JPM Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ima Vučić još leba da jede da dostigne nivo bitange kakav je Milo Đukanović. Čovek je uspeo da namesti referendum za nezavisnost Crne gore, a kamo li drugo. Izjebo se jer je krenuo na SPC. 1 minute ago, melankolic said: Ne zaboravlja se Tadićevo pomirenje sa ratnim zločincima iz SPS-a, kao i njegovo poklanjanje NIS-a KGB-u, njegovo kosovarenje i medijsko urušavanje / ukalupljivanje preko Đilasovih oglasnih prostora (što se samo nastavilo na još brutalniji način), a šta tek reći o kadrovima DS-a koji sada žare i pale u SNS-u. I ne treba da se zaboravlja, ali ako ti je to isto kao i ovo danas, u velikoj si zabludi.
Eddard Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Da mu jebem oca, ne može Milo ni u kom kontekstu da bude pozitivan lik i primer za bilo šta. Možda za visokog i naočitog čo'eka, ako je nekom gušt, ali za nešto politički, neće da može, mel. 15 1
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Imamo Zvezdana Terzića za takav primer, ne treba nam Milo 😁 Nego, sad nešto gledam, Milo i ja skoro delimo rođendan... To objašnjava nivo ludila 😁
Barkley#34 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Nikolićevu pobedu u tehničkom smislu (krađa i slično) niko ne spori. Dodatno, verovali ili ne, i Koštunica je sišao sa vlasti nakon gubitka izbora, a kasnije i sa mesta predsednika partije, kad su ostali ispod cenzusa. 5 minutes ago, Stiletto said: Sve ovo ne potire činjenicu da je neosuđeni ratni zločinac, direktno odgovororan za bombardovanje Dubrovnika i zločine nad hrvatskim stanovništvom u Konavlima i dubrovačkom zaleđu. Neki kažu i da je obezbeđivao gorivo za VRS dok je Sloba držao sankcije prema RS. 36 minutes ago, melankolic said: I onda shvatim da je to što želim i Srbiji- društvo koje zna kojim putem ide, koja pravila se poštuju bez obzira ko dođe na vlast. A mi se možemo saglasiti ili ne oko stope poreza, socijalnoj politici ili migracijskoj politici. Ali spoljnu politiku, slobodu medija i mišljenja i ljudska prava niko ne dira. Možda je tako u Norje. Međutim, svedoci smo da su nabrojane slobode i karakteristike društava pod velikim pritiskom u brojnim evropskim državama. O šatroevropejcu Milu, koji je za 14 godina nezavisnosti i cirka 30 godina vlasti uspeo da do ludila kriminalizuje državu i napravi nikakav realan pomak ka članstvu u Uniji, kao i o njegovim megafonima stvarno ne bih dalje pričao. 9
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 minutes ago, Barkley#34 said: cirka 30 godina vlasti VUČIĆ LAJKS DIS. 2
Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Da jbt, upravo, 30 godina! Ne znam nijednog demokratskog političara koji je toliko dugo vladao. Čak mogu da tvrdim da jedno potire drugo. I - a ovo je već za CG temu - samo se u toj državi (koliko sam vidjela) pasionirani nacionalizam predstavlja kao građanizam.
Barkley#34 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 27 minutes ago, JPM said: To nije nikakva pohvala ali to jeste bila demokratija za razliku od ovoga danas. Kad si već ovo pomenuo, stalno pričam kako kad su izbori u HR pogledam par emisija, objave rezultata, analitičare i slično. Znamo, HR je zemlja sa svojim velikim i malim problemima, a opet bliska nama po mnogo čemu, ne samo geografski. Elem, njihovi izbori i sve vezano za iste su bukvalno Diznilend za nas sada (u pozitivnom smislu, čarobna zemlja). Dakle, ne pričam o Britaniji, Holandiji ili Skandinavcima nego o Hrvatskoj. A onda se vratim na ovo što si pomenuo, da smo pre 15-20 godina u tom domenu imali sličnu sliku iako smo patili od mnogo čega. Bukvalno jebena demokratija i sloboda izbora je kako-tako stanovala u Srbiji. Kome sa strane da objasniš da ovo sad i ono tad ne može u istu rečenicu? 2 1
Chaos Is Me Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Meni stvarno nisu jasne neke stvari. Moramo biti pragmatični, jasno je da samo neka široka koalicija koja nažlost uključuje i desničare (ali samo one za koje jasno da nisu AV trojanci) može da skloni saurona i ekipu. Minimalni zajednički imenitelj i za leve i za desne postoji - ni jedni ni drugi ne žele da im se sruči beton na glavu, da udišu sumpor, da ih kriminalci bez posledica gaze na ulici, da su sudovi produžena ruka izvršne vlasti itd. Dakle, zajednički imenitelj je borba protiv kriminala koga nisu izmislili ovi orkovi ali su ga postavili kao modus operandi u svakodnevnom životu. Bilo bi predivno kad bi najvažniji lideri takve koalicije bili proevropski moderni ljudi ali u praksi je nemoguće ostvariti uspeh bez desničara nažalost. Zbog toga za mene svako onaj koji kritikuje na tu kartu - palamudi. Mi smo kao čovek priključen na aparate koji se bori da preživi, a vi biste odmah da taj ne samo ustane iz postelje nego odmah bude lep kao Bred Pit, jebe kao Roko Sifredi i igra košarku kao Majkl Džordan. Nemoguće. Hajmo da se bavimo onim što je moguće, pa makar i mala dekriminalizacija institucija bi bila pomak. 10
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 6 minutes ago, Mina D. Harker said: Ne znam nijednog demokratskog političara koji je toliko dugo vladao. Ja ne znam ni jednog ko uopšte hoće toliko da vlada.
