Helena Posted Monday at 12:37 PM Posted Monday at 12:37 PM 1 hour ago, Mina D. Harker said: Vidiš, u ovo teško mogu da povjerujem. Ogromna većina muških transseksualaca ne "prolaze" kao žene. Osim ako nije mrak pa se crte lica i građa ne vide dobro, i ako malo govore jer ih glas odaje. Sad, možda su ti ljudi o kojima govoriš zaista bili u manjini onih koji prolaze kao drugi pol. Ima ljudi koji preferiraju odnose sa trans osobama...to je ok, ne osuđujem. Njihova stvar i pravo. Kako pravo kad ne postoje, pitanje nije retoričko. Što se pak samog izgleda tiče, možemo raspravljati o Razija izgledu, onako kako je to neko ovde ubacio na DT boli me k komentar. Ko ovde može da plati punu tranziciju - takođe nije retoričko pitanje? Internet je fala bogu tu , vidi se, ili bolje, videla sam trans devojke koje ni ti ne bi prepoznala da su trans. Tu je ona devojka iz Tuzle koja je otišla u Australiju kao dete i postaO prvo maneken, a posle tranzicije u manekenku. I može se reći da joj je Australija spasila život. Moram naći i sliku majora Helene (😁) i njemu sam zaboravila muško ime, sad je gospoja u godinama. Sad očekujemo šaljiv komentar sa visina Olimpa šta se dešavalo na BG asfaltu u prošlom milenijumu Trans žena, Helena Vuković.
Mina D. Harker Posted Monday at 12:54 PM Posted Monday at 12:54 PM 13 minutes ago, Helena said: Što se pak samog izgleda tiče, možemo raspravljati o Razija izgledu, Ne moramo, ima muškobanjastih žena, ima feminiziranih muškaraca. To ih ne čini manje ženama ili muškarcima. Ima jako visokih žena - puna ih je CG. Kad odem, osjećam se kao liliputanka među guliverkama, a nisam majušna - prosječne sam visine za naše podneblje. Ne znam kako to ide sa plaćanjem troškova tranzicije, u nekim zapadnim zemljama poreski obveznici plaćaju tranzicije i kozmetičke procedure. Čak i za zatvorenike koji žele da promijene pol.
Helena Posted Monday at 01:02 PM Posted Monday at 01:02 PM Ti si otvorila to pitanje, ja sam dala odgovor. Kaži za Helenu, pošto nije profi fotka - jel bi rekla da je bila u telu muškarca?
Mina D. Harker Posted Monday at 01:13 PM Posted Monday at 01:13 PM 10 minutes ago, Helena said: Ti si otvorila to pitanje, ja sam dala odgovor. Kaži za Helenu, pošto nije profi fotka - jel bi rekla da je bila u telu muškarca? Sa ove fotke, ne. Kad progovori, da.
Angelia Posted Monday at 02:17 PM Posted Monday at 02:17 PM Biologija nije konstrukt, nego nauka. 10k godina od sada svako ce moci da odredi da li je skeleton musko ili zensko, bez obzira kako se ta osoba osecala. I to je prosto cinjenica. I ja nisam CIS zena, nego zena, I ne zelim da mi se namece drustveni konstrukt. Nisam ni birthing person, jer mogu da izaberem da li cu roditi ili ne, ali cu uvek biti zena. Trans osobe treba da imaju sva ljudska prava, I tretman kao ljudsko bice, ali ne postoji pravo da budes tretiran kako se osecas. Vise puta sam dala isti primer, ako se ja osecam kao Elizabeta II ne znaci da svi treba da mi se klanjaju. 1
Nicklord Posted yesterday at 09:43 PM Posted yesterday at 09:43 PM 17 hours ago, Angelia said: Crickets zar ne, kad vas niko ne proziva, osecate se super da prozivate nekog ko nema glas. Potpuno je ok da me zovete MAGAca, jer ja nekako vredjam forumase, iako skoro nikad nisam sisla nisko da nekog vredjam. Osudjena sam bila za transfobiju, samo zato sto sam rekla da muskarci ne mogu da postanu zene, da je to bioloska cinjenica, I da trans osobe trebaju pomoc. Ne plasim se trans osoba, ustvari potpuno sam ok sa njima. Niko mi nije ponudio izvinjenje nakon toga. Hocu da cujem gde ja opravdavam pedofile i vredjam forumase. @fancy zašto je dozvoljeno biti otvoreno transfob na forumu?
Angelia Posted yesterday at 11:02 PM Posted yesterday at 11:02 PM 1 hour ago, Nicklord said: @fancy zašto je dozvoljeno biti otvoreno transfob na forumu? Pogledaj definiciju transfobije. Reci znace nesto. Biologija znaci nesto, medicina takodje. Ja nemam iracionalni strah od trans osoba, ni predrasude. Ali dobar pokusaj, samo da predpostavim, ti mislis da muskarac moze da postane zena, ili obrnuto?
