Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, McLeod said:

Pa to prakticno znaci da igraju konceptualno losu odbranu, jer Jokic vise sutira za tri u najboljoj suterskoj sezoni, samo sada promasuje. 

Odigrao je dve utakmice kao odron. OKC odbrana i sudijski kriterijum nisu beznacajni svakako, ali su u poredjenju sa tim da Jokic ostaje bez goriva nezavisno od tih stvari manje vazne.

Kao da nismo vec gledali udvajanje i utrajanje Jokica pet i kusur godina, ovakvu odbranu on u 90% slucajeva surovo iskaznjava ali sinoc je bio usporen i bez daha.

I na sve to bi rutinski dobili utakmicu da imbecil Marej nije jurcao kao muva bez glave na pocetku cetvrte i da su pogadjali slobodna.

je toliko "solidna" da je počeo da se usteže da baci pas koji bi u ne tako dalekoj prošlosti bacao bez problema. Sve je to posledica pročitane (prostudirane) igre istog, odgovarajućih toolsa da se to sprovede u delo, a rezultat... mnoštvo presečenih ili deflectovanih lopti. Jednostavno uselili su mu se u glavu. Loš šut nisam imao nameru da spominjem, ali eto.

Posted

Jokic je u ovom PO na 0.73 poena po posjedu u post up situacijama. Pad za 0.36 u odnosu na RS, a i taj ucinak u RS mu je bio najlosiji u zadnje 3 sezone. Poredjenja radi, u PO kad su uzeli titulu imao je 1.09 poen po post up posjedu. 

• Thanks 1
Posted
2 hours ago, DameTime said:

Nikad nisam krila da mene zapravo iritira taj navijački mentalitet koji se preliva sa Đokovića, KKCZ i KKP, gde su konstantno bile prisutne razne TZ (sudije kradu samo Denver - svi znamo da sudije imaju veliki uticaj na igru, i ne samo na Denver, kako neće da mu daju MVP titulu jer je Srbin, kako se namerno gura Shai ili Embiid, kako neće da mu daju 3. MVP titulu itd). Što se njega samog tiče, smeta mi sve oko sns (dodatne beneficije koje je dobio na konto toga, kao da nije zaradio za 10 generacija), kladionica i sl, ali ga sa košarkaške strane poštujem i smatram da zaista ima once in a lifetime priču. Mislim da je to sasvim dovoljno. 

@BattleBender

bold 1 - Meni to u odredjenoj meri smeta, i apsolutno razumem. Da budem iskren, kad sam bio balaviji masovno ludilo ljudi, i okoline, me dovelo da navijam protiv nase reprezetnacije. Da, nije mi tesko pao kos Ginobili-a u padu. Ali bio sam pre svega balavac, a i da mi se to desi, nikad ne bih gurao prst u oko ljudima za tako nesto.
Anyway, ja mrzim kulturu cringe-ovanja. Mislim da je to jedan od najtoksicnijih drustvenih fenomena danasnjice. Jednostavo, za mene je neispravno imati prelak trigger da istices da te ugrozava i da ti smeta necija licna ekspresija. Naravno, nisam ja tu cvecka. Koristio sam rec gnar pre zilion godina. I postoje stvari koje me teraju na nekakvu gorusicu i dan danas. Svakodenvno mi nesto stvara osecaj cringe-a, ali se trudim da se ne prepustim svakom, i ne osecam se najbolje kad iz cringe perspektive nekog osudjujem. Radim na tome. Recimo, kao sto ne moram da pogledam svako lepo zensko telo u gradu, iako me vuce, slicno je i ovde.... Ako nesto eticki pogresno u nekoj izrazenoj meri, i ako ne ugrozava mene, ne targetira me... ko sam ja da se osecam ugrozenim i da vrsim pritisak na neciji domen ekspresije.
Potreba da svako sebi da zapravo da mu svaka sitnica bude cringe ce unistiti milione kreativnih i gotovo sve buduce umetnike ovog sveta. Onako lazy, naj non-effort reakcija na neciji visesastni/vesemesecni/visegodisnji trud i rad, to je u sustini toliko bahato i gordo. Svako je danas sebicni moron koji sopstvenu potrebu da se oseca superiornije u odnosu na nekog leci tako sto stvara klimu i atmosferu koja ne stimulise licnu ekspresiju. Koja usput ne ugrozava nikog, pre svega tog koga je spucao cringe.... Ne mogu da opisem koliko mislim da je to pogresno, i koliko mislim da toga ljudi nisu svesni.

