Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Kooineeperk said:

Ako mislis na ove kobre sto su dobile batine i potezale pistolj, oni su cuvali nekoga. Mozes misliti ko je taj neko. Ja cenim Vucevicev sinko. Nisu kobre tu da mu odredjuju gde ce da ide vec da ga prate i obezbedjuju makar ovaj i u kupleraj isao. A isao je u SNS prostorije i morali su i oni tamo da budu. Oni su svoju duznost dosledno obavljali, ali ce sada imati temu za razmisljanje da li ce svojim oficirima reci da to nije ok, da li ce uzeti bolovanje ili tako nesto... 

A po kom zakonu obezbeđuju predsednika stranke koji je otišao u njenu filijalu? Ako im u nadležnost ne spada da čuvaju partijske funkcionere, a ne bih rekao da spada, ne znam šta su tamo radili. Nije mi poznato da čuvaju Đilasa, Milivojevića, Grbovića ili predsednika bilo koje druge opozicione ili režimske stranke. Ne znam šta piše u zvaničnim 'artijama po pitanju honorarnog posla i da li mogu da rade kao privatno obezbeđenje, ali bez legitimacije i u ofucanim farmerkama su samo naoružani banditi.

• Like 3
Posted
12 minutes ago, Clash said:

Sve stoji ali kad gledaš na ovo sa distance.

U ovakvim okolnostima na ulici ako vagas  i pokušavaš da pleše po toj tankoj liniji već si prebijen. 

Mislim da to niko i ne dovodi u pitanje u ovom trenutku, kada dodje do sranja na ulici tu nema vise premisljanja, diza ja ruku u vis, poklanjanja ruza pandurcinama i slicno. Za to nisam nista ni rekao. 

Pricam o onome sto je pre toga i sta treba da budu sledeci koraci. Imam osecaj da dosta ljudi razmislja trenutno da ih treba jos jace izgaziti i da se raduju i nadaju tome. I koliko god shvatao privlacnost toga, pa i osecao isto to, mislim da nije pametno da se tome vodimo. Cilj mora da bude da se ova govna smene na izborima. To naravno ne znaci da cemo cutati i trpeti, i velika zahvalnost svakome ko je sinoc pokazao zube. 

• Like 1
Posted
10 minutes ago, NMX said:

Hijaoooooo DJV priziva evropu hahahhahahahah (doduše na njegov način: zašto ćute svi ti odvratni evropski pederi)

muzika za moje uši..plači pičko, pljuješ Evropu deceniju i kusur a sad bi pomoć

Hahahahahahahaahha a uz to ih izvredja najgore jer po njemu je to okej komunikacija hahahahahaahah

Posted
Just now, djole said:

Mislim da to niko i ne dovodi u pitanje u ovom trenutku, kada dodje do sranja na ulici tu nema vise premisljanja, diza ja ruku u vis, poklanjanja ruza pandurcinama i slicno. Za to nisam nista ni rekao. 

Pricam o onome sto je pre toga i sta treba da budu sledeci koraci. Imam osecaj da dosta ljudi razmislja trenutno da ih treba jos jace izgaziti i da se raduju i nadaju tome. I koliko god shvatao privlacnost toga, pa i osecao isto to, mislim da nije pametno da se tome vodimo. Cilj mora da bude da se ova govna smene na izborima. To naravno ne znaci da cemo cutati i trpeti, i velika zahvalnost svakome ko je sinoc pokazao zube. 

Shvatam ja tebe u potpunosti, samo što je došlo do toga da mora ovako da bi bilo izbora.

I baška što nije fajt sa SNS ovcima, jesta možda 20% njih za fajt, ostalo su kriminalci, kriminalci u pokušaju, i ostala bagra.