Nicklord Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 11 hours ago, Angelia said: Pogledaj definiciju transfobije. Reci znace nesto. Biologija znaci nesto, medicina takodje. Ja nemam iracionalni strah od trans osoba, ni predrasude. Ali dobar pokusaj, samo da predpostavim, ti mislis da muskarac moze da postane zena, ili obrnuto? Definicija ne obuhvata samo strah već negiranje identiteta osoba i eksplicitno prikazivanje trans osoba kao ljudima kojima je potreba pomoć. Moderatori, evo samo još jednom da pitam, što je dozvoljeno biti transfob na ovom forumu? Edited 12 hours ago by Nicklord
Darko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 hour ago, Nicklord said: Definicija ne obuhvata samo strah već negiranje identiteta osoba i eksplicitno prikazivanje trans osoba kao ljudima kojima je potreba pomoć. Moderatori, evo samo još jednom da pitam, što je dozvoljeno biti transfob na ovom forumu? Zar ne postoji gender dysphoria kao priznati mentalni poremećaj? Takođe, zar teranje ljudi da nekog muškarca zovu ženom nije atak na njihovo pravo na izražavanje i ... realnost? Niko ne brani trans osobama da menjaju svoj identitet, ali ne možeš da teraš druge da prihvate taj identitet. Ako ja kažem da sam žena, ne znači da jesam. 1
JPM Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 5 minutes ago, Darko said: Niko ne brani trans osobama da menjaju svoj identitet, ali ne možeš da teraš druge da prihvate taj identitet. Na ovome je Jordan Peterson postao poznat. Naime, nije sporio pravo bilo koga da se izjašnjava kao bilo šta. Ali je itekako sporio da se mandatornim proglasi da nekog zoveš kako ta osoba želi. Dakle da bude zakonski kažnjivo ako ti nekog očiglednog muškarca ne zoveš ženom, samo zato što ta osoba sebe smatra za ženu. I mislim da je to sasvim dobar stav, jer posledice takvog zakona bi bile katastrofalne. Jedno je tolerancija, ovo drugo je prisila i ne razlikuje se ni najmanje od svoje kotrateze, u osnovi je čisti šovinizam. Ali da ne širimo to, nije tema. 1
Helena Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Istorija nas uči da je bilo perioda, negde i danas, da se čovek koji se izjašnjavao jednakim sa drugim čovekom kažnjavao upravo zakonom - bičevanjem i vešanjem. Istorija nas uči da, ako je žena isticala da je jednaka muškaracu, bila zakonom kažnjavana, često puta živa spaljivana, samo zato što je sebe smatrala jednakom. I da, i onda je bilo ljudi koji su koristili rečenice "jedno je tolerancija, ali ovo je upisatipoželji Ne zna jel se zvao Jordan Peterson, ali je verovatno bio poznat. Nekom.
Nicklord Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 34 minutes ago, Darko said: Zar ne postoji gender dysphoria kao priznati mentalni poremećaj? Takođe, zar teranje ljudi da nekog muškarca zovu ženom nije atak na njihovo pravo na izražavanje i ... realnost? Niko ne brani trans osobama da menjaju svoj identitet, ali ne možeš da teraš druge da prihvate taj identitet. Ako ja kažem da sam žena, ne znači da jesam. Gender dysphoria postoji, ali to ne znači da je trans identitet sam po sebi poremećaj. Postoji razlika između disforije (koja se tretira podrškom, ne poricanjem identiteta u normalnim zemljama) i samog trans identiteta. Ideja da poštovanje nečijeg identiteta ugrožava tvoju "slobodu izražavanja" je okretanje stvari naopako. Tvoje pravo da izraziš mišljenje prestaje tamo gde počinje tuđa osnovna sloboda. Da se vratim na početno. Ne priznati nečiji identitet, nazivati ga muškarcem i reći mu da treba pomoć jeste transfobija i oblik diskriminacije. Nije "drugačije mišljenje" a nije ni "nauka" nego doprinosi marginalizaciji tih grupa. Zato i jeste transfobija. Opet za moderaciju, što je dozvoljeno biti otvoreno trasnfob na forumu? 2 1
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 48 minutes ago, Darko said: Takođe, zar teranje ljudi da nekog muškarca zovu ženom nije atak na njihovo pravo na izražavanje i ... realnost? Niko ne brani trans osobama da menjaju svoj identitet, ali ne možeš da teraš druge da prihvate taj identitet. Ako ja kažem da sam žena, ne znači da jesam. 40 minutes ago, JPM said: Na ovome je Jordan Peterson postao poznat. Naime, nije sporio pravo bilo koga da se izjašnjava kao bilo šta. Ali je itekako sporio da se mandatornim proglasi da nekog zoveš kako ta osoba želi. Dakle da bude zakonski kažnjivo ako ti nekog očiglednog muškarca ne zoveš ženom, samo zato što ta osoba sebe smatra za ženu. I mislim da je to sasvim dobar stav, jer posledice takvog zakona bi bile katastrofalne. Najgore je što vas dvojica niste svesni koliko su vam stavovi problematični.
