Kronostime Posted February 14 Share Posted February 14 6 minutes ago, freethrow said: Freethrowići su bili Kelti i sećam se da su mi pričali koliko su ih smarali divljaci iz Rima koji su došli i menjali imena ulica, na kraju i grada... Jbg, Sv. SavO nije imao razumevanja da slavite St.Patrick`s day i zato volite zeleno - nego mislio da slavite paganske Martovske ide i spaljivao vas zbog toga. Jbg, izgubljeno u prevodu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted February 14 Share Posted February 14 2 minutes ago, freethrow said: Šteta je što je vučić privatizovao preko Dodika RS i onda se dobija percepcija da su stanovnici RS mahom za SNS, a kontrast podrška studentima iz Hrvatske, Federacije, Slovenije - koja je sjajna i koja pokazuje da stanovnici ovih zemalja prepoznaju istinski kapacitet protesta - čini da se stvara percepcija da su procenti podrške obrnuti. A znam da nisu, većina u RS takođe podržava studente i muka im je od kombinacije AV+Dodo... Narod vecinski siguran sam da ne podrzava no u RS pozicija i opozicija se takmice ko ce vise i jace lizati anus Vucicu, tu izmedju njih nema ama bas nikakve razlike. Od svih opozicinih politicara u RS je cini mi se jedino Nebojsa Vukanovic otvoreno protiv Vucica. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted February 14 Share Posted February 14 3 minutes ago, freethrow said: Šteta je što je vučić privatizovao preko Dodika RS i onda se dobija percepcija da su stanovnici RS mahom za SNS, a kontrast podrška studentima iz Hrvatske, Federacije, Slovenije - koja je sjajna i koja pokazuje da stanovnici ovih zemalja prepoznaju istinski kapacitet protesta - čini da se stvara percepcija da su procenti podrške obrnuti. A znam da nisu, većina u RS takođe podržava studente i muka im je od kombinacije AV+Dodo... Mladi u RS koje sam upoznao tokom putovanja tamo su divni, srdacni, domacini, ali ne mogu da prespoje da hipoteticka integracija RS u Bosnu ne znaci za njih nestanak. Oni u Srbiju gledaju kao u maticu iako nikada nisu ziveli ovde. Sto je meni uvek bilo porazno, i zbog toga na lahkom populizmu i nacionalizmu ce se dobijati izbori tamo i na dalje. Nijedna relevantna politicka partija tamo nije operisana od toga. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted February 14 Share Posted February 14 Da, da ovo što kaže Mek, to je i moj neki dojam... Inače, na stranu naprednjaci, https://www.sopot.org.rs/people/zivorad-milosavljevic/ je nešto posebno. Baticina biografija je whats wrong with this country. Od Tita jbt. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted February 14 Share Posted February 14 Razumljivo je da ljudi tamo osecaju strah od majorizacije, nekakvog buduceg obespravljivanja, segregacije... Svaka strana je ostavila dovoljno materijala onim drugima za to. Nije rat bio bas juce. Taj strah i nesigurnost se zloupotrebljavaju i ljudima se i dalje servira nacionalni kljuc kao pocetak, kraj i sustina svega. Plus je populacija koja se izjasnjava kao srpska jos dodatno izbombardovana ovom jako dobro organizovanom i neumornom propagandom koja dolazi iz begea. Vide ljudi da zive katastrofalno, da im je sve u zivotu komplikovanije deset puta, ali strah i traume iz proslosti koji se sistemski i planski podgrevaju progutaju cemer svakodnevice. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzo23 Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) 33 minutes ago, freethrow said: Šteta je što je vučić privatizovao preko Dodika RS i onda se dobija percepcija da su stanovnici RS mahom za SNS, a kontrast podrška studentima iz Hrvatske, Federacije, Slovenije - koja je sjajna i koja pokazuje da stanovnici ovih zemalja prepoznaju istinski kapacitet protesta - čini da se stvara percepcija da su procenti podrške obrnuti. A znam da nisu, većina u RS takođe podržava studente i muka im je od kombinacije AV+Dodo... Kao neko ko dolazi iz RS mogu da kazem da Vučić ima mnogo vecu podrsku u RS nego u Srbiji. Vučić i Putin su tamo božanstva. Ljudi su zatucani poprilično. Doduše, mislim da preko Drine niko nema n1 i novu, tako da su htjeli ne htjeli silom prilika vezani za Pink, Happy, informer, kurir. Edited February 14 by Dzo23 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 14 Share Posted February 14 1 minute ago, Dzo23 said: Kao neko ko dolazi iz RS mogu da kazem da Vučić ima mnogo vecu podrsku u RS nego u Srbiji. Oštra je konkurencija oko toga koja ga vukojebina više voli, eno mu kradonačelnik Pljevalja pravi miting podrške. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 14 Share Posted February 14 15 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Razumljivo je da ljudi tamo osecaju strah od majorizacije, nekakvog buduceg obespravljivanja, segregacije... Svaka strana je ostavila dovoljno materijala onim drugima za to. Nije rat bio bas juce. Taj strah i nesigurnost se zloupotrebljavaju i ljudima se i dalje servira nacionalni kljuc kao pocetak, kraj i sustina svega. Plus je populacija koja se izjasnjava kao srpska jos dodatno izbombardovana ovom jako dobro organizovanom i neumornom propagandom koja dolazi iz begea. Vide ljudi da zive katastrofalno, da im je sve u zivotu komplikovanije deset puta, ali strah i traume iz proslosti koji se sistemski i planski podgrevaju progutaju cemer svakodnevice. Pa baš i nije razumljivo jer je taj rat prošao pre trideset godina. Da uporedimo ovo sa SFRJ: 1945: Nemci odlaze kao poražena agresorska strana 1975: Nemci dolaze kao turisti, Jugosloveni odlaze na rad u Nemačku Ne znam šta im znači ta majorizacija, koji su moj nacionalna prava, qrci-palci i tako to. Ako obe strane ne shvataju da žive u bantustanima, onda im fali malo sive mase na delu tela koji očigledno koriste samo da na njemu nose kapu. Ja razumem da se malo više uče npr. nacionalna književnost ili nacionalna istorija, ali zapanjio sam se kad sam čuo da imaju posebne školske programe za sve ostale predmete. U životu nisam čuo da postoji npr. srpska hemija, hrvatska matematika, bošnjačka fizika ili ne znam čija biologija ili informatika. Koliko znam, H20 je uvek voda, 2+2 je uvek četiri, a brzina je pređeni put u jedinici vremena, ali nekima to nije jasno. Vidim da ona deca u Zagrebu ili Sarajevu više podržavaju naše studente nego oni u Banjaluci jer ne smatraju da su to četnici koji će da ih pojedu za doručak, a ovi naši ih ne smatraju ustašama ili mudžahedinima. Vidim i da obični ljudi po Šumadiji, koji jesu u nacionalnom fazonu, dočekuju studente iz Novog Pazara sa halal hranom, da im ne služe svinjetinu, da im poručuju da smo svi naši i da ovu generaciju zabole uvo za veštački nametnute podele, a tako i treba da bude. Zanimljiv mi je i jedan transparent koji sam video na FB, a glasi otprilike ovako: Pazarske mantije + užička lepinja = snaga. Pretpostavljam da je jasno da nosi mnogo veću poruku od kulinarske. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted February 14 Share Posted February 14 Pričalo se tako i o jakim uporištima AV po Vojvodini i Šumadiji pa sa pravom akcijom studenta sve to brzo pade u vodu pa izađe čak i Lapovo u proteste, isto bi bilo i po RS uz malo jaču akciju ali prvo se mora završiti češćenje svog dvorišta AV je u kanalu, bukvalno se hvata za slamku i traži mesto gde može održati neki svoj skup, dotle je došlo da sutra dva autobusa iz severne Mitrovice voze na miting ali onaj u Kraguejvcu a ne kod AV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted February 14 Share Posted February 14 41 minutes ago, Dzo23 said: Kao neko ko dolazi iz RS mogu da kazem da Vučić ima mnogo vecu podrsku u RS nego u Srbiji. Vučić i Putin su tamo božanstva. Ljudi su zatucani poprilično. Doduše, mislim da preko Drine niko nema n1 i novu, tako da su htjeli ne htjeli silom prilika vezani za Pink, Happy, informer, kurir. Pa dobro, kod nas (nebitno da li FBiH i RS) su generalno puno manji gradovi nego u Srbiji pa je sasvim ocekivano da je veca podrska rezimu. BL kao najveci grad u RS je manja od NS i Nisa npr ali tamo siguran sam vecina ne podrzava Vucica. U ovim vukojebinama po Podrinju imas isti mentalni profil ljudi kao po nekim vukojebinama u Srbiji ili sto Beo kaze u CG. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMX Posted February 14 Share Posted February 14 20 hours ago, SuperTraktorko said: Neću osporiti ništa od ovoga što si napisao, ali mislim da to ne čini recimo Šarovićeve "sns miting uživo" emisije nepotrebnim ili lošim. Naprotiv. Ti youtube video klipovi su vrlo značajni za anti-SNS delovanje, i njihova glavna poenta uopšte nije (ili ne bi trebalo da bude) hajde da se podsmevamo likovima sa margina napeg društva. Poenta tih intervjua sa lica mesta jeste upravo informativne prirode: ko dolazi na skupove podrške SNSa, kako dolaze, odakle, koji su zapravo stavovi ti ljudi, koliki su ti skupovi, kako izgledaju... Nebitno je ko te emisije pravi, te emisije su svejedno dragocene. Pa makar dolazile od Šarovića. Šteta je samo što nema više takvih inicijativa. Da, inače bez Šarovićevih intervjua mi ne znamo ko dolazi na mitinge SNSa, do sada smo mislili da su to posetioci večeri u klubu književnika i profesori fakulteta a ne ljudi sa margine društva. Dakle, Šarović nikome ništa objasnio nije. To znamo i bez njega. Sa njim imamo ismevanje ljudi. I sad da zanemarim taj deo oko ismevanja ljudi, moja poenta je da davanjem prostora tome (što je, kao što rekoh, apsolutno nepotrebno jer to svako ko je protiv ove vlasti zna) mi peremo tog čoveka. Što tvoj post indirektno radi. Verujem da ne misliš ništa dobro o Šaroviću samo kažem da je to jedno pranje sa pretpranjem koje će sutra kada ova vlast konačno pasti imati Šarovića kao nekakvog doajena novinarstva koji nam je otkrio da na SNS mitinzima nisu akademici nego ljudi sa margine za dve crvene i kilo brašna. Tako da je dobrobit onoga što radi Šarović nula. A nus efekat je vrlo efektivno pranje njega i njegove biografije. I ovaj poslednji bold, makar dolazile od Šarovića, bez ljutnje, dovoljno sam mator da se sećam i perioda posle 2000. i ovih makar dolazilo, makar rekao, makar to bio i _____ rečenica, koje su kasnije trasirale put izostanku lustracije a potom i povratku sns i sps. Kako ti zvuči rečenica, ajd da nekako napravimo vladu, da ne dodju radikali na vlast, makar i sa SPSom? What could possibly go wrong? Imam nula razumevanja za recikliranje bilo koje vrste bilo kog SRS, SPS ili SNS kadra. Jbg. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted February 14 Share Posted February 14 3 minutes ago, DJ_Vasa said: Pa baš i nije razumljivo jer je taj rat prošao pre trideset godina. Da uporedimo ovo sa SFRJ: 1945: Nemci odlaze kao poražena agresorska strana 1975: Nemci dolaze kao turisti, Jugosloveni odlaze na rad u Nemačku Ne znam šta im znači ta majorizacija, koji su moj nacionalna prava, qrci-palci i tako to. Ako obe strane ne shvataju da žive u bantustanima, onda im fali malo sive mase na delu tela koji očigledno koriste samo da na njemu nose kapu. Ja razumem da se malo više uče npr. nacionalna književnost ili nacionalna istorija, ali