Ovu celu pricu prenosim i na ove fenomene. Slicno cringe fenomenima, tako i te masovne sheep-like manije jesu nesto sto zna da... iritira. Ali ne mora na sve da se reaguje.
Najlaksa stvar je da odes na tekmu KKP-a, i da ides po tribini i da popujes ljudima "Brate sto si se drao, nisi u pravu. Ne mogu da slusam tvoje preterivanje. Nije tacno da je ovo preblago svirano". Ili slicno tome da odes na KKCZ.
Po prirodi stvari ljudi ce da arlaucu svakakve ostrascene stvari.

------

bold 2 - Sto se tice ostalih stvari, agenda protiv Jokica postoji. Ko god to negira, u zabludi je. Zaista ne zelim da zalazim u razloge te agende, ali medijska agenda protiv Jokica postoji. Licno, mislim da je ubedljivo najmanje zbog toga sto je Srbin. Mislim da je vise zato sto igra za Denver. Da igra za LAL ili NYK, druga pesma bi bila. Takodje, narusava njihovu ideju lica lige, i onoga sto treba da pruza aura tog kosarakasa. Saying this, slazem se da ljudi izoblice to nekad u neku velezaveru. Pre svega taj agenda nije ultimativna i beskompromisna, vise je tendeciozna. Ali to sto postoje ti ljudi koji prave takve velezavera narative, to jedostavno ne znaci da... ne postoji odredjena vrsta agende protiv Jokica. Ne tako jako, ne tako ultimativna, ali postoji. To je fakt. Postoje americki novinari koji su tog establismenta koji su vise puta pricali o tome, navodeic maltene da iza vrata postoje potreba da se neke stvari guraju...

Barem nekoliko forumasa, koji navijaju za Denver sada u NBA-u, su sinoc komentarisali da je Jokic usro, i nisu trazili nikakve izgovore za njega. Ukljucujuci i mene. Jednostavno nisu svi ta

----

bold 3 - smeta i meni, ali na Jokica ne gledam kao na nekakvog boga, niti njega niti Djokovica. Niti jednog sportistu.
U svakoj sekundi sam svestan njihovih kapaciteta, u smislu iskustva i informisanosti o stvanom zivotu, stvarnim ljudima itd itd. Pikaju ti ljudi loptu po ceo dan, stavljaju kupuse po zglobovima, leze u ledenim kadama, i piju kurkume dok se ne uhvate pikanja lopte ponovo. Usput gledaju da iskoriste te novce koje zarade da zive lepo sa porodicima i prijatlejima, nakon zrtvovanja koje je 7 dana u nedelji. Ne ocekujem od tih osoba da sednu i da prirodno imaju veliku investiranost da znaju vise o... drustvu i kako funkcionise drustvo, sta se desava.  O nasim problemima. Hate the game, don't blame the player. Mi regularci, gradjani ovog sveta, konzumenti njihovog zabavnog sadrzaja treba da iznesemo stav da nam nije zapravo bitno da budu u toj meri high performance. Da nam nije bitno da treniraju po ceo dan,i da skinemo taj pritisak sa njih i da nasom odlukom promenimo industriju. I onda ce imati vremena da znaju bolje o nasim zivotima, i nasim realnim problemima.

I da, nista nije nezasluzeno ako Shai dobije MVP nagradu. Isto kao sto nije nezasluzeno ako je Jokic dobije. I to je to.
Mislim da samog Jokica zabole za to.

• Like 1
Posted

Ma idi, svako ko dobije MVP "preko" Jokica je isplakao taj MVP i najnezasluzeniji MVP ikad. A onda dolazimo i do toga da MVP nagrada nista i ne vredi.

