Jump to content

NBA 2024-25


gggggggg

Recommended Posts

                                                                              NBA 2024-25

                                                                                                  R54Ya1j.png

 

 

 

Konacno krece i nova NBA sezona. Osim glavnih favorita, nikad izjednacenija i neizvesnija sezona pred nama. Najvaznije je da u sledecem playoffu bude vise srece sa povredama vaznih igraca.

 

 

Kljucni datumi za sezonu 2024/25:

 

Oct. 22: NBA regular season begins

Nov. 12: Emirates NBA Cup begins, "Cup Nights" every Tuesday and Friday from Nov. 12-Dec. 3. The only NBA games played on these nights will be Group Play games.

Dec. 10-11: NBA Cup Quarterfinals

Dec. 14: NBA Cup Semifinals (Las Vegas, Nev.)

Dec. 17: NBA Cup Championship (Las Vegas, Nev.)

 

Feb. 6, 2025: Trade Deadline (9 p.m. CET)

Feb. 14-16, 2025: NBA All-Star Weekend (San Francisco, Calif.)

Feb. 14-19, 2025: NBA All-Star break

April 13, 2025: NBA regular season finishes

April 15-18, 2025: NBA Play-In Tournament

April 19: NBA Playoffs begin

 


 

Spoiler

Dallas Mavericks

 

Posle iznenadjujuceg ucesca u finalu NBA lige, Dallas Mavericksi su se jos vise pojacali za sledecu sezonu – bar na papiru.

Stigao je Klay Thompson (3/50) iz sntrejda u kojem su ucestvovali sest ekipa i gde su na kraju Mavsi poslali Josha Greena u Charlotte.

Quentin Grimes je dosao iz Detroita za Tima Hardawaya jr. i tri pika druge runde.

Usput su dovedeni Spencer Dinwiddie i Naji Marshall kao slobodni igraci.

Derrick Jones Jr je na kraju napustio ekipu jer Mavsi nisu bili spreni da ga plate.

Za razliku od prethodnih sezona, Mavsi sada imaju dosta siri i kvalitetniji sastav, koji ce dosta pomoci Irvingu i Doncicu da se sacuvaju za najvaznije delove sezone.

Gotovo na svakoj poziciji imaju dva respektabilna igraca. I jedno od zanimljivijih stvari za pracenje bice Klay Thompson i kakva ce njegova uloga biti u ovoj ekipi, pogotovo na kraju utakmica. Zbog sada vec njegove slabe odbrane pitanje je da li moze biti zajedno na terenu sa Irvingom i Doncicem ili ce se sansa dati nekim boljim defanzivnijim igracima tipa Naji Marshall ili Exum.

Lively i Gafford bi trebali da podele minutazu na centru, gde bi u novoj sezoni sofmor trebao da igra kao starter.

 

Doncic Dinwiddie

Irving Grimes

Thompson Exum Hardy

Washington Marshall Kleber

Lively Gafford Powell

 

 

Denver Nuggets

 

Dosta neubedljivo i mirno leto u Koloradu. Nuggetsi su resili da ne izjednace ponudu Orlanda za Caldwell-Popea i tako su ostali bez jos jednog vaznog igraca iz sampionske sezone. Umesto njega sansu na dvojci ce dobiti Braun i Strawther.

Russell Westbrook je stigao kao bomba pucanj iz auspuha i trebao bi da uzme vaznu ulogu Reggie Jacksona. Navodno je Jokic licno zeleo Westbrooka u sastavu.

Dario Saric je stigao kao slobodni igrac i on je tu da zameni Jeffa Greena sa jednom sezonom kasnjenja.

Payton Watson bi takodje morao da ima vise minuta u novoj sezoni a ceo Kolorado se zajednicki moli da Zeke Nnaji pokaze bar nesto pa da ga mogu nekako spakovati u neki trejd.

Cancar je opet ziv, tako da ako nista drugo ekipa izgleda bar malo popunjenije nego prosle sezone ali videcemo na sta ce to liciti kada dodje playoff.

Nemaju mnogo prosora za manevar tokom sezone za jacanje ekipe, tako da ce otprilike ovaj sastav biti i u playoffu.

P.S. bilo bi lepo da se vrati i Jamal Murray.

 

Murray Westbrook Pickett

Braun Strawther

Porter Cancar

Gordon Watson

Jokic Saric Nnaji Jordan

 

 

Golden State

 

Kraj ere Klaya Thompsona je obelezio leto u zalivu. Umesto njega tu su sada Buddy Hield, DeAnthony Melton i Kyle Anderson.

Na papiru deluje da su sada mnogo bolje popunjeniji sa solidnim role igracima, ali je pitanje da li ima izrazitog broja 2 nakon Stepha Curryja. Warriorsi bi zeleli da to bude Kuminga, ali ne bas toliko da mu daju max ugovor.

Green je bio dosta miran i tih tokom leta, verovatno kuje nove planove za protivnicke igrace u sezoni 24-25. Tu ce biti Trayce Jackson-Davis da ga zameni kad god je to potrebno. Btw bio je 57. Pick iz proslogodisnjeg drafta i taj pick su dobili od Washingtona za dva miliona dollara :lol_2:

Ako se sklope kockice i svi u ekipi buy-inuju u svoje uloge, moze ovo biti dosta nezgodna ekipa i jedan od favorita za sesto mesto, sto da ne. Naravno, sve ce zavisiti od Stepha Curryja.

 

Curry Melton

Podziemski Moody

Wiggins Hield Payton

Kuminga Anderson

Green Jackson-Davis Looney

 

 

Houston Rockets

 

Rocketsi ce biti jedna od najzanimljivijih ekipa za pracenje. Mozda i najdublje popunjenija ekipa u celoj ligi. Udoka ce imati dosta muka kome da da minute i da nekako hendluje igrace koji nece igrati zeljene minute. Deluje da su prosli draft pogodili i sa Amenom i sa Whitmoreom a i ovogodisnji pik se cini da ima puno potencijala – Reed Shepphard.

Sengun i Green cekaju na max ugovore i po svemu sudeci nacekace se do leta. Mozda to bude dodatni motiv za ove igrace da odigraju jos bolju sezonu.

Veterani VanVleet, Adams, Brooks i Jeff Green bi trebali da budu glavni u prepunoj svlacionici mladih igraca.

Za sada Rafael Stone radi odlican posao, sada ce doci tezi deo posla, odluciti ko zasluzuje kakav ugovor i malo smanjiti rotaciju sa mozda novim igracima. Imaju Rocketsi materijala za malo jaci trejd.

