berti Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago I onda ga kao kritikuju sto nije uveo sankcije Rusiji. Jeste, on je hrabar covek u picku materinu i suprotstavice im se. Kukavica koja bi sutra strpala na robiju i sina Danila ako to od njega Solc i Makron zatraze. Dilovi da stoka sto duze ovde opstane, imaju ga u saci ko zna cime sve i to je to. Demokratija, vladavina prava i sve ostalo su budalastine 4 minutes ago, akholic said: Možda zato što je u Ukrajini rat a oni u tom ratu imaju svoju favorit stranu.U Srbiji se ne dešava ništa slično a reakcija države na proteste i nerede ne razlikuje se u odnosu na reakcije država članica EU na nerede slične vrste kod njih. Naprotiv,nema tu nekog kršenja ljudskih prava ili nema u nekom drastičnom obliku pa je razumljivo što se EU tim povodom ne oglašava. Kradja izbora i sve ostale muljavine u vezi sa izbornim procesom, totalna okupacija medija, zastrasivanja i pretnje onima koji nisu za mrcinu... Bas nema drasticnih krsenja ljudskih prava, dok ne krene mitraljezom na studente nista se ne vazi
Don Dusko Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Da li bi trebalo EU da se oglasi?Trebalo bi. Da li ce se oglasiti?Ne znam. I smara ovo prebacivanje i cekanje spasioca od drugih... Prvo da mi napravimo kriticnu masu pa onda vrsiti pritisak na EU i ostale. Kada vide(mada se i sad vidi) da ga narod nece i da on krsi sve moguce i nemoguce zakone da bi ostao na vlasti nece moci vise da ignorisu. 1
JPM Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Moramo da čekamo izbore, onda da izađemo svi na izbore i da pobedimo Čaušeskua, i onda da budemo spremni na nasilje ako pokrade, a hoće. To je jedino rešenje. Nasilna smena vlasti u ovom momentu nije moguća, a ne bi bila ni odobrena od spoljnjeg faktora. Tako da ja ne vidim ni jednu drugu pobedu sad već samo da se izborimo za izbore. 2
Chaos Is Me Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Mislim da je sve vrlo jednostavno. Dokle god monstrum pravi sranja isključivo u okviru granica naše žabokrečine biće im dobar jer im je obećao i dao na tacni svašta. Tek ako krene nešto da se kurobeca u međunarodnim okvirima (u regionu razume se, jer to mu je maksimalan domet), mogu u roku od jednog minuta da ga stave ad akta i politički a verovatno i fizički. Naravno da niko tu nije mutav i da ne vidi šta se dešava ovde ali i dalje je to njima business as usual, mašina melje, a sve ove žrtve do sada su težak kolateral i još uvek daleko od neke eskalacije, posebno dok u svetu trenutno imamo rat u Ukrajini i sranja na Bliskom istoku. Ako bi stvarno došlo do izbora na republičkom nivou koje bi on naravno pokrao uz maksimalnu upregnutost svih kriminalnih struktura, a narod pojačao pobunu na svim nivoima, tek tada bi se stvari promenile i to pod jednim velikim možda. Do tada ostaje da se nadamo da pumpanjem hobotnica može da se uruši sama od sebe jer ne počiva ona na nekim genijalnim kriminalcima iz holivudskih filmova već na sitnim i slabo obrazovanim jajarama i ništarijama gde svako svakog drži za jaja kroz neki oblik kriminala. 15 1
akholic Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 5 minutes ago, berti said: Kradja izbora i sve ostale muljavine u vezi sa izbornim procesom, totalna okupacija medija, zastrasivanja i pretnje onima koji nisu za mrcinu... Bas nema drasticnih krsenja ljudskih prava, dok ne krene mitraljezom na studente nista se ne vazi Oni to ne vide tako.Oni vide da opozicija slobodno deluje,da postoje opozicioni mediji i da do sad nije bilo nikakve ozbiljne represije.Drugim rečima da u Srbiji nije na delu nikakva diktatura,strahovlada,totalitarna država i slične kvalifikacije kakve su mogu čuti od strane domaćih aktera. 1 3
McLeod Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, NMX said: Toliko si ispisao umesto samo da kažeš da ne treba da očekujemo da će društvo kome težimo i čije vrednosti većina nas baštini neće ni na koji način osuditi ovo što se dešava. Uporedio si situaciju u Gruziji i Srbiji, ja sam ti samo odgovorio zasto je to neuporedivo. Jeste limunada u poredjenju sa njima, kao i u poredjenju sa Belorusijom. A da te podsetim da unutar EU postoji jedna Madjarska gde je situacija takodje gora nego kod nas, Orban ukida i udara na stvari koje su i deklarativno i sistemski jako bitne EU, pa opet su sankcije i osude tanke za to sto se desava. To nema nikakve veze ni sa litijumom ni sa stabilokratijom ni sa internim vezama Vucica sa EU birokratama, ima veze sa tim da EU u ovom trenutku prvo ima druge prioritete, a drugo, nema ni kapacitet i snagu da se izbori sa svim problemima u komsiluku. A mi se ponasamo kao da su jebena Amerika od pre 30 godina po snazi i uticaju. 4
