne bi me iznenadilo da planira da žrtvuje nekog od svojih, svakako ga boli kurac za njih. Spoiler
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Quote "Ne mislim da je nadstrešnica pala sama od sebe, niti da je bio nesrećni slučaj, tragedija, ili bilo kakav proizvod nekih nesavesnih radnji u tom smislu, mislim da je bila planirana diverzija", navela je Brnabić. https://www.insajder.net/vesti/brnabic-referendum-o-vucicu-dogovorio-bi-se-za-sat-vremena-nadstresnica-je-bila-diverzija Ne znaju gde udaraju kad vracaju ovu TZ u igru. Prvo ako je ovako kako lupa zasto drzava nije reagovala? A drugo ovo je sirenje panike sto opet nije po zakonu... 1
Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 42 minutes ago, nemanjaol said: Ja sam baš juče na redditu pogasio sve regionalne sabove. Kapiram da algoritam tako radi da pokazuje ono što te trigeruje, pa onda još se time pojačava reach tih postova. Nemoj gubiti živce na ekipu sa hreddita i r/bih. Mogu da se spale sve Šešeljeve prostorije, oni će se opet uhvatiti za onog dečka što je lupetao o Krajini. A kada vidiš mišljenja na teme koje nemaju veze sa Srbijom, bude ti jasno da to nije do nas. Neće nam oni ni pomoći ni odmoći u ovome. 3
40Wins Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, SteveFrancis#3 said: vih dana po koment sekcijama portala iz regiona, BIH, Hrvatske, Crne Gore... Moram priznati da me je ipak porazilo u nekoj meri koliko komentara je sadrzine 'o jadu se svom zabavili' ili otvorenog likovanja zbog nereda i patnje. Razumljivo mi je donekle, bio je taj rat i svakakva smo sranja pravili, medjutim taj nivo mrznje onespokojava. Osecati bilo kakvo zadovoljstvo ili licnu satisfakciju zbog toga sto neduzni mladi ljudi, pa i deca dozivljavaju ovih dana, zaista je zabrinjavajuce. Mogu da razumem i taj deo argumentacije - sami su trazili, sto glasaju za takve sto i dalje pricaju o 'srpskom svetu', ali u situaciji u kojoj se pomalja neka alternativa (makar ne bila savrsena), tebi je draze da se ljudi guse u krvi i zemlja nestane, nego da dobijes normalnog suseda. Bas mnogo posla je pred novijim generacijama, ne samo kod nas, svuda u regionu. 42 minutes ago, nemanjaol said: Ja sam baš juče na redditu pogasio sve regionalne sabove. Kapiram da algoritam tako radi da pokazuje ono što te trigeruje, pa onda još se time pojačava reach tih postova. Ono je katastrofa, baš sam onespokojen stvarima koje sam viđao. Toliko da sam pomislio da je u pitanju neka bot kampanja sa ciljem ponovnog raspirivanja tenzija. Tešim se da to nije stvarni svet, nego internet retardi kojih i kod nas ima dosta. Bio sam i u CRO i u BIH više puta, samo sam na pozitivne ljude i reakcije nailazio. Taj raskorak između stvarnog sveta i interneta nas tu zakopava Ne znam sto se toliko iscudjavate, tj to je vrv jer smo slicnih godina pa ste upoznali i masu normalnih ljudi kao i ja, ali ne smete da zaboravite i cinjenicu da i dalje postoji masa retardiranih i zlih ljudi (sa obe strane). Ja idem povremeno u kancelariju Zagreb i stariji i mladi su stvarno super, ali sam na primer blokirao jednu koleginicu na instagramu koja je bila na ustaskom koncertu, jbg. Dzaba put u Japan, slusanje Svemirka i tako te fore, ako mislis da je kezual kultura ici na takav koncert. Postoje ljudi koji ce samo i bez prestanka da mrze i za njih su svi Srbi cetnici i sad se trenutno sukobljavaju dve cetnicke frakcije i to je tako. Najsmesnije je sto ne kapiraju da su rodjeni u Srbiji, upravo bi oni bili klasicni Srbija krstaca Ostrog Kosovo Draza