JPM Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Ali u tome je i lepota ovog mesta, tu si ti da nam objasniš (no offense), Ili neko drugi. To je važno, nije lepo celog života biti u krivu i ne znati da je tako. Tako da, izvoli, pozornica je tvoja. Doduše ne nužno na temi od moderacije, ali sa zadovoljstvom ću da pročitam kad se splituje tema.
Darko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 17 minutes ago, DameTime said: Najgore je što vas dvojica niste svesni koliko su vam stavovi problematični. To bi rekao za tebe. Ne vidiš posledice pravnog ućutkivanja ljudi. 1
DameTime Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Pojašnjavala sam već obojici - prvom da Peterson ne treba da bude nikakva referenca za slobodu govora, pošto je lik postao poznat na konto toga što podilazi incelima, mizoginim likovima i sličnim grupama. Drugom da pozivanje na odgovornost za izrečene stavove nije nikakvo "pravno ućutkivanje".
Darko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 25 minutes ago, Nicklord said: Gender dysphoria postoji, ali to ne znači da je trans identitet sam po sebi poremećaj. Postoji razlika između disforije (koja se tretira podrškom, ne poricanjem identiteta u normalnim zemljama) i samog trans identiteta. Razumem, ja sam Angelijin post interpretirao da je ona mislila na one koji prolaze kroz gender dysphoria. 25 minutes ago, Nicklord said: Ideja da poštovanje nečijeg identiteta ugrožava tvoju "slobodu izražavanja" je okretanje stvari naopako. Tvoje pravo da izraziš mišljenje prestaje tamo gde počinje tuđa osnovna sloboda. Za boldovano - ja imam osnovnu slobodu da muškarca ili ženu zovem ono što JESU. Niko, ali NIKO nema pravo da od mene tražim da negiram realnost. To je osnova totalitarizma. Ako ja, ovako neobrijan i sa očito muškim fizičkim karakteristikama kažem da sam žena i da se zovem Darka - jer bi me zvao ženom? Ako drugi pitaju za mene, jer bi im govorio da sam žena? Malo realnosti ne bi bilo na odmet. 8 minutes ago, DameTime said: Drugom da pozivanje na odgovornost za izrečene stavove nije nikakvo "pravno ućutkivanje". Lupetaš. Je si li čula za compelled speech? Takođe, ajde malo vidi šta se dešava u Australiji. Bukvalno pravno ućutkivanje. Tačka.
JPM Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 10 minutes ago, DameTime said: Pojašnjavala sam već obojici - prvom da Peterson ne treba da bude nikakva referenca za slobodu govora, pošto je lik postao poznat na konto toga što podilazi incelima, mizoginim likovima i sličnim grupama. Drugom da pozivanje na odgovornost za izrečene stavove nije nikakvo "pravno ućutkivanje". Ovde prvi. Dakle, Peterson je pomenut samo u kontekstu zakonskog primoravanja ljudi da se povinuju necemu sto smatraju moralno pogresnim, nije pomenut kao neka uzvisena referenca za slobodu govora. Taman posla. Tako da, hajde da ne ucitavamo i ne pomeramo stative kako ono ti kazes. 17 minutes ago, Darko said: To bi rekao za tebe. Ne vidiš posledice pravnog ućutkivanja ljudi. Mislim da mnogi itekako vide posledice ali ne zele da to priznaju onda kada im ne odgovara. Time se kreira potpuno ista, samo dijametralno suprotna, diskriminacija. Dakle ne resava se problem vec se samo menja ugnjetavani i ugnjetavac.
