Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

37 minutes ago, Kronostime said:

Kao neko rodjen sa ove "prave" strane Drine, Save i Dunava mogu da kazem - vodite ga u Cipuljic na dedovinu, a i Seselja nazad u Saraj`vo.

Krajnji je vakat da se vrate tamo gde ih vise vole i podrzavaju.

Medjed Mile ce sam otrcati za njima radosno brundajuci.

Pa da ko komsije lepo sednemo uz fildzan kafe, ratluk i rakiju da divanimo da li ce godina biti rodna i ko ce kome i po kojoj ceni prasice i jaganjce preko reka preterati i prodati.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vucic-zaprijetio-iz-banje-luke-nek-mole-boga-da-se-ne-prijavim-u-cipuljicu-pobijedio-bi-ih-i-u-sarajevu/250214070

• Ha-ha 1

2 hours ago, Clash said:

Tako je brate, ovo je ko zna koji komunistički pokusaj atentata na tebe finansiran od stranih centara moci sa milionima ako ne i milijardama evra ili dolara svejedno.

Malo sam ti dopunio ovo.

2 hours ago, deez nuts. said:

Nije rekonstruisano!

• Ha-ha 1

Samo da kažem kako mi je srce prepuklo na video sa studentkinjom sa Akademije Umetnosti, kojoj su lekari "zabranili" da ide peške do kraja puta, jer ne može da izdrži. Još je neko pita zašto plačeš, a ona kaže pa jer ne mogu da nastavim sa vama dalje (moraju da je voze do KG) ❤️

Edited by DameTime
typo
  • Like 2
  • Love 8

Hm....gledam mars studenata sa raznih strana, cilj - Kragujevac....pa se pitam: od samog pocetka studenti su se izricito ogradili od politickih i ideoloskih obelezja njihovih protesta i blokada...a sad, bas danas, vidim da, sto juznije - u prvim redovima, iza redara, neki bradati tipovi u antrijama i opancima (kokardaa i kama ostavljeni kod kuce?) zastave sa 3 prsta....pa onda ikone u rukama mladih ljudi opet u prvim redovima, pa celivanje istih.......ajd ako pogaca i so nisu ideolosko vec vise folklorno obelezje, ovi, gorepomenuti troprstasi su mi sumnjivi, da se to ne spremaju da se zakite sudentskom mukom? Samo pitam....

• Like 4

24 minutes ago, Mina D. Harker said:

Dačić je na gostovanju Insajder tv rekao da on želi da igra u Ligi šampiona, ne u nekoj seoskoj ligi.

Nema kod njega misterije, sam je priznao da je jedini politički cilj biti i ostati u vlasti.

@NMX Nisam znala za Ninićevu koloritnu prošlost, on se rijetko ideološki izjašnjava u tim silnim medijskim nastupima. Ali u nekom od njih je probilo desničarenje, to sam mu zapamtila...

Nazalost, njemu se vec solidno oprala biografija.

evo par lepih videa koga zanima

i knjiga gratis

20250214_124225.jpg

• Like 5
  • Thanks 1

3 minutes ago, Pletilja said:

Hm....gledam mars studenata sa raznih strana, cilj - Kragujevac....pa se pitam: od samog pocetka studenti su se izricito ogradili od politickih i ideoloskih obelezja njihovih protesta i blokada...a sad, bas danas, vidim da, sto juznije - u prvim redovima, iza redara, neki bradati tipovi u antrijama i opancima (kokardaa i kama ostavljeni kod kuce?) zastave sa 3 prsta....pa onda ikone u rukama mladih ljudi opet u prvim redovima, pa celivanje istih.......ajd ako pogaca i so nisu ideolosko vec vise folklorno obelezje, ovi, gorepomenuti troprstasi su mi sumnjivi, da se to ne spremaju da se zakite sudentskom mukom? Samo pitam....

Naravno da ce sve službe probati da se infiltriraju  i svi ekstremisti koji mogu da se okoriste probati da se okoriste.

Ali deca su do sada  pokazala da znaju da se nose sa svim i zasto im ne verovati da ce znati i sa ovim?

