mrd Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 3 minutes ago, Klotzen said: Pošto nesretna Arena obara sve postove i video materijal ako se objavi Novakovo pumpanje, Sport Klub nas je počastio sa svojim snimkom koji mogu samo da mrze 🙂 Ne moraju da objave. Ceo svet je video da ne postoji poštovanje prema onom brabonjku.
Cavani Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) Zamisljam scenario koliko bi se Zvalja usro kada bi u poslednjem trenutku bilo objavljeno da je Nole nosilac studentske liste, brrr. Taman negde dogodine i zavrsava karijeru. Neka ga nek mozga ko bi taj nosilac mogao biti. Zacementirao bi status najvoljenijeg Srbina ako bi radikale poslao u istoriju. Edited 16 hours ago by Cavani 3
DameTime Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Blokada na Konjarniku je sinoć prekinuta silom. Umesto Autokomande, zbor Voždovac je pozvao da svi dođu na raskrsnicu Vojislava Ilića i Ustaničke. 1
McLeod Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 2 hours ago, Kenozoik said: Broj 1: Drugim recima, da bi neko bio pozvan da da misljenje o nscemu mora ni manje ni vise biti dr nauka, pri cemu csk i dr nauka se ne pita mnogo o cemu vec samo i iskljucivo o onome na cemu je doktorirao? Ako bismo primenili tu logiku, na osnkvu cega bismo ti, ja drugi forumasi davali misljsnje, kritiku, komentarisali? Kada ogromna vecina tesko da nastavi skokovanje posle osnivnih studija. Ne slazem se, duboko je pogresno iz niza razloga. Jedan od njih je: sam doktorat je vrlo siroko istrazivanjei oni bi trebalo da predstsvlja sintezu ne samo svih znanja stecsnih nsgo i razvijene etike kao naucnika. Drugo, biti doktor nauka najceace podrazumeva sklonost za citanjem glad za ucenjem raznih srtvsri, ppsebno ako se nas posredno ili neposredno tice. Edit: Najbolji primer kojeg mogu da se setim je Milan St. Protic. Kojeg takodje imam cast da licno poznajem i to dosta dobro. Jos iz vremena kada ga je moj otac forsirao, "gurao" , "sppnzorisao". Covek je pravnik, dojtorirao istoriju na Santa Barbari jer je bio gladan znanja, informacija, svega, a propatio pod komunistima nastrasnije. Tipican streber. Genije znanjem ali prilicno arogantan i ohol tip. Redak stari Beogradjanin. Kao i moj otac. Tu se prepoznase. Poezija, proza, "filozofija dzingis kana". Sve ono sto ga se "strukovno" ( sto bi ti rekao) ne tice. Ali zato su veliki ti nasi stari ucitelji. Mita Djordjevic, Samardzic,Petranovic...Svestranost, ne samo u svom esnafu. Upravo suprotno - ne mora biti apsolutno "niko i nista". To sto je neko profesor i akademik ne znaci da nije budala. Imamo primera i iz blize i dalje proslosti koliko god hoces, upravo o tome pricam. Ako se meni svidja to sto prica St. Protic o politici i ja to recimo postujem, to nema veze sa tim sto je on istoricar. Mozda mi se ne svidja to sto prica o Bogu, pa to necu preneti. Ne mora da bude politikolog i pop da bi pricao o tim temama. 2 hours ago, Kenozoik said: Broj 2. Ne znam zasto je to uopste bitno, sve i da je politicki retrogradni...? Jel manje gospodin? Manje intelektualac? Nije. Ja ga ionako nisam pominjao kao nekakvu politicku opciju vec samo ono sto sam rekao. Mozda je kao covek djubre , ali ni to nema znacenje za ovu diskusiju. Covek je intelektualac , vrhunski obrazovan tip i to bi trebalo iskoristiti ako on ima volju i zelju da to znanje stavi studentima na rasploaganje. Pa bitno je, jer je on na Vidovdan drzao politicki govor. To ti je isto kao problem Sarovica. Neka on obavlja ovaj reporterski posao i neka razvaljuje cacije. To ga ne kandiduje za javnu funkciju niti za studentsku listu. Ja nisam zaboravio sta je on pricao i kakvi su njegovi stavovi. Postoji velika razlika u tome. Da li je on manje ili vise intelektualac nije bitno za ovu pricu, jer on pretenduje da bude politicki subjekt. Ceda Jovanovic je jedan od retkih koji je na papiru vodio politiku za koju smatram da je dobra za ovu zemlju, pa je lik znamo kakav, da ga ne cascavam epitetima. Zarko Korac je intelektualac i veliki gospodin, pa je opet bio razocarenje kao politicar. Za Lompara sa druge strane nisam siguran da mogu nekoga ko podrzava ratnog zlocinca Radovana Karadzica da okarakterisem kao gospodina. 3