zapanjio sam se kad sam čuo da imaju posebne školske programe za sve ostale predmete. U životu nisam čuo da postoji npr. srpska hemija, hrvatska matematika, bošnjačka fizika ili ne znam čija biologija ili informatika. Koliko znam, H20 je uvek voda, 2+2 je uvek četiri, a brzina je pređeni put u jedinici vremena, ali nekima to nije jasno. Vidim da ona deca u Zagrebu ili Sarajevu više podržavaju naše studente nego oni u Banjaluci jer ne smatraju da su to četnici koji će da ih pojedu za doručak, a ovi naši ih ne smatraju ustašama ili mudžahedinima. Vidim i da obični ljudi po Šumadiji, koji jesu u nacionalnom fazonu, dočekuju studente iz Novog Pazara sa halal hranom, da im ne služe svinjetinu, da im poručuju da smo svi naši i da ovu generaciju zabole uvo za veštački nametnute podele, a tako i treba da bude. Zanimljiv mi je i jedan transparent koji sam video na FB, a glasi otprilike ovako: Pazarske mantije + užička lepinja = snaga. Pretpostavljam da je jasno da nosi mnogo veću poruku od kulinarske. BIH je zemlja koja je ubedljivo najvise pogodjena prethodnim ratom. Razrusena, razrovana. Sa ogromnim brojem ljudskih zrtava. Pripadnici svake od etnickih skupina su svedocile zverstvima i pokusajima nasilnog krojenja drzavnog ustrojstva u skladu sa svojom agendom od one druge dve. Naravno da svi vide i jako dobro osete na svojoj kozi kako zapravo zive, medjutim ostale su traume i oziljci. Nepoverenje, zebnja. Ljudima koji su prosli kroz ratne 90e to nisu nekakvi apstraktni koncepti, oni su videli i doziveli to nasilje i pokusaj uterivanja u zamisljeni obor. Njima je neuporedivo teze da izgrade poverenje i povrate tu vrstu otvorenosti. Kod njih je jos uvek ziva ideja da npr. nepodrzavanje Dodika znaci nestanak Srba iz BIH. Tuzno je sto je tako, ali ovde se mora imati razumevanja. Ne moze da ne postoji razumevanje za Bosnjaka koji i pored svega loseg sto vidi glasa za nacionalnu opciju po kljucu nakon svega sto im se desilo. Ne znaci da to opravdavam, ali hocu da kazem da to nije nuzno samo puko odsustvo inteligencije i ogranicenost. Za mladje generacije koje ne pamte nista sigurno da nije ni blizu u toj meri i zato i vidimo ovu solidarnost i probijanje barijera upravo kod njih. Slazem se apsolutno da to prosto mora da se nadidje, nadraste, ali je sustina da nije jednako lak zadatak za nekoga kome je prvi komsija pobio pola familije, ko je oteran sa kucnog praga i uzeto mu sve. Ljudi u Srbiji ne razumeju to do kraja, siguran sam, jer i pored svega loseg nisu iskusili ni delic tog horora. Iz tog razloga je najjednostavniji i najuspesniji model za drzanje vlasti upravo parazitiranje na tom strahu. Sve stranke tamo su to masterovale. 12 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 14 Share Posted February 14 56 minutes ago, Dzo23 said: Kao neko ko dolazi iz RS mogu da kazem da Vučić ima mnogo vecu podrsku u RS nego u Srbiji. Vučić i Putin su tamo božanstva. Ljudi su zatucani poprilično. Doduše, mislim da preko Drine niko nema n1 i novu, tako da su htjeli ne htjeli silom prilika vezani za Pink, Happy, informer, kurir. Kao neko rodjen sa ove "prave" strane Drine, Save i Dunava mogu da kazem - vodite ga u Cipuljic na dedovinu, a i Seselja nazad u Saraj`vo. Krajnji je vakat da se vrate tamo gde ih vise vole i podrzavaju. Medjed Mile ce sam otrcati za njima radosno brundajuci. Pa da ko komsije lepo sednemo uz fildzan kafe, ratluk i rakiju da divanimo da li ce godina biti rodna i ko ce kome i po kojoj ceni prasice i jaganjce preko reka preterati i prodati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMX Posted February 14 Share Posted February 14 20 hours ago, DJ_Vasa said: Kad već njega spominješ, meni