DameTime Posted yesterday at 12:07 PM Posted yesterday at 12:07 PM (edited) 38 minutes ago, MilošVB said: Jbg, i da igra za 5k evra mesečno ovo jeste u najmanju ruku za podsmeh. Ma meni je samo bezvezan ovaj kontinuiran fokus na (skoro) svaki Kornjačin loš potez. Pri čemu odavno svi znamo da se njemu dešavaju ovakvi promašaji, nije to ništa novo ni epohalno, da se aman baš svaki put prokomentariše. A nekako se konvencionalno izostave njegovi winning plays, kao u G1. Edit: Da bacim i ja jedan respect za gdina Batuma, neverovatno zahvalan igrač, teška iskusnjara a pored toga i veliki pobednik. Edited yesterday at 12:09 PM by DameTime 2
Miki28 Lakers in 5 Posted yesterday at 12:08 PM Posted yesterday at 12:08 PM 3 minutes ago, BattleBender said: Ovo je toliko pogresno da ne znam odakle da pocnem. To sto neko igra za minimalac ne znaci da treba da promasi polaganje. Igra za 3.5 miliona, u NBA. Kontam da mimo Nunn-a retko koji van NBA igrac ima vecu platu od njega. Ponovo, promasio je polaganje. Zicer. Svaka prica ovde o nekakvim minimalcima i sl. je glupost. To sto je Zubac zakljucao Jokica vise govori da je Zubac dobar igrac, i da Jokic koliko god da je dobar, ne moze uvek sam, i da se moze sacuvati sa dobrim fokusom odbrane, sa odlicnim defanzivcem u direktnom duelu, i sa smanjenom opasnoscu njegovih saigraca. Zaboravio si pomenuti i pomoc sudija. Jasu Jokica samo tako, vuku, udaraju a sudije nista ne sviraju. Zubac u poslednja 3 meca ima ukupno 5 faulova 4
DameTime Posted yesterday at 12:16 PM Posted yesterday at 12:16 PM 11 minutes ago, BattleBender said: Ovo je toliko pogresno da ne znam odakle da pocnem. To sto neko igra za minimalac ne znaci da treba da promasi polaganje. Igra za 3.5 miliona, u NBA. Kontam da mimo Nunn-a retko koji van NBA igrac ima vecu platu od njega. Ponovo, promasio je polaganje. Zicer. Svaka prica ovde o nekakvim minimalcima i sl. je glupost. To sto je Zubac zakljucao Jokica vise govori da je Zubac dobar igrac, i da Jokic koliko god da je dobar, ne moze uvek sam, i da se moze sacuvati sa dobrim fokusom odbrane, sa odlicnim defanzivcem u direktnom duelu, i sa smanjenom opasnoscu njegovih saigraca. Sorry not sorry, ali najbolji igrač NBA lige ima veću odgovornost nego veteran koji igra za minimalac. Apropo promašaja, nije ovo igrica, jasno je da hoćeš da svaki igrač prikuca ili pogodi svaki zicer, ali se promašaji dešavaju. U vezi Kornjače treba gledati šta je to što donosi za sto kad se ovi promašaji sklone u stranu, njegov hustle i konstantna prisutnost na skoku, gde je u stanju da napravi ovakvu glupost a već u sledećem posedu ima winning play. Što se ne može reći recimo za Jamala, koji kad uđe u seriju promašaja potpuno nestane sa terena. Što se tiče suđenja, svi su hteli malo jače krljanje u PO, eto Silver je to i pustio. Očigledno sudije dopuštaju jači intenzitet odbrane i podigli su kriterijume suđenja (u smislu jačine faula). Kako je za Jokića, tako je i za npr. Stepha kog ubijaju na bukvalno svakom bloku. A naravno da je košarka timska igra i da Denver ne zavisi samo i isključivo od Nikole, već i od drugih igrača koji moraju biti na visini zadatka. Pogotovo u ovoj seriji gde je par utakmica odlučeno u produžetku, u par poseda i ključnih detalja i sl.