Posted
14 minutes ago, NMX said:

Hijaoooooo DJV priziva evropu hahahhahahahah (doduše na njegov način: zašto ćute svi ti odvratni evropski pederi)

muzika za moje uši..plači pičko, pljuješ Evropu deceniju i kusur a sad bi pomoć

:Ana sa Dedinja, Čadež, Đurić i ekipa budu kao:

spacer.png

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
48 minutes ago, berti said:

Kakve veze to ima sa cinjenicom da ovu mrcinu u najmanju ruku tolersicu, ako ne i podrzavaju zapadne zemlje. Mrcina je pokrao drzavu, premlacuje studente, pobio je politicke protivnike, ugusio je sve medije, hapsi neistomisljenike, otpusta sa posla... I sada nam je uteha ono sto se desava u Belorusiji? Sutra, ako ne jos veceras ce poceti da puca na ljude... Sve super

Ima veze, jer da nije zapada protesta ne bi ni bilo. Cak i da ih bude, zatvori bi bili puni novinara, politicara, demonstranata.

Preterujes u toj pljuvacini ka zapadu, bukvalno u svskom drugom postu

• Like 2
Posted
4 minutes ago, djole said:

Sve je to OK, ali ovde je sada na delu treći Njutnov zakon, tj. zakon akcije i reakcije. Da su se ćaciji povukli u svoje rupe, eventualno branili prostorije i tome slično, ništa se značajno ne bi desilo. Kartel je naredio policiji da čuva kriminalce koji gađaju narod koji mirno protestuje, a u nedostatku ovih klasičnih zakona, na scenu je stupio ovaj Njutnov. Ako bi se, daleko bilo, ponovio neki tragičan slučaj za koji su krivi ovi iz kartela, danas bismo na ulicama imali Bukurešt.

Posted

Sreća pa ovu slovenačku sekretaricu na privremenom radu u Briselu niko više i ne smatra ozbiljno (ako je i ikad).

Opušteno, Marta. Sami ćemo. Pa se vidimo nakon pada vlasti i otvaranju pravog puta u EU, da vidimo koliko ćete biti raspoloženi za saradnju.

• Like 2
Posted (edited)
4 hours ago, NMX said:

Jebeno je to sa vojskom. To je poseban svet i posebno ispran mozak. Što možda i nije toliko loše na neki način. Sve i da psiho kompletno odlepi i naredi vojsci da izađe na ulicu, jako su male šanse za to, zapravo nikakve. Sama vojska baš teško da će prihvatiti to naređenje ili ga prosto neće sprovesti do kraja. Milošević koji je bio još veći tiranin, uspeo je vojsku da izvede 09. marta i posle toga nikad više. Pavković je petog oktobra turirao tenkove po avalskim šumama ali nije hteo da izda naređenje. I Milošević mu je u 3 ujutru spustio slušalicu nakon još jednog "evo predsedniče, samo što nismo...". 

Tako da je to samo za internu upotrebu i ohrabrivanje svojih. Ne postoji ni promiš šanse da će vojska izaći na ulicu. Najviše zbog sebei. Ne svakako jer ih briga za narod. 

To šta je bilo devedesetih nema nikakve veze sa sadašnjim stanjem. Devedesetih su u vojsci najbrojniji bili redovi na odsluženju koji su i sami bili protiv zlobodana, sad je vojska profesionalna, kupljena i indoktrinirana. Nikakve tu razlike nema u odnosu na policiju, kao što uostalom dokazuje to što su pripadnici elitne jedinice sinoć u NS glumili partijsku policiju. Sve su to ista govna. Sa naglaskom na govna. Samo jedna stvar će ih spriječiti da zlorade, a to je strah od naroda, ako se nekad okupi dovoljno ljudi za koje je očigledno da više ne žele da trpe njihova sranja.

Edited by Beonegro
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted
12 minutes ago, Leo said:

Ima veze, jer da nije zapada protesta ne bi ni bilo. Cak i da ih bude, zatvori bi bili puni novinara, politicara, demonstranata.

Preterujes u toj pljuvacini ka zapadu, bukvalno u svskom drugom postu

Najsrecniji bih bio da me demantuju i da kazu da nece nikakve razgovore sa diktatorom, da ne zele nikakve poslove sa tiraninom koji ubija politicke protivnike... To sto ruska i kineska govna postoje ovde i mešetare ne umanjuje razocaranje u ono sto zapad ovde radi. Da li to neko ne vidi ili prosto ne zeli da vidii? Nebitno.