• Like 3

Najbolja stvar koju su ovi studentski protesti postigli i što se ne može nikako više sakriti je to što su do kože ogolili koliko smo mi u autokratiji i diktaturi i koliko nema ni naznaka od institucija demokratskog društva. Pazite samo koliku paniku je izazvala činjenica što neko traži samo da INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO, i što je pozvao isključivo ustavno i zakonski NADLEŽNE na odgovornost.

Dakle, nikakva padanja vlade, izbori niti razgovori sa "institucijom pretežno ceremonijalnih nadležnosti". Hoćemo, brate, da robijate zato što ste pobili ljude, što bi rekla ona gospođa sa tvitera. Samo toliko.

A zahtevi studenata su toliko vidoviti i u isti mah toliko nemogući za ispunjavanje Vučiću, da je on doveden u situaciju da mora bukvalno sve ispod sebe da ogoli, a onda i automatski sebe da osudi na propast, da bi zahteve ispunio. Ispunjenjem zahteva bi se videla sva trulež korptivne Srbije, i to bi bio pad diktatora prirodnim sledom događaja. A ove brnabiće i mister propere on ima da menja kao čarape.

• Like 4
  • Thanks 1

6 minutes ago, Pletilja said:

Ovo je izuzetno bitno. Po onome što čitam po društvenim mrežama, navodno je u pitanju glasna manjina. Volio bih da je tako, ali nisam do kraja ubijeđen.

Samo da se ispravim, ja od pocetka protesta nazivam ove fantasticne momke i devojke decom.

Necu vise, definitvno su pokazali da nisu deca nego da su veliki, baš veliki.

Dakle samo pumpaj.

Памп ап д ђем памп ит ап 

• Like 3
  • Thanks 1

17 minutes ago, NMX said:

Hej, to je i dalje broj ljudi koji uredno glasaju protiv ove vlasti. 800-900k hard core glasača koji će uvek izaći protiv Vučića (da ne kažem građanska Srbija, da ne odemo sad u neke druge diskusije). I šanse da mu te preglede nabijaju ljudi koji inače glasaju protiv Vučića su 1/1. Ništa tu novog anti vučićevskog neće biti i doneti. Samo ćemo Šarovića oprati.

Znam da ću zvučati suludo, ali trenutno mislim da je najmanji problem "pranje Šarovića".

Priznajem, gledao sam njegove video uratke, ne baš strastveno višesatno, ali bio mi je zanimljiv priznajem.

Čuo sam o tim njegovim radovima tek pre beše 2 godine, posle onog kontramitinga...

Prilično profi je to odradio... koliko god da sam se trudio da u njegovim "nastupima" otkrijem njegovu pravu političku pozadinu (radikal, radikal, radikal!), priznajem nisam uspeo, bio je (teško mi je da priznam) baš profi, čak i staloženiji od mnogih "pravih opozicionih" novinara.  Jeste taj mulj koji dovlači/privlači AV bara u kojoj on ume da pliva, priđe, zadobije poverenje i izvuče neke spektakularne izjave ili logičke vratolomije (kojma se svi smejemo) koje prosečan, recimo, N1 novinar ne da ne bi uspeo nego bi ga još i namazali govnima i išutirali...

Tako da... ne verujem da mu je ovo što radi politička promocija njegove dugogodišnje stranke, samopromocija sigurno jeste (čime i mi gledanjem tih klipova legit doprinosimo), ali ako je ovo ono što ga zanima da radi i želi to da nastavi da radi i pošto padne Vučić, pa ja nemam problema, dajte čoveku emisiju na nekom budućem naci-kanalu :classic_biggrin:, neka pravi reportaže, očigledno zna to da radi... Da ga operemo?

Za skidanje Vučića priznajem da bih bio spreman da "operemo" i mnogo grđe face nego što je on.

Jbmmumater, mogao je da ima mnogo lagodnijih i "berićetnijih" zadnjih 13 godina, pa je završio tu gde je radeći to što radi... za razliku od raznih Čomićki, Šutanovaca, i raznih žutih bandita, šta ja znam.  Rekoh davno, pragmatičan sam, daj da skidamo ovo zlo, ko je ranije bio radikal, ko komunista, nebitno, zajebi, samo da nije uz ovu bandu.

Negdo, gde nam je studentarija, šta ima novo, vidi se da je sporo jutro kad smo okrenuli na neke G6 teme i filozofiranje... :lol_2:

• Like 6

20 minutes ago, Pletilja said:

neki bradati tipovi u antrijama i opancima (kokardaa i kama ostavljeni kod kuce?) zastave sa 3 prsta....pa onda ikone u rukama mladih ljudi opet u prvim redovima, pa celivanje istih....

