Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Bode said:

Neki su davno upozoravali, ali vecina nije marila.

Bi sad nismo budni.

Poltronizam.

Nepotizam.

Mitomnija.

Poricanje i ne priznavanje odgovornosti.

Infantilnost.

To je Srbija.

Nakon Vučića slavićemo, a rađaće se noci Vučić, jer Srbinu je slađe da ga lažeš nego da mora da se menja.

• Like 3
Posted
1 hour ago, Janne240 said:

Nema nista od toga, govedima na rogove se ne ide. Najbolje bi im bilo da daju ispite i sklone se sa ulice za neko vreme. Zdravi da su, nek spasu sta imaju.

a ove tzv "sto žele da uče", treba da zaobidju dok su u boxu u svom Ćacilendu, za čitav krug-godinu.

Izvinte, a sa cime se ide na volovske rogove? Koliko se razumem, ide se, tamo gde korida nije zabranjena, macem.

Da li ste razmisljali sta je buducnost ovih mladih ljudi nakon ovih 8 meseci? U Srbiji, gledace im  i u krajnike kad budu trazili posao a dobiti ga nece. Da odu van zemlje? Nece ih niko, odijum prema migrantima postaje zarazan, videli smo to nekoliko puta u 20 veku, u ovakvim krizama,  nacionalizmi rastu, drustva se zatvaraju u vlastite interese. Studenti su sve stavili na jednu kartu jer znaju da nazad nema. Traume koje dozivljavaju vec 8 meseci ce ih obeleziti za ceo zivot. Njihova budicnost je u nasim rukama, da se ne lazemo, oni su sve dali, a mi? Po ko zna koji put pisem ovu recenicu: Srbija, majka, jede svoju decu. Demantujte me, volela bih jako da nisam u pravu.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)
26 minutes ago, fishV2 said:

Drugari izdvojte 2 minuta i ispostujte ekipu koja se iscimala za ovo

Nije za nas u Srbiji, samo za dijasporce, naravno, prvo sam potpisala pa tek u komentarima videla za koga je. 🥺

Edited by Pletilja
  • Love 2
Posted
2 hours ago, 40Wins said:

Trudim se da uvek pisem hladne glave, nisam nista pisao posle 15. marta i Vidovdana, uvek se malo iskuliram dan dva. 

Ja sam trenutno toliko besan i mrzim njega, da bih pristao da Drazin unuk postane predsednik, da se Drazi podigne spomenik ispred Palate Albanija i himna izmeni u Morem plovi jedna mala barka, samo da vidim njega, vucicevica, spodobu, vulina i dacica kako placu. 

Pristao bih bilo ko da ga skine sa vlasti, nema vise nikakve ideoloske borbe u meni, samo licna mrznja prema svakom ko bije decu i narod. 

Ja se isto trudim da ne pišem. Prošetam se do moje raskrsnice kad se blokira, blejim sa klincima, nebitan doprinos kao doprinos, no za ovo mislim da grešiš. Mislim da je ovo lažna dilema - ne moramo da prihvatamo nacionalističku ikonografiju i rečnik u borbi protiv zla. Neka protestuju i oni, neka rade i oni, svaka im čast, ali ne treba nam ništa od njihove ideologije. Pogotovo kada se zna su ovi protesti naglašeni antiEU - zašto bismo onda bili pro Wagner i mračnjaštvo?

Posted
2 hours ago, Barkley#34 said:

Nema nikog drugog, novog, samo da se skupe na gomilu sve grupe koje se bore protiv režima, građani uz njih i nastaviti sa otporom.

Ako aludiras na opoziciju, kakva jeste, kljakava i bezmuda, odmah da ti kazem, ovaj glas dobiti nece. Srecom, pa deca imaju neke druge planove.

Posted (edited)
4 minutes ago, Rex said:

Ja se isto trudim da ne pišem. Prošetam se do moje raskrsnice kad se blokira, blejim sa klincima, nebitan doprinos kao doprinos, no za ovo mislim da grešiš. Mislim da je ovo lažna dilema - ne moramo da prihvatamo nacionalističku ikonografiju i rečnik u borbi protiv zla. Neka protestuju i oni, neka rade i oni, svaka im čast, ali ne treba nam ništa od njihove ideologije. Pogotovo kada se zna su ovi protesti naglašeni antiEU - zašto bismo onda bili pro Wagner i mračnjaštvo?

Budi onda ćaci i uživaj

Edited by Perkos2
  • Tuzno 3
Posted
33 minutes ago, Pletilja said:

Izvinte, a sa cime se ide na volovske rogove? Koliko se razumem, ide se, tamo gde korida nije zabranjena, macem.