 

VanVleet Thompson

Green Shepphard  Aaron Holiday

Brooks Tate Whitmore

Smith jr Eason Green

Sengun Adams Landale

 

 

Los Angeles Clippers

 

Muceni Clippersi prelaze u novu hiperarenu i to bez najboljeg igraca. Harden opet dobije kljuceve ekipe, ali na zalost svih nije vise 2017. i nije vise u prajmu pa da sam obezbedi 50 pobeda. Zapad je takodje i mnogo jaci nego kada je bio u Houstonu.

Dugo je delovalo da se Clippersi ispali glupi sa nedavanjem ugovora Georgu, koga su na kraju pustili da ode za nista, ali posle svake novije povrede Leonarda i uvida u njegov zdravstveni karton, mozda je svo vreme cilj i bio da se polako rastanu sa ovim dvojcem. Leonard nakon ove nove sezone ima jos dve sezone ugovora. A Clippersi, btw, nemaju svog pika prve runde narednih pet sezona. Za ovu sledecu sezonu njihov pick ide u Oklahomu naravno. Oklahoma bira boljeg pika izmedju njihovog i Clippers pika.

Nakon dobrih partija u proslogodisnjem playoffu, Derrick Jones jr, dobio odlican ugovor od Clippersa i verovatno startnu rolu. Pored njega tu su jos dosli Kevin Porter jr i Kris Dunn. Ekipu su napustili Westbrook, Plumi, George i Theis.

Sve dok se ne vrati Leonard, ova ekipa ce tesko ostvariti neke posebne rezultate. Playoff ako ostvare to ce najverovatnije preko play-ina.

 

Harden Porter jr  Dunn

Powell Hyland

Leonard Mann Coffey

Jones jr Batum

Zubac Bamba Jones

 

 

Los Angeles Lakers

 

KK Hollywood nije uradio mnogo toga letos ali uprkos tome naravno da su bili jedna od glavnih tema u ligi. Knecht i James jr. su rukiji za novu sezonu. Prvi, jos jedan mrtvi Lakers belac, ako nastavi kako su zapoceli Caruso i Reaves, bice odlican pick. Drugi, za sada ne izgleda obecavajuce za Los Angeles Lakerse, vise za South Bay Lakerse.

Cuveni podcaster JJ Redick resio da postane trener i dobar drugar i kolega mu namestio poso. Za sada je uzbudjen i srecan, videcemo sta ce biti za nekoliko meseci kada ce pola rostera biti na tradebloku. To je zapravo jedna od retkih pozitivnih stvari koje Lakersi imaju za sledecu sezonu. Tri (ako se ne varam) moguca pika prve runde drafta mogu da trejduju za neke korisne igrace za kraj sezone. Gotovo svi osim Davisa i Jamesa mogu biti u trejdu, tako da ima tu dosta materijala za jedan ili dva trejda gde bi ekipe mozda izgledala totalno drugacije nego sto je sada. Pitanje je da li Pelinka zeli da zrtvuje svoje pikove ako vec ni poboljsana ekipa ne bi bila medju glavnim favoritima na zapadu.

Ako nista drugo, pasivno-agresivno Lebron je neminovan za par nedelja/meseci.

 

Russell Vincent

Reaves Christie Hood-Schifino

James Knecht Reddish

Hachimura Vanderbilt

Davis Hayes Koloko

 

 

 

Memphis Grizzlies

 

Konacno su svi zdravi (onako) i spremni za novu sezonu u Tennesseeju. Morant odradio suspenziju i povredu, Smart odradio povredu, Bane se vratio nakon devet meseci odmranja, Jackson vuce neku povredu ali bice valjda spreman za pocetak sezone. Jedino su GG Jackson i Vince Williams, igraci koji su nosili Memphis na kraju sezone, jos povredjeni.

Kada su bili zdravi i delimicno normalni, Grizzliesi su bili jedna od najboljih ekipa na zapadu. Iz te ekipe vise nema Adamsa i Brooksa. Pitanje je koji igrac im vise nedostaje ali ako nista drugo tu je sada Marcus Smart da zameni Brooksa. Adamsa i njegove blokove i ofanzivne skokove jos niko nije zamenio. U Memphisu se nadaju da ce to biti Edey, njihov lottery pick, koji ce izgleda dobiti mesto startera vec na pocetku sezone. Od starta sezone ce tu biti i Brandon Clarke za rotaciju na centru.

Sve za sada ukazuje na to da ce Memphis opet biti mnogo ozbiljna ekipa sa po meni dosta potcenjenim trenerom Jenkinsom.

 

Morant Pippen

Smart Kennard

Bane Williams

Jackson Jr Aldama GG Jackson Laravia

Edey Clarke

 

 

Minnesota Timberwolves

 

Veliki bum na kraju leta se desio kada su Wolvesi konacno i neocekivano trejdovali Karl Townsa u New York. Uzvrat su dobili dva dobra igraca – Divincenza i Randlea.

Finale lige je sledeci korak za ovu ekipu predvodjenom Edwardsom i Gobertom. Videcemo kako ce ekipa reagovati na nove saigrace i pre svega na to da igraju bez igraca sa do tada najduzim stazom u ekipi. Defanzivno bi trebali biti slabiji ovako na prvi pogeld, a za napad cemo videti. Donte je sigurno upgrade na beku u odnosu na pre a Randle je verovatno slabiji igrac od Townsa i sto je najvaznije losiji suter.

Interesantno ce biti i kako ce funkcionisati Randle i Edwards zajedno u napadu, bez Townsovog spacinga, posao bi trebao da bude malcice tezi za Edwardsa, ali ce na drugoj strani tu biti Divincenzo, ciji ce primarni posao da bude da puca trojke...U svakom slucaju Finch ce morati nekako da izmisli sto je najbolje za Edwardsa i ekipu.

Naz Reid ceka sa klupe, mozda ce on umesto Randlea zavrsavati utakmice.

Zanimljivo da sva tri centra Wolvesa ima PO za sledecu sezonu, videcemo sta ce FO Wolvesa odluciti za sledecu sezonu, imace par meseci materijala ove trojke pa ce valjda naci ono sto najbolje funkcionise.

Divincenzo bi osim sutranja desetak trojki po utakmici trebao da olaksa posao i Conleyu koji ce tu i tamo da odmara, pa bi Donteov ballhandling trebao doci do izrazaja, taman toliko da podeli minute sa rukijem Dillinghamom.

Osim Townsa ekipu je napustio i Kyle Anderson, pa bi mozda njegove minute na cetvorci mogao da popuni i Jaden McDaniels.

