Jump to content

Recommended Posts

Posted
  On 4/1/2025 at 11:39 PM, Helena said:

Ko kaže da blokade ne daju efekta:wicked:

Nije prvoaprilska šala, nije Al.

Iznervirao nam se Petrov :classic_sleep:

Expand  

Osoba iznad je clan Ustavnog suda ,tela kome je upucena uredba o izmeni nacina obracuna plata univerzitetskih radnika na izjasnjavanje.

Takodje,poslusajte kako na kraju snimka osoba iznad de facto  poziva drzavu da svim sredstvima ugusi pobunu i prosvetu koja ju je masovno podrzala. 

Posted
  On 4/2/2025 at 9:08 PM, McLeod said:

Pustili su ga.

Nisu ga drzali ni dva sata. Lik radi PR i pravi sebi politicku karijeru

Expand  

Ti ne moraš baš uvek da udaraš u kontru. Zna li se razlog što su ga držali ili ćemo opet čuti čuveno "pa šta ako je malo sačekao"

Posted
  On 4/2/2025 at 8:43 PM, Čvarkov said:

❤️

Screenshot-20250402-223855-Facebook.jpg

Expand  

Bože me 'prosti, ali malo se već ježim od ovih "ratnih profitera" koji su počeli da prave majice, čarape, gaće, dukseve, priveske i šta sve ne sa motivima sa protesta. 

Nadam se da bar deo prihoda ide studentima i prosvetarima. Kad već nalepe cenu od 500 rsd na privezak ili 200-300 rsd na bedž.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
  On 4/1/2025 at 9:09 PM, Drug Crni said:

- možda studenti i jesu avangarda i imaju bolji plan..ali ja ga sada ne vidim.

Expand  

Jedan dobar post, ali bih izdvojio ovo.

Naime, vec je april mesec i jasno je da prestoje samo dva puta. Novi izbori u junu ili nastavak ovog mrcvarenja. Pa da vidimo sta realno treba ciniti i u jednom i u drugom slucaju.

Prvi scenario, izbori: Odmah treba da se napravi jedna jedinstvena lista protiv rezima koja bi morala da ukljucuje ljude svih ideoloskih profila, a koji su za demokratiju i protiv SNS ludila. Mislim da je velika greska bila to sto se pravila ideoloska kolona stranaka koje bi ionako mogle da idu zajedno u nekoj normalnoj varijanti (na primer i ZLF i NPS su za EU). Tu se ostavlja prostor da se ti izbori posmatraju kao normalni izbori na kojima glasamo protiv SNS jer smo levicari ili gradjanski orijentisani protiv desnicara i nacionalista sa vlasti, sto je promasena tema. Dalje, ostavlja se prostor da se svako zivi predstavlja kao opozicija. Ne moze tako - jedna jedina lista, svako ko je izvan nje je deo rezima i to je to. Ko glasa za nekakav MI taj glasa za SNS, kao sto je to bilo 2000. kada je SPO izasao sam na izbore.

U slucaju onoga sto ce se desiti, a to je kradja izbora, mozemo pricati o sveopstoj pobuni i rusenju rezima.

Drugi scenario, nastavlja se vlast SNS: Ovi protesti, zborovi, setnje i blokade mogu da traju jos 2, 2 i po meseca, a onda nastupaju tropske vrucine i nema vise sansi da bilo ko bude na ulici na 37 stepeni u hladu ili uvece kada bude pakleno zbog sparine. Zato treba otezati upravljanje zemljom rezimu do te mere da ih i strani faktori puste niz vodu jer je Vucic svima idealan - EU je on super jer moze da kupi ili da suzbije svaki mali antiEU pokret (sto DSS i Kostunica nisu mogli), Rusiji je super jer oni uopste ne vole smenu vlasti na ulici, USA je trenutno super jer su oni totalno nezainteresovani za bilo sta osim za marketing, samo prodaju pricu o tome da je SNS = republikanci, svi ostali = demokrate i onda naravno da podrzavaju svoje jer sve vide kroz svoj dvopartijski sistem (a i ovde se  takav pogled zapatio kod nekih).

U svakom slucaju, ono sto ne dolazi u obzir je novo povlacenje, cekanje neke 2027. ili nekih drugih izbora, nema toga. Ili ce ove godine doci do promena ili da ukinemo i izbore i sve i da poslusamo glas onog lika sa inauguracije Vucica 2017. koji je uzvuknuo "proglasite ga za kralja". I treba, dosta je i bilo glumljenja demokratije i opozicione scene i svega ostalog, ionako su u SNS kadrovi iz svih 6-7 velikih stranaka koje su postojale pre stvaranje tog monstruma.

• Like 2
Posted
  On 4/2/2025 at 9:08 PM, McLeod said:

Pustili su ga.

Nisu ga drzali ni dva sata. Lik radi PR i pravi sebi politicku karijeru

Expand  

?!? Da li ste svesni da komentarisete Kavcica, coveka koji je raskrinkao izdavacku mafiju, dao besplatne udzbenike deci Srbije, ucestvovao u prikupljanju 100 miliona dinara u fondu za pomoc prosvetnim radnicima? Pravo da vam kazem, takav politicar ce imati moj glas dok sam ziva. 

• Like 10
Posted
  On 4/2/2025 at 10:54 PM, DameTime said:

Bože me 'prosti, ali malo se već ježim od ovih "ratnih profitera" koji su počeli da prave majice, čarape, gaće, dukseve, priveske i šta sve ne sa motivima sa protesta. 

Nadam se da bar deo prihoda ide studentima i prosvetarima. Kad već nalepe cenu od 500 rsd na privezak ili 200-300 rsd na bedž.

Expand  

Slažem se, ja sam ovo podelio jer sam mislio da studenti prodaju i na taj način skupljaju novac za svoje akcije.

• Like 2
Posted
  Reveal hidden contents

• Like 3
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Sto se tice DS, meni je savrseno jasna strategija za koju su se odlucili. Opredeljenje je da se sasvim naslone na studentski pokret i da se prikazu maltene kao njihov servis, bez sopstvenih (bar javno ispoljenih) politickih ambicija i motiva. Time pod 1. izbegavaju rizik nekih solo akcija koje mogu i da se ne dopadnu studentima te posledicno i gradjanima koji ih podrzavaju, preustajuci u potpunosti njima da izaberu tacan modalitet nastavka procesa, pod 2. rizik i krivica eventualnog neuspeha ne moze pasti na njih jer nisu imali svoj projekat, vec su samo bili facilitator studentske borbe i njihovih zahteva i modus operandija, a pod 3. istovremeno se peru se od vladajuce percepcije da su, kao i svi opozicionari (a oni posebno jer su ipak, jebiga, i dalje izvorni zuti) obicni politikanti, sitne interezdzije. U slicaju da sve da neki rezultat, oni imrdzuju sutra kao prvi klasicni politicki cinilac i adresa ka kojoj bi prirodno prvo gravitirali i studenti i profesori i grupe eksperata, koja god struktura bude nosilac te cuvene "artikulacije". Ovde uopste ne dajem sud je li to dobro, lose, pametno, glupo, samo konstatujem sta je njihova pozicija, u kontekstu drzanja po strani u odnosu na sve dosadasnje akte ostatka opozicije.

• Like 6
Posted

Nadam se da ce na nekim buducim izborima studenti da budu kontrolori na izborima. Ne treba sumnjati da ce biti savrseni organizovani, da ce pokriti sve, da se nece uplašiti batinaša, da nece moci da ih iko potkupi, da ce preko drustvenih mreza odmah javnost da obaveste o najsitnijoj muljavini i provokaciji...

• Like 12