gggggggg Posted yesterday at 12:25 PM Author Posted yesterday at 12:25 PM ne sme se kritikovati jokicev saigrac zbog blamantnih gresaka jer jokic nije imao svojih 40-15-15 11
Miki28 Lakers in 5 Posted yesterday at 12:26 PM Posted yesterday at 12:26 PM 13 hours ago, BattleBender said: On nije bilo koji drugi igrač, i zasluzio je svime sto je uradio da mu se ne natrljavs na nas sto u 40 god ne igra kao da ima 32 Inače, za mene se može reći da sam bio njegov hejter. Tj ima smisla reci to iako ga ne hejtam. I nema potrebe da naglašavaš zašto nekima nije omiljen igrač. Evo reći ću ti ja neke stvari koje meni smetaju, pa cu na kraju da ti kazem da čak i uprkos tome nije niti fer niti normalno koliko mu ljudi dismisuji zivotnu posvecenost i trud Elem: - Lebron je tryharder za mnoge stvari, ali prednjači potreba da ga svi obozavaju. Djokovic na steroidima, samo sto i taj Djokovic zajebao to da radi na kraju karijere - Nepotrebno laže da bi impresionirao, i zna bas da bude cringe. Neke njegove izjave su prejadne. - Ne cenim kako se seljakao iz kluba u klub, kako je to radio. Da je barem jednom promenio klub kroz trejd, bilo bi vise fer. Donosio je sebe, najveci asset u ligi u narednu fransizu koja nista od asseta nije potrosila na njega. Od starta je pravio leverage za osvajanje titule. Pa je zatim svaku fransizu naterao da ispuca sve assete, pikove itd, zrtvuje buducnost zarad par sezona za njega. Pa onda kad izmuze tu jednu fransizu, onda ide u drugu koja je uglavnom prethodno tankovala i skupljala assete da ih on posle potrosi. - Pa je na kraju dosao u LAL, omnipotentni powerhouse - Iako nije kriv za to kako su njegove saigrcace njegovi fanovi pravili na scapegoats, bilo je zaista iritantno. Tu si zaboravio najvise Bosha. Tom coveku su se usrali u zivot. Svaki njegov promasen sut je bio zlocin. A pravljen je na idiota totalnog jer ga Duncan nadigrao. Wow, top8 igrac svih vremena ga nadigrao u par meceva... - Ponovo, nije on kriv sto ga mediji i javnost deplasirano prave na nekog point goda, tj da je Magic Johnson samo sa ulazom, skokom i brzinom. I to me bas nervira. Ne nije, postoje zilion ljudi koji prate dosta kosarku i to misle. Mali je broj ljudi koji stvarno razumeju kosarku. On nije genijalan kosarkas, on nije genijalan plejmejker, on nije Jokic, Magic, Bird i sl. On zeli da ga ljudi gledaju kao miks Magica i Jordana, pa se trudio da igra takvu kosarku. Ali on to nije. To sto stvara viskove i nekad ostavlja igrace otvorene na sut ga ne cini covekom koji ima cerebralno razumevanje kosarke. Jednstavno je nema. Cenim trud, njegovu posvecenost kosarci i zelju da ima deep pristup kosarci, ali svako ko kaze da je all time great u osecanju igre, vision-u, citanju patterna, taj gresi. Lebron je fizicki specimen, sa skroz dobrom tehnikom, preiskusan i ima zelju da ispadne da je genijalan kosarkas u svemu. Toliko je iskustva prikupio na najvisem nivou sa najvecim nivou odgovornosti, i najvise uloge, da je nemoguce da ne zna da rraguje na neke dogadjaje na terenu. Kao sto zeli da ga svi obozavaju dok je istovremeno trendy, ali i classy batica. Kad bi mogo u isto vreme da odaje vajb tiktokera i Morgana Freemana, dusu bi prodao za to ----- Ima jos neke stvari, ali da posledicno ne ulazim u najgoru tltr-činu. Saying this, kad neko ulozi toliki trud za nesto u zivotu, a usput nema leševe iza sebe, niti neke odurne i uzasne skandale. Taj nivo posvecenosti, discipline, svakodnevnog nosenja sa pritiskom. To jednostavno dovodi do toga da mora da se prema njemu PRE SVEGA iskaze poštovanje. Ne mora da ga obozavas. Kao sto vidis, ja ga ne obozavam. Smara me njegova harizma (ako je i ima). I razumem da jednostavno on mnogima nema to nesto inspirativno (don t say aura, bas me smara ta rec u posl vreme). Ali daj nekad da domene licnih senzibiliteta stavimo po stranu iz eticko antropoloskih razloga. Takodje me jako nervira odnos javnosti u celoj prici sa Bronny-em. To je odvratno, pre svega, prema Bronny-u, pa onda i prema Lebronu kao ocu deteta. Uzas... Zilion meme-ova imamo za milion sranja svaki dan, ali daj i ovo da ne propustimo za meme-ovanje Usled onog rutiniranja u Bilbau, nisam odgovorio na ovo. Kao sto sam vec pisao, respect za sve sto je uradio u karijeri. Naglasavam u karijeri jer u Lakersima sam izuzetno nezadovoljan za ovih 7 sezona. Dobio je sve sto je trazio, dovodili su se i trejdovali igraci, dovodili i optustali treneri, samo da bi mu se t..... ona stvar. Za 7 sezona jedna titula i jedan WCF, nekoliko ispadanja u 1 rundi i nekoliko neulazaka u plejof. Nazalost, Lakersi nisu Cavsi vec Lakersi tako da kad se sve sabere i oduzme, nije to to bilo. Sto se tice godina, ja prvi ne ocekujem da igra kao 32, on je gotov vec nekoliko sezona za plejof ali to neki nece i ne zele da prihvate vec ga podizu na pijedestal gdje uopste i ne treba da bude. Nije sramota da bude 2 opcija, da ima 20/7/5 ali onda to treba da skonta on sam ali i tim tako da se pravi. Ako si doveo Luku Doncica onda das kljuceve Luki i nek vozi a ne ae malo Luka pa cu onda ja. To je moglo da upali u Cavsima jer em je bio mladji em je Irving drugi tip igraca od Luke. Jedno u moru gadljivih njegovih foliranja jeste ovo foliranje oko trejda AD. NBA jeste biznis i normalno je da GM gleda da napravi tim za sada i za buducnost ali u Lakersima, a posebno Pelinka ne radi nista bez amina Jeanie Buss a ona nista nije radili, ne radi i nece raditi bez amina nekih ljudi ( tu su Lebron kao sadasnji igrac i Magic kao beloved LA lik a naravno tu bi bio i Kobe kao najvece ime ).
MilošVB Posted yesterday at 12:37 PM Posted yesterday at 12:37 PM Kejd - Braun - Lenard - Gordon - Šengun 1
DameTime Posted yesterday at 12:48 PM Posted yesterday at 12:48 PM Sme se kritikovati bilo ko, ali nemoguće je ne primetiti trend kako se brže-bolje okače Russovi promašaji. Uopšte ne želim da kritikujem ni Jokića, samo sam namerno napravila kontrast, jer je jedan element ipak važniji od drugog. Za superstarove i prve igrače franšize je margina greške uvek manja u odnosu na ostale igrače, a Jokića u odnosu na druge izdvaja upravo to što on operiše u još užoj margini greške od te. Uostalom, ne sumnjam da će on mnogo bolje odigrati G7 i učiniti sve da se dodatno prilagodi.