nešto drugo upada u oči. Ovo Ružiću nije prvi put da istupa protiv koalicije u kojoj učestvuje njegova stranka, a i u prethodnim godinama je zabadao prst u oko i SNS-u i SPS-u. Zanima me zbog čega već nije dobio nogu u sopstvenoj stranci jer je promovisao isključivo sebe i napravio imidž nekakvog demokratski nastrojenog SPS-ovca (što je paradoks isto kao da kažemo da je sneg vruć ili da je voda suva), pravio posla Dačiću da pegla njegove istupe, dok je i cela stranka morala da se ograđuje od nekih izjava. Tako se ponašao i ranije, i to kada koalicija nije bila suočena ni sa kakvim krizama. Da je ovo uradio neko iz SNS-a, dobio bi nogu u roku od odmah, ali ovaj se nekako održava u stranci. Ja bih rekao da nit je Ružić glup nit je Ivica glup. Nit Ružić to radi mimo stranke nit Ivica to pušta. SPS kao stranka neće postojati ako ne bude u nekoj budućoj vlasti. Neće preživeti to. Od uvođenja višestranačja nisu na ovaj ili onaj način bili na vlasti ukupno nešto manje od 3 godine (2001-2003). I ja iskreno verujem da stranka Dačić dugoročno igra na tu kartu. Da pušta Ružića da sada bude loose cannon, više fingirano nego stvarno, ne bi li se napravio makar pokušaja lepljenja za neku buduću vlast. A unapred da se najebem svega do askurđela svakome ko i pomisli da SPS bude deo bilo čega nakon odlaska ovih (a onda se setim da posle 2000. nijedna vlast nije smenjena bez pomoći SPSa i hoću da vrištim). 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) 14 minutes ago, NMX said: Da, inače bez Šarovićevih intervjua mi ne znamo ko dolazi na mitinge SNSa, do sada smo mislili da su to posetioci večeri u klubu književnika i profesori fakulteta a ne ljudi sa margine društva. Dakle, Šarović nikome ništa objasnio nije. To znamo i bez njega. Ne slažem se sa tobom ovde. Meni je značilo da vidim pojedine od tih intervjua, da se podsetim o čemu se tu radi. Naravno da ja teoretski znam da su to ljudi sa margine društva, ali nije isto znati to teoretski i videti golim okom. Isto tako mi je pre malo više od godine značilo da vidim ko su ljudi koji glasaju za sns u jednom beogradskom prigradskom naselju, da uđem u domove tih ljudi i neposredno vidim koliko bedno žive. Drugačiji je doživljaj, iako sam to "znao" i pre toga. Sad ti možeš da mi kažeš da sam živeo pod kamenom, ali so be it, ima nas i takvih. 14 minutes ago, NMX said: Sa njim imamo ismevanje ljudi. Tačno, ali to je prvenstveno problem nas koji konzumiramo taj sadržaj, a ne sadržaja kao takvog. I na to treba ukazivati. I da ne bude zabune, slažem se sa tvojom ocenom Šarovića kao lika. Edited February 14 by Smrtokapa slovo 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted February 14 Share Posted February 14 2 hours ago, Kronostime said: Preci sa majcine strane se pominju u popisima jos od 1718. godine kao zitelji Beograda dole u danasnjoj Dzordza Vasingtona ulici na Dortjolu, iako su i danas ponosni i tvrdoglavi Makedonci poreklom iz Vevcana gore iznad Struge. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMX Posted February 14 Share Posted February 14 1 minute ago, Smrtokapa said: Ne slažem se sa tobom ovde. Meni je značilo da vidim pojedine od tih intervjua, da se podsetim o čemu se tu radi. Naravno da ja teoretski znam da su to ljudi sa margine društva, ali nije isto znati to teoretski i videti golim okom. Isto tako mi je pre malo više od godine značilo da vidim ko su ljudi koji glasaju za sns u jednom beogradskom prigradskom naselju, da uđem u domove tih ljudi i neposredno vidim koliko bedno žive. Drugačiji je doživljaj, iako sam to "znao" i pre toga. Sad ti možeš da mi kažeš da sam živeo pod kamenom, ali so be it, ima nas i takvih. Tačno, ali to je prvenstveno problem nas koji konzumiramo taj sadržaj, a ne sadržaja kao takvog. I na to treba ukazivati. I da ne bude zabune, sažem se sa tvojom ocenom Šarovića kao lika. Ne slažemo se, sve ok. Al evo da se nadovežem i nešto drugo ukažem. Bacio sam sada pogled na YT na Šarovićev prilog sa mitinga iz Jagodine. Ima 600k pregleda. Prilog sa mitinga iz Kikinde 200k pregleda. Dodamo društvene mreže i ostale kanale komunikacije. Hej, to je i dalje broj ljudi koji uredno glasaju protiv ove vlasti. 