Perkos2 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 6 minutes ago, nunilo said: Blokada na Kosi standardna, cak Panduri obezbedjuju. I na Žarkovu su postavili po auto sa obe strane i ne dozvoljavaju nekom od vozača da priđe blokadi, videćemo dalje šta sledi
Kenozoik Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 8 minutes ago, McLeod said: 1. Upravo suprotno - ne mora biti apsolutno "niko i nista". To sto je neko profesor i akademik ne znaci da nije budala. Imamo primera i iz blize i dalje proslosti koliko god hoces, upravo o tome pricam. 2. Ako se meni svidja to sto prica St. Protic o politici i ja to recimo postujem, to nema veze sa tim sto je on istoricar. Mozda mi se ne svidja to sto prica o Bogu, pa to necu preneti. Ne mora da bude politikolog i pop da bi pricao o tim temama. 3. Pa bitno je, jer je on na Vidovdan drzao politicki govor.To ti je isto kao problem Sarovica. Neka on obavlja ovaj reporterski posao i neka razvaljuje cacije. To ga ne kandiduje za javnu funkciju niti za studentsku listu. Ja nisam zaboravio sta je on pricao i kakvi su njegovi stavovi. Postoji velika razlika u tome. 4. Da li je on manje ili vise intelektualac nije bitno za ovu pricu, jer on pretenduje da bude politicki subjekt. Ceda Jovanovic je jedan od retkih koji je na papiru vodio politiku za koju smatram da je dobra za ovu zemlju, pa je lik znamo kakav, da ga ne cascavam epitetima. 5. Zarko Korac je intelektualac i veliki gospodin, pa je opet bio razocarenje kao politicar. 6. Za Lompara sa druge strane nisam siguran da mogu nekoga ko podrzava ratnog zlocinca Radovana Karadzica da okarakterisem kao gospodina. 1. Pazi, sad pricas kontra. Rekao si da je on doktorirao na Cenjanskom i ds nema bikakva strucna znanja van toga. Upao si swbi u sromak pa bi da se vadis. To je ljudski a ja nisam zlopamtilo. 😉 2. Nije bitno sta se meni ili tebi svidja. St protic moze da lupeta a da nama iz nekog razloga prija ( lupam, o plavusama, o marsovcima iili ciroki indijancima) . Ti si mozda novinar ili nesto ali mi se cini da si posvadjan sa naucnom etikom. Nije bitno sta se Kenozoiku ili McLoudu svidja, nego koji su argumenti. Tuzis nekog, podneses dokaz. Crno na belo. To taio funkcionise. 3. Oprosti, ovo je toliko infantilno da ne znam sta da odgovorim kao diskutant. Nista licno. 4. Politicki subjekt je svaki pojedibac koji ucestvuje i na neki nacin podrzava jedbu od dve strane, rezimsku ili antirezimsku. Politicki subjekt je i Bodiroga ili Stimac podjednako. Tu nemamo peoblem jer nam je lako da se identofikujemo. Basket bolje razumemo a i vidi se "neprijatelj" jasnije, dres mu je druge boje. Sve drugo je isto. 5 znam od protica, korac je oduvek bio Drug. Gospodin nikad . 6. Sta znaci "podrzava"? Mozes li da citiras npr da Lompar odobrava naredjenja ratnog zlocinca za ubistvo civila, zarobljenika ili nesto? Ovo je jako klizav teren a primecujem da se taj mulj od naratjva sve cesce hvata kao plod mladih narastaja. Svako ce rado da prihvati floskulu radije nego da promisli. Ne kazem ni JESTE ni NIJE. Samo kazem - razmislite sta pricate. Kad se rec izgovori -gotovo je. Nema nazad.