 

Conley Dillingham

Edwards Alexander-Walker

McDaniels Divincenzo

Randle Ingles Bates-Diop

Gobert Reid Garza

 

 

New Orleans Pelicans

 

Pelicansi su se nasli u jednoj vrlo zanimljivoj situaciji. Nisu bili u stanju da trejduju jednog od svojih najboljih igraca. I to bukvalno nijie bilo uopste neke potraznje za njim.
Za ovu novu sezonu je bio plan da se dovede jedan pravi plejmejker i centar koji ce zameniti Valanciunasa a i Nancea. Pleja su u vidu Dejountea Murraya doveli iz trejda sa Atlantom, dok su centra zeleli da dovedu iz trejda Ingrama. Ali posto do sada, nije pao deal za njega, ostaju sa najgorom centarskom rotacijom u poslednjih x godina. Cak je pre neki dan izasla prica da ce Herbert Jones igrati centra.

Osim toga, ekipa izgleda solidna. Bar ovaj deo koji bi trebao da igra najvise minuta. Jos uvek je malo cudno da Pelsi nisu izasli javno sa informacijom ko ce zapravo biti starter u ekipi a ko sesti covek. Najpametnije bi bilo da McCollum startuje sa klupe a da Murray-Murphy-Ingram-Jones-Williamson bude petorka.

Nekako su pali u zaborav Pelsi a bili su tako blizu da pobede Lakerse u play-in utakmici i izbore playoff. Uvek ce najvise zavisiti od zdravlja Williamsona a sada i ovaj izgleda neresiv problem sa Ingramom, koji ulazi u poslednju godinu ugovora, samo stvara dodatni pritisak i distrakciju.

 

Murray Alvarado

Murphy McCollum

Ingram Hawkins

Zion Robinson-Earl

Jones Thies Missy

 

 

 

Phoenix Suns

 

Otisao Vogel, stigao nazad u NBA Budenholzer. Najsramotniji poraz u proslogodisnjem playoffu su doziveli Sunsi. Nije da je bilo neocekivano ako se zna kakve su price kruzile oko tima i Vogela na kraju sezone i pre playoffa, ali opet metla, i to ubedljiva, je bila bas blamantna zavrsnica sezone ‘velike’ trojke.

Konacno su doveli nekoliko pravih plejmejkera koji ce pomoci Bookeru i Bealu u ogranizaciji napada.

Tyus Jones i Monte Morris za minimalce je odlican potez Jamesa Jonesa. Pored njih tu su i rookie Ryan Dunn koji je imao obecavajuce partije u predsezoni, tu je jos i stari dobri Plumi. Ekipu su napustili neki igraci, neki nebitni tako da ih necu ni imenovati.

Budenholzer je u svojih poslednjih pet sezona kao trener, u svakoj imao preko 62% pobeda, sto je otprilike 50+ pobeda. Ako je za nesto specijalista onda je to regularna sezona.

Glavni igraci su i dalje isti, ali je ekipa sada mnogo bolje izbalansiranija nego u prethodnoj sezoni. Takodje je i dublja pa ce pomoci, pre svega, Durantu da se ne trosi bas previse tokom regularne sezone. Beal ce valjda sklopiti jednu zdravu sezonu i odigrati bar 65-70 utakmica a Booker bi i dalje trebao da bude medju najboljim igracima lige.

Ocekujem dobru sezonu Sunsa, koji su takodje po malo zaboravljeni i top3 mesto na zapadu, lagano.

 

Jones Morris

Booker Allen

Beal Okogie Dunn

Durant O’Neale

Nurkic Plumi Bol

 

 

 

Oklahoma City Thunder

 

Po mnogima izraziti favoriti da osvoje zapadnu konferenciju. Na vec postojeci odlican sastav dodali su Carusa umesto Giddeya, kao i Hartensteina da pojaca centarsku poziciju.

Vodjeni odlicnim Daigneaultom, Oklahoma je iznenadila mnoge prosle sezone gde su sa odlicnom odbranom i Gilgeous-Alexanderom redom pobedjivali sve do Dallasa u polufinalu zapada, gde su ih pre svih Gafford i Lively unistili na skoku i uradili taman toliko da sepajuci Doncic zavrsi seriju.

Dovodjenje Hartensteina (koji se u medjuvremenu povredio i bice out mozda dva meseca) je pre svega da se malo stabilizuje skok ali i da se jos vise pojaca vec odlicna odbran a i da da neku novu dimenziju u napad sa odlicnim razigravanjem sa posta.

Mnogi su bili iznenadjeni kada su saznali za koju sitnicu je Caruso doveden umesto Giddeya. Mnogo bolji defanzivac a i suter, ono sto svakoj ekipi treba. Ako se sacuva do playoffa, tesko protivnicima sa Carusom i Dortom.

Jedina stvar gde su mozda malo slabiji je ballhandling gde osim Gilgeous-Alexandera i J-Duba gotovo da nemaju kvalitetne igrace za zavrsetak utakmica. Pa bi mozda to nesto sto bi oni mogli ciljati u trejdu tokom sezone. Valjda ce biti bolje nego eksperiment sa Haywardom.

Samo da se zabelezi da su draftovali Topica, koji ce celu sezonu propustiti zbog povrede.

Takodje, da ostane zabelezeno za pracenje sledece sezone, pikove prve runde koje imaju pored svoje su pikovi Miamija (protected 1-14), mogucnost swapa i biranje kvalitetnijeg pika sa LAC, Utah (protected 1-10), Philadelphia (protected 1-6) i pick druge runde od Atlante (protected 31-40).

Ukupno za narednih sedam sezona, ako se ne varam imaju 13 pikova prve runde i 20 pikova druge runde.

 

SGA Wallace

Caruso Joe

Dort Wiggins

JDub KWilliams

Holmgren Hartenstein Williams Dieng

 

 

 

Portland TrailBlazers

 

Oregonci u sledecu sezonu ulaze kao mozda i najslabija ekipa na zapadu. Uprkos tome imaju dosta sirok sastav upotrebljivih, polupotrebljivih kao i mladih nada za bolju buducnost.

Sa sedme pozicije su draftovali Donovana Clingana, obecavajuceg centra za kojeg se nadaju da ce jednog lepog dana zameniti Aytona kao startera. Pored Aytona, najvise bi zeleli da se otarase Granta, kao i Simonsa ako dodje odgovarajuca ponudi i ako se Scoot Henderson i Sharpe pokazu kao igraci koji mogu biti novi Lillard-McCollum.

Odradili su takodje i jedan vrlo dobar trejd kada su poslali Brogdona i neke pikove za Avdiju.