800-900k hard core glasača koji će uvek izaći protiv Vučića (da ne kažem građanska Srbija, da ne odemo sad u neke druge diskusije). I šanse da mu te preglede nabijaju ljudi koji inače glasaju protiv Vučića su 1/1. Ništa tu novog anti vučićevskog neće biti i doneti. Samo ćemo Šarovića oprati. A iskreno, meni Ninić smeta daleko više. Ovaj se sprda sa blago retardiranim ljudima, Ninić puca mnogo više. Do mere da ga uzimaju za advokata, jer je opozicionar, do mere da gostuje kao analitičar na svim nezavisnim medijima, jer je opozicionar. Lik koji je pevao spremte se spremte na promociji svoje knjige Pustošenje Srbije (od strane dosmanlija, jelte). 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
handys Posted February 14 Share Posted February 14 7 minutes ago, NMX said: Ja bih rekao da nit je Ružić glup nit je Ivica glup. Nit Ružić to radi mimo stranke nit Ivica to pušta. SPS kao stranka neće postojati ako ne bude u nekoj budućoj vlasti. Neće preživeti to. Od uvođenja višestranačja nisu na ovaj ili onaj način bili na vlasti ukupno nešto manje od 3 godine (2001-2003). I ja iskreno verujem da stranka Dačić dugoročno igra na tu kartu. Da pušta Ružića da sada bude loose cannon, više fingirano nego stvarno, ne bi li se napravio makar pokušaja lepljenja za neku buduću vlast. A unapred da se najebem svega do askurđela svakome ko i pomisli da SPS bude deo bilo čega nakon odlaska ovih (a onda se setim da posle 2000. nijedna vlast nije smenjena bez pomoći SPSa i hoću da vrištim). SRS+SPS nikad nije bio ispod 50% zajedno, osim tih par godina. Od 90ih oni se smenjuju kao vlast/tas na vagi. Razlog njihove stalne popularnosti je zajednicki imenitelj svih problema ovde. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 14 Share Posted February 14 Just now, fancy said: A i mene zub od jutros.... Zubar zakazao za popodne..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted February 14 Share Posted February 14 2 hours ago, Perkos2 said: počinjete malo da ličite na ove režimske medije, kad se krene u napad onda baš svi hoće da zapljunu jedno je roditi se u Beogradu a drugo biti rođeni Beograđanin, lično me ne pogađa pošto sam kosmopolita u svakom pogledu za 99% forumaša ali moram sam da reagujem na tvrdnju da je AV rođeni Beograđanin Kosmopolita kao što su Maduro i Asad slobodarski lideri. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted February 14 Share Posted February 14 1 hour ago, Dzo23 said: Kao neko ko dolazi iz RS mogu da kazem da Vučić ima mnogo vecu podrsku u RS nego u Srbiji. Vučić i Putin su tamo božanstva. Ljudi su zatucani poprilično. Doduše, mislim da preko Drine niko nema n1 i novu, tako da su htjeli ne htjeli silom prilika vezani za Pink, Happy, informer, kurir. 