varijanta. Sve i da se nadje neki zgubidan koji ce da im nacrta kao detetu, njih to ne zanima, oni zele samo da mrze i to je tako. Njih ne zanima da dobiju normalnog suseda, njih zanima da se u Srbiji sto vise pati i da sto vise ljudi dobije batine, makar to bili ljudi rodjeni i posle pada Milosevica. Naravno, sve ovo nam se ovako vraca jer smo i mi birali cetnike na vlasti, samo neko ne zna, ili ne zeli da zna da je vucic dosao na vlast kad se odmakao od cetnistva, umio i postao proevropejac. Ono sto je ipak najjace, jeste cinjenica da ako ova nasa borba i podrska studentima uspe, Srbija ce biti zemlja u kojoj je najmladja pravoglasna generacija uspela vodjenja cascu, empatijom i ljudskosti da preokrene tok jedne drzave i gde ce Srbija dobiti mali prozor vremena da postavi sistem gde ce se ljudi dobro zapitati pre cinjenja korupcije, a da ce za to vreme retardi u Hrvatskoj da vicu EU, Sengen, NATO, EUR dok ih HDZ ne iscedi do poslednje lipe, a sav kvalitetan ljudski kapital ne preseli u Irsku. Evo bilo je i ovde na forumu par forumasa koji su citajuci prvo takve komentare dosli ovde pa preradili u svoju verziju, pa posle prozivaju moderaciju kako imamo izliv Lompara na mozak. Znaci ko hoce takve komentare da pise, siroko je internet polje. 13 1
SteveFrancis#3 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nije stvar u pomoci ili nepomoci, prosto me pogadja kada vidim to. Ono, genuine tuga te uhvati za sva ta zatrovana srca i umova. 2
RatzenStadt Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 31 minutes ago, Smrtokapa said: Nemoj gubiti živce na ekipu sa hreddita i r/bih. Mogu da se spale sve Šešeljeve prostorije, oni će se opet uhvatiti za onog dečka što je lupetao o Krajini. A kada vidiš mišljenja na teme koje nemaju veze sa Srbijom, bude ti jasno da to nije do nas. Neće nam oni ni pomoći ni odmoći u ovome. A s pravom je zabrinut i razocaran. Reddit bi trebalo da je oaza liberalne misli, i mesto koje okuplja ljude spremne za intelektualnu raspravu. To je reputacija koju ima sajt, tako clanovi vide sebe. Sto se mene tice, uvek sam ih gledao kao gomilu pseudointelektualaca koji imaju nerealno visok dozivljaj sebe, tj svoje kognicije. Dakle, otprilike kao vox92 xD Jednom godisnje udjem na komentare na index.hr da vidim da li se nesto promenilo, zadnjih 10-ak dina. Nije. Ljudi zive u nekom pradavnom vremenu. Udjem i kad ih pobedimo u kosarci. Jos u fudbalu da ih pobedimo pa da sa sve kokicama uletim tamo. Pitam se koji je stvarni odnos udela u drustvu normalaca vs. thompsonovaca tamo. Vrv slican kao u SRB. Nasi studenti su pak bili lepo docekani tamo, pogotovo u Osijeku. To je jedini grad u HR u kojem sam proveo vise od par minuta na tranzitnoj ruti. Bio sam kumulativno gledano, bar mesec dana, u ratama od po tri dana, uvek poslovno doduse. Samo lepa iskustva nosim odatle. Bilo bi lepo kad bi nasi studenti kroz godinu-dve uzvratili gostoprimstvo istoj ekipi koja ih je tamo docekala po onom kisnom danu, pozivom na proslavu zbog pobede nad SNS-om. Eh... 1
Clash Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Don Dusko said: https://www.insajder.net/vesti/brnabic-referendum-o-vucicu-dogovorio-bi-se-za-sat-vremena-nadstresnica-je-bila-diverzija Ne znaju gde udaraju kad vracaju ovu TZ u igru. Prvo ako je ovako kako lupa zasto drzava nije reagovala? A drugo ovo je sirenje panike sto opet nije po zakonu... Hm, osoba koje je po funkciji treća najmoćnija u državi, verovatno ima dokaze za ovakve tvrdnje. Mislim ovo je goruća tema u državi još malo pa celu godinu, ne bi ona ovako olako davala ovakve izjave. Verovatno je dokaze dala tužilaštvu, ne verujem da bi tak tako izjavila ovako nešto. Seme ti jebem mutavo, ti ne znaš ni da izgovoriš reč diverzija. 1
