Volter Posted Thursday at 02:00 PM Posted Thursday at 02:00 PM Manimo se naših prepucavanja jer u Srbiji se zakuvava. Evo ETF je pozvao na okupljanje ispred stanice 29. novembar jer su danas uhapsili njihovog kolegu. Napeto je i u NIšu na Medicinskom fakultetu.
Nicklord Posted Thursday at 02:05 PM Posted Thursday at 02:05 PM Meni se čini da je najveći problem studenata u BGu to oko ekspertske vlade što imaju neki strah da će da se posvađati skroz među sobom i profesorima ako treba da se sastavlja neka lista i da se raspadne skroz. Nemam pojma jel istina ali to mi je neki osećaj 😄 2
NMX Posted Thursday at 02:10 PM Posted Thursday at 02:10 PM Mene i dalje drži optimizam od 15.03. Da je to trenutak nakon koga nema nazad. Da je sledeće (i jedino) pitanje kada će pasti. Tj. kada će se desiti sledeći izbori na kojima ćemo ga srušiti. I tu sam optimista. Gde (više) nisam optimista je to što je evidentno da hajp protesta opada, posebno srednjoškolskih. Što je i logično. A hulja će nakon formiranja ovog pokreta za kurac i narod na najmanji mig da hajp protesta opada, krenuti đonom, moguće neviđenim do sada. Inače rumor has it da je fajt u familiji završen, da je sa Batom Santosom opet u ljubavi, mir mir mir. Pa je i potencijalni raskol sprečen. Takođe, u državnim organima je trenutno solidna čistka. Lete državni sekretari, direktori, načelnici već na prvu pomisao da bi preleteli ili ne daj bože da je neko njihov podržao naše. Traži se puna odanost. Takođe vidimo ova hapšenja, zastrašivanja, lomi se kičma protestu pršljen po pršljen i ne bih se kladio da protesti splasnu ali će njihov legacy, budu li krenuli ka gašenju, biti dovoljan da se više nikada ne vratimo na period pre njihovog početka. I Rujević ima solidan tekst danas za Vreme Quote Sa druge strane, tek traje opipavanje terena može li se tražiti nekakva prelazna vlada, zvala se ona „ekspertskom“ ili ne. Još je na snazi ritualno ograđivanje studenata od svih i svakog. Već se odocnilo. Pobuna traje pet meseci, a vreme je faktor jer ljudi pregorevaju. Ili naprosto ne mogu, poput nastavnika, da žive bez plate. Demonstrativno zaobilaženje Vučića bilo je zgodno da rasplamsa bunt. Ali, fore poput „predmetne institucije“ i „nisi nadležan“ odavno su izgustirane. On, Vučić, sam kaže da je za sve nadležan i da ne dozvoljava nikome da radi svoj posao – od tužioca do dežurnog lekara Urgentnog centra. Pa je još i za traktore nadležan. Da je Srbija organizam, i da stvarno nekog može da zove, valjda bi zvala sve da se tome suprotstave. Pitanje je samo ima li ko da čuje. I ima li spremnosti da se progutaju sujete i međusobice. Moguće da je pobunjenom narodu ostalo još malo vremena, još jedna šansa, da se ujedini oko jedinog smislenog zahteva – da vlast ode. Da se smeni na slobodnim i poštenim izborima. Da se pre toga stvore uslovi za takve izbore. Ako tako ne bude, na ovu pobunu ostaće samo uspomena i nada da su se ljudi barem oslobodili straha. Ali ostaće i pomahnitali režim da se sveti svima koji su ga zaljuljali. 4
nemanjaol Posted Thursday at 02:13 PM Posted Thursday at 02:13 PM (edited) EKOF isto rekao da nije za ekspertsku vladu. Ali je argumentacija meni bolja nego ono sti je pisao FF https://www.instagram.com/p/DIQ9wzfMlr_/?igsh=eTFtZTE5Z3liNHNp U mojoj glavi je idealan ishod ovih poziva za ekspertskom vladom formiranje izborne liste eksperata podrzane od strane studenata koja bi na izbore izasla sa programom prelazne vladei orocenim mandatom. Zato sam juce i rekao da opozicija sebe ovim pozivima dovodi u losu situaciju. Jer ispada da oni podrzavaju ekspertsku vladu koju bi formirao Vucic sa trenutnim sastavom skupstine. A jasno je kako bi ta vlada izgledala. Ono sto je opoziciju strah je da bi se kroz tu ekspertsku listu neki drugi ljudi promovusali i da ce izgubiti svoje (nepostojece) pozicije. Zato kazem da mi deluje da Milivojevic najbolje kapira trenutak. Edited Thursday at 02:14 PM by nemanjaol 1 2
DJ_Vasa Posted Thursday at 02:17 PM Posted Thursday at 02:17 PM 1 hour ago, Geronimo said: Kuva se svasta na BU i fakultetima, ne mogu da pisem sta i kako... Vlast stiska jajca uzasno. Trenutak je da se ispadne pametan, i fakulteti i plenumi. Misliš na inspekcije i tome slično? Čitao sam da dekan Fizičkog fakulteta spominje inspekcije i kazne na sajtu N1.
