Kenozoik Posted Wednesday at 12:17 PM Posted Wednesday at 12:17 PM 5 minutes ago, DJ_Vasa said: Mislim da si nešto pogrešio, pa da rezimiram: 1. Ovi domaći su nosili očerupanu kokošku mutanta kome upravo SNS-ov gradonačelnik hoće da podigne spomenik. 2. U istu rečenicu se ne mogu staviti promoter poezije osuđenog ratnog zločinca i inelektualac. Onaj ko ne vidi razliku između propalog austrijskog molera i propalog bosanskog doktora se naziva malo drugačije. Nisam nista pogresio, budi siguran. A evo i dokaza: ostaci gradjanske elite su 1941 potpisali kontroverzni, ili ozloglaseni "apel srpskom narodu". Medju njima su takve intelektualne velicine i gromade medju kojima su : Milutin Milankovic, Aleksandar Belic. Toma Zivanovic i mnogi drugi. Jesu li oni manje intelektialci, ili manje elita? Da li je sporan Milankovic ili mozda logika koju si upotrebio? To sto se neki nedostojnik zalaze za eventualno ispravnu stvar, tu stvar ne cini manje ispravnom. Mada mi nije jasna metafora sa kokoskom? To je srpski beli orao, simbol jos iz perioda Nemanjica i danas je na grbu drzave. Ne mislis valjda da bi trebalo da koristimo simbole davno lipsale ideologije ,koja uzgred, nije ni nasa,srpska?
DJ_Vasa Posted Wednesday at 12:19 PM Posted Wednesday at 12:19 PM Just now, Kenozoik said: Nisam nista pogresio, budi siguran. A evo i dokaza: ostaci gradjanske elite su 1941 potpisali kontroverzni, ili ozloglaseni "apel srpskom narodu". Medju njima su takve intelektualne velicine i gromade medju kojima su : Milutin Milankovic, Aleksandar Belic. Toma Zivanovic i mnogi drugi. Jesu li oni manje intelektialci, ili manje elita? Da li je sporan Milankovic ili mozda logika koju si upotrebio? To sto se neki nedostojnik zalaze za eventualno ispravnu stvar, tu stvar ne cini manje ispravnom. Mada mi nije jasna metafora sa kokoskom? To je srpski beli orao, simbol jos iz perioda Nemanjica i danas je na grbu drzave. Ne mislis valjda da bi trebalo da koristimo simbole davno lipsale ideologije ,koja uzgred, nije ni nasa,srpska? Ma lako ćemo za četnike, ima toga dosta na forumu i mrzi me da pišem, nego šta ćemo sa promoterom poezije osuđenog ratnog zločinca? 1
Čvarkov Posted Wednesday at 12:22 PM Posted Wednesday at 12:22 PM Odgovarajući prikaz naše borbe. Mi goloruki sa jednom rukom, oni pod punom opremom. Ali pobedićemo, nema predaje! 8 2
mrd Posted Wednesday at 12:26 PM Posted Wednesday at 12:26 PM 6 minutes ago, Kenozoik said: Nisam nista pogresio, budi siguran. A evo i dokaza: ostaci gradjanske elite su 1941 potpisali kontroverzni, ili ozloglaseni "apel srpskom narodu". Medju njima su takve intelektualne velicine i gromade medju kojima su : Milutin Milankovic, Aleksandar Belic. Toma Zivanovic i mnogi drugi. Jesu li oni manje intelektialci, ili manje elita? Da li je sporan Milankovic ili mozda logika koju si upotrebio? To sto se neki nedostojnik zalaze za eventualno ispravnu stvar, tu stvar ne cini manje ispravnom. Mada mi nije jasna metafora sa kokoskom? To je srpski beli orao, simbol jos iz perioda Nemanjica i danas je na grbu drzave. Ne mislis valjda da bi trebalo da koristimo simbole davno lipsale ideologije ,koja uzgred, nije ni nasa,srpska? Nebitno je sada čija ovca je crna. Fokus mora da bude da se ovaj isprdak da svim njegovim mafijašima skine. 1 1