TimeLord je i dalje ovde, Camara i Jabari Walker izgledaju kao solidni prospekti i to je otprilike to.

 

Henderson Banton

Sharpe Simons

Avdija Murray

Grant Camara Walker

 Ayton Clingan TimeLord Reath

 

 

 

Sacramento Kings

 

Kingsi su u trejdu doveli DeRozana i usput ostali bez Barnesa. Dobar potez reklo bi se za ono sto Kingsi planiraju da rade a to je da budu sto bolji sa Sabonisom i Foxom kao glavnim igracima narednih nekoliko sezona.

Osim toga nisu mnogo menjali Kingsi. Mitchell je pusten da ode, njegove minute dobice Keon Ellis koji se pokazao odlicno prosle sezone.

Nakon odlicne pretprosle sezone, proslu sezonu su ocekivano pali i reklo bi se vratili u realnost. Sta ih ocekuje u novoj sezoni tesko je predvideti posto je konkurencija jaka i ujednacena ali upgrade u odnosu na Barnesa bi trebalo da dosta pomogne.

Keegan Murray je jos jednu sezonu iskusniji i on bi takodje trebao sada vec da bude mnogo ozbiljnija pretnja za protivnicke timove.

Mozda bi jos jedan igrac bio potreban na visokim pozicijama, cisto za rotaciju jer trenutno ovo deluje malo tanko iza Murraya i Sabonisa. Imaju svoje pikove za trejd i igrace za plate (Huerter pre svega) pa nije nemoguce da ce uraditi jos nesto tokom sezone.

 

Fox McLaughlin

Huerter Ellis

DeRozan Monk

Murray Lyles McDermott

Sabonis Len

 

 

 

San Antonio Spurs

 

Paul i Wembanyama izgledaju nikad srecnije da mogu igrati zajedno. Konacno, nakon onog mucenja na pocetku prosle sezone sa PG Sochanom i Wembanyamom na PF, dosao je kraj mucenja i ekipa je dobila pravog plejmjekera. Paul mozda nece odigrati bas svak utakmicu, mozda ce se i povrediti usput ali njegovo iskustvo i van terena ce doneti mnogo toga ne samo Wembanyami nego i Castleu, lottery picku Spursa. Osim Paula, tu je i Barnes da kao iskusni igrac bude vazno prisustvo u svlacionici.

Vassell je potpisao novi ugovor, ali njegovo zdravlje postaje vec sve veci problem. Propusta pocetak sezone i jos nije najjasnije kada ce se vratiti. Champagnie se pokazao solidno u predsezoni, tako da ce biti jos jedan koristan igrac za Popovicha u rotaciji. Mozda i od njega napravi igraca za buducnost.

Collins i Tre Jones ce ulaziti sa klupe umesto da budu starteri sto ce svakako biti plus za sve.

Spursi su posle ili uz Portland najlosija ekipa na zapadu. Nema tu nekog posebnog kvaliteta osim najboljih igraca ali u svakom slucaju, Spursi ce se gledati samo zbog Wembanyame ili zbog dua Paul-Wembanyama i razvoja Francuza tokom sezone. Da li cemo konacno posle mnogo godina videti quadruple-double...

 

Paul Jones Castle

Vassell Champagnie Wesley

Barnes Johnson

Sochan Mamukelashvili

Wembanyama Collins Bassey

 

 

 

Utah Jazz

 

Markkanen planski izabrao datum produzenja ugovora sto je znacilo da tokom sledece sezone ne moze biti trejdovan, sto znaci da ce Jazz opet kao u prethodne dve sezone igrati 40-50 utakmica sa polutakmicarskim ambicijama, da bi posle opet povukli rucnu i igrali samo da izgube. Imaju top10 protected pick, sto znaci da bi idealno bilo da budu u sto boljoj poziciji za bottom 10 ekipa u ligi, sto ce se verovatno i desiti.

Po svemu sudeci Hendricks ce igrati kao starter u novoj sezoni sa Walkerom kao centrom i Collinsom kao prvim visokim sa klupe. Slicna situacija je i na bekovskim pozicijama sa trojkom Sexton, George i Clarkson. George i Sexton ce startovati a Clarkson bi trebao da bude sesti covek.

Nema tu mnogo da se prica, Collins i Clarkson ce mozda biti trejdovani tokom sezone za jos neki pik i ovo ce verovatno biti poslednja sezona gde ce Jazz pokusavati da ne pobedi i zbog toga ce uraditi ono sto je najpametnije a to je da se razigravaju mladi Kessler i Hendricks da se vidi koliko mogu.

 

George Mills Collier

Sexton Clarkson

Markkanen Williams Mykhailuk

Hendricks Collins

Kessler Eubanks Filipowski

 

 


 

Spoiler

Atlanta Hawks

 

Hawksi su imali srece na lutriji i nenadano sa nekog desetog mesta skocili na prvo i odatle izabrali Risachera, francusko krilo. Osim toga su konacno trejdovali i Murraya i za uzvrat dobili Nancea i Dyson Danielsa.

Young ce opet da bude glavni ballhandler sa ostatkom ekipe kao roleplayerima. Pored njega u backcourtu ce biti Daniels, odlican defanzivac i neko ko bi trebao da bude bolji partner nego Murray.

Od Jalena Johnsona se ocekuje najvise u novoj sezoni. Trebao bi da izraste u broja dva ako sve ide po planu. Capela i Okongwu ce i dalje deliti minute na centru uz poneku pomoc i Nancea.

Bogdanovic ce i dalje kretati sa klupe, sto je realno gledano najbolja uloga za njega. Odlaskom Murraya, on bi trebao da preuzme odgovornost glavnog kreatora kada Young nije na terenu.

Hunter i Risacher bi trebali biti glavni igraci na poziciji tri i kako sezona odmice, ocekuje se da ce francuz imati sto vecu minutazu.

Ekipa generalno nije nesto specijalno ali posto je konkurencija na dnu istoka prevelika i ako ne bude nekih preveliki iznenadjenja u rezultatima Hawksa, bice tu negde u borbi za play-in.

 

Young Bufkin

Daniels Bogdanovic Krejci

Hunter Risacher Matthews

Johnson Nance

Capela Okongwu Zeller

 

 

Boston Celtics

 

Boston u sezonu ulazi kao glavni favorit za odbranu titule. Gm survey je rekao da oko 80% njih ocekuje repeat, sto se nije desilo jos od Kd Warriorsa. Premalo se prica o dominantnom run-u Celticsa u proslom playoffu. Jeste, imalu su srece sa nekim izostancima protivnickih igraca ali i oni su vecinu playoffa odigrali bez 2-3 najboljeg igraca – Porzingisa. Protutnjali su kroz istok a i kroz Dallas bez mnogo problema i ako opet ostanu zdravi, opet ce biti ubedljivi favoriti za titulu.