Da li ste razmisljali sta je buducnost ovih mladih ljudi nakon ovih 8 meseci? U Srbiji, gledace im  i u krajnike kad budu trazili posao a dobiti ga nece. Da odu van zemlje? Nece ih niko, odijum prema migrantima postaje zarazan, videli smo to nekoliko puta u 20 veku, u ovakvim krizama,  nacionalizmi rastu, drustva se zatvaraju u vlastite interese. Studenti su sve stavili na jednu kartu jer znaju da nazad nema. Traume koje dozivljavaju vec 8 meseci ce ih obeleziti za ceo zivot. Njihova budicnost je u nasim rukama, da se ne lazemo, oni su sve dali, a mi? Po ko zna koji put pisem ovu recenicu: Srbija, majka, jede svoju decu. Demantujte me, volela bih jako da nisam u pravu.

To ce valjda oni da demantuju, malo taktike i strpljenja i pametnog manevra, kad stvari ne idu bolje je i pametnije uraditi, valjda su oni ta pametna buducnost. 

Naravno da nema nazad, ali govedina je dva poluvremena vec dinstana, produzeci su valjda ovo sad a penale bi nazalost mogli da plate na neiskustvo.

Posted

Ovo nije produžetak, ovo je završetak. Hulja je očajan i ne zna šta više da radi. Moje viđenje na raskrsnice gde sam ja bio, je da murija nema cojonas da bilo šta radi ako smo mi stariji u grupi. Znači, generacijo diži guzice iz fotelja i izlazi zbog sebe, zbog dece i sada već unuka!

Čuvajmo jedino što je svetlo u ovoj našoj zemlji, a to su mladi neiskvareni ljudi!

Odoh ja opet na Autokomandu.

Pumpaj!

• Like 7
  • Love 7
Posted

Koja stoka. 

Pravnici, u slucaju da neko fizicki zaustavi ovog sociopatu u pokusaju otmice (jer ovo jeste otmica sve dok se sociopata ne legitimise), a posle toga se ipak ispostavi da jeste policajac, da li moze da odgovara za napad na sluzbeno lice ili slicno? Mogu da pretpostavim kako bi se sve to zavrsilo sa nasim sudovima u praksi, ali zanima me sta u teoriji kaze zakon. 

• Like 3
Posted

Evo nas opet u žarkovu kod vera, četa mala ali odbrana, odradiće šta je do nas, neće nam smetati ništa u borbi protiv diktatora

• Like 4
  • Thanks 2
Posted

Nisam u Srbiji, ne znam, ali barem po snimcima koje gledam, po tim hapsenjima, po tome sta se ovde prenosi, ova omladina je prilicno usamljena, nije kao da ima puno starijih uz njih, a i ljudi sa kojima se cùjem iz Srb,da kazem 50% ih  je u fazonu da ih ometaju i blokiraju im slobodno kreganje a bore se za slobodu I to im je kao kontradiktorno.

I to od nekih takođe za koje sam ocekivao da nema sanje da im se ispere mozak 😕

Ova deca se lavovski bore❤️

• Like 3
Posted
38 minutes ago, djole said:

Koja stoka. 

Pravnici, u slucaju da neko fizicki zaustavi ovog sociopatu u pokusaju otmice (jer ovo jeste otmica sve dok se sociopata ne legitimise), a posle toga se ipak ispostavi da jeste policajac, da li moze da odgovara za napad na sluzbeno lice ili slicno? Mogu da pretpostavim kako bi se sve to zavrsilo sa nasim sudovima u praksi, ali zanima me sta u teoriji kaze zakon. 

"Zamislite ideju da blokirate Rafineriju, koja je inače ruska. Stvarate sebi neprijatelja, okrećete Rusiju protiv sebe, a onda pravite krivična dela terorizma, i druga krivična dela. Da smo ih hapsili, dobili bi 3 godine robije. Molim vas da razmislite, ne hapsimo vas ne zato što smo slabi, nego zato što smo jaki", kazao je Vučić.

I onda ovaj bolesnik izjavio ovo.

Posted
2 hours ago, JPM said:

jer Srbinu je slađe da ga lažeš nego da mora da se menja.

Ja jos nisam cuo, da je taj isti, seljo Srbin, sjebao neka uredjena drustva gde je migrirao. Koliko odmah se navikao i postovao sistem zemlje gde je zavrsio. Ako je mogao tamo, moci ce i ovde, samo do tog sistema treba stici.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted
25 minutes ago, DameTime said:

Šta se dešava, ja sam na drugoj strani?

Zakrčili smo Trg i zatvorili kontejnerima.

Posted
1 hour ago, djole said:

Koja stoka. 

Meni malo nije jasno zasto ga narod nije usvinjio od batina.

• Like 1
Posted (edited)

@Don Dusko ima da pričamo još kako. Da smo mi 90-ih pričali sada bi ovi mladi ljudi živeli ko bubrezi u koju.

Pumpaj!

1312

Edited by mrd