Perkos2 Posted July 18 Posted July 18 15 minutes ago, Clash said: Profesor Nikola Samardžić koji je 1991 zdušno bio za Karlobag, Ogulin, Virovitica granice kao etničko pravo serbskog življa? Ili je neki drugi, često je ime i prezime. potrčko kod mila đukanovića sad se opet setio da pametuje u Srbiji
Barkley#34 Posted July 18 Posted July 18 Da, to je taj NS. Jedan od džuboks kvazianalitičara. Nema potrebe ozbiljno ga analizirati. 1
melankolic Posted July 18 Posted July 18 (edited) 3 hours ago, Perkos2 said: potrčko kod mila đukanovića sad se opet setio da pametuje u Srbiji Milo Đukanović je uradio nešto što nijedan političar u Srbiji nije uradio - sišao sa vlasti nakon poraza na izborima. Da ne govorim da je dok je vladao dozvolio Amfilohijevcima, litijašima i onoj sekti od Crkve Srbije da slobodno izražavaju mržnju prema samostalnosti svoje države i crnogorskom narodu (kojeg ne priznaju). A ono što mu srpskisvet-sekta nikada neće oprostiti je što je uveo CG u NATO. I molim da se ne zaboravi jedna izuzetno bitna činjenica: dok su glave srpskih opozicionih političara bile stavljene na listu za odstrel (‘90-ih, posebno u vreme najcrnjeg srpskog fašizma tokom 75 dana NATO intervencije), jedino ih je Milo Đukanović primio i zaštitio. Kada su se vratili dobili smo pokušaje atentata i ubistvo premijera. 3 hours ago, Barkley#34 said: Da, to je taj NS. Jedan od džuboks kvazianalitičara. Nema potrebe ozbiljno ga analizirati. Možemo da diskutujemo o tome gde greši (recimo, nisam saglasan sa stavom da su Dobrica Ćosić i Latinka Perović jednake štetočine; ideologija srpske krvi i tla Dobrice Ćosića vladala je i vladaće Srbijom i nakon naše smrti, dok Latinkina politička teorija u praksi nikada i nikada neće imati šanse da dobije ni redak u novinama a kamoli nešto više) a gde je u pravu ali zanimljivo je slušati ga i razmišljati fenomenološki o tome. Srbija je tu gde je jer nema pluralizma mišljenja iako neki doživljavaju UM kao nekakvu alternativu Telekomovim Sauronima. Veruj mi, građani Srbije uopšte ne znaju šta znači sloboda mišljenja odnosno pluralizam. To spoznaš kada počneš da živiš u nekom slobodnom društvu i onda me uhvati očajanje kada se suočim sa činjenicom da jedino na srpskom jeziku iz Srbije ne mogu da čujem, pročitam, pogledam nešto što se i približno poklapa sa mojom vizijom slobodnog, zapadno orijentisanog društva. Evo jedan primer iz mog života. Održavaju se izbori u Norveškoj i ja kao levičar/soc-demokrata prvi put u životu se susrećem sa porazom moje opcije u nekoj drugoj zemlji u kojoj sada živim. I sad, kao po automatizmu (koji nosim sa sobom iz Srbije), uhvati me očajanje kao da je to sve isto gde se dešava. Krenula desničarska vlada da vlada i ja shvatam da se suštinski u smislu pluralizma, društvenih smernica, ništa nije promenilo. Promenili su se zakoni po pitanju ekonomije i migracija ali po pitanju ljudskih prava i sloboda- ništa. I onda shvatim da je to što želim i Srbiji- društvo koje zna kojim putem ide, koja pravila se poštuju bez obzira ko dođe na vlast. A mi se možemo saglasiti ili ne oko stope poreza, socijalnoj politici ili migracijskoj politici. Ali spoljnu politiku, slobodu medija i mišljenja i ljudska prava niko ne dira. Edited July 18 by melankolic 1 1