1 hour ago, Beonegro said: Oštra je konkurencija oko toga koja ga vukojebina više voli, eno mu kradonačelnik Pljevalja pravi miting podrške. Sve je to posledica dugogodišnjeg pumpanja (Pumpaj!! ) da su Srbi okruženi neprijateljima i da im je jedina garancija opstanka (čuj, opstanka ) samo vrhovna vlast u Srbiji(*)... I naravno, dugi otrovni pipci ovdašnjih radikala po etnički srpskim partijama svugde gde ih u okolini ima... Osim, čini mi se, u Hrvatskoj. (*) koja ih je, naravno, i gurnula svima na nišan ili svojim suludim delovanjem 35 godina (s malom pauzom posle 5.10.00) učinila da se tako osećaju 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina D. Harker Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) Dačić je na gostovanju Insajder tv rekao da on želi da igra u Ligi šampiona, ne u nekoj seoskoj ligi. Nema kod njega misterije, sam je priznao da je jedini politički cilj biti i ostati u vlasti. @NMX Nisam znala za Ninićevu koloritnu prošlost, on se rijetko ideološki izjašnjava u tim silnim medijskim nastupima. Ali u nekom od njih je probilo desničarenje, to sam mu zapamtila... Edited February 14 by Mina D. Harker 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) 14 minutes ago, fancy said: Sve je to posledica dugogodišnjeg pumpanja (Pumpaj!! ) da su Srbi okruženi neprijateljima i da im je jedina garancija opstanka (čuj, opstanka ) samo vrhovna vlast u Srbiji(*)... I naravno, dugi otrovni pipci ovdašnjih radikala po etnički srpskim partijama svugde gde ih u okolini ima... Naravno, ja govorim o toj dihotomiji grad/selo, moj doživljaj je da Srbi iz Podgorice osjećaju bliskost sa Srbijom, a da Srbi sa sjevera CG osjećaju bliskost sa SNS. To je, naravno, rule of thumb, ima izuzetaka i na jednoj i na drugoj strani, a i sam doživljaj je krajnje subjektivan i ne mora uopšte da bude reprezentativan. EDIT: uostalom, imam utisak i da su se hrvatski Srbi emancipovali od radikala nakon što su tamo počeli da se pitaju ljudi odrasli u Zagrebu i Rijeci (as opposed to krajiške wulfofakinas u kojima uspijevaju samo poskoci i neki od mojih predaka 😁 ) Edited February 14 by Beonegro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted February 14 Share Posted February 14 2 hours ago, Perkos2 said: kao što već napisah " na silu ne biva" pošto praziluk još barem 2-3 generacije viri iz dupeta i ne podmeći za Musliji Fahrija, niti je spomenut niti dolazi sa bosanskih planina već iz pitome Metohije, Predrasude te ubijaju. BTW, ono za Musliua je fora, ako nisi razumeo al šta da ti radim. I to je tvoj problem. BTW2, odakle ti dolaziš pa imaš bilo kakvo pravo da deliš i omalovažavaš ljude po poreklu i nije li te bar malo sramota takvih reči? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 14 Share Posted February 14 Nego dođoh nešto drugo da okačim: Quote Serbia’s leader under pressure The student-led protests that have recently rocked Serbia will continue with a large demonstration in the central city of Kragujevac this weekend. The unrest started in November after the collapse of a canopy at a railway station in Novi Sad killed 15 people. Protestors claim that corruption and political interference in the building’s refurbishment played a role in the disaster. They also decry a broader decline in the rule of law under the party of President Aleksander Vucic, which controls Serbia’s main media outlets and the judiciary. The protests have spread in recent weeks. On February 7th farmers protesting a proposal to give permission for lithium prospecting near Bogatic, a town in western Serbia, stormed a municipality building. Mr Vucic’s prime minister resigned as the party tried to contain the unrest, to little avail. On Saturday Mr Vucic will hold a rally to mark Statehood Day, a national holiday. The president faces a significant threat to his authority, even if he may try to ignore it. Danas u The Economistovom dnevnom pregledu svjeckih dešavanja kao treća najvažnija vijest, odmah nakon sranja dnevne doze na štetu Ukrajine i sranja nazi-boya na štetu Bureau of the Fiscal Service. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts