Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Hmmm ... sjajan je Čet ali mislim da je ovo previše za njega. Još se često povređuje. 35-40 miliona je po meni realnija cena za njega al dobro.

Edited by Darko
Posted
1 hour ago, Darko said:

Hmmm ... sjajan je Čet ali mislim da je ovo previše za njega. Još se često povređuje. 35-40 miliona je po meni realnija cena za njega al dobro.

U stvari kada malo bolje razmislim - nije ovo toliko loše za Thunder. Sa inflacijom i rastućim salary capom, 50 miliona će biti ekvivalentno 35 miliona za jedno 3 godine, kada ostali dolaze za naplatu.

Posted
3 minutes ago, Darko said:

U stvari kada malo bolje razmislim - nije ovo toliko loše za Thunder. Sa inflacijom i rastućim salary capom, 50 miliona će biti ekvivalentno 35 miliona za jedno 3 godine, kada ostali dolaze za naplatu.

Priča se da će Braun dobti 30M po godini, a za OKC je ključno sljedeće ljeto,

Posted

Ako je on, negde sam pročitao da je u pitanju cifra od 96 miliona oko 4 godine, znači 24 po godini. Kada se uzme u obzir rast salary capa, nije loše. Ako jedan Jabari Smith uzima 125 za 5, što ne bi Braun 96 za 4? 

• Like 2
Posted
7 hours ago, Darko said:

Užasan ugovor, kakav god da će da bude u narednim godinama. Meni stvarno nisu jasni ti menadžeri, da li neko stvarno misli da će, ako mu ponudiš tipa 30-35 mil godišnje, ovaj reći neću, čekam da istekne, pa ću dobiti više... ako nastavim dobro da igram.. i ako budem zdrav...  Važi.

Posted
7 minutes ago, realno *w said:

Užasan ugovor, kakav god da će da bude u narednim godinama. Meni stvarno nisu jasni ti menadžeri, da li neko stvarno misli da će, ako mu ponudiš tipa 30-35 mil godišnje, ovaj reći neću, čekam da istekne, pa ću dobiti više... ako nastavim dobro da igram.. i ako budem zdrav...  Važi.

Ako jedan Jabari Smith sada komanduje 25 milki po sezoni, Chet definitivno vredi najmanje 35. Meni je oko 40 realnija cena ali dobro, problem Thundera. Mada treba imati na umu rast salary capa kada se procenjuju ovi ugovori, nije toliko precenenj koliko mi se prvo činilo. 

Posted

Tom logikom vredi i 100m po sezoni, ako recimo gledamo Bilov ugovor kao referencu.

Sve to meni izgleda kao nepotrebno gubljenje finansijske kontrole nad ligom. Apsolutno ne vidim razlog da bilo koji igrač dobije više od 20-30m po sezoni, ali ajde, druga je to tema.

• Like 1
Posted
36 minutes ago, realno *w said:

Tom logikom vredi i 100m po sezoni, ako recimo gledamo Bilov ugovor kao referencu.

Bealov ugovor nije normala, Smithov manje više jeste.

Posted

Up to 250m sto znaci da ce te pare dobiti ako dovoljno napreduje i postane visestruki AS ili All-NBA igrac i samim tim vrijediti ove pare. Plus on je koncepcijski izuzetno bitan Thunderu zbog spacinga i sposobnosti da vrhunski stiti obruc i preuzima. Nema u ligi 30 Jokica pa da ga svi mogu maltretirati u postu 1 na 1. 

• Like 1
Posted (edited)
22 minutes ago, Ludi za Poli said:

Up to 250m sto znaci da ce te pare dobiti ako dovoljno napreduje i postane visestruki AS ili All-NBA igrac i samim tim vrijediti ove pare

Interesantno, kako to radi u cap ako contract nije konstantan? Ima li bazičnu platu ili tako nešto. 

EDIT: Proverih u međuvremenu:

Chet Holmgren signed a 5 year, $239,934,400 contract with the Oklahoma City Thunder, including $239,934,400 guaranteed, and an average annual salary of $47,986,880.

Chet Holmgren | NBA Contracts & Salaries | Spotrac.com https://share.google/RBIjgczdQgBMd4AUr

Edited by Darko
Posted (edited)
8 minutes ago, bodo said:

Booker ruši rekorde po pitanju plaće po sezoni. Drugi je par opanaka vrijedi li on taj novac ili ne. 

Za Suns nema i mnogo veze, ionako su se ukopali do 2030e valjda. Ali su ga bar mogli trejdovati za neke pikove ili tako nešto, ionako nema vajde od njih dugo vremena. 

Edited by Darko
  • Like 1
Posted

holmgren je do sada imao freak povrede. ona povreda u pickup utakmici kada mu je nesretno povredjeno stopalo i ono od prosle sezone kada je pao na kuk. osim toga deluje da je zdrav. ugovor mu moze biti ok ako nastavi da igra ovako, ali ipak, opet deluje da je malo vise nego sto se mozda ocekivalo. i on i williams ce imati otprilike ovakve ugovore sto znaci da ce za par sezona minimum 75% capa oklahome otici na tri najbolja igraca. slicna situacija kao i u denveru na primer, samo sto tamo ima dva veca ugovora i jedan manji.

inace ugovor mu je max u prvoj sezoni na osam posto od maxa capa a liga je pre par nedelja najavila da ce cap rasti za sedam posto umesto deset sto se predvidjalo. to ce verovatno imati posledice na neke ugovore.

