Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aaron Gordon se na kraju utakmice žalio na zadnju ložu. Nadam se da nije ništa ozbiljno, inače bruka za Denver. S njim u ekipi mislim da su šanse u sedmoj utakmici fifti-fifti. OKC ima prednost domaćeg terena i širi roster, Denver iskustvo i najboljeg igrača. Odlučiće nijanse i možda hero ball nekog od igrača u pozitivnom ili negativnom smislu. Super! :heart:

• Like 3
Posted
1 minute ago, Ječmendo said:

Aaron Gordon se na kraju utakmice žalio na zadnju ložu. Nadam se da nije ništa ozbiljno, inače bruka za Denver. 

Videh isto, taman sam hteo nešto slično da napišem. Nadam se da nije ništa ozbiljno, bilo bi baš šteta da propusti sedmu ili da pogorša stanje.

Posted

Sa povrijeđenom zadnjom ložom, makar i najlakšom varijantom (grade 1) ne može da se igra košarka, to je praksa mnogo puta pokazala, posljednji slučaj je Stef. Nadati se da je eventualno bio neki grč, što je vrlo moguće s obzirom na iscpljenost i nezgodan položaj noge u padu. Inače, mrka kapa...

• Like 3
Posted
5 hours ago, BattleBender said:

Ja ne mogu da razumem ni vas ni njih. I ne znam ko mi je tu pogresniji.
Mislim vise vi, zapravo.
Jokic je 3xmvp, defakto najbolji igrac lige u poslednjih 5 godina. On u americi ima lude fanboys, kamoli u Srbiji. Pogledaj po tviteru itd. Jos cinjenica da je najbolji igrac takvog profila je nesto sto ce da natera njegove fanove da podjebavaju ljude koji ne zele to da prihvate. I kojima je tesko da prihvate da najbolji igrac lige nije neko koga dozivljavaju atraktinvijim. I to tera Jokiceve fanove da podjebavaju. To apsolutno razumem. Ode se van nekih granica, narativi postanu malo nerealni. Ali ponovo... uvek je bilo, i uvek ce biti nerealnog narativa i fandoma kad je neko smatran najboljim igracem lige.

Dodatno, ljude koji svako padanje u trans na Jokica dozivljavaju kao atak na neki Lebron status, to mi je pa tek glupo.  A najgluplje mi je kad se Jokic svodi na nekakvu precenjenost ili "zapravo nije toliko dobar", "evo dokazalo se da ne moze" bla bla samo zato sto mozda nije mocan kao Lebron.I mean... Lebron je jedan od 2 najboljia igraca svih vremena. Usput mnogo mocniji igrac logisticki od Jokica. Klasa Jordana ne definise Lebrona, niti ga umanjuje. Isto tako klasa Lebrona ne umanjuje Jokica. Recency bias je apsolutno normalna stvar, kod svih nas. Naravno ne treba da se ide u krajnost, ali prirodno je da homo sapiens ima recency bias, i od toga ne treba praviti nekakav baok.

Ispisao si gomilu stvari koje nemaju nikakve veze sa onim što sam ja napisala. To da igrači međusobno koegzistiraju sa svojim greatness-om i ne ugrožavaju jedan drugog ne treba da kažeš meni, već upravo Jokićevim fanovima. Koji su evo počeli da prave narative za SGA, jer je on najnovija "konkurencija" Jokiću. 

Moja rečenica zapravo nema nikakve veze ni sa Nikolom ni sa Lebronom, niti sam pisala da je precenjen, ugrožava Lebronov status itd. Poenta je u tome da Jokićev fandom uglavnom "napada" Lebronov fandom za ono što i sami rade.

Što se tiče recency bias-a, on je razumljiv fenomen kao i svaki drugi kognitivni fenomen, samo ne znači da ga treba prihvatiti u stilu "a ne možemo mi tu ništa". Zanimljiva je ova tvoja kontradikcija u postovima - istovremeno pozivaš na razumevanje, ali samo jedne strane, dok drugu stranu ne možeš da razumeš. Isto tako postavljaš nerealne granice jednog fandoma kao ne samo očekivane, već i opravdane, a da se za nekog drugog igrača pojavi isto to, ti bi prvi kritikovao.

