Jump to content

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, berti said:

Morace sve ovo zajedno da se izvede, nema druge.

Moraće naravno, ali... šta ja znam, narodu koji se 13 godina budio i odlazio na počinak uz himnu "žuti lopovi nas uništili, Đilas 619*106 , Marinika Rumunka, opozicija prodala Kosovo, sve sami ustaša do balije" je možda prerano (znam, nama je ovde uglavnom i prekasno) da spoje 2 i 2 i shvate da od direktne demokratije koju praktikuju studentski plenumi nema ostvarivog upravljanja državom (pri tome, da se razumemo, ja sam obožavalac plenuma :classic_biggrin: u domenu celog ovog studentskog bunta) i da će kad tad politikom morati da se bave - političari. 

Jbg, moramo se osloboditi one toksične sintagme "svi su isti" kad tad i prihvatiti da nisu svi političari isti.  Plus korektivni faktor, kakav su sad studenti, može biti jako dobar zalog pri izboru neke buduće političke garniture koja bi "vodila" (nemam trenutno bolji termin) ovu zemlju.  Odnos prema studentima svakako bi trebalo da rukovodi ljude na nekim pretpostavljenim budućim izborima.

Ne znam, videćemo... koliko ja razumem - ono za šta se studenti zalažu - ekspertska vlada je zapravo prelazna vlada koja bi između ostalog obezbedila ravnopravne i fer uslove za neke buduće izbore.

Teoretski sve to izgleda, recimo, logično... al znamo dobro kako Srbija s Vučićem stoji s logikom, tj. protiv kakvog psihopate i ludaka se borimo i da popuštanje makar za milimetar - ili čak, ono najosnovnije, puštanje da se sudi (i osudi) nekom njegovom osvedočenom kriminalcu, batinašu, kapuljašu, njemu nije opcija i da to - za njegovog života - on nikako neće dopustiti...

Ko zna šta nam sutra donosi i koji će (nam) se put otvoriti, verovatno nešto što niko ovde trenutno ne može ni da zamisli.

• Like 3
Posted

Mnogo je bitno da se posle promene vlasti na robiju posalje sto vise monstrumovih ljudi. Da se napravi ogromna cistka, da svako ko je dinar ukrao odgovara, da klimaci glavom, sakupljaci glasova i svi koji su "morali" budu sankcionisani. Da nova vlast ima strah da ne prodje isto samo li pokusa da radi nesto sto im gram slicnosti. Da se u ustav ili koji zakon vec, uvede obavezno formiranje prelazne vlade na barem 5 meseci pred svake izbore.  Da se tacno zna koje su obaveze sve te vlade, npr cesljanje birackih spiskova, analiza rada medija i stroga pravila za kampanju... Ako se posle pada ovog najveceg zla koje je Srbiju pogodilo ne postave temelji necega sto nikada vise nece omoguciti da se ovako nesto ponovi, onda je ovo propast i sve ce se vrlo brzo ponoviti. Uostalom, uverili smo se vec jednom u sve to.

• Like 11
  • Pumpaj! 1
Posted
1 minute ago, Eddard said:

Ko je bre taj Dejan Vuk i zašto je govno? Prvi put čujem za njega. 

Mislim da će ovo biti dovoljno da shvatiš:

• Ruke su vam krvave! 1
Posted

Sigurno ce da hapse, zato i stavljaju ljigu na mesto ministra obrazovanja jer ce biti potrosen posle par meseci.

Kontam da ce da hapsi pa ce onda da ponudi pomilovanje ako se krene sa nastavom. Ko zna na sta je budala spremna.

• Like 2
Posted

Kako ova djubrad probudi najgora osecanja kod ljudi. Ja bih ovog mamlaza potopio u poljski wc do guse i tu ga drzao satima.

• Like 9
Posted
6 minutes ago, Klotzen said:

Sigurno ce da hapse, zato i stavljaju ljigu na mesto ministra obrazovanja jer ce biti potrosen posle par meseci.