Darko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 10 minutes ago, DameTime said: Pojašnjavala sam već obojici - prvom da Peterson ne treba da bude nikakva referenca za slobodu govora, pošto je lik postao poznat na konto toga što podilazi incelima, mizoginim likovima i sličnim grupama. Je si ga ikad odslušala ili pričaš napamet? Nije mi namera da ga branim btw pošto se ni ja ne slažem da nekim njegovim stavovima, ali je rekao i dosta pametnih stvari. Obično su ti ad hominem napadi korišćeni u nedostatku dobrih argumenata, lako je ljude mazati govnima. 1
DameTime Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 7 minutes ago, Darko said: Za boldovano - ja imam osnovnu slobodu da muškarca ili ženu zovem ono što JESU. Niko, ali NIKO nema pravo da od mene tražim da negiram realnost. To je osnova totalitarizma. Čestitam, konačno si priznao šta je tvoj stvarni problem u celoj priči. Tako da možemo zaobići ovaj (nevešti) paravan o slobodi govora. Svako ima pravo da se oseća kako želi i izražava u skladu sa tim, a kako je društvo bar malo napredovalo u odnosu na prošli vek, i da očekuje da ostali članovi društva to poštuju. Zašto uopšte imaš potrebu da drugima govoriš ko su i šta su, te šta je njihova realnost - to je tvoja stvar. 7 minutes ago, Darko said: Ako ja, ovako neobrijan i sa očito muškim fizičkim karakteristikama kažem da sam žena i da se zovem Darka - jer bi me zvao ženom? Ako drugi pitaju za mene, jer bi im govorio da sam žena? Malo realnosti ne bi bilo na odmet. Da, jer se ti tako osećaš, što je bitno, a ne šta ja mislim kako se ti zapravo osećaš i ko si.
DameTime Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) 9 minutes ago, Darko said: Je si ga ikad odslušala ili pričaš napamet? Nije mi namera da ga branim btw pošto se ni ja ne slažem da nekim njegovim stavovima, ali je rekao i dosta pametnih stvari. Statistički gledano, svaki čovek na planeti Zemlji bar jednom u životu kaže pametnu stvar, sem ako nema teško kognitivno oštećenje. Što ne govori ama baš ništa o štetnosti uticaja Jordana Petersona, pogotovo pod velom nauke, što on zna i konstantno zloupotrebljava. Edited 9 hours ago by DameTime
Darko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 6 minutes ago, DameTime said: Da, jer se ti tako osećaš, što je bitno, a ne šta ja mislim kako se ti zapravo osećaš i ko si. Naravno, ko jebe istinu. 3 minutes ago, DameTime said: Što ne govori ama baš ništa o štetnosti uticaja Jordana Petersona, pogotovo pod velom nauke, što on zna i konstantno zloupotrebljava. Nisi odgovorila - je si li ga slušala? Šta on to konstantno zloupotrebljava? Par primera hvala.
DameTime Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 3 minutes ago, Darko said: Nisi odgovorila - je si li ga slušala? Šta on to konstantno zloupotrebljava? Par primera hvala. Da se ne ponavljam, ovde sam rekla sve što mislim o tom šarlatanu. Valjda se lepo paste-ovalo, 4. strana topika.
JPM Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Čovek je univerzitetski obrazovan klinicki psiholog. Nazvati ga sarlatanom je bas bogato. Ok je diskutovati o stavovima drugih ljudi ali negirati obrazovanje nekoga je bas previse. Toeto, tesko je diskutovati na ovakav iskljuciv nacin, a nije mi ni dovoljno stalo ni do Jordana ni do trans osoba pa tako zelim svima prijatan dan uz grejalicu. Ciao.
Barkley#34 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, Helena said: Istorija nas uči da je bilo perioda, negde i danas, da se čovek koji se izjašnjavao jednakim sa drugim čovekom kažnjavao upravo zakonom - bičevanjem i vešanjem. Istorija nas uči da, ako je žena isticala da je jednaka muškaracu, bila zakonom kažnjavana, često puta živa spaljivana, samo zato što je sebe smatrala jednakom. I da, i onda je bilo ljudi koji su koristili rečenice "jedno je tolerancija, ali ovo je upisatipoželji Ne zna jel se zvao Jordan Peterson, ali je verovatno bio poznat. Nekom. 14 minutes ago, DameTime said: Čestitam, konačno si priznao šta je tvoj stvarni problem u celoj priči. Tako da možemo zaobići ovaj (nevešti) paravan o slobodi govora. Svako ima pravo da se oseća kako želi i izražava u skladu sa tim, a kako je društvo bar malo napredovalo u odnosu na prošli vek, i da očekuje da ostali članovi društva to poštuju. Zašto uopšte imaš potrebu da drugima govoriš ko su i šta su, te šta je njihova realnost - to je tvoja stvar. Da, jer se ti tako osećaš, što je bitno, a ne šta ja mislim kako se ti zapravo osećaš i ko si. Je l' može pojašnjenje za mene? Ako "neobrijani Darko" sebe smatra ženom da li to znači da je izjednačen sa ženama ne samo u pogledu poštovanja njegovog smatranja sebe nego i u pogledu dnevnih aktivnosti i zakonskog tretmana? Da li on može da uđe u ženski toalet i da očekuje da ostali to poštuju?
Recommended Posts