Roster je gotovo identican kao i prosle sezone, sa ugovorima datim Porzingisu i kasnije Whiteu, nisu ni imali nekog prostora za menjanje ekipe a i naravno nije bilo ni potrebe. Posle ove nove sezone, bez obzira na rezultat se mogu ocekivati neke vece promene i to pre svega zbog sve glasnijeg rumora da ce u roku od par meseci vlasnistvo Celticsa biti izmenjeno. Trenutno je glavni favorit za novog, glavnog vlasnika Stephen Pagliuca. Videcemo sta ce iz toga izaci i koliko ce to uticaja imati na igrace i igru tokom ove sezone (verovatno nikakve).

Nema tu mnogo da se doda osim da je Jeff van Gundy otisao u Clipperse. Celticsi ce i dalje biti jaki, cak i bez Porzingisa prvih par meseci. Njima sezona pocinje u Aprilu.

 

Holiday Pritchard

White Hauser Springer

Brown Walsh

Tatum Tillman

Porzingis Horford Kornet

 

 

 

Brooklyn Nets

 

Netsi su nakon trejda sa Knicksima i Houstonom dobili brdo svojih pikova nazad (Harden trejd) i usput ostali bez Kal Bridgesa.

Bice jedna od najgorih ekipa u ligi bez ikakve sumnje. Nema tu sta da se gleda osim Clowneya i ispucavanja Cam Thomasa. Simmons ce takodje biti atrakcija na pocetku sezone, dok se opet ne povredi.

Cam Johnson, Finney-Smith pa cak Schoreder i Bogdanovic mogu biti glavni kandidati za trejd tokom sezone. Claxton je letos potpisao novi ugovor i ne moze biti trejdovan do sredine decembra, sto nije realno da ce se desiti ali nije nemoguce jer realno gledajuci nema sta da trazi u ovom tankerskom sastavu Brooklyna.

Ispucavanje Cama Thomasa, par utakmica Simmonsa, Clowney i sivi parket, nema tu sta posebno da se gleda u novoj sezoni. U idealnoj situaciji bice kao proslogodisnji Memphis pa ce isprobavati brdo igraca za buducnost.

 

 

Schroeder Simmons Milton

Thomas Whitehead

Finney-Smith Bogdanovic

Johnson Clowney Watford

Claxton Sharpe ZWilliams

 

 

 

Charlotte Hornets

 

Polako ali sigurno se kockice slazu u Severnoj Karolini za Hornetse i konacno bi malo ozbiljnije mogli odigrati novu sezonu. Ako je to i dalje moguce sa neozbiljnim Ballom.

Bridges potpisao novi ugovor i trebao bi konacno da odigra sezonu bez problema van terena. Miller sofmor, prilika da jos vise napreduje. Izgledao je bolje nego sto sam mislio (a nisam mislio nista zapravo) i cela ona prica oko Scoot vs Miller za sada deluje da su Hornetsi uradili pravu stvar.

Iz trejda Klaya Thompsona u Dallas, zavrsili su sa Joshom Greenom, sto je solidan posao i generalno solidan igrac za rotaciju. Vazno je da zna svoju ulogu i prihvati je.

Mark Williams ce valjda vec konacno moci odigrati normalnu sezonu, kao i Cody Martin, oni su propustili veliku vecinu prosle sezone. Mann i Micic ce tu glavni kreatori sa klupe kada Ball ode na klupu. A Salaun, njihov lottery pick, gledajuci predsezonu deluje kao odlican prospekt sa ubitacnim sutem.

Charles Lee, dosadasnji glavni asistent u Bostonu je novi trener. Cenjeni strucnjak ce imati dosta posla sa ovom mladom ekipom da izbori play-in ali posao nije nemoguc. Iz ovog ugla ne deluje da su Hornetsi mnogo slabiji od ekipa kao sto su Chicago, Atlanta, Toronto...Za to ce najvise trebati da Ball odigra vise od sezdesetak utakmica.

 

Ball Micic

Miller Mann Curry

Bridges Green

GWilliams Salaun Martin

MWilliams Richards

 

 

 

Chicago Bulls

 

Jos jedna mediokritetska sezona Bullsa u najavi. Posto imaju top10 protected pick za narednu sezonu, logican splet dogadjaja bi bilo da rasprodaju sta mogu i da konacno udju u neki tenk, da li ce to uraditi? Verovatno ne.

Trejdovani DeRozan i Caruso, LaVine se oporavio a Ball se vratio na parket. To su nekako glavne vesti za ovu ekipu. Roster ne izgleda obecavajuce jedino ako se Giddey bas uklopi i White nastavi sa dobrim partijama, bice ovo jos jedna dosadna Bulls sezona sa nekih 35-40 pobeda i borba u play-inu.

Tesko je videti da ce biti nekog trejda Vucevica ili Williamsa jer su im vrednosti veoma male u ovom trenutku sa ne bas velikim izgledom da ce se to promeniti. LaVine je vec druga prica i mogli bi pre ili kasnije da krenu pravi rumori oko njegovog trejda (pre je bilo price oko Lakersa i Sacramenta) i zavisno od toga kako izgleda nakon povrede.

Dosunmu i White odigrali odlicna prosle sezone bez LaVinea i Balla. Koliko ce sada dobiti prostora i lopte bice zanimljivo za videti. Pomalo je sada guzva na bekovskim pozicijama i nece svako biti zadovoljan sa minutazom ako to ne sredi Donovan.

 

White Ball Carter

Giddey Dosunmu Terry

LaVine Buzelis Duarte

PWilliams Craig

Vucevic Smith

 

 

 

Cleveland Cavaliers

 

Cavsi su jedna od ekipa koja su uradila najmanje u medjusezoni. Ekipa je gotovo ista kao i prosle sezone, osim sto je trener sada Atkinson a ne Bickerstaff.

Osim glavnih igraca ima tu nekoliko obecavajucih role-playera koji bi mogli da napravi jos veci iskorak u narednoj sezoni. Tu pre svega mislim na Craiga Portera i snajpera Sama Merrilla.

Strus se povredio i bice out minimum sest nedelja, sto je solidan hendikep za ekipu ali ima tu igraca da ga zamene, pre svega gorepomenuti Merrill. A starter bi trebao da bude defanzivni specijalac Okoro.