Barkley#34 Posted Wednesday at 12:29 PM Posted Wednesday at 12:29 PM @Kenozoik Pusti sad ideološke rasprave, bilo je autentičnih domaćih zločina od strane vladajućih prema lokalnoj raji u svakoj vlasti od Miloša naovamo. Ovima sada je jedina ideologija mafijašenje i novofeudalizam, ne treba ići u neke analize. 2
Clash Posted Wednesday at 12:33 PM Posted Wednesday at 12:33 PM 9 minutes ago, Čvarkov said: Odgovarajući prikaz naše borbe. Mi goloruki sa jednom rukom, oni pod punom opremom. Ali pobedićemo, nema predaje! "But it occurred to me: The soldiers are paid to fight. The rebels aren't." "What does that tell you?" "They could win." - Michael Corleone to Hyman Roth via The Godfather Part II 3
SteveFrancis#3 Posted Wednesday at 12:33 PM Posted Wednesday at 12:33 PM (edited) Nije tema, ali je generalno interesantno, a i pomalo ironicno sto je zapravo veliko pitanje sta je zapravo zaista nase. Od simbola, preko predanja, do kuhinje. Pritom ne mislim na etnicku skupinu koja zivi vec podugo na ovim prostorima, nego na ono usko, tradicionalno (i pomalo skorojevicko) shvatanje etnicke etikete srpskog. Edited Wednesday at 12:34 PM by SteveFrancis#3 4
Kenozoik Posted Wednesday at 12:36 PM Posted Wednesday at 12:36 PM 12 minutes ago, DJ_Vasa said: Ma lako ćemo za četnike, ima toga dosta na forumu i mrzi me da pišem, nego šta ćemo sa promoterom poezije osuđenog ratnog zločinca? Ne znam ko uopste prica o cetnicima. Prof Lompar je, ako ne znas, profesor istorije knjuzevnosti i esejista. Dakle, zasto ne npr on po tom osnovu? Inace, Lompar je pisao cak i promovisao naucno delo jos jednog ozloglasenog "ratnog zlocinca", ali iz drugog tabora - Dragise Vasica. Hocemo li sada da tvrdimo da je Lompar preletac, nestalan, sedi izmedju dve stolice? Ili da voki zlocnice? 🙂 8 minutes ago, Barkley#34 said: @Kenozoik Pusti sad ideološke rasprave, bilo je autentičnih domaćih zločina od strane vladajućih prema lokalnoj raji u svakoj vlasti od Miloša naovamo. Ovima sada je jedina ideologija mafijašenje i novofeudalizam, ne treba ići u neke analize. Pa ja se za to slazem. Zato i tvrdim da su nama najgore bile "nase" dahije. Pa i ovi sada zlotvori. Za danasnje vlastodrsce ionako ima smjsla samo analiza psihologa, psihijatara.
Clash Posted Wednesday at 12:47 PM Posted Wednesday at 12:47 PM 9 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Nije tema, ali je generalno interesantno, a i pomalo ironicno sto je zapravo veliko pitanje sta je zapravo zaista nase. Od simbola, preko predanja, do kuhinje. Pritom ne mislim na etnicku skupinu koja zivi vec podugo na ovim prostorima, nego na ono usko, tradicionalno (i pomalo skorojevicko) shvatanje etnicke etikete srpskog. Čuj šta. Spoiler "ZVEZDA JE STUB SRPSTVA!" Zvezdan Terzić 1
DJ_Vasa Posted Wednesday at 12:51 PM Posted Wednesday at 12:51 PM 14 minutes ago, Kenozoik said: Ne znam ko uopste prica o cetnicima. Prof Lompar je, ako ne znas, profesor istorije knjuzevnosti i esejista. Dakle, zasto ne npr on po tom osnovu? Završio sam Filološki fakultet, ali srećom, ne njegovu katedru. Jedan je od većih nacoša tamo.