Kontam da ce da hapsi pa ce onda da ponudi pomilovanje ako se krene sa nastavom. Ko zna na sta je budala spremna.

Misliš li da će profesori da drže nastavu ako uhapse rektora? Njih ne mogu da uhapse zbog nedržanja nastave.

Posted

Cekajte, ovaj Vuk Dejan je novi ministar prosvete, to je istina? Ovakav bilmez da bude na tom mestu. 

Odmah se vidi sta je mrcina namenila obrazovanju, prosveti, studentima...

Posted
8 minutes ago, Don Dusko said:
  Reveal hidden contents

image.png.d3e261b15c1d96250e3f1cf0b3278c3f.png

A rezimski mediji rade punom parom.

Kako će ti mediji jednom biti razbucani. Ruke su im krvave, kao ratnohuškačkim medijima 90ih...

Sećam se, tada smo govorili da će krajnji sukob (posle Hrvatske, Bosne i Kosova) biti u Srbiji... pomislili smo da se 5. oktobrom možda to i izbeglo.. plašim se da nije i da nas, sa zakašnjenjem, čeka grand finale uskoro, i u vašem mestu.  

Ili se možda nekako volšebno i izvučemo...  nije da nismo zaslužili poštedu posle pakla zadnjih 13 godina.

• Like 5
Posted
1 hour ago, Eddard said:

Ko je bre taj Dejan Vuk i zašto je govno? Prvi put čujem za njega. 

Danju bahata stoka, profesor na Uciteljskom koji spopada studentkinje.

Nocu bahata stoka, ANALiticar u ruzicastom studiju i sagovornik dubokog Krla.

Potrudili su se da izvuku dzokera iz rukava, odnosno povece govno iz septicke jame...

• Like 14
  • Thanks 2
  • Ruke su vam krvave! 2
Posted
35 minutes ago, DJ_Vasa said:

Misliš li da će profesori da drže nastavu ako uhapse rektora? Njih ne mogu da uhapse zbog nedržanja nastave.

Mogu da odrade inspekcije i da nadu neke gluposti. Realno to i cistacici mozes da nades. I onda sa njim sistemom fijoka naprave dil, kreni da se zalazes za povratak nastavi a prijava ostaje u fijoci. Sa ovom online nastavom cak mogu i studente da zaobidu i njihove blokade.

Verovatno ce hapsiti i za pohovanje i slicno ali mislim da tu nece mnogo profitirati.

Posted

Ne verujem ja da će biti ovaj nedletovani, ovaj je lojalista.

Treba neko za žrtveno jagnje, neko poput Grujičić.

Posted
46 minutes ago, Klotzen said:

Mogu da odrade inspekcije i da nadu neke gluposti. Realno to i cistacici mozes da nades. I onda sa njim sistemom fijoka naprave dil, kreni da se zalazes za povratak nastavi a prijava ostaje u fijoci. Sa ovom online nastavom cak mogu i studente da zaobidu i njihove blokade.

Verovatno ce hapsiti i za pohovanje i slicno ali mislim da tu nece mnogo profitirati.

A šta mogu konkretno da nađu ljudima kojima je posao da drže nastavu i da se bave naukom? Da su zakasnili na predavanje pet minuta pre dve godine?

Ako još i uzmemo da su odluke o blokadama donela fakultetska veća, u kojima su svi profesori, koliko bi posla bilo potrebno da nađeš nešto za njih 50%+1? Ako uzmemo da jedan fakultet ima sto profesora, stavi na papir koliko je vremena potrebno da nađu iglu u plastu sena koja ništa ne može da im koristi?

Posted
10 minutes ago, DJ_Vasa said:

A šta mogu konkretno da nađu ljudima kojima je posao da drže nastavu i da se bave naukom? Da su zakasnili na predavanje pet minuta pre dve godine?

