Jump to content

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, DameTime said:

Sinoć se baš sa jednom gospođom koja je za nenadležnog psihopatu objašnjavah oko ovoga. Kaže ona, za Macuta je čula da je dobar čovek i veliki stručnjak, bio je među top endokrinolozima u Švedskoj; ali kako sad tolike vile, pare i cirkus oko premijerskog mesta? Rekoh, te stvari se međusobno ne isključuju.

Za tu osobu koja joj je prenela informacije je on možda dobar čovek, jer ga je upoznala pod takvim okolnostima. A možda je i radila sa njim pa ga poznaje u ulozi medicinskog stručnjaka. Evo za mene neko može da kaže da sam lujka, neko drugi da sam dobra osoba, neko treći da sam najveće đubre. Da se nađu u istom okruženju, svako bi bio šokiran utiskom onog drugog. I sve to apsolutno ništa ne govori o mojoj sposobnosti da se recimo bavim politikom, vodim neku firmu ili radim nešto treće. 

Ne želim nikako da ih poredim, ali ovo je meni pitanje i za rektora Đokića, iako vrlo cenim sve što radi u ovoj borbi. Jedno je biti akademik, nešto sasvim drugo ući u političke vode.

Ovo za Macuta tesko da je tacno jer bi bar neki pisani trag o njemu ostao na svedskom jeziku, ali nema. Ima samo kao o politicaru i aktuelnom premijeru. U njegovoj biografiji citam da je gostujuci profesor u Atini i Skoplju, i clan evropskog drustva endokrinologa. To je sve od internacionalne karijere. Sto mu uopste ne umanjuje strucnost, ali cemu dodavati nesto cega nema. On je ipak jedan tipican Caci, samo u generaciji koja je vec napravila neku karijeru, pa to ne izgleda onako bizarno kao u slucaju Milosa Pavlovica. Malo mu pomaze i taj intelektualni izgled, cvikeri i to sto nije debeo. Ali ne treba se tu nadati nekoj akademskoj svesti koja bi mogla da proradi, nema tu toga i nece ga biti.

• Like 9
  • Ha-ha 1
Posted

Da li se oglasila neka evropska komisija. Pun kurac ima tih raznoraznih organizacija, odbora, komisija... Juce ona iz Danske baljezga o sporosti reforma.

Posted
6 hours ago, goldberg bcd said:

Ne shvatam ljude koji pišu i pričaju kako ove blokade saobraćaja i života u Srbiji neće uraditi ništa osim što će naškoditi običnim ljudima.

Možda i neće, ako nastave da budu ovako blage. Još dok su trajali skupovi povodom napada na Borka Stefanovića pa kasnije i povodom "Ribnikara", moj stav je bio jasan - njima će se vlast početi da se drma tek kad Srbija krene da tone u sve veći haos. 

Onima koji se žale na "blokadere" poručio bih šta su bili zahtevi na Vidovdan:

1. Raspisivanje izbora - Nenadležni je do 4,5 meseci nudio raspisivanje referenduma o njegovoj smeni i stalno je nudio izbore.

2. Uklanjanje smeća koje se nakupilo između zgrade predsedništva i doma Narodne skupštine. Opet, to nenadležni može da uradi jednom svojom naredbom.

Za sav haos koji se dešava trenutno u zemlji odgovoran je samo jedan čovek. Jer, što je veća moć, to je veća i odgovornost i to važi svuda, pa i u ovom jadu i bedi od zemlje. 

Dok god nenadležna instucija bude ignorisala pozive na raspisivanje izbora i uklanjanje smeća iz centra grada, do tada će i cela zemlja da tone u haos. Sve dok ne budu raspisani izbori, tako treba, mora da bude i tako će i biti! 

Ovo važi i za krađu na izborima i za sve nelegalne pobede režima - hoćete tako da vladate? Vladaćete haosom i bezumljem. Jedini način kako diktator može da se razvlasti jeste da prestane da obezbeđuje mir, stabilnost, hleba i igara svojim podanicima dok se pripadnici režima nenormalno bogate i dok u zemlji vladaju korupcija, kriminal i fabrike laži. 

Dosta ljudi kuka i deluje da ima vise zaletanja kolima na blokade nego ranije...zaista ne vidim sta je ljudima problem da zaobicu i skrenu u drugu ulicu ako je ta blokirana i prodju bez problema...

vazi  i za gradski prevoz.Sinoc je oko 20h prevoz stao i ako su npr 27 i 27e ka mirijevu mogli nesmetano bulevarom despota stefana jer tu nije bilo nikakvih blokada..

cenim da ih i sapic namerno povlaci kako bi se ljudi jos vise razbesneli

• Thanks 1
Posted (edited)
2 hours ago, nbg88nbg said:

Dosta ljudi kuka i deluje da ima vise zaletanja kolima na blokade nego ranije...zaista ne vidim sta je ljudima problem da zaobicu i skrenu u drugu ulicu ako je ta blokirana i prodju bez problema...

vazi  i za gradski prevoz.Sinoc je oko 20h prevoz stao i ako su npr 27 i 27e ka mirijevu mogli nesmetano bulevarom despota stefana jer tu nije bilo nikakvih blokada..

Ova sadašnja agresija protiv blokada je posljednji trzaj kod ispitanih mozgova. Mene više brine misao, znam da se glupost ne može meritu, koliko možeš da budeš glup da ne vidiš kako je hulja negativan za sve u državi Srbiji, osim za sebe.

Ovim obimom spontanih blokada Hulja može samo da spakuje kofere i ode, ili ćemo ga mi skinuti.

Edited by mrd
Posted
6 minutes ago, nbg88nbg said:

Ovi što kukaju i zaleću se, to su oni koji su već bili na Vučićevoj strani, samo su sada dobili slobodu da to pokažu jer ih naprednjaci truju preko tv. A neki možda dolaze i po nalogu da provociraju, kao sinoć ispred Pravnog što je došao onaj iz Priboja koji je krao po zlatarama. Osvedočeni ćaci.

Vučić je upregao sve snage da obezvredi akcije studenata, što se može videti i po društvenim mrežama. Često ćete naići na komentare kako studenti greše i da je narodu dosta svega, međutim, kada otvorite profile tih ljudi, videćete da je u 90% slučajeva u pitanju botovski (lažni) profil bez objava ili pratilaca, i bez slika. Rade sve što je u njihovoj moći da prosečan građanin stekne utisak da su ove akcije nasilne i besmislene.

To je igranje “po ivici”, i vrlo lako može da bude autogol za naprednjake ako tako nastave.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, Kalinic10 said:

To je igranje “po ivici”, i vrlo lako može da bude autogol za naprednjake ako tako nastave

Ja mislim da je već upucao čelu utakmicu auto-golovima. Nema pojma gde će ljudi da izađu, nema pojma gde i na koja vrata SNS će dobiti đubre, a nema cojonas da se biti kao čovek. Uvek je bio kukavica, ali je to Šešelju odgovaralo.

Posted
26 minutes ago, nbg88nbg said:

Upravo ovo. Oni dobijaju instrukcije da se vrate u garažu iako nema blokada na najvećem delu trase, pa onda izbace putnike na random stajalištu.

1 hour ago, vilhelmina said:

Ovo za Macuta tesko da je tacno jer bi bar neki pisani trag o njemu ostao na svedskom jeziku, ali nema. Ima samo kao o politicaru i aktuelnom premijeru. U njegovoj biografiji citam da je gostujuci profesor u Atini i Skoplju, i clan evropskog drustva endokrinologa. To je sve od internacionalne karijere. Sto mu uopste ne umanjuje strucnost, ali cemu dodavati nesto cega nema. On je ipak jedan tipican Caci, samo u generaciji koja je vec napravila neku karijeru, pa to ne izgleda onako bizarno kao u slucaju Milosa Pavlovica. Malo mu pomaze i taj intelektualni izgled, cvikeri i to sto nije debeo. Ali ne treba se tu nadati nekoj akademskoj svesti koja bi mogla da proradi, nema tu toga i nece ga biti.

Ma nije mi bila namera da ulazim u istinitost navoda, više pobijanje te logike da se" rekla-kazala" anegdotalne priče uzimaju kao dokaz bilo čega. ☺️

Posted (edited)

Velika je šteta što je sada leto inače bi sa ovim besom protiv prokletnika na vlasti i kerova na ulici ovo bio još otvoreniji sukob. A nama eskalacija treba. Njemu treba mir i status kvo.

Kerovi su sinoć momku ispred Pravnog polomili ključnu kost, par rebara... I ja sad zaista verujem da oni nemaju ni pola potrebnog aparata da ovo sve suzbiju i da su ispod tih uniformi svi koji mogu da budu, od regularnih pandura, preko krimosa na paušalu do Dodikovih majmuna koji su na raspolaganju.

I nego je gore pomenuo EU. Možemo mi do sutra da se pravimo naivni i da vrtimo mantru, neće nam EU smeniti vlast (neće, naravno), neće se EU umesto nas izboriti (neće, naravno), neće nam eu ovo ili ono. Samo nemojte sebe da lažete da EU ima išta protiv ove vlasti i da joj je vlast  nije potaman (zapravo, mislim da je ta mantra treba im Vučić da im završi ovo ili ono jako pogrešna, ne treba im on zato, drugi su razlozi).

Možemo da lajkujemo i vrištimo od sreće na razno razne Jovove i ostale Picule ali to su bezveznjaci i birokrate čiji je uticaj tu negde kao Marka Đurića u našoj spoljnoj politici.

Uostalom, evo imamo prebijanja, gaženja i hapšenja demonstranata svaki bogovetni dan po Beogradu i širom Srbije. 

Čekamo predsednicu EK da osudi policijsku brutalnost kao što je to uradila kada se isto ovo dešavalo u Gruziji

https://www.euronews.com/my-europe/2024/05/01/unacceptable-eu-foreign-policy-chief-condemns-police-violence-against-protestors-in-georgi

Ne bi valjalo da ovo izostane. Hoću ovo u istim rečima i bez 32 oblande koje onda svako secira kako mu odgovara. Jasno i glasno - EU osuđuje policijsku brutalnost i nasilje. Čekamo. 

Edited by NMX
  • Like 12
Posted
8 hours ago, nemanjaol said:

Koliko vidim stali su na vratima

Studenti kažu da su pokušali da izvrše upad na Pravni fakultet. Noćas je uhapšen veliki broj studenata.

Jasno je da ovo eskalira, oni više nemaju metoda osim čiste sile. I brisanja pešačkih prelaza i postavljanja semafora, dabome.

Evo i studenti u NS kažu da je noćas trebalo da dođe do upada policije na fakultete, nije sve ono oko ETF-a i Pravnog bilo za džabe.

Ovo je strašno, kakvo zlo... Inspektori stoje i smeju se dok devojka ima epi napad. Tačno ću svakog ko proba da mi brani policiju kako "samo rade svoj posao" da teram u pizdu materinu bez pardona.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ruke su vam krvave! 13
Posted
1 hour ago, vilhelmina said:

Macut je medju prvih pet najboljih endokrinologa ua Srbiji a ima i ozbiljan respect u medjunarodnim krugovima.

Ovo mi je lično rekao endokrinolog koji je takodje u samom vrhu te oblasti kod nas.

Takodje su sve njegove kolege bile iznenadjene i šokirane ovim njegovim angažmanom u politici još od pojavljivanja na mitingu u Jagodini.

Što potvrdjuje ono što je @DameTime pisala, jedno ne isključuje drugo.

• Like 1
Posted

Ma i opozicija opet pravi problem. Gledam ove izjave Marinike i Đilasa kako je potreban zajednički front za obaranje režima. Da, potreban je, ali za njih zajednički front znači insistiranje da se nekako uguraju na studentsku listu. Razumem ja što nisu u prvim redovima i što imaju malo rezerve jer su mišljenja da bi to imalo uticaja na jedan deo ljudi, ali ostavite sujetu po strani, skupite se i izađite zajedno gde ćete jasno i glasno reći da pružate podršku studentskoj listi i da će studenti imati svaki vid pomoći. Izađite zajedno na konferenciji  sa sve slikama i snimcima o brutalnosti SNS policije. Izađite i sprečite neke monstuozne ideje Kukavice. Evo juče Ljomber Informer priča kako su ljudi besni i žele da se obračunaju sa blokaderima. To je laž, pokušavaju sve vreme da probude bes kod svojih simpatizera, ali su videli da od toga nema ništa. Sada verovatno pripremaju svoje batinaše koje će predstaviti kao običan narod. O tome isto opozicija mora pričati. Milivojević je uradio pametnu stvar za vreme blokade RTS-a. Smanjio se broj ljudi i on najavio da se sprema dolazak policije i razbijanje blokade. Odmah je bilo duplo više ljudi. Možda ta informacija i nije bila tačna, al zarad pravde spreman sam i da lažem. :smiley53:

• Like 7
Posted
10 minutes ago, Clash said:

Macut je medju prvih pet najboljih endokrinologa ua Srbiji a ima i ozbiljan respect u medjunarodnim krugovima.

Ovo mi je lično rekao endokrinolog koji je takodje u samom vrhu te oblasti kod nas.

Takodje su sve njegove kolege bile iznenadjene i šokirane ovim njegovim angažmanom u politici još od pojavljivanja na mitingu u Jagodini.

Što potvrdjuje ono što je @DameTime pisala, jedno ne isključuje drugo.