MIslim da nije problem u njih nekoliko (konkretno dvojici) popovskog imidža, oni su legit tu sa studentima, onaj bradonja je sa Šumarskog fakulteta, verski fanatik ali sa zahtevima studenata je bez greške, jbg, ja to ne volim, ali hajde da verujemo studentima da je to deo njihovog diversitiyja.  Istovremeno imaš i sliku iz Novog Pazara gde su bez obzira na versku pripadnost svi oni zajedno, i u Kragujevcu se sprema halal hrana i za Novopazarce muslimanske veroispovesti. 

E TO je ono što je divno u ovim protestima :classic_smile:  posle godina usađivanja nepoverenja i huškanja, studenti su shvatii da - ljudi su ljudi a neljudi su neljudi, pa bilo koje vere da su.

E,sad loše... loše i problematično je ono što povremeno vidimo, svi smo videli, zapravo, često mešali to sa onom dvojicom prvopomenutih u mom postu - a to su nedavačke "NemaPredaje" zastave (SNS / DB dizajn, oni vole da nose te majice, videti mladog Vučića, prestolonaslednika npr.) plus ona crvena zastava sa hristom koju nose evropski neonacisti, i putinove ubilačke horde u Ukrajini.

Da, mislim na ovu:

(svi smo je videli, jel da...)

E, ta ekipa koja je je baš napadna sa tim naci i NemaPredaje zasatavama NIJE studentska ekipa, oni čak i ne pešače s njima ali se uvek pojavljuju kad su kamere TV kuća prisutne, agresivno se guraju u prve redove i napadno njima mašu... Studentski redari kažu da imaju problem sa njima i da ne postoji miran načina da ih sklone. Ovo vam je iz prve ruke.

Na video klipovima koje studenti rade, retko ili nimalo ćete ih videti jer ih ovi seku, trude se da ih ne prikazuju, plus retko su u kolonama na marševima već se, ko što rekoh, pojavljuju po potrebi.

Znamo naravno ko ih šalje i koji im je zadatak.

Da crtam?

• Like 7
  • Thanks 1

Što se tiče situacije uPljevlja, bar kada je moja tazbina u pitanju: ljudi su živeli dosta apolitično sve do Milovog oduzimanja imovine SPC. Pa čak i tada, nisu se vezali za vlast u Srbiji nego sa veru i naciju.

Što ne znači da je kod svih tako, samo delim moje iskustvo 

• Like 1

1 hour ago, Marvin said:

Što se tiče situacije uPljevlja, bar kada je moja tazbina u pitanju

Drago mi je da su u tvojoj tazbini normalni ljudi, jer su se u skorijoj prošlosti Srbi iz Pljevalja uglavnom isticali kao teški radikalski šljam, namely kad su početkom devedesetih pod vodstvom "vojvode" čeka dačevića nekoliko godina terorisali svoje komšije muslimane. 

Edited by Beonegro
  • Like 1

1 hour ago, fancy said:

Sve je to posledica dugogodišnjeg pumpanja (Pumpaj!! :lol_2:) da su Srbi okruženi neprijateljima i da im je jedina garancija opstanka (čuj, opstanka :ajme:) samo vrhovna vlast u Srbiji(*)...  I naravno, dugi otrovni pipci ovdašnjih radikala po etnički srpskim partijama svugde gde ih u okolini ima... Osim, čini mi se, u Hrvatskoj.

(*) koja ih je, naravno, i gurnula svima na nišan ili svojim suludim delovanjem 35 godina (s malom pauzom posle 5.10.00) učinila da se tako osećaju

Suština prevare je u tome što su ljudi ubijeđeni da će svoj nacionalni identitet sačuvati isključivo afirmišući povezanost sa Srbijom, a odbacujući svaku vezu sa zemljom u kojoj žive. Evo, juče Dodik opet govori da oni nisu bosanski Srbi, nego samo Srbi. Praktično Srbe u BiH pretvara iz konstitutivnog naroda u nacionalnu manjinu. 