Jokic je umoran, kradu ga sudije, saigraci ne valjaju... 

Onda se njegovi nesimpatizeri, da kazemo i hejteri, targetuju kao neki nasilnici... Ironicno, ovde po Bronu moze da se pljuje 24/7 cak je i pozeljno, a kad se nesto napise konstruktivno oko Jokica -> Izvadi statistika ( @BattleBender - Sto nisi bio tako dobar kad je Miki izbacio desetine postova i statistika da unizi L. Jamesa ???) --> Daj da ih banujemo i privatizujemo forum.

Sedi jedan.

Posted

veceras je lutrija - sto znaci da ekipe polako pocinju sa planom za sledecu sezonu i pocinju intenzivniji dogovori izmedju gm-ova oko trejdova.

evo vec je izasla vest da antetokounmpo razmislja sta dalje. ako vec zeli da ode, nadam se da ostaje na istoku a ako vec ide na zapad da to ne bude oklahoma.

Posted (edited)
5 minutes ago, gggggggg said:

veceras je lutrija - sto znaci da ekipe polako pocinju sa planom za sledecu sezonu i pocinju intenzivniji dogovori izmedju gm-ova oko trejdova.

evo vec je izasla vest da antetokounmpo razmislja sta dalje. ako vec zeli da ode, nadam se da ostaje na istoku a ako vec ide na zapad da to ne bude oklahoma.

Budimo realni, ako ga OKC hoce i ako on nema nista protiv da ide tamo, ne moze tu niko nista. Ako uzmu titulu sada, ja bi na njihovom mestu radije istresao sve da dodjem do Flagga. Imati njega u takvom timu na rookie ugovoru 4 godine je ogromna fleksibilnost i mogucnost da imaju dubok tim do kraja dekade i da budu contenderi i posle toga. Janis kratkorocno vidim kao nesto sto ce verovatno da urade ako ne uspeju da uzmu titulu sada.

Edited by Radalek
Posted (edited)
32 minutes ago, delgado said:

@BattleBender - Sto nisi bio tako dobar kad je Miki izbacio desetine postova i statistika da unizi L. Jamesa ???) --> Daj da ih banujemo i privatizujemo forum.

Sedi jedan.

Napisao sam bukvalno, pre 10 dana (mislim da je 1 maj bio), da je odnos prema Lebronu nefer. Post koji ima vise od nekoliko recenica.
I jos jednom tokom sezone sam slicno nesto napisao.
Niti ima potrebe, niti zelim da idem i da izigravam policiju za sve te situacije.

Ustani napusti.

___

Ovo sto sam ja komentarisao, glede Jokica je kao da ovde postoji ceta likova koji svaki dan proziva lebronsexualce (kako god da se zove taj internet izraz izmisljen za slepe fanove Lebrona).
Tipa igra Lebron tekmu, neki njegov fan komentarise tekmu, prirodno. Isto tako prirodno i da bude iole ostrascen za taj tim. I onda ta ceta, po navici drobi i proziva fanove Lebrona, pripisujuci im sveo ne najgore instance hc fanova njega. 

Edited by BattleBender
Posted

@gggggggg dao si mi odličan šlagvort postom o Jokiću da napišem nepopularno mišljenje da on igra odličan PO uzevši u obzir  i ono što piše @freethrow tj.da je ovo 2025.godina u kojoj se igra neka košarka koja ima svoje zakonitosti, a da je Denver ekipa sklepana nasuprot tih zakonitosti.

Npr Denver ima 2 bolhendlera u ekipi, 2.5 ako računamo Piketa. Boston u startnoj petorci ima 4. Denver u celoj ekipi ima 2 šutera, , Boston samo u startnih 5 četvoricu petoricu. Samo jedan igrač u Denveru je i šuter i bolhendler istovremeno što je neverovatno i za KLS nivo.

Šta ovo znači kad se preslika na samu igru, pa recimo spejsing je nepostojeći zbog nedostatka šutera što dovodi do malog broja poena iz reketa velikog broja šutnutih trojki itd. Sinoć je OKC dobila kod su popravili spejsing i izbacili Dorta. Neverovatan je podatak da je najveći+- u Denveru imao Porter nekih +18 iako je igrao očajno, ali samim svojim prisustvom jer širi odbranu doprinosi.

Nedostatak bolhendlera stvara predvidljivost u igri. Jedini igrač sa kojim Jokić može da odigra pik je Marej. Ne postoji opcija da Porter i Jokić odigraju pik i da tako dođu u situaciju da npr Holmgren preuzme Jokića. Jednostavno ti napadački setovi su previše predvidljivi.

Odličan PO Denvera , a i Jokića uzevši u obzir okolnosti, drži ih u igri odbrana i šampionski mentalitet. 

Ono što bih ja pokušao je pik Mareja i Gordona/MPJ/CB svih sem Jokića .

Za sledeću sezonu MPJ aut i CB ako treba kao trejd aset. Potrebna je dubina, potreban je šut i bolhendling

• Like 5
Posted

Jbg, imali smo Bodirogu koga poroglasise za boga, a pored vrhunskih partija imao je i mnogo losih utakmica. 

Sada je Jokiceva partija loša ako nema 40 plus poena, u najmanju ruku.

Posted (edited)
1 hour ago, BattleBender said:

Napisao sam bukvalno, pre 10 dana (mislim da je 1 maj bio), da je odnos prema Lebronu nefer. Post koji ima vise od nekoliko recenica.
I jos jednom tokom sezone sam slicno nesto napisao.
Niti ima potrebe, niti zelim da idem i da izigravam policiju za sve te situacije.

Ustani napusti.

___

Ovo sto sam ja komentarisao, glede Jokica je kao da ovde postoji ceta likova koji svaki dan proziva lebronsexualce (kako god da se zove taj internet izraz izmisljen za slepe fanove Lebrona).
Tipa igra Lebron tekmu, neki njegov fan komentarise tekmu, prirodno. Isto tako prirodno i da bude iole ostrascen za taj tim. I onda ta ceta, po navici drobi i proziva fanove Lebrona, pripisujuci im sveo ne najgore instance hc fanova njega. 

Jesi, slazem se, ali nisi pominjao da treba da budu kaznjavani za sijaset takvih postova i sirenja tenzija na osnovu vredjanja i provociranja, a sada si to spomenuo. 

Slazem se da ne treba da izigravas policiju, ali nije fer ni sto si sada napisao za Grofa da treba bude da bude sankcionisan, kada njegovi postovi uopste nisu bili ni blizu toga. Uostalom, decko dugo pise i prati, pisao je sijaset postova o raznim timovima/igracima, igra fantazi i aktivno ucestvuje, malo mi nije u redu prozivanje i targetiranje jer eto ne gotivi Jokica. Ne zelim da glumim drvenog advokata, samo mislim da nisi bas ispao fer.

Edited by delgado
Posted

Ne postoji kontekst koji ovo sto Jokic igra u ovom PO moze predstaviti "odlicnim". To je jednostavno daleko od istine. Mi ne pricamo o nekom mladom igracu koji se prvi put susrece sa Playoff kosarkom nego o covjeku koji je vec sad medju 20ak najboljih ikad sa potencijalom da bude medju 10 ili cak 5. Protiv OKCa on je, van onog G1 koji je bio strasan, prosto los. Ne moze se losim spacingom ili bilo cim opravdati da kao najbolji na svijetu 3 meca zaredom sutas ispod 40%. Prvi put u karijeri mu se desilo dmu ucinak ozbiljno padne u PO i to je sasvim ok, desavalo se i desavat ce se bilo kom ATG igracu u nekom trenutku no nemojmo se zajebavati s pricama kako igra odlican PO. Ne igra ni blizu tome ali i dalje ima sansu sve okrenuti. 

• Like 1
Posted
3 hours ago, BattleBender said:

Anyway, ja mrzim kulturu cringe-ovanja. Mislim da je to jedan od najtoksicnijih drustvenih fenomena danasnjice. Jednostavo, za mene je neispravno imati prelak trigger da istices da te ugrozava i da ti smeta necija licna ekspresija. Naravno, nisam ja tu cvecka. Koristio sam rec gnar pre zilion godina. I postoje stvari koje me teraju na nekakvu gorusicu i dan danas. Svakodenvno mi nesto stvara osecaj cringe-a, ali se trudim da se ne prepustim svakom, i ne osecam se najbolje kad iz cringe perspektive nekog osudjujem. Radim na tome.

Tvoj srblish je objektivno najveći ,,cringe" na ovoj temi pa je realno i glupo da tebi nešto bude ,,cringe" 😄

Posted
2 hours ago, Radalek said:

Budimo realni, ako ga OKC hoce i ako on nema nista protiv da ide tamo, ne moze tu niko nista. Ako uzmu titulu sada, ja bi na njihovom mestu radije istresao sve da dodjem do Flagga. Imati njega u takvom timu na rookie ugovoru 4 godine je ogromna fleksibilnost i mogucnost da imaju dubok tim do kraja dekade i da budu contenderi i posle toga. Janis kratkorocno vidim kao nesto sto ce verovatno da urade ako ne uspeju da uzmu titulu sada.

pitali bi se i bucksi da li bi zeleli vise holmgrena/williamsa ili nekog drugog mladog igraca (paket iz houstona npr ili castle).

sto se tice flagga u okc, mislim da ni jedan gm ne bi rizikovao da uzme tog holmgrena/williamsa za njega, pre svega zbog protekcije svog posla. niko nikada nece kriviti gm-a sto je uzeo flagga sa drafta ali hoce ako uradi trejd i on prodje uzasno po ekipu.

mislim da cu navijati da ode u washington. zasluzuju i ti mucenici malo srece.

Posted
25 minutes ago, Ludi za Poli said:

Ne postoji kontekst koji ovo sto Jokic igra u ovom PO moze predstaviti "odlicnim". To je jednostavno daleko od istine. Mi ne pricamo o nekom mladom igracu koji se prvi put susrece sa Playoff kosarkom nego o covjeku koji je vec sad medju 20ak najboljih ikad sa potencijalom da bude medju 10 ili cak 5. Protiv OKCa on je, van onog G1 koji je bio strasan, prosto los. Ne moze se losim spacingom ili bilo cim opravdati da kao najbolji na svijetu 3 meca zaredom sutas ispod 40%. Prvi put u karijeri mu se desilo dmu ucinak ozbiljno padne u PO i to je sasvim ok, desavalo se i desavat ce se bilo kom ATG igracu u nekom trenutku no nemojmo se zajebavati s pricama kako igra odlican PO. Ne igra ni blizu tome ali i dalje ima sansu sve okrenuti. 

Ne vadićemo van konteksta procente šuta i to što jedan centar opali 11 trojki po utakmici. Denver jednostavno nije samo ekipa sa kratkom rotacijom već je ekipa koja je loše sklopljena . 

Baš čudno da su mu pali procenti šuta kada bukvalno niko ne može da uđe u reket . Jednostavno pobednička košarka i na mnogo nižim nivoima od NBA zahteva spejsing, zahteva bar 4-5 bolhendlera u ekipi, bar dva u startnih 5, zahteva šutere.

Mi možemo da komentarišemo kako je igra Bostona ružna, ali oni imaju ogromnu šansu za bek tu bek samo zato što su ispoštovali neke principe koji su u 2025. ustvari zakonitosti.

Posted
6 minutes ago, Milos 3.14 said:

Ne vadićemo van konteksta procente šuta i to što jedan centar opali 11 trojki po utakmici. Denver jednostavno nije samo ekipa sa kratkom rotacijom već je ekipa koja je loše sklopljena . 

Baš čudno da su mu pali procenti šuta kada bukvalno niko ne može da uđe u reket . Jednostavno pobednička košarka i na mnogo nižim nivoima od NBA zahteva spejsing, zahteva bar 4-5 bolhendlera u ekipi, bar dva u startnih 5, zahteva šutere.

Mi možemo da komentarišemo kako je igra Bostona ružna, ali oni imaju ogromnu šansu za bek tu bek samo zato što su ispoštovali neke principe koji su u 2025. ustvari zakonitosti.

Jokic u ovom PO ima TS 54.3%. Kad mu uzmes svih 11 meceva koje je odigrao u obzir, uzima 20 suteva po mecu od cega su oko 5 trice. Poredjenja radi, razlika izmedju broja uzetih trica po mecu u RS i u PO je 0.7 (5.4 vs 4.7). Dakle smijesna prica i klasicno izmisljanje opravdanja na djelu. 

Posted

PO kosarka je druga stvar, ali svakako ne igra najbolje Jokic. Ne igra katastrofa, ali jednostavno ne razvaljuje.

Da l je lose istempirana forma(morali su da gaze kraj reg sezone za plasman), da li je nervoza, da li je pritisak koji je nabio sebi, i nekakva frustracija sto u 11 PO meca ne nalazi lako rešenja. Prvo ga je čuvao fenomenalan stoper 1v1, sada najbolja timska odbrana. 

Mislim da bi Denver mogao da proba da Jokic ne učestvuje u prvoj pnr inicijaciji. OKC kida kako igra odbranu. Pravovremena probija ja bloka, rotiranja, pametna preuzimanja itd itd. I prvu inicijaciju skoro uvek zatvore. Mogao bi Denver malo da proba da se postavi neki drugi 2v2, pa onda da se iz toga gadja igra sa Jokicem, dok su protivniku vec noge u jurnjavi da se rotira, pokrije itd. Lupetam mozda, ali ne mirise ovo ma dobro.

Kad gledas meceve vidis da je OKC bolji tim, a da se Denver drzi samo zato sto postoji neka vrsta pritiska koju OKC oseća.

Posted

Komplikovanije je nego što mi ovde sebi predstavljamo. Sećam se da je Đordan bio za svoje parametre baš baš jadan u finalu protiv Sijetla, ali su ih pobedili relativno lagano. Stef je bio toliko offball i toliko je puštao da se stvara akcija od njega da su na kraju nesrećnom Igoudali dali finals MVP (od tada se zbog osećaja krivice propio i stalno se izvinjava svakome ko želi da ga sluša), Tatum nije bio najbolji igrač u svom finalu nego je dobio Jaylen Brown, mada nisu ista kategorija igrača po meni. Odbrane su postale izuzetno napredne (fleksibilne, optimizovane, promenljive) i ovo što pomenu neko ranije - OKC igra jako dobro na Jokiću. Dobar je bio i Zubac realno, ali je bio sam. Suludo je očekivati da i najbolji igrači na svetu imaju konstantne partije u svim serijama. Ostaje da je radikal i da reklamira kockarnice.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)

Priroda stvari PO-a, je da napadi idu preko najboljih igraca. Kriterijum sudjenja je takav da se pusta žestoka tuča, koja dovodi do toga da prvi igrači ne mogu da naprave veliku prednost. Na to dodaj da OKC stvarno kida odbranu. Lete u rotirannima, mobilni su, agresivni su. I onda sve sto izbsci Jokic spolja se lako zatvori. Na to dodaj da je Murray jedini kojem ne mora da stojis mnogo blizi bez lopte. Braunu i Gordonu 3 koraka, Westbrooku 5 koraka. Porter se muci da se krece po parketu. Sjeban spacing, OKC mocna ekipa.

Ispada da sa ovim sudjenjem mnogo vise utice ko ima kakvo pomocno osoblje.

No to zaista ne liši Jokica celokupne odgovornosti. Mora bolje, makar da stisne i da vuce sam. Da se dovodi u situacije za suteve blizu kosa, da pokisava sto vise da navuce odbranu na sebe. Ili neki olan B. Ispada kao da nije 2-2 neko 3-0 ili 3-1, ali rekao bih da 2-2 ne oslikava bas nesto mnogo stanje...

Edited by BattleBender
  • Like 2
Posted

Nervira me sudijski kriterijum zato što je onako američki licemeran. Hoćemo s jedne strane da zaštitimo proizvod (da se igrači koji su plaćeni po nekoliko desetina miliona dolara ne lome i ne propuštaju utakmice i ne spuštaju rejtinge), ali hoćemo i da glumimo neka kačenja WWF i neki trashtalk i da sakrijemo činjenicu da su oni svi pre svega mladi poslovni ljudi, kolege u istoj firmi koji su ultraplaćeni i koji su, jebiga, često i dobri drugari. I sada kako rešiti taj problem? Hajde da pustimo da se krljaju, ali i ne, da postavimo finu granicu, znajući da se neće poubijati, ali da ih dovoljno motivišemo, i onda se to menja i došteluje. Plus individualno štelovanje suđenja - SGA je juče imao ekstremno opasan i prljav faul na Braunu koji je prošao kao običan, a da ga je neko drugi uradio bio bi F1 barem, ako ne i F2. Za Drejmonda posebno - prošao je sa nekoliko faulova koji su po meni za automatsku suspenziju. SGA peca lažne faulove, ali je sav aura fazon, ne priča ni sa kim i dobija fauloe, ćuti i trpa bacanja. Ne sviđa mi se to.

• Like 2
Posted

Kritikovati Jokica je jedno, jedva dočekati njegove partije koje nisu 40 plus je nešto drugo. Eto, dočekaše svojih 5 minuta. Pa još kada se usudi da ovako izubijan ne kaze još u svlačionici da jedva ceka da igra za reprezentaciju... Ma milina... Kako Bogi moze, a on ne može...

Posted
9 hours ago, gggggggg said:

nuggetsi su u ovoj utakmici dali samo 15 poena iz reketa i sutnuli samo 7 puta na obrucu. na to denver je iz kornera na ovoj utakmici sutirao ne dobrih 0-15. ukupno su u ovoj utakmici sutnuli 45 puta za tri a prosek u sezoni im je oko 31. jednostavno nisu imali nikakve ideje kako da probiju odbranu pa su morali da se oslanjaju na sut a kao sto znamo to im nije najjace oruzje.

Tu je malo i kokoška-jaje situacija. Nije im šut najjače oružje ali nije ni toliko bedan kakav je počesto u ovom plej-ofu, posebno ne na nivou od 10-15% kakav je bio dobar deo. meča sinoć. Kad je Oklahomi upalilo oružje samo su nastavili da ga forsiraju jer ni njima šuterski nije cvetalo cveće. Čim je Denver ubacio nešto spolja taktika odbrane se raspala. Bukvalno im je trebalo par trojki u 4/4 i sve bi izgledalo drugačije.

9 hours ago, Big Ticket said:

Кад кажем катастрофално, мислим у односу на оно што се очекује. 32% из игре на 47 шутева у 2 меча је сложићеш се, врло слабо.

Kao što sam i ja rekao, procenat je rezultat izdaje šuta za tri. 

ово за флопинг, премда добија огромну количину удараца, не волим пецање фаулова, али капирам да не постоји играч у лиги који то не ради.

Sinoć sam video bukvalno jedan flop, nešto sam propustio možda. Čak sam imao utisak da je drastično smanjio tu praksu.

Наравно, пад форме је очигледан (и разуман негдје) можда и неки други проблем који утиче (често занемарујемо да и они, професионални спортисти смију имати неке приватне проблеме, који итекако могу утицати) али ми не мијења утисак да игра знатно, знатно испод очекивања. 

Mislim da u ovom delu tvog komentara kao i u dobrom delu drugih poprilično ima efekta preuveličavanja utiska sa poslednje dve utakmice (ili tri ako računamo onu na kojoj se Denver nije ni pojavio). Kao što sam pet puta naglasio, mora se posmatrati ceo kontekst sjajno pripremljenih protivnika, kao i sklopljenog tima (ili skrpljenog, bolje rečeno), u kome je on u prvoj rundi bio jedina konstanta, uz zlata vrednog Gordona, ofkors i imao surove sirove brojke, kao i u prvoj pobedi u ovoj seriji. To ne može neko ko igra razočaravajuće i ko je pao u formi. Ima stvari u kojima je ispod svog nivoa u ovim mečevima, nešto bi trebalo i da promeni, pisano je već, ali kad sve uzmem u obzir ne mogu da kažem da u celini igra loše ili još gore od toga.