MilošVB Posted yesterday at 12:49 PM Posted yesterday at 12:49 PM Ova ćela ladno liči malo na Džordana. 6
Milos 3.14 Posted yesterday at 12:58 PM Posted yesterday at 12:58 PM 10 hours ago, Ječmendo said: Na kraju izgubiše dobijeno. Šteta za Pistonse, ali imaće važno iskustvo za budućnost. Knicksi moraju mnogo bolje ako hoće da pariraju Keltima, s ovom igrom nemaju šansi. Niksima je Detroit po stilu igre najteži protivnik, mnogo pika forsiraju a to Bransonu , Taunsu i ekipi ne leži. Boston je veći zalogaj zbog objektivnog kvaliteta i iskustva, ali je koncepcijski lakši za igru u odnosu na ono što Niksi jesu. U toj seriji će biti i blo auta , a ovo je skoro svaka bila na jednu loptu. 8 hours ago, Big Ticket said: Јокић игра знатно слабији ПО него што сам очекивао, онако очни утисак. Nije toliko dominantan u ovoj seriji iz više razloga, prvo zbog koncepcije koju su usvojili manje više svi timovi a to su udvajanja i utrajanja , drugi razlog je Zubac koji je možda najbolji igrač Klipersa u seriji. Mislim da Denveru treba trener koji će da promeni stil i značajno umanji broj hend ofova na uštrb klasičnijeg pika gde Jokara može i šort rol i rol i pop i na stranu pa da šutira poludistancu i dobije loptu bliže košu. Denver je u nekim prethodnim utakmicama imao uspeha kad su Marej i Gordon povremeno igrali pik i kad je Gordon izlazio na ta uručenja a Jokić ostajao bliže košu. Nevezano za to loša igra nagetsa sinoć, Jokić baš anemičan drugo poluvreme, mada ga jesu tukli i bampovali gde god primi loptu, pa i na tim uručenjima. Ja ne bih izdržao da nekog ne navučem na lakat baš onako junački. 1
Ludi za Poli Posted yesterday at 01:02 PM Posted yesterday at 01:02 PM 25 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: on je gotov vec nekoliko sezona za plejof Ovo jednostavno nije tacno koliko god ti zelio da i sebe i sve oko sebe ubijedis u suprotno. U zadnje 3 serije koje su Lakers izgubili (Denver puta 2, Wolvesi) LeBron je imao 28-9-10 pa 28-7-9 i sad 25-9-6 uz jako dobru odbranu u vecini utakmica tih serija (G3 protiv Nuggetsa je jedina gdje je bio dosta los u obrani) i TS% preko 60%. Ne postoji univerzum u kom je to igrac "gotov za PO vec nekoliko sezona". Koliko je uopce igraca u ligi u stanju imati takve brojke? Ili jos bolje pitanje, koliko je drugih opcija u ligi u stanju igrati na tom nivou? Malo ostavi animozitet po strani i pogledaj realno. 32 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: Ako si doveo Luku Doncica onda das kljuceve Luki i nek vozi Pa Luka je dobio protagonizam prve opcije u ovom PO. Imao je USG% za 5% veci od Brona i generalno puno vise lopte u rukama. Apsolutno nije postojala nikakva dilema ko je prva opcija protiv Wolvesa sem u onoj G3 kad je Luka igrao bolestan. Sljedece godine ce biti jos i veca razlika, Luka je dobio ekipu i LeBron ce mu se prilagoditi. ' 3
Ječmendo Posted yesterday at 01:03 PM Posted yesterday at 01:03 PM Russ je promašio i potpuno otvoreno kucanje prije zicer polaganja. Jokić je igrao pogrešno cijelo drugo poluvrijeme. Njega najveći dio vremena uopšte nije ni čuvao Zubac. Pošto igra visoko na 8 metara preuzimali su ga najčešće Batum, pa onda Powel, Dunn, Brada, Kawhi situaciono i po potrebi. Sudije su dopustile bukvalno rvanje i on se rvao daleko od koša sa bekovima i krilima trošeći dragocjenu energiju potpuno bezopasan za Klipane i beskoristan za svoju ekipu. A ako bi ''pobijedio u rvanju'' u reketu bi ga čekao visoki Zubac. Igrajući tako daleko od obruča ostajao je bez skoka, bez šuta, bez asistencija. Nemoćan kakav ne pamtim da je bio. Umjesto rvanja na osam metara daleko logičnije je bilo da je primao loptu na postu, gdje bi em bio bliži košu što znači manju potrošnju energije, em zbog skupljanja bi Klipani ostavljali više prostora za asistencije na trojku i eventualne cut-ove. Ovako ostaje sedma utakmica u kojoj je moguće sve, ali ja ovim Nuggetsima uopšte ne vjerujem. Ko ih je gledao ove sezone, znaće i zašto. 4