Mina D. Harker Posted July 18 Posted July 18 20 minutes ago, melankolic said: Milo Đukanović je uradio nešto što nijedan političar u Srbiji nije uradio - sišao sa vlasti nakon poraza na izborima. Tadić, "vidimo se u drugom filmu" - ništa? Bogami, brzo se ovdje zaboravlja 🙂 11 1
Clash Posted July 18 Posted July 18 (edited) 21 minutes ago, melankolic said: Milo Đukanović je uradio nešto što nijedan političar u Srbiji nije uradio - sišao sa vlasti nakon poraza na izborima. Boris Tadić. Mina brža. Edited July 18 by Clash 1
tjurkan Posted July 18 Posted July 18 Ulazak Crne Gore u EU pod mafijašem i diktatorom Milom bi bio negacija svih vrednosti koje bi dotični ulazak trebalo da nosi sa sobom. 6 1
DameTime Posted July 18 Posted July 18 10 hours ago, Darko said: Mislim da si u pravu, promakao mi deo o 25.3% koji nisu dali odgovor. U svakom slučaju, nije baš toliko loše kako Melankolic tvrdi ali je daleko od poželjnog. Takođe prikazuje naše "novinarstvo", ne umeju ni rezultate da prenesu kako treba. Mada se takođe pitam kakve su opcije bile na tom pitanju. Upravo to. Ponuđeni odgovori na ovim pitanjima moraju biti takvi da "iscrpe" sve opcije. 1
Stiletto Posted July 18 Posted July 18 28 minutes ago, melankolic said: Milo Đukanović je uradio nešto što nijedan političar u Srbiji nije uradio - sišao sa vlasti nakon poraza na izborima. Da ne govorim da je dok je vladao dozvolio Amfilohijevcima, litijašima i onoj sekti od Crkve Srbije da slobodno izražavaju mržnju prema samostalnosti svoje države i crnogorskom narodu (kojeg ne priznaju). A ono što mu srpskisvet-sekta nikada neće oprostiti je što je uveo CG u NATO. I molim da se ne zaboravi jedna izuzetno bitna činjenica: dok su glave srpskih opozicionih političara bile stavljene na listu za odstrel (‘90-ih, posebno u vreme najcrnjeg srpskog fašizma tokom 75 dana NATO intervencije), jedino ih je Milo Đukanović primio i zaštitio. Kada su se vratili dobili smo pokušaje atentata i ubistvo premijera. Sve ovo ne potire činjenicu da je neosuđeni ratni zločinac, direktno odgovororan za bombardovanje Dubrovnika i zločine nad hrvatskim stanovništvom u Konavlima i dubrovačkom zaleđu. 2
Molina23 Posted July 18 Posted July 18 (edited) U zapadnom društvu jako je necivilizovano, uvredljivo i prostački jednu legitimnu i istorijski definisanu crkvu i njene vernike nazivati sektom i bagrom nižeg reda. To kako šatro prosvećeno-liberalni balkanoid projektuje svoj ukorenjeni komunjarski ostrakizam iz kog ne može pobegne, u zapadna društva koja redom počivaju na antikomunizmu i verskoj toleranciji, to ne postoji nigde osim u ličnoj fantaziji. Nešto slično kao što je pomenuti udbaški kriminalac, zločinac i ubica iz Nikšića molio Nato pakt da ratuje sa crkvom i narodom u svojoj zemlji. Naravno ismejan od svih samo je brzo zapečatio sudbinu političkog i antidemokratskog idiota i tiranina sa dna kace. Edited July 18 by Molina23 2
melankolic Posted July 18 Posted July 18 (edited) 31 minutes ago, Mina D. Harker said: Tadić, "vidimo se u drugom filmu" - ništa? Bogami, brzo se ovdje zaboravlja 🙂 Tadićevci i dan-danas spore Nikolićevu pobedu i krive bele glasove za svoj poraz. Da ne spominjem da je Tadić i dalje politički aktivan (SD) i prisutan povremeno u medijima dok se Milo povukao i iz svoje stranke sa predsedničke funkcije. Edited July 18 by melankolic