berti Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 minute ago, akholic said: Oni to ne vide tako.Oni vide da opozicija slobodno deluje,da postoje opozicioni mediji i da do sad nije bilo nikakve ozbiljne represije.Drugim rečima da u Srbiji nije na delu nikakva diktatura,strahovlada,totalitarna država i slične kvalifikacije kakve su mogu čuti od strane domaćih aktera. Oliver Ivanovic i Cvijan bi se slozili sa tim. 3
Clash Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Glede EU, već sam ovde stavljao pesmu Damira Avdića, pankera i umetnika iz Tuzle. i sine ako se desi a desiće se da nestane svjetla i ispred i iza tebe ne boj se nastavi gdje si kreno i reci mirno ne moraš ni svijetlit jebem ti majku naću put u mraku sam eto Cela pesma Spoiler Sine nemoj me volit samo zato što sam ti otac jebo tu priču voli me samo ako budem znao iskrvariti tamo gdje te najviše boli i sine ako zajebem ne opraštaj ja nemam prava na to majci možeš ona je krvarila ja sam samo stojo i gledo i ne boj se života to prođe usput uradi što si naumio i ne obaziri se srešćeš ljudi srešćeš i kretena ti samo pruži ruku ako uzvrati primi ako ne i ne treba ti to je ruka od govana srešćeš pički srešćeš i žena nećeš znati šta je otrov a šta melem dok se dobro ne isjećeš i sine ako se desi a desiće se da nestane svjetla i ispred i iza tebe ne boj se nastavi gdje si kreno i reci mirno ne moraš ni svijetlit jebem ti majku naću put u mraku sam eto 2 8
akholic Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Just now, berti said: Oliver Ivanovic i Cvijan bi se slozili sa tim. To je nešto vrlo maglovito.
DameTime Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 10 minutes ago, Don Dusko said: I smara ovo prebacivanje i cekanje spasioca od drugih... Prvo da mi napravimo kriticnu masu pa onda vrsiti pritisak na EU i ostale. Kada vide(mada se i sad vidi) da ga narod nece i da on krsi sve moguce i nemoguce zakone da bi ostao na vlasti nece moci vise da ignorisu. Daj ne zajebavaj. To da ga narod neće ne vidi samo slep, ili neko ko nema internet. I koja je to kritična masa, šta kao nije nas bilo dovoljno 15.3? Nismo dovoljno pisali da su koristili zvučni top tog dana, prekinuli tišinu za nastradale? I to mu je prošlo u EU. 3 minutes ago, Clash said: Glede EU, već sam ovde stavljao pesmu Damira Avdića, pankera i umetnika iz Tuzle. i sine ako se desi a desiće se da nestane svjetla i ispred i iza tebe ne boj se nastavi gdje si kreno i reci mirno ne moraš ni svijetlit jebem ti majku naću put u mraku sam eto Cela pesma Reveal hidden contents Sine nemoj me volit samo zato što sam ti otac jebo tu priču voli me samo ako budem znao iskrvariti tamo gdje te najviše boli i sine ako zajebem ne opraštaj ja nemam prava na to majci možeš ona je krvarila ja sam samo stojo i gledo i ne boj se života to prođe usput uradi što si naumio i ne obaziri se srešćeš ljudi srešćeš i kretena ti samo pruži ruku ako uzvrati primi ako ne i ne treba ti to je ruka od govana srešćeš pički srešćeš i žena nećeš znati šta je otrov a šta melem dok se dobro ne isjećeš i sine ako se desi a desiće se da nestane svjetla i ispred i iza tebe ne boj se nastavi gdje si kreno i reci mirno ne moraš ni svijetlit jebem ti majku naću put u mraku sam eto Mnogo volim ovu pesmu. 4
berti Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 5 minutes ago, akholic said: To je nešto vrlo maglovito. A i Ivanovic i Cvijan nisu potvrdili da ih je Vucic ubio. 5 3
robespierre Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 5 minutes ago, akholic said: To je nešto vrlo maglovito. Živeli nama Mile Dodik i Aco Srbin, lideri slobodarskog sveta, još stotinu godina. Saberi se. Edited 21 hours ago by robespierre
akholic Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 minute ago, robespierre said: Živeli nama Mile Dodik i Aco Srbin, lideri slobodarskog sveta, još stotinu godina. Saberi se. Bezbeli,da maknemo Acu,Mile će sam da ode i eto graDžanske ba.