Identitet i nacionalni interes zapravo se štite potpuno suprotnim ponašanjem, nastojanjem da Srbi budu što je moguće angažovaniji u svim društvenm procesima u BiH, da kao Srbi daju pozitivan doprinos razvoju svoje zemlje i da BiH prihvate kao svoju zemlju. Ako gradiš stav da je zemlja u kojoj živiš za tebe strana država (a to Dodik radi), od budućih generacija možeš da očekuješ samo da prvom prilikom spakuju kofer i odsele se u Srbiju.  

• Like 3

21 minutes ago, Beonegro said:

Drago mi je da su u tvojoj tazbini normalni ljudi, jer su se u skorijoj prošlosti Srbi iz Pljevalja uglavnom isticali kao teška radikalska goveda, namely kad su početkom devedesetih pod vodstvom "vojvode" čeka dačevića nekoliko godina terorisali svoje komšije muslimane. 

Milika aka Čekočetnik

fuk

19 hours ago, dali_man said:

Lako ce mu inostransvo okrenuti ledja ako ne bude vise bio u mogucnosti da isporuci ono sto se od njega ocekuje. Ako pratis malo nemacke medije, videces da mnogi smatraju da je projekat Jadar propao zbog velikog pritiska javnosti. Ne mogu ni oni bas sve na silu. Ne zato sto smatraju da je Srbija jaka, vec zbog otvaranja potencijalno novih pobuna. 

Mogu da mu okrenu ledja, ali nece aktivno raditi na njegovom smenjivanju, osim ako ne krene da pravi sranja po komsiluku kao Milosevic. Cak i da hoce, u Srbiji nemaju koga da podrze, posto vecinu onih koje zovemo opozicija covek moze da opise kao cirkuzanti.

Od drugara, od juče:

Pričam sa drugom iz Paraćina, danas su prošli kroz i napravili pauzu, planirano 1 h, ostali skoro 2.

1. Atmosfera sa SNSovcima kao sa SPSovcima pred 5. oktobar. Usiljeno ljubazni, svi se javljaju, samo da se ne zaboravi da su se javljali opoziciji još dok su bili na vlasti

2. U Mitrovicu iz Paraćina ide 13-15 ljudi. Bila raspisana kvota 200-300

3. Kafedžije čak i SNS svi izneli klopu studentima, jedan 300 sarmi, drugi 4 pleha baklave ili šta već... Kaže samo prasetina falila da bude svadbarski ručak. Unutra, u nekom velikom restoranu

4. Studenti ne jedu sendviče, sve sendviče odneli policiji i vatrogascima iz pratnje. Ovi srećni jer ih država ne hrani. Zovu ih naši studenti

5. Moj drug, veterinar, spremio/napravio melem za žuljeve, kupio 60 pari nevidljivih čarapice, namazao i čekao. Doveo i 2 maserke za tabane. Planulo sve.

photo-2025-02-14-14-00-06.jpg

• Ha-ha 10

2 minutes ago, quentin said:

Suština prevare je u tome što su ljudi ubijeđeni da će svoj nacionalni identitet sačuvati isključivo afirmišući povezanost sa Srbijom, a odbacujući svaku vezu sa zemljom u kojoj žive. Evo, juče Dodik opet govori da oni nisu bosanski Srbi, nego samo Srbi. Praktično Srbe u BiH pretvara iz konstitutivnog naroda u nacionalnu manjinu. 

Identitet i nacionalni interes zapravo se štite potpuno suprotnim ponašanjem, nastojanjem da Srbi budu što je moguće angažovaniji u svim društvenm procesima u BiH, da kao Srbi daju pozitivan doprinos razvoju svoje zemlje i da BiH prihvate kao svoju zemlju. Ako gradiš stav da je zemlja u kojoj živiš za tebe strana država (a to Dodik radi), od budućih generacija možeš da očekuješ samo da prvom prilikom spakuju kofer i odsele se u Srbiju.  

to i jeste cilj svih vlasti u državi Srbiji još od 1945, da postepeno popunjaaju manjak stanovništva "uvozom" Srba iz ostalih krajeva nekad zajedničke države

metode su bile malo različite zavisno od situacije, današnuju vlast ne interesuje ni jedan jedini Srbin bilo gde na svetu sem da taj isti glasa za njih i ako zatreba pogine kao "heroj" kako bi imali čime da pravdaju svoje poraze    

• Like 1