Videcemo kako ce resiti ‘problem’ bekova i visokih Atkinson. Nije da su bili losi ali se nekako vise ocekivalo od velike cetvorke. Pre svih su Garland i Mobley pruzili slabije partije od ocekivanih. Ako to uklopi Atkinson bice Cavsi mnogo veci problem za ostale na istoku nego ranije.

Mitchell je potpisao novi ugovor i konacno nece biti vise dosadnih prica o njegovom odlasku iz Ohaja. Bar za ovu novu sezonu...

 

Garland Porter

Mitchell LeVert

Strus Okoro Merrill

Mobley Niang Wade

Allen Thompson

 

 

 

Detroit Pistons

 

Novi trener – novi pocetak. Posle istorijske sezone Monty Williamsa nakon koje je dobio otkaz, dosao je Bickerstaff. Samo ne treba da izgubi 29 utakmica u nizu i bice bolji.

Okruzili su Cunninghama sa suterima sto bi trebalo bar malo da mu olaksa posao u sledecoj sezoni. E sad problem je sto ti suteri ne znaju mnogo toga drugog osim suta je problem za drugi put. Cak iako je cilj po svaku cenu bio da se ekipa popuni suterima, kako su se prelako oslobodili Grimesa za Hardawaya i tri pika druge runde je ipak verovatno greska.

Beasley je dosao kao slobodan igrac da napravi konkurenciju na bekovskim pozicijama a Fontecchio sa produzenjem ugovora na krilnim pozicijama. Harris je dobio velike pare da bude glavni skorer iza/uz Cunninghama i bar malo da ova ekipa ne izgleda toliko lose u napadu kako su znali prosle sezone.

Duren i Ausar Thomspon su glavni mladi igraci i trebalo bi se ocekivati jos veci njihov napredak.

Verovatno nece biti bas najgori i u novoj sezoni ali najverovatnije nece biti ni bas blizu play-ina. Kako god da zavrse dobijaju pet pik na lutriji.

 

Cunningham Sasser

Ivey Holland Beasley

Ausar Hardaway Fontecchio

Harris Stewart

Duren Reed

 

 

 

Indiana Pacers

 

Ni Pacersi nisu mnogo menjali sastav. A nakon proslogodisnjeg playoffa nije bilo ni nekog razloga. Svi glavni igraci bilo oni starteri ili kluperi, su ostali u ekipi. Desetak najvaznijih igraca je ostalo tu i ako Haliburton bude zdrav, trebalo bi i dalje da igraju vrhunsku napadacku kosarku. Samo su Celticsi imali bolji napad od njih prosle sezone.

Proslogodisnjih prvih par meseci sezone, Haliburton je bio legitimni MVP kandidat, nakon toga se povredio i vise nije bio isti. Cak se pricalo i da je tokom olimpijade zbog povrede presedao veliku vecinu turnira. Sada nakon par meseci pauze, valjda se ta prepona dobro zalecila, jer ako ne, imace Pacersi velikih problema i to ne samo za novu sezonu.

Nije usput, ni nemoguce da ce biti nekog trejda opet. Imaju i igrace i pick materijala za to.

Ako sve ide po planu Pacersi bi trebali biti medju najuzim kandidatima za top6 mesto na istoku. Iako su prosle godine stigli do finala konferencije, opet ih nismo videli u najjacem sastavu sa zdravim Haliburtonom i Mathurinom.

 

Haliburton McConnell

Nembhard Shepphard

Nesmith Mathurin

Siakam Toppin Walker

Turner Jackson Wiseman

 

 

 

Miami Heat

 

Jos jedna ekipa koja je bila dosta tiha. Ili se uzdaju u ovu ekipu Spoelstra i drugari ili nije bilo pravog deala koja bi zadovoljila Rileya i Elisburga.

Jedino je Alec Burks dosao na poziciji Kyle Lowryja a draftovali su centra Warea koji izgleda kao odlican potencijal.

Butler bez nove frizure za media day, znacilo je samo jedno. Ozbiljan je od pocetka sezone i to pre svega jer mu istice ugovor. Nisu dosli do dogovora i veliko je pitanje ste ce se desiti sa njim i Heatom. Da li ce konacno malo ozbiljnije shvatiti regularnu sezonu i odigrati vise od sezdesetak utakmica i da bar malo pomogne ekipi da se ne davi oko osmog mesta i u novoj sezoni.

Zbog neaktivnosti i generalno slabije prosle sezone Heata, ekipe kao sto su Orlando i Indiana ozbiljnije shvataju iako Heat ima dva najbolja igraca medju ovim ekipama. Problem je naravno regularna sezona Heata i ako to promene, mogli bi konacno da malo zasmetaju na vrhu istoka, ne mora se bas svake sezone igrati utakmice na jednu loptu u play-inu gde playoff visi do poslednje sekunde.

 

Rozier Burks Richardson

Herro Smith Christopher

Butler Robinson Highsmith

Jaquez Jovic

Adebayo Ware Love

 

 

Milwaukee Bucks

 

Bucksi nisu mogli mnogo toga da urade na leto jer nisu imali gotovo nikakve resurse za promene. Ipak, uspeli su da na minimalac dovedu tri solidna igraca koji ce pomoci pre svega u regularnom delu sezone. Wright, Prince i Trent Jr.

Od ovih igraca bi najvise sansi trebao da ima Trent, koji ce mozda biti i starter na dvojci. Wright i Prince bi trebali da budu u rotaciji sa klupe.

Middleton je operisao oba clanka, sto nikako nije obecavajuce za nastavak karijere. Jos prosle godine nije izgledao onaj stari Middleton iako je u playoffu bez Giannisa i Lillarda sam nosio ekipu protiv Pacersa i igrao brutalno. Rivers je izjavio da nije nemoguce da ce Middleton biti spreman za novu sezonu, sto je bar za mene iznenadjujuce.

Lillard je tokom leta izjavio da pred proslu sezonu nije uopste trenirao jer se bojao povrede pre trejda iz Portlanda. To se sada promenilo i prema njegovim recima trebao bi da udje u sezonu u pravoj formi. Nije da je bio los ali se videlo da nije to taj Lillard iz Portalnda. Sto mozda i necemo nikada videti zbog godina, povreda misica stomaka a i same uloge i pritiska u novoj ekipi sa malo ozbiljnijim ambicijama ali bar ce biti fizicki spremniji.

Lopez je vec u ozbiljnim godinama, pitanje je koliko jos moze da pruzi svako vece. Zamena je Portis i verovatno samo on, sto ne deluje obecavajuce ako se nedaj boze nesto desi nekom visokom igracu u rotaciji. Ekipa deluje da je opet na jednu jacu povredu od problema, bez obzira na top5 igraca u rosteru.