Clash Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 7 minutes ago, akholic said: To je nešto vrlo maglovito. Milena Popović ,ti li ste? 5
robespierre Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 3 minutes ago, akholic said: Bezbeli,da maknemo Acu,Mile će sam da ode i eto graDžanske ba. To za skidanje Ace ćemo još da vidimo, naročito kad vas Mile sve potera u autobuse na dan izbora u Srbiji kao marvu kakva jeste. 5 1
DameTime Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) Uopšte nemam problem s tim da EU gleda pre svega svoje interese, meni je to logično. Ono sa čim imam problem je ovaj momenat kako "još uvek nema kritične mase" ili "nismo dovoljno prodemokratski orijentisani" da bi nam oni pomogli. Što je težak bullshit. Kako ja to vidim: Zar ne bi trebalo da i zaštita tih demokratskih vrednosti koje neguju bude deo interesa? Ili ipak i nad interesom ima interes - tzv. strateški projekti koje su dogovorili sa vlašću u Srbiji? Sve ok, nek gledaju svoje (materijalne) interese, ali nemojmo da se krijemo iza demokratskih vrednosti kao apstraktnog pojma, koji je zgodan samo kad nam je od koristi. I za poneku Twitter objavu. Edited 21 hours ago by DameTime 1
akholic Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 7 minutes ago, Clash said: Milena Popović ,ti li ste? Verovatno ne 1
Ludi za Poli Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 42 minutes ago, akholic said: Možda zato što je u Ukrajini rat a oni u tom ratu imaju svoju favorit stranu.U Srbiji se ne dešava ništa slično a reakcija države na proteste i nerede ne razlikuje se u odnosu na reakcije država članica EU na nerede slične vrste kod njih. Naprotiv,nema tu nekog kršenja ljudskih prava ili nema u nekom drastičnom obliku pa je razumljivo što se EU tim povodom ne oglašava. 26 minutes ago, akholic said: Oni to ne vide tako.Oni vide da opozicija slobodno deluje,da postoje opozicioni mediji i da do sad nije bilo nikakve ozbiljne represije.Drugim rečima da u Srbiji nije na delu nikakva diktatura,strahovlada,totalitarna država i slične kvalifikacije kakve su mogu čuti od strane domaćih aktera. 16 minutes ago, akholic said: Bezbeli,da maknemo Acu,Mile će sam da ode i eto graDžanske ba. Masala jel to Dodara lupio duplu mjeru bezglutenskog polija i livade u sendvu pa se mora botovati i po ostalim temama? 3 2
akholic Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 3 minutes ago, Ludi za Poli said: Masala jel to Dodara lupio duplu mjeru bezglutenskog polija i livade u sendvu pa se mora botovati i po ostalim temama? Aham
ciao Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Glede EU ja cekam i cekam da se moja drzava fra oglasi na temu... Vidim englezi se oglasili - ne znam kako vama ovo zvuci meni nit smrdi nit mirise https://www.bbc.com/news/articles/cn41gwwx3mzo
freethrow Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 36 minutes ago, akholic said: Oni to ne vide tako.Oni vide da opozicija slobodno deluje,da postoje opozicioni mediji i da do sad nije bilo nikakve ozbiljne represije.Drugim rečima da u Srbiji nije na delu nikakva diktatura,strahovlada,totalitarna država i slične kvalifikacije kakve su mogu čuti od strane domaćih aktera. kakva je ovo sramota bre 7
JPM Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 19 minutes ago, DameTime said: Ono sa čim imam problem je ovaj momenat kako "još uvek nema kritične mase" ili "nismo dovoljno prodemokratski orijentisani" da bi nam oni pomogli. Što je težak bullshit. Srbija de facto nije pokazala preveliki otklon od srednjovekovnih tradicionalnih dečijih bolesti jednog društva niti preterani napredak pa ni volju da postane građansko društvo. Srbija je, naprotiv, svaku prijateljski pruženu ruku odbila i odbacila kao nešto kontra svojim uverenjima, i nebrojano puta, a potpuno kontra svojim realnim interesima, stala na stranu dekadentnog političkog sistema jedne Rusije. Tako da je veliko pitanje koliko je to bullshit a koliko neka odluka da se onaj koji uživa da se valja u govnima, prosto tako i tretira, kao svinja. Zašto bi oni kao svoj interes postavljali da nas iznova i iznova vade iz govana? Kad mi govna volimo. 1
berti Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Kao pijacni barometar, uz male komentare. Voce je preskupo. Prodavci kazu da je to zbog velike suse. da cujemo sta kaze o tome osoba... Kupci se zale da su vecina onih koji prodaju voce i povrce u stvari preprodavci, pa da i tu treba traziti razloge visokih cena. 1
JPM Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 42 minutes ago, akholic said: Oni to ne vide tako.Oni vide da opozicija slobodno deluje,da postoje opozicioni mediji i da do sad nije bilo nikakve ozbiljne represije.Drugim rečima da u Srbiji nije na delu nikakva diktatura,strahovlada,totalitarna država i slične kvalifikacije kakve su mogu čuti od strane domaćih aktera. Kontam da bi za tebe represija bila da vojska izađe sa tenkovima i krene da gazi ljude u blokadama. Ovo je limunadica, prebijanje ljudi, hapšenje bez povoda... zadržavanja i osude bez pokrića, maltretiranje privrednika zbog podrške studentima. Ma da... samo još fali mitraljez pa po masi, šta ima veze.
Recommended Posts