Nema potrebe da se ovom temom bavimo. Potpuno je nebitno, ovo je 21. vek. Da krenem sada da nabrajam stotine izuzetnih pojedinaca u svojim profesijama koji su u politici bili najgora govna? Možemo da krenemo od Šapića? Macut je samo jedna vrsta Šapića, ni manje, ni više.

• Like 1
Posted

Do ponedeljka 39 stepeni. Ajd zdravlje bože da svaka kerina proključa pod oklopom, mamu im jebem, ne verujem šta gledam od snimaka

• Like 6
  • Pumpaj! 1
  • Ruke su vam krvave! 2
Posted

Ja sam sa drugom i drugaricom izašao jutros, ali su sve akcije otkazane.

Jedino smo na jednoj raskrsnici prešli par puta preko pešačkog, ali su se policajci pojavili u roku od par minuta. Mada svakako nije bilo ni deset ljudi.

Videli smo da je najavljeno i skup ispred 29. ali tamo nije bilo nikog.

Aj da kažemo da je sad neko pregrupisavanje, ali ako reakcija ljudi na ovo ne bude bila masovnost na ulicama, onda će se ovo pisati kao pobeda za Vučića. Moguće da će biti poziv za neki veći skup za vikend.

Drug ima teoriju da je ovo demonstriranje sile bilo kao odgovor na snimljeno povlačenje pandura

• Like 1
Posted
1 minute ago, NMX said:

Do ponedeljka 39 stepeni. Ajd zdravlje bože da svaka kerina proključa pod oklopom, mamu im jebem, ne verujem šta gledam od snimaka

Meni se cini malo pogresna strategija da se blokira do kasno u noc. Razumem da je studentima i srednjoskolcima tako milije, ali negde ispada da su se podelili pa gradjani danju i uvece, a ovi nocu. To onda cini da ni u jednom trenutku nema kriticne mase, i sto je jos gore, daje priliku policiji da napada studente u vreme kad nema starijih da ih stite ili bar svedoce.

Ako bi se fokus stavio na dnevne aktivnosti, ljudi uvek mogu da se smenjuju, jedni odu u hlad, osveze se, dok drugi blokiraju, po potrebi se svi okupe… a kornjace moraju da se sve vreme peku u svoj onoj opremi. Nocu nije isti efekat, mada je sigurno lakse i zabavnije. Takodjer ne mislim da su dobra ideja koncerti i slicno. Cini mi se da se tako rasipa energija, do sledece noci nisi ni za sta. I onda kreces mecki na rupu, dok onih drugih nema jer su otisli na spavanje. Cemu to?

• Like 2
Posted
8 minutes ago, vilhelmina said:

Meni se cini malo pogresna strategija da se blokira do kasno u noc. Razumem da je studentima i srednjoskolcima tako milije, ali negde ispada da su se podelili pa gradjani danju i uvece, a ovi nocu. To onda cini da ni u jednom trenutku nema kriticne mase, i sto je jos gore, daje priliku policiji da napada studente u vreme kad nema starijih da ih stite ili bar svedoce.

Ako bi se fokus stavio na dnevne aktivnosti, ljudi uvek mogu da se smenjuju, jedni odu u hlad, osveze se, dok drugi blokiraju, po potrebi se svi okupe… a kornjace moraju da se sve vreme peku u svoj onoj opremi. Nocu nije isti efekat, mada je sigurno lakse i zabavnije. Takodjer ne mislim da su dobra ideja koncerti i slicno. Cini mi se da se tako rasipa energija, do sledece noci nisi ni za sta. I onda kreces mecki na rupu, dok onih drugih nema jer su otisli na spavanje. Cemu to?

Sutenti su tu da blokiraju preko dana, ali građana nema. Tek uveče se omasovi blokada i dođe neko van studenata, zborova i još nekih entuzijasta.

Jedino je u Zemunu zaživela blokada i preko dana i to dokazuje da sa pristojnim brojem ljudi to može da se izvede, ali nažalost nema dovolijno ljudi koji su raspoloženi za tako nešto.

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted
10 minutes ago, DameTime said:

Ja ovog jutra:

Ma ne verujem da je to bilo kao odgovor, eto baš noćas su kerovi prvi put pokušali da uđu na više fakulteta... @nemanjaol

Dodao bih ovde u životu.

• Like 2
  • Ha-ha 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Deo izjave Biljane Stojković o dešavanjima ispred Pravnog 

Jedna devojka, ponovo je na nju krenula agresivna policajka, koja je uvatila za kosu devojku i udarala joj glavu o kolena

• Ruke su vam krvave! 6