Nicklord Posted Thursday at 02:21 PM Posted Thursday at 02:21 PM 6 minutes ago, nemanjaol said: EKOF isto rekao da nije za ekspertsku vladu. Ali je argumentacija meni bolja nego ono sti je pisao FF https://www.instagram.com/p/DIQ9wzfMlr_/?igsh=eTFtZTE5Z3liNHNp U mojoj glavi je idealan ishod ovih poziva za ekspertskom vladom formiranje izborne liste eksperata podrzane od strane studenata koja bi na izbore izasla sa programom prelazne vladei orocenim mandatom. Zato sam juce i rekao da opozicija sebe ovim pozivima dovodi u losu situaciju. Jer ispada da oni podrzavaju ekspertsku vladu koju bi formirao Vucic sa trenutnim sastavom skupstine. A jasno je kako bi ta vlada izgledala. Ono sto je opoziciju strah je da bi se kroz tu ekspertsku listu neki drugi ljudi promovusali i da ce izgubiti svoje (nepostojece) pozicije. Zato kazem da mi deluje da Milivojevic najbolje kapira trenutak. Baš sam hteo ovo upravo sad da okačim. Razumljivo šta kažu, ako daju to kao zahtev Vučić će samo da stavi još po 3 lekara i advokata u vladu i kaže "evo eksperti" Bold - Da li je neki faks do sad predložio ovo?
DameTime Posted Thursday at 02:23 PM Posted Thursday at 02:23 PM 8 minutes ago, nemanjaol said: Zato sam juce i rekao da opozicija sebe ovim pozivima dovodi u losu situaciju. Jer ispada da oni podrzavaju ekspertsku vladu koju bi formirao Vucic sa trenutnim sastavom skupstine. A jasno je kako bi ta vlada izgledala. E bravo. A nakon proslave "pobede" zbog prelaska cenzusa na poslednjim izborima, očekivana je naša bojazan da bi nas opozicija ponovo prodala za nekoliko mandata. Btw, čitam komentare ispod ove objave EKOF-a, ljudi im pišu da "sednu i dogovore se". Ma raniću sebe u oko, drži im lekcije narod koji se nikad ni oko čega nije dogovorio, kom nikad ništa ne valja. 2
Smrtokapa Posted Thursday at 02:26 PM Posted Thursday at 02:26 PM Slažem se, saopštenje znatno bolje napisano nego ono Filozofskog. Što se "eksperata" tiče, ovo formiranje PoKrEtA je skopčano sa tim, da se u pozadinu gurne deo ekipe, odnosno da se opet izvadi karta "dobar je Vučić ali ovi oko njega ne valjaju", da se postave novi sns eksperti i da se tako pokuša vraćanje onog dela biračkog tela koje je, paradoksalno "i za predsednika i za studente". U međuvremenu se kreće u sve jaču kontraofanzivu represijom i zastrašivanjem. 3
DJORDJE Posted Thursday at 02:58 PM Posted Thursday at 02:58 PM 2 hours ago, Perkos2 said: Teraj se u p.m. sa sve kgb Dobro batali KGB, ali u jednoj stvari sigurno nije pogresio. Da nema finansijske zavisnosti od EU, isterao bi zvalavi tenkove na ulice bas kao i Milosevic 9tog marta . 1
Perkos2 Posted Thursday at 03:03 PM Posted Thursday at 03:03 PM Mora li Vlada kakba god bila pa i ekspertska da sve što hoće da promeni prvo podnese Skupštini na usvajanje? A tamo bizon, ovanov, atlagić, brnabič i ostali naprednjački ološ koji ništa od toga neće prihvatiti. Polako sa tim ekspertima 5 minutes ago, DJORDJE said: Dobro batali KGB, ali u jednoj stvari sigurno nije pogresio. Da nema finansijske zavisnosti od EU, isterao bi zvalavi tenkove na ulice bas kao i Milosevic 9tog marta . Ja to nisam sporio, psihopata menja taktiku ali vlast će braniti do kraja
Grunf Posted Thursday at 03:08 PM Posted Thursday at 03:08 PM Dodikovi skupljaju ljude koje će iz RS poslati u BG u subotu. Mnogi od njih će ići mimo svoje volje, ali radna mesta im zavise od "poena".