DJ_Vasa Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 3 hours ago, Kenozoik said: Broj 1: Drugim recima, da bi neko bio pozvan da da misljenje o nscemu mora ni manje ni vise biti dr nauka, pri cemu csk i dr nauka se ne pita mnogo o cemu vec samo i iskljucivo o onome na cemu je doktorirao? Ako bismo primenili tu logiku, na osnkvu cega bismo ti, ja drugi forumasi davali misljsnje, kritiku, komentarisali? Kada ogromna vecina tesko da nastavi skokovanje posle osnivnih studija. Ne slazem se, duboko je pogresno iz niza razloga. Jedan od njih je: sam doktorat je vrlo siroko istrazivanjei oni bi trebalo da predstsvlja sintezu ne samo svih znanja stecsnih nsgo i razvijene etike kao naucnika. Drugo, biti doktor nauka najceace podrazumeva sklonost za citanjem glad za ucenjem raznih srtvsri, ppsebno ako se nas posredno ili neposredno tice. 'Ajde da se složimo, a imam i ja neke primere: - Dr Vojislav Šešelj, kažu da je najmlađi doktor nauka u SFRJ, a vidi se da je fin čovek, pravi 'telektualac. - Dr Predrag Marković, istoričar, o čijem znanju struke ne mogu da sudim, ali otvoreno podržava režim i član je SPS-a. Zli jezici kažu da je počeo da koketira sa SPS-om da bi izradio stipendiju za dete. - Dr Đuro Macut, poznat u struci, poznat i po tome sa koliko ljubavi rešava aktuelne probleme - Dr Dejan Vuk Stanković, filozof, odvalio se od solidarnosti sa kolegama - Dr Bela Balint, akademik, član novoosnovanog pokreta i dugogodišnji saradnik režima - Dr Jozef Mengele, kome niko ne spori stručnost, ali nije poznat po pomaganjui ljudima Pošto je prostor ograničen, ne bih baš da kopiram i ceo spisak članova ANUS-a, tj. kakademika, kako ih je nazvao jedan legendarni forumaš. Od 135 domaćih članova, samo je njih 25 zatražilo Oskarovu ostavku. Među tih preostalih 110 članova ima dovoljno kvalitetnih stručnjaka, ali su istovremeno i nule od ljudi. A i ti strani članovi valjda nisu toliko zabijeni u knjige da ne vide šta se dešava. 2
Čvarkov Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago "Pozitivan je, poseduje teške telesne povrede - slomljenu gornju vilicu, nos, jagodičnu kost, naprslu čeonu kost, ima i povrede očne duplje, čeka već na operacije koje moraju da mu budu pružene", kaže Novak Simin, kolega Luke sa FTN-a koga je na protestu pretukla Žandarmerija 🤬 1 13
Clash Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Glede Lomparove promocije Karadziceve poezije, procitao sam par Rasinih pesama. Bozemesacuvajisakloni.
Kenozoik Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 5 minutes ago, DJ_Vasa said: 'Ajde da se složimo, a imam i ja neke primere: - Dr Vojislav Šešelj, kažu da je najmlađi doktor nauka u SFRJ, a vidi se da je fin čovek, pravi 'telektualac. - Dr Predrag Marković, istoričar, o čijem znanju struke ne mogu da sudim, ali otvoreno podržava režim i član je SPS-a. Zli jezici kažu da je počeo da koketira sa SPS-om da bi izradio stipendiju za dete. - Dr Đuro Macut, poznat u struci, poznat i po tome sa koliko ljubavi rešava aktuelne probleme - Dr Dejan Vuk Stanković, filozof, odvalio se od solidarnosti sa kolegama - Dr Bela Balint, akademik, član novoosnovanog pokreta i dugogodišnji saradnik režima - Dr Jozef Mengele, kome niko ne spori stručnost, ali nije poznat po pomaganjui ljudima Pošto je prostor ograničen, ne bih baš da kopiram i ceo spisak članova ANUS-a, tj. kakademika, kako ih je nazvao jedan legendarni forumaš. Od 135 domaćih članova, samo je njih 25 zatražilo Oskarovu ostavku. Među tih preostalih 110 članova ima dovoljno kvalitetnih stručnjaka, ali su istovremeno i nule od ljudi. A i ti strani članovi valjda nisu toliko zabijeni u knjige da ne vide šta se Pa to je ono sto ja i govorim. Nahocad iz komunistickih vremena. Do 1945 bez obzira na sve nedoststke mane i drugo ipak nije bilo takvih ni u tolikom broju monst- primera. Vecina antirezimskih intelektualaca je skolovana napolju pa se vrstila u "otazbinu". Drugo, a to mi je Protic licno rekao, intrlektualac je koristan sloj ako su prilike povoljne inace je neotporan. Lako se povija. On ne hrani zemlju ma koliko bio vitalan. Zwmlju je oduvek hranio i branio srpaki seljak. Dakle sve se slazem i ne znam gde je spor? Jesam li toliko konfuzan? Ili diskutanti konfuzno razumeju? Ako smo pricali o Lomparu nismo pricali o tome ko je i kakav privatno, pojma nemam zaista, mbogo toga o njemu ne znam. Znam samo da je vrhunski intelektualac . To sam samo pomenuo. Vrlo obraxovan tip i mrzi ovaj ( svaki autoritarni) rezim. Samo to znam. Valjda je i dovoljno. 1