Posted
23 minutes ago, DJ_Vasa said:

A po kom zakonu obezbeđuju predsednika stranke koji je otišao u njenu filijalu? Ako im u nadležnost ne spada da čuvaju partijske funkcionere, a ne bih rekao da spada, ne znam šta su tamo radili. Nije mi poznato da čuvaju Đilasa, Milivojevića, Grbovića ili predsednika bilo koje druge opozicione ili režimske stranke. Ne znam šta piše u zvaničnim 'artijama po pitanju honorarnog posla i da li mogu da rade kao privatno obezbeđenje, ali bez legitimacije i u ofucanim farmerkama su samo naoružani banditi.

Ne odredjuju oni, vec dobiju nalog. Mislim da se i tuzilastvo tu pita. Ne znam stvarno, nemoj me drzati za rec, jednom sam nesto procitao oko toga... Ne moraju to biti samo politicari, razne osobe se cuvaju na taj nacin. 

Ali ono sto sam hteo da istaknem jeste da ta vojna lica nisu bas birala da budu tamo niti im je oficir neki naredio da bas tamo budu i da potezu pistolj tek tako. Oni verovatno imaju nalog od ranije da stite tu osobu. 

E sad, druga strana je opravdanost tog naloga da stite tu neku osobu i zasto toliko ljudi. I sta je ta osoba koju su cuvali radila uopste tamo? To ce se sve jednog dana saznati... lustracija ne sme da izostane!

Posted
21 minutes ago, djole said:

Cilj nije samo da se govna smene na izborima, nego i da se kasnije procesuiraju, javno prokuže i (ultimativno i ne nužno realistično) lustriraju. A takođe, da dok do toga ne dođe, osete neki strah kao posledicu za svoja dugogodišnja zlodela. E sinoć smo videli da zaista osećaju strah, možda po prvi put za sve ovo vreme, koliko god da smo se ranije hrabrili ili lagali sebe, kako ko uzme. Takođe, kao što su ljudi ovde prethodno napisali, ovo na ulicama nisu njihovi simpatizeri i isprani mozgovi niskog IQ-a, na ulici su okoreli kriminalci sa dna društvene kace, čak i među sns populacijom. Niko nije išao da bije nekog izlapelog dedu, nego nabildovane pavijane bez vrata, nadam se da je ovo samo početak sedlanja takvih zlotvora.

• Like 6
Posted
2 hours ago, srlepajce said:

Gde se nalazi to lice, koje ovaj gospodin koji samo obavlja svoju dužnost mora da čuva? Da nije neki od ovih sa stolicama prerušeni sin Danilo?

Posted

Meni je danas prolazilo kroz glavu isto što i Đoletu.

Tj malo me je strah od toga šta neki skroz otvoreni sukob na ulicama može da donese. Preko puta nas su ljudi koji su bukvalno osuđivani za ubistvo.

Sa druge strane, sad kad je krenulo onda ne može baš ni odmah ni nazad. Mislim da će nam izbori lokacije protesta reći dosta toga.

Odnosno, protest koji nije ispred prostorija SNS-a u najvećim gradovima, će praktično značiti blagu deeaskalaciju situacije uz ponovo pokazivanje snage. Vidim u NS da se zove ispred BIA, videćemo na drugim mestima.

Pitanje je šta je cilj koji se želi ostvariti u nastavku ovog sad talasa. Ono juče je bio direktan odgovor na orgijanja sns-ovaca u Vrbasu i Bačkom Petrovcu i poruka da takve stvari narod neće tolerisati. Sada kada je ta poruka poslata, pitanje je šta se želi dalje. Da li je ideja da se sada ide i demoliraju sve prostorije sns-a? Šta bi se time postiglo? Itd

Na kraju ostaje da su krajnji cilj svega ovoga izbori koje treba dobiti.

Posted
2 minutes ago, nemanjaol said:

Odnosno, protest koji nije ispred prostorija SNS-a u najvećim gradovima, će praktično značiti blagu deeaskalaciju situacije uz ponovo pokazivanje snage. Vidim u NS da se zove ispred BIA

Ako je tačno, ovo je izrazito glupo, jer jeste državna institucija i blokada iste u glavama mnogih u tihoj većini legitimizuje upotrebu sile. 