nemanjaol Posted Thursday at 03:17 PM Posted Thursday at 03:17 PM 53 minutes ago, DameTime said: E bravo. A nakon proslave "pobede" zbog prelaska cenzusa na poslednjim izborima, očekivana je naša bojazan da bi nas opozicija ponovo prodala za nekoliko mandata. Btw, čitam komentare ispod ove objave EKOF-a, ljudi im pišu da "sednu i dogovore se". Ma raniću sebe u oko, drži im lekcije narod koji se nikad ni oko čega nije dogovorio, kom nikad ništa ne valja. Meni je ova konstrukcija "opozicija ce nas prodati za par mandata" prlicno problematicna. Tj deo mi je te gaslight kampanje rezima da je opozicija vise odgovorna od vlasti za stanje u drzavi. Problem je sto je ta prica otisla predaleko i velika vecina opozicionih politicara je potrosena bez da su ikada i prismrdeli vlasti. Zato sam pominjao ranije, ja bih dobrom delu njih dao nacionalnu penziju. Za sva sranja koja su trpeli kao protivnici Vucicevig rezima, ali nazalost postojeca garnitura vez ozbiljnog pojacanja od novih lica tesko da bi mogla da pobedi 2
DameTime Posted Thursday at 03:21 PM Posted Thursday at 03:21 PM Ne znam šta vam je danas, sve vam je ili 1 ili 0. Opozicija je delom odgovorna za svoj položaj, a dobrim delom i jesu demonizovani od strane nenadležnog. To što im ne verujem ne znači da mislim kako su oni više odgovorni od vlasti. Činjenica je da su na prošlim izborima prihvatili skupštinske mandate i slavili cenzus, dok je sns sekta odmah proglasila pobedu, umesto da su se pobunili pošto su opet pokrali izbore. Zbog toga se stalno i vraćamo na principe direktne demokratije, zborove (za građane) i plenume (za studente), jer i ne treba da se oslonimo na opoziciju 100%. A oni neka se priključe ako hoće. 2
Pletilja Posted Thursday at 03:21 PM Posted Thursday at 03:21 PM (edited) Pocela represija: https://nova.rs/vesti/hronika/odredjeno-zadrzavanje-kolumnisti-dejanu-ilicu/ Gledala sam live tog gostovanja, Ilic onakav kakav je i na Pescanikovom sajtu vec 30 godina, bio je malo i otresit kada je zamerao studentima sto se ogradjuju od politike, nikakavog huskanja na gradjanski rat nije bilo, to se spominjalo samo kao jedna od jedva 2 mogucnosti raspleta situacije s naglaskom da bi to bila izricita odgovornost rezima. ne verujem da ce ovo hapsenje okupiti intelektualnu elitu, zavuci ce se u misije rupe kao i obicno.... Edited Thursday at 03:23 PM by Pletilja
mrd Posted Thursday at 03:21 PM Posted Thursday at 03:21 PM Na kraju krajeva, moze samo da bude kao sto je i bilo poslednjih 35 godina. 🙂 pumpaj!
MilošVB Posted Thursday at 03:29 PM Posted Thursday at 03:29 PM @DameTime Koliko me tvoji stavovi podsećaju na stavove jedne devojke koja je dosta društveno aktivna, a mislim da ste i ista profesija pa me ne bi čudilo da nekako znaš za nju 🙂
033zero330 Posted Thursday at 03:39 PM Posted Thursday at 03:39 PM Medicinski u Nišu zadnjih par sati apeluje na ljude, da se pojave tamo. Nemam pojma šta se dešava, ima glasina, ne bih o njima.
MilošVB Posted Thursday at 03:41 PM Posted Thursday at 03:41 PM 1 minute ago, 033zero330 said: Medicinski u Nišu zadnjih par sati apeluje na ljude, da se pojave tamo. Nemam pojma šta se dešava, ima glasina, ne bih o njima. Čitam ovo i pitam sebe zašto imam ovako bolestan mozak...