Ako još i uzmemo da su odluke o blokadama donela fakultetska veća, u kojima su svi profesori, koliko bi posla bilo potrebno da nađeš nešto za njih 50%+1? Ako uzmemo da jedan fakultet ima sto profesora, stavi na papir koliko je vremena potrebno da nađu iglu u plastu sena koja ništa ne može da im koristi?

Mogu da urade ovo:

Posted
4 minutes ago, badenac said:

Mogu da urade ovo:

Teško. Policija može da uđe na fakultet samo uz poziv dekana, što se i desilo u Nišu.

Dalje, koliko sam ispratio vesti, ovi ne dozvoljavaju građanima i studentima da odu na sprat na kome se drži nastava.

Šta bi postigli i da uđu na fakultete? Da li bi možda lovili studente i vodili ih na nastavu?

• Like 1
Posted

Novi ministri informisanja i prosvete su ozbiljan fejl picoustog i stavljaju nam jasno do znanja da umesto pokusaja da se stanje stabilizuje, on priprema represiju tamo gde je najjaci (informisanje) i tamo gde mu sada najvise treba (prosveta). Sada kao nikad vise treba da se rastrubi po EU i trazi ozbiljija podrska i pritisak sa njihove strane.

Posted (edited)
1 hour ago, Milutinov Tata said:

Bivsi reprezentativac, a savez nije smeo ni da mu podrsku pruzi. Kao i klub u kome je ponikao.

Zvezdo jebi se.Msm na klub.Ni poruku podrske da mu posaljes...A i za savez isto.

Edited by Don Dusko
  • Like 1
Posted

Studentski stav da neku prelaznu ili tehničku vladu treba da čine 100% nova lica izvan opozicije, čak i Proglasa (podrazumeva se da u istoj ne sme biti nijedan primerak homo erektusa iz sns, sps i sličnih) smatram podjednako ostvarivom kao i želje Miss Universe za mirom u svetu. Politika ne bi smela da se posmatra tako naivno i diletantski ma koliko da su je dosadašnji političari ogadili svakom pristojnom čoveku. 

• Like 13
  • Thanks 1
Posted
18 minutes ago, Chaos Is Me said:

Studentski stav da neku prelaznu ili tehničku vladu treba da čine 100% nova lica izvan opozicije, čak i Proglasa (podrazumeva se da u istoj ne sme biti nijedan primerak homo erektusa iz sns, sps i sličnih) smatram podjednako ostvarivom kao i želje Miss Universe za mirom u svetu. Politika ne bi smela da se posmatra tako naivno i diletantski ma koliko da su je dosadašnji političari ogadili svakom pristojnom čoveku. 

Taj stav protiv opozicije i Proglasa ne samo da je naivan, nego je vrlo štetan svima, osim detetu i nasledniku Danilu.

• Like 11
  • Thanks 1
Posted

Draza, urednik Danasa, je gostujuci u DLZ pricao kako ga je neki lider opozicije zvao da mu se zali sto je izasla njegova slika na naslovnoj strani Danasa odmah pored Djilasove...

Toj prelaznoj vladi, koju bi cinila ova ovakva opozicija, ja dajem maks. 3 meseca, pre nego se medjusobno popickaraju i sjebu sve. Nema sanse da bi do kraja i kvalitetno zavrsili posao. 

Dal je predlog studenata naivan, glup, stetan, to ne znam niti mogu da tvrdim da je skroz ispravan, ali je meni potpuno razumljiv. Jer preduslov svih preduslova, da se oni organizuju na nacin na koji su se organizovali, i da sve ovo funkcionise na nacin koji je funkcionisao, je distanciranje od politickih partija. Em su i oni sami medjusobno razlicitih politickih uverenja, em se ne zna sa kojim delom opozicije treba da saradjuju. Jedinstva u opoziciji nema, nije ga ni bilo za svih ovih 13 godina, a tesko da ce ga ikada biti. Ako njima, jedan radikalski mozak poput Sarovica, crta kako se bori protiv ove vlasti, dize sopstveni rejting i pri tome se "ne zamera" studentima, onda sta reci...

• Like 2