Clash Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, melankolic said: Evo jedan primer iz mog života. Održavaju se izbori u Norveškoj i ja kao levičar/soc-demokrata prvi put u životu se susrećem sa porazom moje opcije u nekoj drugoj zemlji u kojoj sada živim. I sad, kao po automatizmu (koji nosim sa sobom iz Srbije), uhvati me očajanje kao da je to sve isto gde se dešava. Krenula desničarska vlada da vlada i ja shvatam da se suštinski u smislu pluralizma, društvenih smernica, ništa nije promenilo. Promenili su se zakoni po pitanju ekonomije i migracija ali po pitanju ljudskih prava i sloboda- ništa. I onda shvatim da je to što želim i Srbiji- društvo koje zna kojim putem ide, koja pravila se poštuju bez obzira ko dođe na vlast. A mi se možemo saglasiti ili ne oko stope poreza, socijalnoj politici ili migracijskoj politici. Ali spoljnu politiku, slobodu medija i mišljenja i ljudska prava niko ne dira. Evo jedan primer iz mog života. Ovo ponavljam ne znam koji već put na forumu, jasm za Nato sutra, EU prekosutra a Rusija samo razmena baleta, ništa čak ni sport. I sad pošto sam svestan da ne bih sa ovim prošao cenzus ni na forumu a kamoli u RL gledam ko mi nudi nešto najbliže tome. Te dodjoh tako do toga da mi je najbliži program SNS-a. Zalažu se za EU, imamo više vojnih vežbi sa Nato paktom nego sa Rusijom, Brisel malo malo pa je zadovoljan reformama i vidi Srbiju u EU vrlo brzo, pomažemo Ukrajinu i Izrael, ima nekih manjih greškica ali ispravićemo ih u putu... Znači logično trebao bih da glasam za njih. Deca se bore za ovo boldovano i zato sva šuplja priča Mila, Vučića, Orbana, Milorada i sličnih pacova je samo i isključivo za njihovo održavanje na vlasti ako može zauvek. 5 1
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Inače program SNS je prepisani program Tadićevog DS-a plus uvođenje diktature. Tadićev DS je imao predominantan populistički diskurs ali je makar dozvoljavao kritiku. 4 minutes ago, Clash said: Deca se bore za ovo boldovano i zato sva šuplja priča Mila, Vučića, Orbana, Milorada i sličnih pacova je samo i isključivo za njihovo održavanje na vlasti ako može zauvek. Čim ovo narod shvati, mi smo sazreli kao narod. 1
melankolic Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 12 minutes ago, Clash said: Evo jedan primer iz mog života. Ovo ponavljam ne znam koji već put na forumu, jasm za Nato sutra, EU prekosutra a Rusija samo razmena baleta, ništa čak ni sport. I sad pošto sam svestan da ne bih sa ovim prošao cenzus ni na forumu a kamoli u RL gledam ko mi nudi nešto najbliže tome. Te dodjoh tako do toga da mi je najbliži program SNS-a. Zalažu se za EU, imamo više vojnih vežbi sa Nato paktom nego sa Rusijom, Brisel malo malo pa je zadovoljan reformama i vidi Srbiju u EU vrlo brzo, pomažemo Ukrajinu i Izrael, ima nekih manjih greškica ali ispravićemo ih u putu... Znači logično trebao bih da glasam za njih. Deca se bore za ovo boldovano i zato sva šuplja priča Mila, Vučića, Orbana, Milorada i sličnih pacova je samo i isključivo za njihovo održavanje na vlasti ako može zauvek. Grešiš. SNS odnosno vlast u Srbiji se ne doživljava (makar kod mene ko poznaje situaciju u Srbiji) kao proevropska i pronato. Komentariše se da je Srbija saveznik Rusije. Uz sve to se prate i studentske demonstracije ali za sada samo kao neki tamo sukob sa vlastima. Skandinavci su, kao i ja, skloni skepticizmu i ne uzimaju sve zdravo za gotovo dok se definitivno ne uvere da nešto vodi u pravom smeru. A sad, sklonimo za trenutak sve ono što se radi studentima i građanima u protestima, i usmerimo se na politički program Studentske liste. Zna li se šta, osim opštih mesta o nezavisnom pravosuđu, poštovanju zakona i slobodi izražavanja, nešto više o unutrašnjoj i spoljnoj politici Srbije koju treba voditi, odnos sa Kosovom, tzv. RS i susedima, odnosu prema Rusiji? Edited 7 hours ago by melankolic