Nicklord Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Evropski reddit nikad nije bio nešto liberalan od kad ja znam za sajt od pre 15ak godina. Baš je razlika u odnosu na Američki deo
drgnk Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Just now, RatzenStadt said: Jednom godisnje udjem na komentare na index.hr da vidim da li se nesto promenilo, zadnjih 10-ak dina. Nije. Ljudi zive u nekom pradavnom vremenu. Udjem i kad ih pobedimo u kosarci. Jos u fudbalu da ih pobedimo pa da sa sve kokicama uletim tamo. Ne znam da li ste ulazili na bosanski sajt klix.ba da vidite komentare za bilo kakvu vest koja dolazi iz Srbije, nebitno da li ima veze sa politikom ili ne. Tamo skoro da nema cenzure. Ne samo da pljušte uvrede na račun Srbije i srpskog naroda, nego su one na najnižem prizemnom nivou. Kao da komentarišu ljudi izašli iz neke pećine (u staroj Grčkoj su slične zvali trogloditi). Pitanje je odakle su ljudi koji ostavljaju takve komentare, pošto sam recimo o Sarajlijama i Tuzlacima čuo sve najbolje.
Clash Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Kao što je crkva uvek ovde zasluženo dobijala kritike treba i pohvaliti https://nova.rs/vesti/drustvo/vladika-maksim-naslikao-jezivu-scenu-kad-policajci-zverski-tuku-mlade-i-zaista-slika-govori-vise-od-1000-reci/ Edited 4 hours ago by Clash 3
quentin Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, SteveFrancis#3 said: Inace, isao sam ovih dana po koment sekcijama portala iz regiona, BIH, Hrvatske, Crne Gore... Moram priznati da me je ipak porazilo u nekoj meri koliko komentara je sadrzine 'o jadu se svom zabavili' ili otvorenog likovanja zbog nereda i patnje. Razumljivo mi je donekle, bio je taj rat i svakakva smo sranja pravili, medjutim taj nivo mrznje onespokojava. Osecati bilo kakvo zadovoljstvo ili licnu satisfakciju zbog toga sto neduzni mladi ljudi, pa i deca dozivljavaju ovih dana, zaista je zabrinjavajuce. Mogu da razumem i taj deo argumentacije - sami su trazili, sto glasaju za takve sto i dalje pricaju o 'srpskom svetu', ali u situaciji u kojoj se pomalja neka alternativa (makar ne bila savrsena), tebi je draze da se ljudi guse u krvi i zemlja nestane, nego da dobijes normalnog suseda. Bas mnogo posla je pred novijim generacijama, ne samo kod nas, svuda u regionu. Na stranu random komentatori, u Hrvatskoj i relativno liberalni mediji isto tako rezonuju. Ima ovdje jedan članak iz Jutarnjeg lista gdje bukvalno kažu da i pored velike međusobne mržnje, između režima i demonstranata nema velike političke razlike. Nekako, komšije izgleda nemaju razumijevanja za ovaj ekstremno inkluzivan pristup i najširi front u bori protiv Vučića (koji i sam kritikuješ u prvom dijelu svoje poruke, koji nisam citirao). 1
Clash Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago https://nova.rs/magazin/prica-se/mreze-se-tresu-od-smeha-zbog-izjave-mise-vacica-i-vec-je-dobio-novi-nevaljali-nadimak/ Miša Piša nikada ne propusti priliku da bude Miša Piša. 1
Don Dusko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 8 minutes ago, Clash said: https://nova.rs/magazin/prica-se/mreze-se-tresu-od-smeha-zbog-izjave-mise-vacica-i-vec-je-dobio-novi-nevaljali-nadimak/ Miša Piša nikada ne propusti priliku da bude Miša Piša. Spoiler Slazem se ovo sto vlast radi jeste Bukake. Edited 4 hours ago by Don Dusko 1