Div Posted Thursday at 03:41 PM Posted Thursday at 03:41 PM (edited) 2 minutes ago, 033zero330 said: Medicinski u Nišu zadnjih par sati apeluje na ljude, da se pojave tamo. Nemam pojma šta se dešava, ima glasina, ne bih o njima. Ušla policija, javlja NovaS. Navodno, zvao ih dekan. Edited Thursday at 03:42 PM by Div 4
nemanjaol Posted Thursday at 03:43 PM Posted Thursday at 03:43 PM 15 minutes ago, DameTime said: Ne znam šta vam je danas, sve vam je ili 1 ili 0. Opozicija je delom odgovorna za svoj položaj, a dobrim delom i jesu demonizovani od strane nenadležnog. To što im ne verujem ne znači da mislim kako su oni više odgovorni od vlasti. Činjenica je da su na prošlim izborima prihvatili skupštinske mandate i slavili cenzus, dok je sns sekta odmah proglasila pobedu, umesto da su se pobunili pošto su opet pokrali izbore. Zbog toga se stalno i vraćamo na principe direktne demokratije, zborove (za građane) i plenume (za studente), jer i ne treba da se oslonimo na opoziciju 100%. A oni neka se priključe ako hoće. Sve je to Ok, ja sam skroz za zborove. Samo što je zakonom jasno određeno šta su nadležnosti i polje delovanja zvorova. Lokalna pitanja uglavnom na nivou mesne zajednice. A mi ovde pričamo o upravljanju državom. Ne može se upravljati državom bez političara, jednostavno takvo nam je uređenje. Ali mislim da se generalno slažemo 🙂 Kažem, ja skroz prihvatam da je ugled opozicije u narodu jako loš, delom zbog kampanje vlasti, ali delom i zato što su sami krivi za to. I da oni ovakvi kakvi su, bez pojačanja u vidu novih 'nestranačkih' lica ne mogu da pobede. Činjenica je i da je opozicija na jednim od prošlih izbora pozvala građane da se pobune zbog očigledne krađe i neregularnosti, pa nas je ispred RIKa bilo jedva 500, a Marinika je štrajkovala glađu 2 nedelje. Jednostavnu svi redom su bili odustali. Sada je situacija drugačija i ponavljam, čini mi se da su DS i Milivojević najbolje skontali šta se tačno promenilo i da razumeju svoju ulogu u tome. Zato su i protiv tog predloga prelazne vlade koja bi nastala u dilu sa Vučićem, ne može se zajedno sa njim tražiti rešenje posle svega što se desilo u poslednjih 5 meseci. 2
033zero330 Posted Thursday at 03:45 PM Posted Thursday at 03:45 PM (edited) 4 minutes ago, Div said: Ušla policija, javlja NovaS. Navodno, zvao ih dekan. To je onda, to. Počeće svugde da upadaju. Edited Thursday at 03:47 PM by 033zero330 2
Smrtokapa Posted Thursday at 03:47 PM Posted Thursday at 03:47 PM Meni je i dalje fascinantno kako su jebeni ZLF-ovci onomad bili toliko glupi da pred kamerama slave prelazak cenzusa, u momentu kada su svi smoreni zbog još jedne sns pobede. (Bez obzira na to što je za njih prelazak cenzusa u tom trenutku realno bio uspeh). Ta scena ih progoni do dana današnjeg. 5
DJ_Vasa Posted Thursday at 03:48 PM Posted Thursday at 03:48 PM 2 minutes ago, 033zero330 said: To je onda, to. Počeće svugde da upadaju. Neće. Mogu da upadnu samo ako ih zove dekan. 1
033zero330 Posted Thursday at 03:54 PM Posted Thursday at 03:54 PM 5 minutes ago, DJ_Vasa said: Neće. Mogu da upadnu samo ako ih zove dekan. Potvrdili su.
Marvin Posted Thursday at 04:01 PM Posted Thursday at 04:01 PM Dosta mracne, ali rekao bih i realne reci Rujevica sa kraja onog teksta: Quote Moguće da je pobunjenom narodu ostalo još malo vremena, još jedna šansa, da se ujedini oko jedinog smislenog zahteva – da vlast ode. Da se smeni na slobodnim i poštenim izborima. Da se pre toga stvore uslovi za takve izbore. Ako tako ne bude, na ovu pobunu ostaće samo uspomena i nada da su se ljudi barem oslobodili straha. Ali ostaće i pomahnitali režim da se sveti svima koji su ga zaljuljali. 11
Recommended Posts