DameTime Posted Wednesday at 12:54 PM Posted Wednesday at 12:54 PM 19 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Nije tema, ali je generalno interesantno, a i pomalo ironicno sto je zapravo veliko pitanje sta je zapravo zaista nase. Od simbola, preko predanja, do kuhinje. Pritom ne mislim na etnicku skupinu koja zivi vec podugo na ovim prostorima, nego na ono usko, tradicionalno (i pomalo skorojevicko) shvatanje etnicke etikete srpskog. Lol, 5 vekova smo proveli pod Osmanlijama, šta misliš koliko toga je zapravo naše? U međuvremenu, autor ovog snimka, koji je takođe student Filozofskog fakulteta, napadnut je od strane ćacicajaca. Polomili su mu opremu i tražili da obriše sve snimke, kažu da im je "napravio problem". https://www.instagram.com/p/DLhmKvXIfPD/ 2
mrd Posted Wednesday at 12:57 PM Posted Wednesday at 12:57 PM (edited) 8 minutes ago, DJ_Vasa said: Završio sam Filološki fakultet, ali srećom, ne njegovu katedru. Jedan je od većih nacoša tamo. Ajde bre ti si ti u prošlom veku diplomirao, ako ne greškom. 🐣 Ja vam opet kažem ne sme sada da bude ko je glup, a ko nije. Lako ćemo se svađati kad svi možemo da platimo ručak kod Kovača. ❤️❤️❤️❤️ Udri pio mafiji! Edited Wednesday at 01:00 PM by mrd
Kenozoik Posted Wednesday at 12:59 PM Posted Wednesday at 12:59 PM 1 minute ago, DJ_Vasa said: Završio sam Filološki fakultet, ali srećom, ne njegovu katedru. Jedan je od većih nacoša tamo. Zanimljivo...posto je "osudjeni rstni zlocinac" bio predani komunista i Titoista, dok nije ponovo otkrio "srpstvo" , naravno na Cosicev nacin. Cuo sam od mnogih svasta lose o njemu. Ili govore sve najbolje ili sve najgore. Naravno, ne sumnjam da ima istine i u ovome sto kazes, daleko od toga da ti ne verujem. Moramo se pomiriti sa time da od Lompara i nekolicine obrazovanijih i ucenijih ljudi nemano mnogo. Ako je takav, los covek amoralan, onda smo mi u mnogo vecem problemu nego sto mozemo i da zamislimo. Da ne trolujem vise temu. Izvinjavam se forumasima na offu.
Kenozoik Posted Wednesday at 01:29 PM Posted Wednesday at 01:29 PM 30 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Nije tema, ali je generalno interesantno, a i pomalo ironicno sto je zapravo veliko pitanje sta je zapravo zaista nase. Od simbola, preko predanja, do kuhinje. Pritom ne mislim na etnicku skupinu koja zivi vec podugo na ovim prostorima, nego na ono usko, tradicionalno (i pomalo skorojevicko) shvatanje etnicke etikete srpskog. Mudro zboris. Ono sto se pak, nedvosmisleno moze utvrditi je kultura i umetnost (proza, poezija, nosnja). Dositej, Vuk, Filip, pa i nepismeni ali lukavi Milos, pa Ivo, Crnjanski, Nusic. Zasro da ne i manastiri, crkve pa oslikavanje istih, mada se zna da smo mnogo toga naucili ili preuzeli od Vizantije. Ne postoji nista izolovano, nijedna civilizacija, kultura nije izlolovana. Uticaji se mesaju i to je potpuno normalno. "Nase" je ono sto je rezultat tog uticaja. Kao istoricar veoma cenim koliko je nas narod kroz istoriju, pritisnut nevoljama, dao civilizaciji, bas to : kulturu, umetnost, tradiciju, refornatore, od Save do Sime, prosvetitelja Dositeja, naucnike, elitu koja se nije rodila na terazijskoj kaldrmi ali se prosvecivala, ucila, obisla svet i donela svom narodu nesto dobro, npr krompir 🙂 pa odatle i politicke ideje , koje naravno nisu autentnicne, ali su oni bili dovoljno pametni da ih prepoznaju i usvoje. Mi ne mozemo da ee merimo sa velikim civilizacijama i kulturama, Stsrom Grckom, Persijom, Rimom,Vizantijom, Osmanlijama, Nemackom, Rusijom, Francuskom, Engleskom ali smo daleko iznad mnogih nase "velicine" i brojnosti. Imamo razloga da budemo ponosni na nase pretke. Oni na nas? Mozda nije bas totalni off s obzirom na to borbu koju vodimo, protiv koga i za kakvu buducnost. 5
robespierre Posted Wednesday at 01:33 PM Posted Wednesday at 01:33 PM Mislim da mi se u poslednjih mesec dana oberkadija VJT-a više zgadio nego svi ostali članovi OGK zajedno. Kriminalac koji će uskoro, nadam se, na dugogodišnju robiju. 4 1
Janne240 Posted Wednesday at 01:52 PM Posted Wednesday at 01:52 PM Требало је 15-ог марта стиснути док мечка не изађе, стрпити се и чекати. Овако...иде овај хаос на нерве по овој врућини и смета, простом радном народу, ђе убрајам и себе сматрам. 2
DameTime Posted Wednesday at 02:24 PM Posted Wednesday at 02:24 PM Poželim da odem iz ove zemlje, ali onda shvatim da smo za, koliko, manje od 48h, skupili pomoć za ovu porodicu. Možda još uvek nije vreme, ipak. 1
Molina23 Posted Wednesday at 02:31 PM Posted Wednesday at 02:31 PM Juče mi je ceo dan u glavi bio Milomir Jaćimović. Šta je taj čovek prošao da je bio spreman da se živ zapali u sred NS-a, to samo on mučenik zna. Kad ovo zlo prođe taj čovek mora biti istaknut na najvišem nivou, odlikovan i predstavljen kao simbol stradanja poštenog čoveka od strane najvećeg kartela u Evropi tog doba. Da svaka nova generacija zna za njega i njegovu sudbinu u tiraniji nelečenog psihopate. . Naravno i ne samo on, Milovan iz Lučana i svi ostali koji su prošli sličan pakao. Takvim ljudima se ne možemo dovoljno odužiti, ali budemo li ih zaboravili i skrajnuli ne zaslužujemo ni taj poslednji tračak nade u budućnosti. 26 1
Don Dusko Posted Wednesday at 02:35 PM Posted Wednesday at 02:35 PM https://www.facebook.com/reel/1017354183535907 Ovo je od one situacije kada zandamerija vozi da pregazi gradjane.... Jezivo. 2
mrd Posted Wednesday at 02:47 PM Posted Wednesday at 02:47 PM 22 minutes ago, DameTime said: Poželim da odem iz ove zemlje, ali onda shvatim da smo za, koliko, manje od 48h, skupili pomoć za ovu porodicu. Možda još uvek nije vreme, ipak. Isto ti je svuda, samo je više para u opticaju.