Perkos2 Posted July 18 Posted July 18 9 minutes ago, Mina D. Harker said: Tadić, "vidimo se u drugom filmu" - ništa? Bogami, brzo se ovdje zaboravlja 🙂 ma bitno je da se veliča milo, koga briga za činjenice da su mnogi političari u Srbiji sišli sa vlasti bez da su pravili oprštajni govor a ne gurali policiju da ih sačuva na vlasti
JPM Posted July 18 Posted July 18 10 minutes ago, Mina D. Harker said: Tadić, "vidimo se u drugom filmu" - ništa? Bogami, brzo se ovdje zaboravlja 🙂 Zato im i jesu "svi isti". Jer se zaboravlja. Ti žuti, kako je sad popularno zvati vlast Demokratske stranke, su barem 5 puta bolji od SNS vlasti. To nije nikakva pohvala ali to jeste bila demokratija za razliku od ovoga danas. 4
DameTime Posted July 18 Posted July 18 (edited) 38 minutes ago, melankolic said: Milo Đukanović je uradio nešto što nijedan političar u Srbiji nije uradio - sišao sa vlasti nakon poraza na izborima. Da ne govorim da je dok je vladao dozvolio Amfilohijevcima, litijašima i onoj sekti od Crkve Srbije da slobodno izražavaju mržnju prema samostalnosti svoje države i crnogorskom narodu (kojeg ne priznaju). A ono što mu srpskisvet-sekta nikada neće oprostiti je što je uveo CG u NATO 7 minutes ago, melankolic said: Tadićevci i dan-danas spore Nikolićevu pobedu i krive bele glasove za svoj poraz. Da ne spominjem da je Tadić i dalje politički aktivan (SD) i prisutan povremeno u medijima dok se Mili povukao i iz svoje stranke sa predsedničke funkcije. Legenda Milo bre, mi takvog vladara nikad nismo imali... Što se tiče bolda, udžbenički primer zamene teza. To šta tadićevci pričaju je nebitno, Boris Tadić je (uz neobaveštenog Koštunicu) poslednji koji je mirno otišao s vlasti i priznao prihvatio poraz na demokratskim izborima. Edited July 18 by DameTime 5
Mina D. Harker Posted July 18 Posted July 18 5 minutes ago, melankolic said: Tadićevci i dan-danas spore Nikolićevu pobedu i krive bele glasove za svoj poraz. Da ne spominjem da je Tadić i dalje politički aktivan (SD) i prisutan povremeno u medijima dok se Mili povukao i iz svoje stranke sa predsedničke funkcije. Lol 😉 Mili ima sreće da nije dopao robije, nevermind stranka i funkcija. 1
melankolic Posted July 18 Posted July 18 2 minutes ago, JPM said: Zato im i jesu "svi isti". Jer se zaboravlja. Ti žuti, kako je sad popularno zvati vlast Demokratske stranke, su barem 5 puta bolji od SNS vlasti. To nije nikakva pohvala ali to jeste bila demokratija za razliku od ovoga danas. Ne zaboravlja se Tadićevo pomirenje sa ratnim zločincima iz SPS-a, kao i njegovo poklanjanje NIS-a KGB-u, njegovo kosovarenje i medijsko urušavanje / ukalupljivanje preko Đilasovih oglasnih prostora (što se samo nastavilo na još brutalniji način), a šta tek reći o kadrovima DS-a koji sada žare i pale u SNS-u. 2
JPM Posted July 18 Posted July 18 Ima Vučić još leba da jede da dostigne nivo bitange kakav je Milo Đukanović. Čovek je uspeo da namesti referendum za nezavisnost Crne gore, a kamo li drugo. Izjebo se jer je krenuo na SPC. 1 minute ago, melankolic said: Ne zaboravlja se Tadićevo pomirenje sa ratnim zločincima iz SPS-a, kao i njegovo poklanjanje NIS-a KGB-u, njegovo kosovarenje i medijsko urušavanje / ukalupljivanje preko Đilasovih oglasnih prostora (što se samo nastavilo na još brutalniji način), a šta tek reći o kadrovima DS-a koji sada žare i pale u SNS-u. I ne treba da se zaboravlja, ali ako ti je to isto kao i ovo danas, u velikoj si zabludi.