Clash Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 minutes ago, melankolic said: Grešiš. SNS odnosno vlast u Srbiji se ne doživljava (makar kod mene ko poznaje situaciju u Srbiji) kao proevropska i pronato. Komentariše se da je Srbija saveznik Rusije. Uz sve to se prate i studentske demonstracije ali za sada samo kao neki tamo sukob sa vlastima. Skandinavci su, kao i ja, skloni skepticizmu i ne uzimaju sve zdravo za gotovo dok se definitivno ne uvere da nešto vodi u pravom smeru. A sad, sklonimo za trenutak sve ono što se radi studentima i građanima u protestima, i usmerimo se na politički program Studentske liste. Zna li se šta, osim opštih mesta o nezavisnom pravosuđu, poštovanju zakona i slobodi izražavanja, nešto više o unutrašnjoj i spoljnoj politici Srbije koju treba voditi, odnos sa Kosovom, tzv. RS i susedima, odnosu prema Rusiji? O tome ćemo kad se vladajuća stranka i opozicija izjasne o svakoj toj pojedinačnoj stavci konkretno bez opštih mesta i šuplje priče. Stariji su i imaju iskustvo i prednost, pa će onda deca da se izjasne.
melankolic Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 minute ago, Clash said: O tome ćemo kad se vladajuća stranka i opozicija izjasne o svakoj toj pojedinačnoj stavci konkretno bez opštih mesta i šuplje priče. Stariji su i imaju iskustvo i prednost, pa će onda deca da se izjasne. Aha, oni nemaju stav nego će se izjasniti kada neki drugi iznesu svoje stavove. Izvini ali ulazak u politiku a posebno dolazak na vlast nije child’s play nego esencija života u jednom društvu.
robespierre Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Valjda je ideja studentske liste da se u nekom doglednom roku organizuju normalni izbori u kom će učestvovati političke partije koje će na jedan civilizovan način iznositi svoje političke programe. Znači hapšenje kriminalaca, uređenje medijskog prostora i poštenih izbornih uslova, nikakva nebeska politika. 8
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago To kod nas izgleda i jeste nebeska politika. Seća li se neko jednog TV duela nekog naprednjaka sa nekim iz opozicije, prave ili lažne? Ne računam Vučićev duel sa kevom. Mi smo toliko zastranili i postali kerefeka od države, da ljudi polako izgleda i zaboravljaju kako izgleda prava politička predizborna kampanja. Mi to prosto nemamo. Imamo vlast koja ima, tipa 99.98% termina na nac televizijama i sve ostale sa 0.02%. I to najčešće roknu u termin neke utakmice reprezentacije. Mislim, smešno je uopšte i započeti priču o fer izbornom ciklusu.
DJORDJE Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 22 hours ago, Mina D. Harker said: Kakvu medijsku imperiju? Ozbiljno pitam, nisam upoznata. A što se ovako masovnog i neprestanog targetiranja tiče, mislim da se niko ne može navići na to, a za uzvrat dobija samo odijum indoktrinisanih građana. Zaista mi ne djeluje kao dobar dogovor po Đilasa koji je u politiku ušao kao čovjek sa parama, nije se od nje obogatio. Nije Djilas usao u politiku 2018te kada je osnovao stranku vec mnogo ranije. Njegova firma je imala monopol na digitalno oglasavanje u Srbiji tokom vladavine DS-a i tu je najvise napunio dzepove. Danas verovatno nema monopol, ali mu je i dalje Srbija glavna krava muzara, bas kao i ostalim uspesnim privrednicima. 1
melankolic Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 minutes ago, robespierre said: Valjda je ideja studentske liste da se u nekom doglednom roku organizuju normalni izbori u kom će učestvovati političke partije koje će na jedan civilizovan način iznositi svoje političke programe. Znači hapšenje kriminalaca, uređenje medijskog prostora i poštenih izbornih uslova, nikakva nebeska politika. Sve je to poznato ali svet ne čeka Srbiju da prođe kroz 2-3 izborna ciklusa i onda se odredi prema tim i mnogim drugim pitanjima. Da ne kažem da to što si spomenuo oko hapšenja i uređenja ne ide ako nemaš jasnu strategiju odnosno logistiku a za to ti opet treba neki Program (kao što je to formalno imao DOS).