Clash Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Vucicevi medijski kerovi trenutno pumpaju da su blokade smetnja narodu za normalan zivot i da “narod”treba da se samorganizuje i uzvrati. To Vucic odavno pravi podlogu svojim izjavama o besu “naroda”. Kombinovano je sa ciljanim haosenjima, pijavama, zastrasivanjem od strane policije. Mislim da njemu nesto puno ne smetaju ove blokade, da ce ih iskoristiti za dodatno pumpanje svojih. Nece dati ono sto je rekao da se blokira ali ovo misli da moze da kontrolise sa doziranim nasiljem dok se ne izduva. Naravno to je igra na ostrici, sve moze lako da plane i ode sve u kurac. 6
DJ_Vasa Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 10 minutes ago, Kenozoik said: Dakle sve se slazem i ne znam gde je spor? Jesam li toliko konfuzan? Ili diskutanti konfuzno razumeju? Ako smo pricali o Lomparu nismo pricali o tome ko je i kakav privatno, pojma nemam zaista, mbogo toga o njemu ne znam. Znam samo da je vrhunski intelektualac . To sam samo pomenuo. Vrlo obraxovan tip i mrzi ovaj ( svaki autoritarni) rezim. Samo to znam. Valjda je i dovoljno. Naravno da nismo pričali o tome koju muziku sluša ili šta voli da jede, nego o tome da se ne razlikuje mnogo od kolega. Neko voli Oskara, neko ratne zločince, al' to ti je to.
Issey Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 19 minutes ago, freethrow said: ovo sve ide u jako opasnom pravcu... Naravno da ide, znali smo odavno na šta su spremni. Kad se ne libe da hapse i biju klince maturante, o čemu dalje da pričamo...
TripleJ Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 minute ago, NMX said: vracar TERAJ KERINE Jesu na kraju otisli, ali ima i snimak gde su pre toga izuli neke ljude od batina na zalost 😞
NMX Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) otisli ali jesu mlatili pre toga Edited 14 hours ago by NMX 2
Chaos Is Me Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Da li postoji negde neki portal, sajt, grupa ili nalog gde se može pratiti gde su sve blokade u Beogradu in real time?
srlepajce Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago https://blokade.org/sr/vesti/mi-smo-se-ovde-rasirili/ Ovde 2
Kenozoik Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 32 minutes ago, DJ_Vasa said: Naravno da nismo pričali o tome koju muziku sluša ili šta voli da jede, nego o tome da se ne razlikuje mnogo od kolega. Neko voli Oskara, neko ratne zločince, al' to ti je to. Kako bilo da bilo, deca ce zavrsiti lavovski posao uz nasu jedva pomena vrednu podrsku.. Onda ce predati uzde starijima, mudrijima iskisnijima. Kapiram da ima razlike da li ce tamo biti Lompar/St Protic / neko slican ili onaj ljoticevski mulj ala Seselj i Co koji si nabrojao.
Marvin Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 58 minutes ago, Kenozoik said: Pa to je ono sto ja i govorim. Nahocad iz komunistickih vremena. Do 1945 bez obzira na sve nedoststke mane i drugo ipak nije bilo takvih ni u tolikom broju monst- primera. Prvo si bio samo dosadan sad već pričaš besmislice. Hajde da vratimo temu studentima i protestima, a o četnicima i partizanima ćemo drugi put 1 1
Kenozoik Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 minute ago, Marvin said: Prvo si bio samo dosadan sad već pričaš besmislice. Hajde da vratimo temu studentima i protestima, a o četnicima i partizanima ćemo drugi put Ja sve vreme i pricam o studentima i protestima. Pa ko uhvati . Dosadan.. ne kazem. Ne ume bas svako da bude cirkuzant.
Recommended Posts