Posted (edited)
1 hour ago, Darko said:

Za Suns nema i mnogo veze, ionako su se ukopali do 2030e valjda. Ali su ga bar mogli trejdovati za neke pikove ili tako nešto, ionako nema vajde od njih dugo vremena. 

vukli su i neke dobre poteze na ovom draftu. manje više se s tom konstatacijom slažu  Nba analitičari. a sad as for Booker po meni je suludo davati taj novac igraču koji iako je lice franšize nema taj kapacitet da odvede ekipu jako i do kraja. nema čak ni karizmu lidera. imat će on u tijeke jedne sezone i brutalne partije tipa oko 50tak poena ali kad bude zagustilo u pravilu će biti disappeared, went missing. I da u pravu si kad kažeš da su se zakopali. ne nazire se svetlo na kraju tunela.

Edited by bodo
  • Like 1
Posted
16 hours ago, Darko said:

Ako je on, negde sam pročitao da je u pitanju cifra od 96 miliona oko 4 godine, znači 24 po godini. Kada se uzme u obzir rast salary capa, nije loše. Ako jedan Jabari Smith uzima 125 za 5, što ne bi Braun 96 za 4? 

Spomenuo sam ga zbog usporedbe s Chetom. Ne ako Jabari Smith uzima, nego ako Chet uzima...Braun je napravio skok od 8 ppg u odnosu na prošlu sezonu. Uzima manje šuteva od Cheta, zabija više poena od Cheta, šutira bolje iz igre, šutira bolje za 3, šutira bolje za 2, šutira slobodna bacanja bolje, ima više asistencija od Cheta, ima manje izgubljenih lopti od Cheta, ima više ukradenih lopti od Cheta.....Istina, Chet e falio veći dio RS, pa možemo gledati njegovu najbolju sezonu, prošlu. Sve ostaje isto, samo Chet ima poen više. Uz to Braun spada u TOP 3 tranzicijskih igrača u ligi. Ne postoji igrač koji može braniti Brauna u tranziciji. Pogotovo kad krene u zakucavannje sa koljenom naprijed. Slušao sam nekog bivšeg igrača koji je bio shot blocker/rim protector, kako god. Kaže da svi igrači kojima je to zadaća, i koji su poznati po tome, 10x više vole igrače kao Ja, Antman, D-Rose....jer skaču s obje noge. Možda će te stavit na poster, al možda mu i blokiraš pokušaj. Jer mora usporit, ili se skroz zaustavit da bi skočio. Igrači kao Braun, koji skaču s jedne noge, ne trebaju usporiti. On se zaleti, skoči s jedne noge s koljenom u zraku. Blokiraj majstore.

Posted
21 minutes ago, DameTime said:

Logično da su zaključali ugovorima trojku koja im je donela titulu i da planiraju da ih zadrže.

Slažem se. Jeste da je možda malo više nego što vrede po meni ali ništa strašno, mladi su svi i mogu da se trejduju ako u budućnosti nabodu još neku zvezdu na draftu, imaju mnogo pikova do 2031-e  valjda. Očekujem još nekoliko titula od njih u tom periodu.

• Like 1
Posted (edited)
3 hours ago, Bugl Khan said:

Spomenuo sam ga zbog usporedbe s Chetom. Ne ako Jabari Smith uzima, nego ako Chet uzima...Braun je napravio skok od 8 ppg u odnosu na prošlu sezonu. Uzima manje šuteva od Cheta, zabija više poena od Cheta, šutira bolje iz igre, šutira bolje za 3, šutira bolje za 2, šutira slobodna bacanja bolje, ima više asistencija od Cheta, ima manje izgubljenih lopti od Cheta, ima više ukradenih lopti od Cheta.....Istina, Chet e falio veći dio RS, pa možemo gledati njegovu najbolju sezonu, prošlu. Sve ostaje isto, samo Chet ima poen više. Uz to Braun spada u TOP 3 tranzicijskih igrača u ligi. Ne postoji igrač koji može braniti Brauna u tranziciji. Pogotovo kad krene u zakucavannje sa koljenom naprijed. Slušao sam nekog bivšeg igrača koji je bio shot blocker/rim protector, kako god. Kaže da svi igrači kojima je to zadaća, i koji su poznati po tome, 10x više vole igrače kao Ja, Antman, D-Rose....jer skaču s obje noge. Možda će te stavit na poster, al možda mu i blokiraš pokušaj. Jer mora usporit, ili se skroz zaustavit da bi skočio. Igrači kao Braun, koji skaču s jedne noge, ne trebaju usporiti. On se zaleti, skoči s jedne noge s koljenom u zraku. Blokiraj majstore.

Izvini ali ovo je obmanjujuće. Pogledaj statistiku Brauna i Holmgrena u plejofu i sve će ti biti jasno. Holmgren ga šije skoro svugde - u poenima, skokovima, blokovima, bolji procenat šuta i FT itd a igrao je oko 10 minuta manje.

CB

MIN FG% 3P% FT% REB AST BLK STL PF TO PTS

38.9 45.3 30.0 71.0 6.4 2.4 0.7 1.2 3.4 1.0 12.6

Holmgren

MIN FG% 3P% FT% REB AST BLK STL PF TO PTS

29.8 46.2 29.7 78.4 8.7 1.0 1.9 0.7 2.0 1.2 15.2

Braun je meni i dalje prašinar (vrhunski) ali pokazao je naznake da možda bude i nešto više od toga. I ovo govorim kao neko ko baš voli njega kao igrača, ogromno srce ima.

Edited by Darko