Rivers je imao dovoljno vremena tokom leta da isplanira sta i kako da radi sa ovom ekipom tako da nema vise izgovora za njega. Ako nista drugo, bar je u regularnoj sezoni bio dobar.

 

Lillard Wright

Trent jr Connaughton Green

Middleton Beauchamp

Antetokounmpo Prince

Lopez Portis

 

 

 

New York Knicks

 

E ako negde nije bilo dosadno to je onda New York.

Prvo su odradili trejd sa komsijama za Bridgesa, da bi par meseci nakon toga uradili jos jedan blockbuster trejd za Townsa.

Od nekada duboke ekipe dosli su do ekipe sa jedva 7-8 korisnih igraca za rotaciju. A kako ce to izgledati videli smo na kraju njihove prosle sezone. Poprilican All-in Knicksa za sledecu a i sezone posle toga. Ima tu jos prostora za jedan ili dva deala da se malo produzi klupa ali pitanje je da li ce se odluciti na to i da li je to uopste realno.

Petorka Brunson-Hart-Bridges-Anunoby-Towns deluje dosta jako na papiru. Uz to sa klupe cekaju McBride, Achiuwa i Robinson. Kada bi svi bili zdravi i playoff sutra pocinjao, bili mozda i drugi favoriti na istoku, ovako trebace se odigrati regularna sezona sa strpenjom od novih povreda sa igracima koji nisu bili bas najzdraviji i u proslosti a i da se ovak ekipa uklopi na terenu onako kaoko su Rose i Thibs isplanirali.

Optimizam oko Townsa sa novom ekipom je naravno sto su izgledali odlicno u playoffu a i pre playoffa bez Randlea. Opet ce igrati centra, bar dok se ne vrati Robinson, pravice u napadu prostor za Brunsona a usput i dodeljivati neke pasove kakve je delio u Wolvesima. Bez Divincenza deluje da nema dovoljno suta, pogotovo sto ovaj Bridgesov eksperiment sa sutem ne deluje bas najbolje na pocetku.

Uvek je lepo videti New York u jakom sastavu i sa simpaticnom ekipom.

 

Brunson Payne

Hart McBride

Bridges Dadiet

Anunoby Achiuwa

Towns Robinson Sims

 

 

 

Orlando Magic

 

Magic u novu sezonu ulaze sa optimizmom da ce nastaviti tamo gde su poceli pre dve sezone sa Bancherom i Wagnerom. Doveli su Caldwell-Popea da bude starter na dvojci i da sa svojim iskusktvom pomogne relativno mladoj ekipi da bar ponove proslogodisnji uspeh.

Osim dolaska Popea, najveca promena u sastavu Magica je odlazak Fultza, kome nisu bili spremni dati novi ugovor i umesto njega tu ce igrati Anthony Black.

Kao i Pacersi deluju dobro popunjeno na svakoj poziciji i ocekuje se da odigraju jaku regularnu sezonu i da zavisno od matchupa u playoffu traze sansu za prolazak u drugu rundu.

Treba obratiti paznju na njih kada su trejdovai jer i oni imaju dosta svojih picka a i igrace sa trejdujucim ugovorima pa ako se nesto u medjuvremenu pojavi, mozda ce se odluciti za razmenu.

 

Suggs Black Joseph

Caldwell-Pope Anthony Harris

Wagner Howard

Banchero Isaac

Carter jr Wagner Bitadze

 

 

 

 

Philadelphia 76ers

 

Svima omiljeni Sixersi su odradili potez leta i doveli u svoje redove Paula Georgea. Osim njega su popunili gotovo svaki prostor u rosteru jer je u jednom trenutku satav Sixersa cinio samo Embiid.
Na prvi pogled deluje da su Sixersi odradili odlican potez sa dovodjenjem proverenih i korisnih igraca na svakoj poziciji i da ce posle velike trojke tu biti dosta kvaliteta da se izgura sezona do playoffa.

Problem je sto se George vec povredio ali srecom nije ozbiljno. Embiid je vec najavio da ga neinteresuje nista osim playoffa i da ce igrati kada mu se igra, sto znaci da ce od zdravlja Maxeya najvise zavisi skor u regularnoj sezoni.

Obratiti paznju na KJ Martinov ugovor koji je dobio velike novce samo zato da bude setajuci trade exception i da se on iskoristi za neki novi trejd tokom sezone.

Drummond, Caleb Martin i Eric Gordon deluju kao odlicni igrai za klupu a cak je i terorista Yabusele dobio ugovor nakon dobrih partija za Francusku na olimpijadi i trebao bi da dobije minute.

 

Maxey Jackson Lowry

Oubre Gordon

George McCain

Martin Yabusele Martin

Embiid Drummond

 

 

 

Toronto Raptors

 

Ne posebno zanimljivi Raptorsi, osim sto ih vodi nas covek.

Nisu ni oni uradili puno toga letos. Quickley je dobio velike novce da bude startni plej u narednih nekoliko sezona i to je to.

Ekipa izgleda isto kao sto je izgledala na kraju prosle sezone, cak je i njihov ruki iz prve runde Ja’Kobe Walter propustio predsezonu zbog povrede.

Trebalo bi u narednoj sezoni da budu u konkurenciji za top10 na istoku ali i ako ne budu ne bi bilo iznenadjenje. Razvijanje Dicka i Waltera bi trebao da bude glavni prioritet fransize. Uz to, i da se ako je moguce nadje trejd za Poeltla i Browna.

Interenasntno ce biti i pracenje razvoj Barnesa, koji je imao odlicnu proslu sezonu. Glavni cilj bi trebao da bude popravak procenta suta za tri i za jedan.

 

Quickley Mitchell

Dick Brown Temple

Barrett Walter Agbaji

Barnes Mogbo

Poeltl Boucher Fernando

 

 

 

Washinton Wizards

 

Wizardsi ce i u novoj sezoni izgledati lose kao u prethodne dve. Osim sto su sa drafta uzeli Alexa Sarra, nije se mnogo promenilo. Trejdovali su Avdiju da mu naprave mesto u rosteru. Doveli Brogdona iz tog trejda koji se naravno vec povredio i propustice pocetak sezone. Potpisali su Valanciunasa koji ce bar na pocetku najverovatnije biti startni centar ali sa njim postoje i dosta velike sanse da ce do februara biti trejdovan (naravno opet Lakersi spominjani).