RatzenStadt Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 20 minutes ago, drgnk said: Ne znam da li ste ulazili na bosanski sajt klix.ba da vidite komentare za bilo kakvu vest koja dolazi iz Srbije, nebitno da li ima veze sa politikom ili ne. Tamo skoro da nema cenzure. Ne samo da pljušte uvrede na račun Srbije i srpskog naroda, nego su one na najnižem prizemnom nivou. Kao da komentarišu ljudi izašli iz neke pećine (u staroj Grčkoj su slične zvali trogloditi). Pitanje je odakle su ljudi koji ostavljaju takve komentare, pošto sam recimo o Sarajlijama i Tuzlacima čuo sve najbolje. Veruem. Ko kad na YT na Fibinom kanalu gledas direktan prenos utakmice nase selekcije. Uvek se skupi jak trust mozgova xD Uvek se zapitam sta rade ovi ljudi IRL, da li su oko mene, a da to nznm xD 18 minutes ago, Clash said: Kao što je crkva uvek ovde zasluženo dobijala kritike treba i pohvaliti https://nova.rs/vesti/drustvo/vladika-maksim-naslikao-jezivu-scenu-kad-policajci-zverski-tuku-mlade-i-zaista-slika-govori-vise-od-1000-reci/ Dobro je znati da u SPC apostazija nije u potpunosti ovladala institucijom. Simptomaticno, svi disidentni tonovi u okviru SPC stizu iz nekih hiljadama kilometara udaljenih eparhija. Ona poseta Putinu naseg patrijarha i jos sramotniji govor na tom susretu je pak sramota o kojoj se premalo pricalo i nesto sto je (bar u mojim ocima) gotovo nepovratno srozalo ugled SPC-a. Mozda sam samo ranije bio neupucen, pa me je zato sokiralo sve. Nadam se da ce eventualna promena rezima doneti sekularizaciju, da crkva ponovo sluzi narodu, a ne rezimu. Edited 3 hours ago by RatzenStadt 3
Clash Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Da, sta li lazni vojvoda misli o evoluciji njegovog pokreta, ideja i nacinu politickok delanja. Od Ravne Gore do Brnabic Ane mlad majora. 1
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ispratite hesteg #nijeKarleušaNajvećaKurva na tviteru. Spektakularnih slika ima Meni najveća pobeda (pravnici će znati)
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago "NADSTREŠNICA NIJE SLUČAJNO PALA" Brnabić: "To je deo planirane diverzije za rušenje Srbije" Sine, Jovanka Jolić ispade glas razuma i svetska diva za ove budale 4 1
SteveFrancis#3 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Nisam kritikovao siroki front, on je nuznost, vec sam preneo svoje razmisljanje o kontraproduktivnosti koriscenja izraza 'siptar' kao uvrede i trigera za pandure. Upravo prica o tome kako to deluje na neku osobu albanske nacionalnosti koja je drzavljanin ove zemlje i zivi i radi ovde i zeli neku normalnu pricu. Prirodno je da ga to odbija, da se ne oseca komforno u toj grupi, masi ljudi. Sto se tice komsija, nazalost, nije stvar samo gadljivosti na inkluzivnost. Njima ne mora da bude simpaticna recimo cetnicka ikonografija, prirodno, ali u ovoj situaciji je svakome, pa i takvim autsajderima jasno da trpe neduzni. A sa tim su sasvim ok, jer je to za njih kosmicka pravda - e neka im, pocrkali svi dabodga. Ali stao bih ovde, nema potrebe da razvodnjavamo dalje topik. 3
Don Dusko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 7 minutes ago, NMX said: "NADSTREŠNICA NIJE SLUČAJNO PALA" Brnabić: "To je deo planirane diverzije za rušenje Srbije" Sine, Jovanka Jolić ispade glas razuma i svetska diva za ove budale Samo da kazem bukvalno oni mogu da izjavljuju nista bez posledica i odgovornosti. Ali se zato hapse ako u nekim grupama ili na tviteru napises nesto sto bi uradili protiv vlasti...
Recommended Posts