Drug Crni Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Znate šta je meni neobično? To što gledajući danas Vestbruka, ja u njemu ne mogu da prepoznam nekada velikog igrača. Prosto, deluje kao tolika copina da nikad ne bih rekao da je nekada bio uspešan košarkaš Npr.kad danas gledam Durenta ili Lebrona ja jasno vidim da su i u prošlosti bili odlični igrači i da su dominirali. Neverovatno mi je da je Ras nekada bio MVP lige 1
Milos 3.14 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 7 hours ago, SteveFrancis#3 said: Rekoh da jeste neizvesnije i uzbudljivije zato sto je anyone's game, ali to je u vakuumu. Ja ne mogu da se otrgnem utisku da gledam borbu za trofej neke B lige, u odsustvu svih onih ludilo ekipa iz prethodnih godina. Liga je ovo htela, teško će više biti dinastija i po 3-4 top igrača u istom timu. 7 hours ago, Barkley#34 said: I sa povredom je on imao utakmice u obe serije u kojima je ubacivao i bio prisutan na parketu. Neke stvari se ipak ponavljaju iz sezone u sezonu da bi se reklo da im je uzrok povreda, koliko god nezgodna bila. MPJ je ozbiljan klačer i da nije povređen on bi sinoć ubo 1-2 dager trojke i to bi bio kraj. Ovako maši šuteve gde je bukvalno kao duh, vrlo nekarakteristčno Fantazija fotografije pravi ovaj lik P.S. Ovo je inače faul u napadu 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago @Milos 3.14 bio je faul u napadu. Mozda cak i flagrant 2 1
Ječmendo Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Sinoć Jokić kad je bilo najvažnije nije imao pomoć saigrača. U trećoj četvrtini Murray je bio odličan, ostali mimo njega i Jokića 2-10 šut iz igre. U četvrtoj četvrtini Murray se pridružio ostalima za zbirnih 1-15 iz igre. Jokić je imao 20 potencijalnih asistencija i tek 5 stvarnih. Znači, saigrači su promašili 15 potpuno otvorenih šuteva na njegova dodavanja. Tužno. Praktično je nemoguće pobijediti u takvim okolnostima. Moraju neka prilagođavanja da se naprave. Prvo, da se klupira MPJ - povrijeđen čovjek na ovom nivou i intenzitetu košarke nema šta da traži na terenu. Ne možeš da igraš 4 na 5. Russu treba zabraniti šutiranje, osim eventualnih polaganja na obruču. Nažalost, sumnjam da je moguće - jer on unosi toliko energije na teren da mora da isključi mozak (koji je jel'te i sam ogromni potrošač energije) i onda postaje nepredvidljiv, da ne kažem neuračunljiv. Ne znam kako je to moguće ishendlovati - ali očekivati da će on pogađati otvorene šuteve je fool's hope. Sinoć je imao tri air-ball-a s trojke od kojih je jedan, brat bratu, bio metar od obruča. Da ne griješim dušu, moram reći da je u odbrani fantastičan. Trebalo bi dati šansu Strawtheru i Pickettu, a ja lično bih tokom minuta Jokićevog odmora na teren slao DAJ-a koji solidno brani reket i kupi skokove. Da li će biti ikakvih promjena i da li je već kasno za njih ostaje da vidimo... Denver je pokazao da može da igra protiv favorizovane Oklahome, pa i u slučaju poraza, može se reći da su imali, u najmanju ruku, pristojan plej of. 2
Poenter Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Drug Crni said: Znate šta je meni neobično? To što gledajući danas Vestbruka, ja u njemu ne mogu da prepoznam nekada velikog igrača. Prosto, deluje kao tolika copina da nikad ne bih rekao da je nekada bio uspešan košarkaš Npr.kad danas gledam Durenta ili Lebrona ja jasno vidim da su i u prošlosti bili odlični igrači i da su dominirali. Neverovatno mi je da je Ras nekada bio MVP lige MVP nije isto što i veliki igrač. 1
Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, Ječmendo said: Russu treba zabraniti šutiranje, osim eventualnih polaganja na obruču. Ma koliko pokušavao da "obmotam glavu oko ovoga", ne uspevam. Ovo samo znači da će se još više pomagati sa njega, skupljati u reketu, praviti gužva, tući Jokić... Ras može da preskoči pojedine šuteve, ali neke lopte jednostavno mora odapeti. Bek je. Čak i Tomas Vokap šutira kada ga ostave potpuno samog na trojci, jer to jednostavno moraš pokušati da kazniš. 3 1
SuperTraktorko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne znam sta podatak iznad treba da predstavi. Svi znaju da MPJ ima ogroman ugovor. Denver se kockao, racunajuci na njegov upside, i izgubio. Jbg. Shit happens. 2
Ječmendo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Smrtokapa said: Ma koliko pokušavao da "obmotam glavu oko ovoga", ne uspevam. Ovo samo znači da će se još više pomagati sa njega, skupljati u reketu, praviti gužva, tući Jokić... Ras može da preskoči pojedine šuteve, ali neke lopte jednostavno mora odapeti. Bek je. Čak i Tomas Vokap šutira kada ga ostave potpuno samog na trojci, jer to jednostavno moraš pokušati da kazniš. Ali ne vrijedi, u ovom slučaju to je kao lupanje glavom o zid. Ponavljaš isto, nadajući se različitom ishodu. U realnom životu tako ne ide. Rekoh već da je bolje da te šuteve uzimaju Strawther i Pickett, pri čemu je vjerovatno da ako bi donijeli nešto u šutu u odnosu na Russa, toliko bi odnijeli u defanzivi pa bi Nuggetsi opet bili na istom. Ali vrijedi pokušati, jer je ova prva opcija već više puta provjerena u stvarnosti kao neuspješna.
gggggggg Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago 52 minutes ago, SuperTraktorko said: Ne znam sta podatak iznad treba da predstavi. Svi znaju da MPJ ima ogroman ugovor. Denver se kockao, racunajuci na njegov upside, i izgubio. Jbg. Shit happens. nije izgubio. uzeli su titulu. 1
SuperTraktorko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, gggggggg said: nije izgubio. uzeli su titulu. Fair enough. Moze se diskutovati da nije bio bas presudan za tu titulu te da su mogli da imaju druge igrace za te pare i da nista ne bi promenilo, ali na kraju krajeva, ostvarili su najveci uspeh fransize sa tim istim MPJ i njegovim ugovorom.
Ludi za Poli Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 hours ago, Miki28 Lakers in 5 said: @Milos 3.14 bio je faul u napadu. Mozda cak i flagrant Gdje tacno ovdje Jaylin faulira Jokica obzirom da on nije taj koji inicira kontakt?
Barkley#34 Posted 58 minutes ago Posted 58 minutes ago Sprečava otvorenom rukom njegovo kretanje ka drugoj strani terena. 1
DameTime Posted 56 minutes ago Posted 56 minutes ago Čist faul u napadu, Jokić se bukvalno zaleteo u njega, pokušava neki polu-rvački zahvat.
Ludi za Poli Posted 52 minutes ago Posted 52 minutes ago 3 minutes ago, Barkley#34 said: Sprečava otvorenom rukom njegovo kretanje ka drugoj strani terena. Drzi rasirene ruke bez da drzi Jokica, Jokic je taj koji mu onda naskace na ruku i drzi je da proda faul. Nije mu ovo prvi put da radi u ovom PO, cist faul u napadu. Tacno se moze vidjeti trenutak kad ide u to naskakivanje.
Barkley#34 Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Ništa nije tad svirano nego za kasniju kretnju. Radi stalno tu kretnju koja jeste na granici faula u napadu. Međutim, nakon što su se zaustavili Vilijamsova ruka ostaje gore, ne izvlači je a Jokić kreće ka drugom delu terena i svira se faul u napadu. To kasnije ne može da bude nikako u napadu. Bolje da nisu ništa svirali nego to.