Ova serija očekivano ide u 7 mečeva, gde bogami pre očekujem prolazak Denvera.

Posted
44 minutes ago, DameTime said:

Ova serija očekivano ide u 7 mečeva, gde bogami pre očekujem prolazak Denvera.

Kladionice su davale vece sanse da ce da bude metla nego da ce Denver uspeti da uzme 2 pobede

• Like 10
Posted

Neki timovi, kao Indijana su uspeli da prenesu efektivnost sirine rostera iz regularke i u plej of i da jasu na tom talasu.Oklahoma za sada nije.Denver,sta god da se desi u sedmoj utakmici, pokazuje koliko je plej of druga dimenzija sa drugim pravilima prezivljavanja.

Posted
32 minutes ago, drperce said:

Kladionice su davale vece sanse da ce da bude metla nego da ce Denver uspeti da uzme 2 pobede

Ja ne pišem u ime kladionica već u svoje ime.

• Ha-ha 1
Posted
2 hours ago, Big Ticket said:

Термин у недељу у 21:30 стоји. 

Први пут у серији 3 дана између мечева.

Koliko god se radujem ovom terminu, toliko sam svestan kletve istog.

Samo da se zna, game7 protiv portlanda kada je Mekoluma pokidala, je bila u ovom terminu.

Nemere laloš nedeljom u podne trčat za loptom i tačka.

• Like 7
  • Ha-ha 13
Posted
3 hours ago, Big Ticket said:

Браво Денверићани!

У овом мечу се може причати да су саиграчи продали SGA, поготово друга виолина

Коначно Х-фактор, у правом смислу те ријечи за Денвер. Зујалица Салваторе Ђулијано Стротер, прототип микроталсног кошгетера

Denver je trebao da završi ovu seriju uzevši u obzir kvalitet igre. Poslednje tri utakmice igraju bolje od OKC , a dobili su samo jednu, onu u kojoj su imali pristojan šut.

Baš me razočarao ovaj kouč Oklahome, celu seriju ne mogu da reše zonu koja im pravi baš ozbiljne probleme.

Takođe sam više očekivao od JDuba mislim da je bolji igrač od ovog što prikazuje u seriji

Posted

Videh podatak da je Denver poslednje tri utakmice ulazi sa prednošću u 4/4 a dobio je samo jednu. Dakle, stvar je u gorivu.

Sad ćemo da vidimo od kakvog je šampionskog materijala Oklahoma. Imaće ga u budućnosti sigurno ali da vidimo sada.

• Like 3
Posted

I ja sam ocekivao da ce ici u 7, to sam napisao posle 1-0. Jednostavno niko ovde osetnije nije bolji. Bice bas interesantno videti kako ce glavnih 3-4 igraca svake ekipe odigrati i da li ce neko izaci kao popularni x-factor. Za neutralce strasna utakmica.

Meni se Chet uopste ne svidja u ovoj seriji iako to procentualno sem suta za 3 i izgleda sasvim ok. Ovo kazem i uz rizik da ce pokidati u 7oj jer to tako ponekad biva. Ali ocigledno bezi od kontakta, mekan je u picku materinu, odbija se od Jokica kao guma. Kampuje na liniji za bacanja, odlicno se konta sa Hartensteinom i tu koristi pasove na stranu pomoci za lake poene ali sam nekako razocaran. Jednostavon sam mislio da je spremniji ici i u tvrdo.

• Like 2
Posted

Građa mu nije za rvanje sa Jokićevom masom zato je dobro što prilagođava igru mogućnostima na terenu. Mnogo jači igrači, sa nižim težištem ne mogu da se tuku sa Jokićem pa nema ni svrhe da pokušava.

Posted
30 minutes ago, Don Dusko said:

Bice paklena 7 utakmica.

Nagetci su u prednosti zbog iskustva.

U kakvoj prednosti, polomljeni svaka dva dana igramo, MPJ, Gordon povređeni, Murej virus. Sramota za Oklahomu da već nije prošla.

• Like 3