Clash Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 minutes ago, melankolic said: Aha, oni nemaju stav nego će se izjasniti kada neki drugi iznesu svoje stavove. Izvini ali ulazak u politiku a posebno dolazak na vlast nije child’s play nego esencija života u jednom društvu. Koji je politika SNS-a prema Kosovu? Stvarna, ne parole Nema predaje i slično. DS-a? PSG? Koja je politika SNS prema EU? Stvarna ne deklarativna? Djilasasolaka? itd, itd. Poenta je da se deci traži da rešavaju sve probleme od 1389 do juče i onda na osnovu toga ćemo imati stav onjihovim sposobnostima i namerama. U Srbiji svaka stranka ima programe koji su spisak lepih želja i hoće da pohvataju sve birače od Silvane do Nirvane ali studenti su tu najbitniji šta misle o Srebrenici, Golom Otoku, i da li je Obilić ubio Murata ili ga je samo ranio pa ovaj posle umro. 4
robespierre Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago I nije dva tri izborna ciklusa nego godinu dana. Rekao bih da je cilj pokretanja cele ove rasprave i bacanje udice sa klovnom Samardžićem nije diskusija nego guranje lične političke agende. 7
Smrtokapa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Biće programa, bez brige. Samo što se neće baviti spoljnom politikom (možda se pomene vojna neutralnost), nego će to biti neki programski minimum oko koga će se složiti svi protivnici režima, npr. stvari poput poštovanja ustava i zakona i obezbeđivanja poštenih i fer izbora. Svakako mi to zvuči kao nešto što je više u skladu sa evropskim vrednostima nego šverc cigareta i promovisanje glamura. 7 1
melankolic Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 minutes ago, JPM said: To kod nas izgleda i jeste nebeska politika. Seća li se neko jednog TV duela nekog naprednjaka sa nekim iz opozicije, prave ili lažne? Ne računam Vučićev duel sa kevom. Mi smo toliko zastranili i postali kerefeka od države, da ljudi polako izgleda i zaboravljaju kako izgleda prava politička predizborna kampanja. Mi to prosto nemamo. Imamo vlast koja ima, tipa 99.98% termina na nac televizijama i sve ostale sa 0.02%. I to najčešće roknu u termin neke utakmice reprezentacije. Mislim, smešno je uopšte i započeti priču o fer izbornom ciklusu. Nije potrebno biti genije pa da se zamisli nekakav politički duel Vučića (btw broj duela predsednika Tadića i Koštunice sa opozicijom je 0) ili nekog iz SNS-a sa opozicijom. Raspravljalo bi se ko je veći Srbin, ko je izdao Kosovo (Briselskim sporazumom), ko šalje oružje Ukrajini rušeći bratske odnose sa Rusijom, ko je napustio tzv. RS, koga podržava Crkva i uvek jedan isti dan mrmota srpske politike. 1
Peggy Sue Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Kad su EU zastave postale dominantne na protestima " Srbija protiv nasilja" , broj je spao na stotinak ljudi. Studenti kapiraju da bez podrske desnice nema nista od smene rezima. Bas teska prica da ga pobedi gradjanska proEU varijanta... Ko zbog Lompara nece glasati za studentsku opciju je klasicni " nisam za Vucica ali..."
melankolic Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Just now, robespierre said: I nije dva tri izborna ciklusa nego godinu dana. Rekao bih da je cilj pokretanja cele ove rasprave i bacanje udice sa klovnom Samardžićem nije diskusija nego guranje lične političke agende. Misliš da se sav ovaj haos od 13 godina može raščistiti plenumski za godinu dana?
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Just now, melankolic said: Nije potrebno biti genije pa da se zamisli nekakav politički duel Vučića (btw broj duela predsednika Tadića i Koštunice sa opozicijom je 0) ili nekog iz SNS-a sa opozicijom. Raspravljalo bi se ko je veći Srbin, ko je izdao Kosovo (Briselskim sporazumom), ko šalje oružje Ukrajini rušeći bratske odnose sa Rusijom, ko je napustio tzv. RS, koga podržava Crkva i uvek jedan isti dan mrmota srpske politike. I to ti dovoljno govori o stanju svesti biračkog tela i šta oni žele da čuju. Današnji političari imaju veoma obaveštene savetnike. Svi oni znaju da pričaju bajke, ali zato clash i pita o politici SNS prema Kosovu. Ja to ne bih nazvao politikom već približnije strategijom. Da li neko kao strategiju ima borbu za pristojne životne uslove Srba na Kosovu. To nigde nisam čuo ali to je suština.
Recommended Posts