Eddard Posted July 18 Posted July 18 Da mu jebem oca, ne može Milo ni u kom kontekstu da bude pozitivan lik i primer za bilo šta. Možda za visokog i naočitog čo'eka, ako je nekom gušt, ali za nešto politički, neće da može, mel. 16 1
DameTime Posted July 18 Posted July 18 Imamo Zvezdana Terzića za takav primer, ne treba nam Milo 😁 Nego, sad nešto gledam, Milo i ja skoro delimo rođendan... To objašnjava nivo ludila 😁
Barkley#34 Posted July 18 Posted July 18 Nikolićevu pobedu u tehničkom smislu (krađa i slično) niko ne spori. Dodatno, verovali ili ne, i Koštunica je sišao sa vlasti nakon gubitka izbora, a kasnije i sa mesta predsednika partije, kad su ostali ispod cenzusa. 5 minutes ago, Stiletto said: Sve ovo ne potire činjenicu da je neosuđeni ratni zločinac, direktno odgovororan za bombardovanje Dubrovnika i zločine nad hrvatskim stanovništvom u Konavlima i dubrovačkom zaleđu. Neki kažu i da je obezbeđivao gorivo za VRS dok je Sloba držao sankcije prema RS. 36 minutes ago, melankolic said: I onda shvatim da je to što želim i Srbiji- društvo koje zna kojim putem ide, koja pravila se poštuju bez obzira ko dođe na vlast. A mi se možemo saglasiti ili ne oko stope poreza, socijalnoj politici ili migracijskoj politici. Ali spoljnu politiku, slobodu medija i mišljenja i ljudska prava niko ne dira. Možda je tako u Norje. Međutim, svedoci smo da su nabrojane slobode i karakteristike društava pod velikim pritiskom u brojnim evropskim državama. O šatroevropejcu Milu, koji je za 14 godina nezavisnosti i cirka 30 godina vlasti uspeo da do ludila kriminalizuje državu i napravi nikakav realan pomak ka članstvu u Uniji, kao i o njegovim megafonima stvarno ne bih dalje pričao. 9
JPM Posted July 18 Posted July 18 2 minutes ago, Barkley#34 said: cirka 30 godina vlasti VUČIĆ LAJKS DIS. 2
Mina D. Harker Posted July 18 Posted July 18 Da jbt, upravo, 30 godina! Ne znam nijednog demokratskog političara koji je toliko dugo vladao. Čak mogu da tvrdim da jedno potire drugo. I - a ovo je već za CG temu - samo se u toj državi (koliko sam vidjela) pasionirani nacionalizam predstavlja kao građanizam.