Barkley#34 Posted yesterday at 01:40 PM Posted yesterday at 01:40 PM 30 minutes ago, Ječmendo said: . Umjesto rvanja na osam metara daleko logičnije je bilo da je primao loptu na postu, gdje bi em bio bliži košu što znači manju potrošnju energije, em zbog skupljanja bi Klipani ostavljali više prostora za asistencije na trojku i eventualne cut-ove Bio mu je problem da uopšte primi loptu bliže košu, što zbog fizičke košarke što zbog sprečavanja primanja lopte. Ne znam zašto nije još koji put šutnuo za tri. Denver mora da nađe način da iskoristi Portera u finišu, sa svim njegovim ograničenjima. Bez toga imaju malo šansi u neizvesnim utakmicama. Klipani su u g1 koncepcijski dobro odigrali skupljajući sa Rasa i Brauna ali oni su pogodili, što je prihvatljivi rizik. Kasnije su promašivali ali Klipersi nisu to iskoristili. Sinoć prvo Ras baca jedan kamen pa Braun ne sme da šutne. Jednostavno, nema dovoljno pouzdanih sekundarnih opcija spolja i Klipersi mogu da tako postave igru. Drugo, moraju fizički da odigraju na Hardenu od početka, da ga spreče da razigra sebe i ostale. LAC su očajno šutirali za tri u prvom pol. inače bi već tada napravili razliku. Kasnije je otčepilo i uz ostale razloge i zbog toga je Denver bio u zaostatku. 1
Ječmendo Posted yesterday at 02:45 PM Posted yesterday at 02:45 PM 1 hour ago, Barkley#34 said: Denver mora da nađe način da iskoristi Portera u finišu, sa svim njegovim ograničenjima. Nažalost, on je vidno povrijeđenog ramena i vrlo je teško očekivati ikakav ozbiljniji doprinos. Zbog njegovog stanja Denver strašno pati i u defanzivnom skoku, ali to je što je... 2
SuperTraktorko Posted yesterday at 02:50 PM Posted yesterday at 02:50 PM Minotaur i Talos poslali Jezeraše u Tartarus. Kakva serija. Žao mi Detroita, nadam se da će samo nastaviti kretanje u ovom pravcu i sledeće sezone.
Ludi za Poli Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Top 3 ikad no vjerovatno se trebao povuci jos koju godinu ranije. Kontam da je i sam planirao ranije povlacenje al ga je draftovanje Wembyja zadrzalo jos. Steta sto je na kraju povlacenje bilo zbog zdravstvenih razloga. 1
MrTwister Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Citava serija izmedju LAC-DEN stane u battle royale izmedju Normana Powella i Russa ko je veca stetocina u tom mecu. Obojica su previse bitni za svoje ekipe da ih jednostavno benchujes a istovremeno ne mozes da ih promjenis preko noci jer si znao da su takvi i prije no sto je serija pocela. Arguably, Russ je vise korisniji ovu seriju no Powell a nekako se samo jedan od njiih svaki mec pljuje i krivi za sve i sto jeste i sto nije do njega. 3 1
Smrtokapa Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Hejt na Vestbruka je kao pilula sa produženim oslobađanjem, progutana je onih godina kada je stetpedovao i bivao emvipijem, još uvek se vari i apsorbuje u krvotok.
Miki28 Lakers in 5 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Had the Lakers extended their series with the Wolves for Game 6 tonight in Minnesota, they would be without James and James’ record streak of 292 straight playoff games without sitting out would have been snapped Kao sto rekoh, masinerija ne spava. Lik ima najjaci PR.
Ludi za Poli Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago MCL sprain grade 2 je 3 do 5 sedmica pauze cini mi se tako da bi svakako ispali u 6. utakmici i da smo uspjeli dobiti G5. No dobro, vec je par strucnih konsultanataTM objasnilo da je ono bio flop Brona. Garant i sad lazira povredu.
Don Dusko Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 5 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: Kao sto rekoh, masinerija ne spava. Lik ima najjaci PR. Ni hejteri ne spavaju isto. :)) 1
Recommended Posts