McLeod Posted Wednesday at 03:25 PM Posted Wednesday at 03:25 PM 2 hours ago, Kenozoik said: Zanimljivo...posto je "osudjeni rstni zlocinac" bio predani komunista i Titoista, dok nije ponovo otkrio "srpstvo" , naravno na Cosicev nacin. Cuo sam od mnogih svasta lose o njemu. Ili govore sve najbolje ili sve najgore. Naravno, ne sumnjam da ima istine i u ovome sto kazes, daleko od toga da ti ne verujem. Moramo se pomiriti sa time da od Lompara i nekolicine obrazovanijih i ucenijih ljudi nemano mnogo. Ako je takav, los covek amoralan, onda smo mi u mnogo vecem problemu nego sto mozemo i da zamislimo. Da ne trolujem vise temu. Izvinjavam se forumasima na offu. Ako je profesor ne znaci da je "ucen covek". Mi imamo pervertiranu naviku da dizemo u nebo ili se krijemo iza laznih autoriteta. On je doktorirao na Crnjanskom, siguran sam da je njegovo znanje o njemu neuporedivo sa opstom populacijom i verovatno u 5% nasih filologa. Ali to ga ne cini strucnjakom u vezi bilo cega drugog, a pogotovo ne u vezi empirijski dokazivih stvari i jos gore moralistickih tirada kojima je sklon. Bio on profesor, pekar ili moler. Lik je retrogradni (etno)nacionalista i u politickom smislu ne nudi apsolutno nista osim mnogo puta porazene politike i zivota u proslosti. A nama treba operacija pod totalnom anestezijom u bliskoj buducnosti, rehabilitacija i ozbiljan plan za zdravu buducnost, dok bi on i njemu slicni zeleli da se bave zamrzavanjem sadasnjosti i buducnosti dok se ne ostvari zadovoljenje pravde iz proslosti, za sta btw. nismo ni u pravu, a i da jesmo, izgubili smo i placamo cenu poraza te rathohuskacke politike. 10 3 1
Dragan Posted Wednesday at 04:31 PM Posted Wednesday at 04:31 PM 5 hours ago, DameTime said: Vaso, zaista ne znam odakle ti ideja da sam ja u stanju da se smirim kako bih meditirala... Vidi to sa @Draganom, mislim da on ima iskustva. Na zalost meditacija ovde ne pomaze. Individualno svakako, ali kolektivno se sada traze druge energije i akcije. Iako ne pisem na ovu temu (jer me osim groba roditelja i secanja vise nista ne veze za Srbiju, a i ne poznajem vise lokalne prilike, osim onoga "sve je isto samo njega nema") svim srcem sam sa svima vama koji pokusavate na bilo koji nacin da srusite diktaturu i ucinite, makar za vasu decu i unuke, Srbiju pristojnim mestom za zivot - tek nakon toga mozda meditacija bude aktuelnija tema, jer bez slobode, mira i ljubavi tesko da je ostvariva. 🧡 3
Kenozoik Posted Wednesday at 04:35 PM Posted Wednesday at 04:35 PM (edited) 1 hour ago, McLeod said: Ako je profesor ne znaci da je "ucen covek". 3 Mi imamo pervertiranu naviku da dizemo u nebo ili se krijemo iza laznih autoriteta. On je doktorirao na Crnjanskom, siguran sam da je njegovo znanje o njemu neuporedivo sa opstom populacijom i verovatno u 5% nasih filologa. 1 Ali to ga ne cini strucnjakom u vezi bilo cega drugog, a pogotovo ne u vezi empirijski dokazivih stvari i jos gore moralistickih tirada kojima je sklon. Bio on profesor, pekar ili moler. 