Barkley#34 Posted July 18 Posted July 18 27 minutes ago, JPM said: To nije nikakva pohvala ali to jeste bila demokratija za razliku od ovoga danas. Kad si već ovo pomenuo, stalno pričam kako kad su izbori u HR pogledam par emisija, objave rezultata, analitičare i slično. Znamo, HR je zemlja sa svojim velikim i malim problemima, a opet bliska nama po mnogo čemu, ne samo geografski. Elem, njihovi izbori i sve vezano za iste su bukvalno Diznilend za nas sada (u pozitivnom smislu, čarobna zemlja). Dakle, ne pričam o Britaniji, Holandiji ili Skandinavcima nego o Hrvatskoj. A onda se vratim na ovo što si pomenuo, da smo pre 15-20 godina u tom domenu imali sličnu sliku iako smo patili od mnogo čega. Bukvalno jebena demokratija i sloboda izbora je kako-tako stanovala u Srbiji. Kome sa strane da objasniš da ovo sad i ono tad ne može u istu rečenicu? 2 1
Chaos Is Me Posted July 18 Posted July 18 Meni stvarno nisu jasne neke stvari. Moramo biti pragmatični, jasno je da samo neka široka koalicija koja nažlost uključuje i desničare (ali samo one za koje jasno da nisu AV trojanci) može da skloni saurona i ekipu. Minimalni zajednički imenitelj i za leve i za desne postoji - ni jedni ni drugi ne žele da im se sruči beton na glavu, da udišu sumpor, da ih kriminalci bez posledica gaze na ulici, da su sudovi produžena ruka izvršne vlasti itd. Dakle, zajednički imenitelj je borba protiv kriminala koga nisu izmislili ovi orkovi ali su ga postavili kao modus operandi u svakodnevnom životu. Bilo bi predivno kad bi najvažniji lideri takve koalicije bili proevropski moderni ljudi ali u praksi je nemoguće ostvariti uspeh bez desničara nažalost. Zbog toga za mene svako onaj koji kritikuje na tu kartu - palamudi. Mi smo kao čovek priključen na aparate koji se bori da preživi, a vi biste odmah da taj ne samo ustane iz postelje nego odmah bude lep kao Bred Pit, jebe kao Roko Sifredi i igra košarku kao Majkl Džordan. Nemoguće. Hajmo da se bavimo onim što je moguće, pa makar i mala dekriminalizacija institucija bi bila pomak. 12
JPM Posted July 18 Posted July 18 6 minutes ago, Mina D. Harker said: Ne znam nijednog demokratskog političara koji je toliko dugo vladao. Ja ne znam ni jednog ko uopšte hoće toliko da vlada.
Clash Posted July 18 Posted July 18 1 hour ago, melankolic said: Evo jedan primer iz mog života. Održavaju se izbori u Norveškoj i ja kao levičar/soc-demokrata prvi put u životu se susrećem sa porazom moje opcije u nekoj drugoj zemlji u kojoj sada živim. I sad, kao po automatizmu (koji nosim sa sobom iz Srbije), uhvati me očajanje kao da je to sve isto gde se dešava. Krenula desničarska vlada da vlada i ja shvatam da se suštinski u smislu pluralizma, društvenih smernica, ništa nije promenilo. Promenili su se zakoni po pitanju ekonomije i migracija ali po pitanju ljudskih prava i sloboda- ništa. I onda shvatim da je to što želim i Srbiji- društvo koje zna kojim putem ide, koja pravila se poštuju bez obzira ko dođe na vlast. A mi se možemo saglasiti ili ne oko stope poreza, socijalnoj politici ili migracijskoj politici. Ali spoljnu politiku, slobodu medija i mišljenja i ljudska prava niko ne dira. Evo jedan primer iz mog života. Ovo ponavljam ne znam koji već put na forumu, jasm za Nato sutra, EU prekosutra a Rusija samo razmena baleta, ništa čak ni sport. I sad pošto sam svestan da ne bih sa ovim prošao cenzus ni na forumu a kamoli u RL gledam ko mi nudi nešto najbliže tome. Te dodjoh tako do toga da mi je najbliži program SNS-a. Zalažu se za EU, imamo više vojnih vežbi sa Nato paktom nego sa Rusijom, Brisel malo malo pa je zadovoljan reformama i vidi Srbiju u EU vrlo brzo, pomažemo Ukrajinu i Izrael, ima nekih manjih greškica ali ispravićemo ih u putu... Znači logično trebao bih da glasam za njih. Deca se bore za ovo boldovano i zato sva šuplja priča Mila, Vučića, Orbana, Milorada i sličnih pacova je samo i isključivo za njihovo održavanje na vlasti ako može zauvek. 5 1
Recommended Posts