Posted
12 minutes ago, Kooineeperk said:

Ne odredjuju oni, vec dobiju nalog. Mislim da se i tuzilastvo tu pita. Ne znam stvarno, nemoj me drzati za rec, jednom sam nesto procitao oko toga... Ne moraju to biti samo politicari, razne osobe se cuvaju na taj nacin. 

Ali ono sto sam hteo da istaknem jeste da ta vojna lica nisu bas birala da budu tamo niti im je oficir neki naredio da bas tamo budu i da potezu pistolj tek tako. Oni verovatno imaju nalog od ranije da stite tu osobu. 

E sad, druga strana je opravdanost tog naloga da stite tu neku osobu i zasto toliko ljudi. I sta je ta osoba koju su cuvali radila uopste tamo? To ce se sve jednog dana saznati... lustracija ne sme da izostane!

Sve što pišeš je tačno ali u slučaju one pandurske jedinice za obezbeđenje lica i objekata koju su uspešno obrukali i skoro uništili. Ovi su nadležni za jako uzak krug funkcionera tako da je jako, jako i još jednom jako čudno da se njih sedam nađe tamo. Osim ako u tim prostorijama nisu bili direktor VBA/VOA/načelnik g-štaba ili slična persona, što bi objasnilo ćutanje vlasti na tu temu (koga su štitili), a što je opasan skandal. Druga opcija je ofkors, da su bili tamo kao logistička podrška batinašima, jer te bizgove neko treba da vodi i da im govori šta i kako.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Beonegro said:

Ako je tačno, ovo je izrazito glupo, jer jeste državna institucija i blokada iste u glavama mnogih u tihoj većini legitimizuje upotrebu sile. 

Moram da priznam da mi nije skroz jasno na šta misliš.

Do sada je upotrebe sile bilo izuzetno retko kada su protesti bili ispred nekih zvaničnih organa. Mislim da nikome neće pšadati na pamet da pokušava da upadne u BIA. Do intervencije policije je skoro isključivo dolazilo kada je u planu bio susret i konfrontacija sa Ćacijima.

Nisam siguran i ko je tiha većina. Ali mislim da je sa stanovišta optike za 'neutralne' zapravo gore napadati sedište stranke, nego imati miran protest ispred neke institucije.

Kažem, ja iskreno nemam pojma šta je u ovom trenutku bolje. Videćemo kako će se razvijati situacija večeras, svakako podrška svih ne treba da dođe u pitanje, sada nema nazad

Posted
12 minutes ago, Kooineeperk said:

Koliko znam, definisano je koga mogu da čuvaju, tj. predsednika države, ministra odbrane, strane delegacije i slično, a ne funkcionerčiće. Zakon o odbrani kaže da imaju pravo da odbiju protivzakonito naređenje (član 8), dok Zakon o vojsci čak kaže i da su dužni da odbiju takvo naređenje.(član 13). To je objasnio i bivši načelnik Kobri na N1.

Mogao je lepo k'o svaki podoficir da drnda vojnike da mu skupljaju lišće po kasarni ili da mažu gume kamiona imalinom, a on umesto toga čuva predsednika mafijaške stranke i nekoliko robijaša.

• Like 1
Posted
1 minute ago, nemanjaol said:

Moram da priznam da mi nije skroz jasno na šta misliš.

Na to da će okupljanje ispred BIA biti predstavljeno kao priprema za upad u BIA, što će biti iskorišćeno da se opravda dosadašnje i buduće nasilje poliicije nad učesnicima protesta.

Posted
2 minutes ago, Beonegro said:

Na to da će okupljanje ispred BIA biti predstavljeno kao priprema za upad u BIA, što će biti iskorišćeno da se opravda dosadašnje i buduće nasilje poliicije nad učesnicima protesta.

Videćemo šta će biti.

Bilo je više puta protesta ispred BIA, čak i baš nedavno u Bg zbog studentkinje pravnog koju su zaustavili na granici i nisu dozvolili ulaz, pa nije bilo takvih spinova

Posted

Mislim da preterujete sa traženjem neke dubine u svemu. Kao da je bitno šta će i kako biti predstavljeno konzumentima Informera. Policija je do sad tukla mirno okupljene ljude na svim mestima, gde god su se našli. Proteste bi najbolje bilo organizovati ispred privatnih kuća i stanova "top menadžmenta" kartela.

• Like 5