2 Lik je retrogradni (etno)nacionalista i u politickom smislu ne nudi apsolutno nista osim mnogo puta porazene politike i zivota u proslosti. A nama treba operacija pod totalnom anestezijom u bliskoj buducnosti, rehabilitacija i ozbiljan plan za zdravu buducnost, dok bi on i njemu slicni zeleli da se bave zamrzavanjem sadasnjosti i buducnosti dok se ne ostvari zadovoljenje pravde iz proslosti, za sta btw. nismo ni u pravu, a i da jesmo, izgubili smo i placamo cenu poraza te rathohuskacke politike. Broj 1: Drugim recima, da bi neko bio pozvan da da misljenje o nscemu mora ni manje ni vise biti dr nauka, pri cemu csk i dr nauka se ne pita mnogo o cemu vec samo i iskljucivo o onome na cemu je doktorirao? Ako bismo primenili tu logiku, na osnkvu cega bismo ti, ja drugi forumasi davali misljsnje, kritiku, komentarisali? Kada ogromna vecina tesko da nastavi skokovanje posle osnivnih studija. Ne slazem se, duboko je pogresno iz niza razloga. Jedan od njih je: sam doktorat je vrlo siroko istrazivanjei oni bi trebalo da predstsvlja sintezu ne samo svih znanja stecsnih nsgo i razvijene etike kao naucnika. Drugo, biti doktor nauka najceace podrazumeva sklonost za citanjem glad za ucenjem raznih srtvsri, ppsebno ako se nas posredno ili neposredno tice. Edit: Najbolji primer kojeg mogu da se setim je Milan St. Protic. Kojeg takodje imam cast da licno poznajem i to dosta dobro. Jos iz vremena kada ga je moj otac forsirao, "gurao" , "sppnzorisao". Covek je pravnik, dojtorirao istoriju na Santa Barbari jer je bio gladan znanja, informacija, svega, a propatio pod komunistima nastrasnije. Tipican streber. Genije znanjem ali prilicno arogantan i ohol tip. Redak stari Beogradjanin. Kao i moj otac. Tu se prepoznase. Poezija, proza, "filozofija dzingis kana". Sve ono sto ga se "strukovno" ( sto bi ti rekao) ne tice. Ali zato su veliki ti nasi stari ucitelji. Mita Djordjevic, Samardzic,Petranovic...Svestranost, ne samo u svom esnafu. Broj 2. Ne znam zasto je to uopste bitno, sve i da je politicki retrogradni...? Jel manje gospodin? Manje intelektualac? Nije. Ja ga ionako nisam pominjao kao nekakvu politicku opciju vec samo ono sto sam rekao. Mozda je kao covek djubre , ali ni to nema znacenje za ovu diskusiju. Covek je intelektualac , vrhunski obrazovan tip i to bi trebalo iskoristiti ako on ima volju i zelju da to znanje stavi studentima na rasploaganje. ( U veliko znanje , erudiciju i obrazovanje Lompara sam se licno i neposredno uverio nizom razgovora, zato ovo sve i govorim). 3. Ovo je sasvim tacno i nazalost to nije samo slika i prilika danasnje Srbije. Uvek je bilo poltrona i uvlakaca, kao uostalom i svuda. Ja sam kroz skolovanje naucio da je traganje za istinom jedini autoritet. Ja sam kao nekakakav naucnik po prirodi nepoverljiv prema autoriterima, ovim i inim. Biko bi super da to moze i zeli svako. Nama je potreban neki vid saveta mudraca, dovoljno starih da ne budu pohlepni i dovoljno mudrih da znaju kako da sprovedu- koji ce imati direktna ovlascsnja za sve najvaznije tokove i odluke u drzavi. (Malo sala malo fikcija) To kao prelazno resenje. Jedno 50 godina 🙂 Dok opet ne zalicimo na normalnu drzavu. Edited Wednesday at 05:07 PM by Kenozoik 3
Klotzen Posted Wednesday at 06:08 PM Posted Wednesday at 06:08 PM Pošto nesretna Arena obara sve postove i video materijal ako se objavi Novakovo pumpanje, Sport Klub nas je počastio sa svojim snimkom koji mogu samo da mrze 🙂 2
Recommended Posts