Ludi za Poli Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago 1 minute ago, Barkley#34 said: Ništa nije tad svirano nego za kasniju kretnju. Radi stalno tu kretnju koja jeste na granici faula u napadu. Međutim, nakon što su se zaustavili Vilijamsova ruka ostaje gore, ne izvlači je a Jokić kreće ka drugom delu terena i svira se faul u napadu. To kasnije ne može da bude nikako u napadu. Bolje da nisu ništa svirali nego to. Pa Jokic je taj koji mu je "uhvatio" ruku i drzi je. Ne vidim razlog da defanzivac izvlaci ruku iz kontakta koji je ofanzivac inicirao i nastavlja ga pa onda jos bude i kaznjen faulom za isti. Vjerovatno bi i bio no call da su se odmah razdvojili, ovako su mislim uzeli citavu sekvencu u obzir.
Barkley#34 Posted 38 minutes ago Posted 38 minutes ago Nakon što je stao i okrenuo se ka sudijama ne drži je. Tog trenutka Džejlen može da je izvuče najlaganije. Kako Jokić kreće ka drugom delu terena dobija rukometno čuvanje. U tom delu je čist faul odbrane, a ako se pogleda cela sekvenca onda je realno da bude no call.
Ludi za Poli Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago Pa moze da je izvuce kao sto je i Jokic mogao da digne ruke i zavrsi iniciranje kontakta onog trenutka kad mu nije proslo pecanje faula odbrane.
Barkley#34 Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago On je završio iniciranje onog trenutka kada se okrenuo i kukao sudijama. Nakon toga mu je ruka opuštena i on kreće poprečno po terenu.
nlavrnja Posted 12 minutes ago Posted 12 minutes ago 34 minutes ago, Ludi za Poli said: Drzi rasirene ruke bez da drzi Jokica, Jokic je taj koji mu onda naskace na ruku i drzi je da proda faul. Nije mu ovo prvi put da radi u ovom PO, cist faul u napadu. Tacno se moze vidjeti trenutak kad ide u to naskakivanje. Ko inicira kontakt je apsolutno nebitno iz ugla pravila, to je valjda do sada jasno. Defanzivac sirenjem ruku napusta svoju vertikalnost i osnovnu defanzivnu poziciju, Jokic to primecuje i inicira kontakt. Da mu je zatvorio ruku bio bi off faul, medjutim Jaylin u svakom trenutku moze da je izvuce, ali on ipak odlucuje da je ostavi rasirenu i time onemogucava kretanje ofanzivca, cist faul odbrane. S obzirom na to koliko ti i Dame gledate meceva, bas sam iznenadjen kolike ste se ovde nalupetali, ovo su basic rules.
Ludi za Poli Posted 6 minutes ago Posted 6 minutes ago 2 minutes ago, nlavrnja said: Ko inicira kontakt je apsolutno nebitno iz ugla pravila, to je valjda do sada jasno. Defanzivac sirenjem ruku napusta svoju vertikalnost i osnovnu defanzivnu poziciju, Jokic to primecuje i inicira kontakt. Da mu je zatvorio ruku bio bi off faul, medjutim Jaylin u svakom trenutku moze da je izvuce, ali on ipak odlucuje da je ostavi rasirenu i time onemogucava kretanje ofanzivca, cist faul odbrane. S obzirom na to koliko ti i Dame gledate meceva, bas sam iznenadjen kolike ste se ovde nalupetali, ovo su basic rules. Vertikalnost ne vrijedi u ovom slucaju. Jaylin stoji rasirenih ruku, udaljen od Jokica bez ikakve namjere da mu drzanjem sprijecava prolaz. Ovaj vidi ruku, naskace na nju i onda je jos drzi zakljucanu i vuce par metara do ovog trenutka kad se okrece sudijama. Klasican pokusaj izvlacenja faula odbrane.
Recommended Posts