Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Mina D. Harker said:

Vidiš, u ovo teško mogu da povjerujem.

Ogromna većina muških transseksualaca ne "prolaze" kao žene. Osim ako nije mrak pa se crte lica i građa ne vide dobro, i ako malo govore jer ih glas odaje. Sad, možda su ti ljudi o kojima govoriš zaista bili u manjini onih koji prolaze kao drugi pol. 

Ima ljudi koji preferiraju odnose sa trans osobama...to je ok, ne osuđujem. Njihova stvar i pravo. 

Kako pravo kad ne postoje, pitanje nije retoričko.

Što se pak samog izgleda tiče, možemo raspravljati o Razija izgledu, onako kako je to neko ovde ubacio na DT boli me k komentar.

Ko ovde može da plati punu tranziciju - takođe nije retoričko pitanje?

Internet je fala bogu tu , vidi se, ili bolje, videla sam trans devojke koje ni ti ne bi prepoznala da su trans.

Tu je ona devojka iz Tuzle koja je otišla u Australiju kao dete i postaO prvo maneken, a posle tranzicije u manekenku.

I može se reći da joj je Australija spasila život.

Moram naći i sliku majora  Helene (😁) i njemu sam zaboravila muško ime, sad je gospoja u godinama.

Sad očekujemo šaljiv komentar sa visina Olimpa šta se dešavalo na BG asfaltu u prošlom milenijumu:classic_sleep:

Helena-Vukovic-foto-N1-1536x864.jpg

Trans žena, Helena Vuković.

Posted
13 minutes ago, Helena said:

Što se pak samog izgleda tiče, možemo raspravljati o Razija izgledu

Ne moramo, ima muškobanjastih žena, ima feminiziranih muškaraca. To ih ne čini manje ženama ili muškarcima. 

Ima jako visokih žena - puna ih je CG. Kad odem, osjećam se kao liliputanka među guliverkama, a nisam majušna - prosječne sam visine za naše podneblje.

Ne znam kako to ide sa plaćanjem troškova tranzicije, u nekim zapadnim zemljama poreski obveznici plaćaju tranzicije i kozmetičke procedure. Čak i za zatvorenike koji žele da promijene pol. 

Posted

Ti si otvorila to pitanje, ja sam dala odgovor.

Kaži za Helenu, pošto nije profi fotka - jel bi rekla da je bila u telu muškarca?

Posted
10 minutes ago, Helena said:

Ti si otvorila to pitanje, ja sam dala odgovor.

Kaži za Helenu, pošto nije profi fotka - jel bi rekla da je bila u telu muškarca?

Sa ove fotke, ne.

Kad progovori, da.

Posted

Biologija nije konstrukt, nego nauka. 10k godina od sada svako ce moci da odredi da li je skeleton musko ili zensko, bez obzira kako se ta osoba osecala. I to je prosto cinjenica. I ja nisam CIS zena, nego zena, I ne zelim da mi se namece drustveni konstrukt. Nisam ni birthing person, jer mogu da izaberem da li cu roditi ili ne, ali cu uvek biti zena. Trans osobe treba da imaju sva ljudska prava, I tretman kao ljudsko bice, ali ne postoji pravo da budes tretiran kako se osecas. Vise puta sam dala isti primer, ako se ja osecam kao Elizabeta II ne znaci da svi treba da mi se klanjaju.