Zbog povrede Brogdona, opet ce Poole biti glavni tapkac lopte, sto znaci samo jedno – show na parketu.

Osim Valanciunasa, moguce je da ce i Kuzma biti trejdovan jer ima ne toliko los ugovor za svoj skill.

Pored Sarra, Coulibaly, Carrington i Kyshawn George bi trebali dobijati sto vise minuta da pokazu sta mogu i koji je otprilike njihov potencijal. Mnogo toga ce zavisiti od ova cetiri igraca za buducnost fransize i zaposlenih tamo.

Vukcevic je takodje tu i ceka sansu iza bar tri centra u rotaciji.

Mozda i najnezanmljivija ekipa za gledanje u ligi. Pogtovo sto kolo vode Kuzma i Poole. Jedino ako je nekome omiljeni zanr komedija. Mozda da se pocne gledati tamo negde od marta kada ce ovi mladji igraci dobiti malo vise prostora.

 

Brogdon

Poole Kispert Carrington

Kuzma George Bey Gill

Sarr Coulibaly Baldwin

Valanciunas Bagley Holmes Vukcevic

 

 

sretno svima i nadajmo se dobroj i uzbudjivoj sezoni.

  • Like 22
  • Love 4
  • Thanks 17
Link to comment
Share on other sites

Srecna nam nova sezona.

Nadam se odbrani kupa za pocetak. I da nam se vrate neki forumasi koji manje pisu ili ne pisu, ne mislim ni na kog odredjenog, vec eto generalno. Dobro, mislim i na Lorda, bas bih voleo da nam obogati topim novim nadimcima i analizama ;D

 

Miki da manje hejtuje Brona, Bronija, mene i Drakija ako je ikako moguce

Zelim nam dobro druzenje na topicu jer uskoro krece ono pravo, dosta smo cekali

Edited by delgado
  • Like 1
  • Love 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Don Dusko said:

Otkad je Dame presla u Nugetlije, Denver je poceo da gubi utakmice!

 

Slucajnost? Ne bih rekao!

 

Just now, Smrtokapa said:

Sačekao bih da vidim kako će Denver otvoriti sezonu.

 

Ukoliko upadnu u neki kanal, treba dodatno podržati Damine simpatije prema Željku Obradoviću i Partizanu.

 

Nemojte da stavim Jokića na avatar. 

 

Znate šta se dešavalo svima koje sam stavila na profilnu (Exum, Vildoza), sem Bogdana... 

Link to comment
Share on other sites

Anyhow, srećno svima u novoj sezoni, ako možemo da ne budemo baš kanta za napucavanje to bi bilo super. I da vidimo neki napredak Scoota&Sharpea. 

 

Moj lični favorit za titulu su, naravno, Bucksi.

 

Neka bude dobro druženje na forumu kao i do sada, zezanje i peckanje ali sve u pozitivnom duhu.

Link to comment
Share on other sites

https://basketball.realgm.com/wiretap/277760/Alperen-Sengun-Rockets-Agree-To-Five-Year-$185M-Extension

 

Top posao Rokeca i za Grina, a narocito za Alpija. Velike sanse da se long term zadrzi core 7, cap space sacuvan za sledece leto.

 

Naravno, uvek postoji opasnost od ljudskog faktora i poredjenja kako su neki drugi iz klase 2021 dobili max ruki ekstenzije...ali jebiga, ajd da se nadamo da ce im biti dosta i ovo sto su sad zavredeli. A obojici su poslednje godine player opt.

Edited by MC Thunder 2
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ja mislim da se Rocketsi solidno precenjuju (pre svega kroz vizuru precenjivanja Šenguna i Greena). Jedno je bilo dok niko ništa nije očekivao, videćemo ih sada kada je ulog povećan i kad se igra takmičarski. 

green 3y 106 miliona, sasvim ok job bussines...

Link to comment
Share on other sites

Iskreno, jako sam zadovoljan sa ovim produzetkom Gordona a pogotovu sa nacinom koji je uradjen. Ucinio je uslugu ekipi i uradio je opt-in za poslednju sezonu trenutnog ugovora za 2026-27 sezonu i tek posle toga mu krece produzetak.

2024-25 22 miliona
2025-26 22 miliona (opt-in)
2026-27 31 milion
2027-28 34 miliona
2028-29 37 miliona

Cap ce da raste za oko 10% svake godine i ovo daje fleksibilnost ekipi. Takodje se vidi i zasto je KCP morao biti pusten, ovo ne bi bilo moguce da je i njegov ugovor tu. Procenili su da mogu bez njega, pogotovu sto je mali Braun vec u proslom playoffu bolje branio vece bekove, tipa Edwards protiv kojih je KCP imao problem, jednostavno su mnogo jaci od njega. Igraci protiv kojih je on idealan maltene su manji i brzi bekovi kao Steph a u poslednje vreme su oni manji problem. Veci problem su Edwards, Luka, Booker, Tatum itd i ova novija iteracija Nuggetsa ce itekako moci da ih efektivno brani. Jedina ekipa protiv koje ce KCP da fali je Dallas zbog Irvinga ali mislim da je to Denveru dobar matchup jer ce Jokic i Gordon da ih uniste u reketu.

Edited by Radalek
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Radalek said:

Iskreno, jako sam zadovoljan sa ovim produzetkom Gordona a pogotovu sa nacinom koji je uradjen. Ucinio je uslugu ekipi i uradio je opt-in za poslednju sezonu trenutnog ugovora za 2026-27 sezonu i tek posle toga mu krece produzetak.

2024-25 22 miliona
2025-26 22 miliona (opt-in)
2026-27 31 milion
2027-28 34 miliona
2028-29 37 miliona

Cap ce da raste za oko 10% svake godine i ovo daje fleksibilnost ekipi. Takodje se vidi i zasto je KCP morao biti pusten, ovo ne bi bilo moguce da je i njegov ugovor tu. Procenili su da mogu bez njega, pogotovu sto je mali Braun vec u proslom playoffu bolje branio vece bekove, tipa Edwards protiv kojih je KCP imao problem, jednostavno su mnogo jaci od njega. Igraci protiv kojih je on idealan maltene su manji i brzi bekovi kao Steph a u poslednje vreme su onji manji problem. Veci problem su Edwards, Luka, Booker, Tatum itd i ova novija iteracija Nuggetsa ce itekako moci da ih efektivno brani. Jedina ekipa protiv koje ce KCP da fali je Dallas zbog Irvinga ali mislim da je to Denveru dobar matchup jer ce Jokic i Gordon da ih uniste u reketu.

Ja se samo nadam da je Braun malo navežbao šut preko leta

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...