Barkley#34 Posted Monday at 09:09 AM Share Posted Monday at 09:09 AM Jasno, malo je 8-10 derbija po sezoni, daj još koji. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Monday at 09:16 AM Share Posted Monday at 09:16 AM 3 minutes ago, Barkley#34 said: Jasno, malo je 8-10 derbija po sezoni, daj još koji. Ionako nam je svima kolektivno pritisak nabijen na 200 od svega što se događa, još derbija u domaćoj režiji bi baš leglo svima. 💀 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Monday at 09:19 AM Share Posted Monday at 09:19 AM Kao da nismo gledali prosle KLS-ove...Ja nisam nesto ubedjen da ce isti ili slicni ljudi koji vode KLS napraviti nesto bolje, jace, brze.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Monday at 09:40 AM Share Posted Monday at 09:40 AM 19 minutes ago, Don Dusko said: Kao da nismo gledali prosle KLS-ove...Ja nisam nesto ubedjen da ce isti ili slicni ljudi koji vode KLS napraviti nesto bolje, jace, brze.... Valjda se i vodje KSS pitaju nesto? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted Monday at 11:10 AM Share Posted Monday at 11:10 AM 1 hour ago, Barkley#34 said: Jasno, malo je 8-10 derbija po sezoni, daj još koji. A zasto da ne? 🙂 PAO i Oly odigrali prosle godine 12 derbija a nisu se sreli u zavrsnici EL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted Monday at 11:49 AM Share Posted Monday at 11:49 AM Inflacija označava pad vrednosti. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted Tuesday at 10:47 AM Share Posted Tuesday at 10:47 AM 1 minute ago, realno *w said: Stvarno je smešno ovo povezivati sa sistemom ABA2 lige. Sam sastav njihove ekipe i pre ovog raspada, jasno govori da nikakvih ambicija tu nije bilo. KK Dzoker je imao relativno OK ekipu prethodne sezone za KLS nivo (otuda i plasman kakav su imali - P6 uz povoljan medjusobni skor sa Radnickim i Cacak94 koji su imali isti broj pobeda za zavrsili iza na tabeli). Nekoliko stranca cak, par iskusnih KLS igraca, i supertalentovani sin Jove Stanojevica, Aleksa (sad u FMPu). Za ovu sezonu su dosta izmenili ekipu, ali su je ozbiljno pojacali za KLS nivo - Stefan Simic, Veljko Brkic, Sljivancanin (koji je i u VTB imao 11+ poena i 5+ skokova), Henson koji je imao odlicnu sezonu u Slobodi iz Uzica... a onda po ulasku u ABA2 dovode i Jurceka iz Vrsca (takodje odlican igrac za KLS nivo) i Robertsa koji je igrao u FMP-u (i nije bio los kako to zna da bude sa igracima koje FMP dovede). To je i za ABA2 i za KLS nivo bio dosta dobar sastav - zato su i izborili plasman u top8 ABA2 i drze 6. mesto u KLS. E sad, raspad je nastao zbog toga sto je finansijer odustao od te price. Zasto je odustao i da li to ima neke veze sa ABA2 ja to nisam tvrdio. Ja sam samo rekao da nije ni trebalo da ulaze u ABA2 zbog nacina na koji su usli i zbog toga sto sama liga nije korektna sto se toga tice. To se sada samoj ABA2 ligi i obilo o glavu. A ko zna, mozda i samom KK Dzokeru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted Tuesday at 11:39 AM Share Posted Tuesday at 11:39 AM Kad sam ja trenirao, prvi tim je igrao B ligu, recimo da je najplaćeniji igrač imao 3000 evra mesečno, zatim dvojica po 2000, pa 5 po 1500... Imali su svake godine 5-6 igrača sa strane, sa plaćenim stanovima, restoranima.. Da ne analiziriamo koliko je u današnjim parama 2-3k eura iz 2002. I to je bila recimo neka sredina B lige, bez da blizu budu da uđu. Sada taj isti klub ima budžet tipa 150.000 dinara mesečno. Prošle godine je glavni igrač vozio gradski autobus u Novom Sadu, pa je bilo muke da iskombinuje smene i uvek dodje na utakmice. Plus, možda se i napije. Pre par godina su namerno ispali iz B lige, jer nisu imali da putuju po celoj Srbiji, ovako srpska liga sever, potrpaju se u dvoje troje kola... I nije problem da jedan klub nema para, nego što je takva situacija u 80% klubova. Neverovatni amaterizam, gde igrači ili igraju za kikiriki, ili imaju otvorene ugovore. __________________ @Kooineeperk Ne znam, meni deluje da sa tim parama, Miškovim, pa i SNS vezama, ništa njih ne bi zaustavilo da idu u viši nivo. Teško je shvatiti Jokićeve poteze. Eto meni niko ne može da objasni da čovek sa tipa 300-400 mil u džepu ima potrebu da pruža podršku Vučiću, pa eto, videli smo i to. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted Tuesday at 11:54 AM Share Posted Tuesday at 11:54 AM Mislim da nikome nije jasno sto su Jokicevci zavrnuli slavinu a onoliko su ulozili (ne samo na plate, a bilo je tu stranaca koje moras redovno da placas - vec i na samo brendiranje, opremu, renoviranje hale...). Mozda je to bila i neka politicka prica "hleba i igara", ulozite vi malo u sport, da se narod raduje, a mi cemo vam malo dati ovo ili ono, halu na koriscenje, dozvolu za ovo ili ono... E sad vise nema potrebe za tim daljim ulaganjem. Pa idemo sad pricu o mladjim kategorijama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bekrinjo Posted Tuesday at 01:51 PM Share Posted Tuesday at 01:51 PM Strahinja Jokić je bio glavni u klubu, rešio je nakon jednog poraza da digne ruke i samo javio da izlazi iz kluba... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Tuesday at 01:55 PM Share Posted Tuesday at 01:55 PM 2 minutes ago, bekrinjo said: Strahinja Jokić je bio glavni u klubu, rešio je nakon jednog poraza da digne ruke i samo javio da izlazi iz kluba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted Tuesday at 02:33 PM Share Posted Tuesday at 02:33 PM Baš neočekivano ponašanje od jednog tako produhovljenog čoveka. 7 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Tuesday at 02:35 PM Share Posted Tuesday at 02:35 PM Bas optimalno vodjenje kluba koji bi trebalo da cini okosnicu nikad jace KLS! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Tuesday at 03:59 PM Share Posted Tuesday at 03:59 PM 2 hours ago, bekrinjo said: Strahinja Jokić je bio glavni u klubu, rešio je nakon jednog poraza da digne ruke i samo javio da izlazi iz kluba... Voli, preferira, uživa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TB Told Posted Tuesday at 04:13 PM Share Posted Tuesday at 04:13 PM 1 hour ago, Don Dusko said: Bas optimalno vodjenje kluba koji bi trebalo da cini okosnicu nikad jace KLS! Srbija nije bila sposobna da u Novom Sadu ima stabilan klub u proteklih 30 godina, a slušamo iluzije kako će se sada dobiti još 5-6 klubova koji će biti okosnica KLS. S tim da je sad kadrovska situacija gora nego ikada, jer su svuda sns poltroni i šarlatani. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted Tuesday at 05:12 PM Share Posted Tuesday at 05:12 PM (edited) 2 hours ago, Don Dusko said: Bas optimalno vodjenje kluba koji bi trebalo da cini okosnicu nikad jace KLS! Ruzno i glupo je da se ti kao moderator ovako sprdas i ovakve oneliner-e ostavljas... umesto da dajes primer kako treba diskutovati. Pa makar ovo i u nekoj sali rekao (mada nisi stavio smajli pa te shvatam ozbiljno). Kako bre KK Dzoker "okosnica" KLS?! Osim 5 ABA ligasa (koji su neka okosnica valjda), tu je i 5 KLS ekipa koje su zavrsile ispred KK Dzokera prethodnu sezonu (a i trenutno ima 5 ekipa koje su ispred njih i u ovoj sezoni). Ekipu su imali respektabilnu za ovu KLS ali za tu neku hipoteticki "nikad jacu KLS", mogu da budu jedino u donjem domu, a pogotovo sada bez porodice Jokic. Ako moze lepo da se diskutuje hajdemo lepo. Ako ne moze, nemojte onda da kaznjavate ljude kada se isto ovako ponasaju. Edited Tuesday at 05:13 PM by Kooineeperk 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Tuesday at 07:14 PM Share Posted Tuesday at 07:14 PM 5 hours ago, bekrinjo said: Strahinja Jokić je bio glavni u klubu, rešio je nakon jednog poraza da digne ruke i samo javio da izlazi iz kluba... Ono što sam ja čuo je malo drugačije, a spada pod staru srpsku priču "što prijatelj može da te zajebe, ne može ni najgori neprijatelj", pa razumem revolt Strahinje, ali ne i postupak prema klubu. To je moglo i drugačije da se reši od bacanja bombe u klub. Mislim, šta god da je, sigurno nije neki racionalan razlog, možda i jeste ovo što ti kažeš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bekrinjo Posted Tuesday at 07:16 PM Share Posted Tuesday at 07:16 PM 1 minute ago, Eddard said: Ono što sam ja čuo je malo drugačije, a spada pod staru srpsku priču "što prijatelj može da te zajebe, ne može ni najgori neprijatelj", pa razumem revolt Strahinje, ali ne i postupak prema klubu. To je moglo i drugačije da se reši od bacanja bombe u klub. Mislim, šta god da je, sigurno nije neki racionalan razlog, možda i jeste ovo što ti kažeš. Braća Stojkov? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Tuesday at 07:16 PM Share Posted Tuesday at 07:16 PM Just now, bekrinjo said: Braća Stojkov? Da. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bekrinjo Posted Tuesday at 07:19 PM Share Posted Tuesday at 07:19 PM Ne bih se iznenadio i da je to tačno ali sam čuo da je Strahinja jako nezgodan kao saradnik, takođe je teško voditi klub iz Amerike. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Tuesday at 07:21 PM Share Posted Tuesday at 07:21 PM To je sigurno tačno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted Tuesday at 07:44 PM Share Posted Tuesday at 07:44 PM 24 minutes ago, bekrinjo said: ali sam čuo da je Strahinja jako nezgodan kao saradnik 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted yesterday at 02:04 AM Share Posted yesterday at 02:04 AM On 1/19/2025 at 9:41 AM, nunilo said: Kakva crna tradicija, klub je osnovan valjda 2022. godine. Pricam o tradiciji igranja EL ili EC. Litvanija tu debelo sije Srbiju, samo ovako iz secanja imaju naravno Zalgiris, onda Rytas, Wolves, Lietkabelis i Neptunas. Srbija za sve ove godine nije imala nijedan klub osim Crvene zvezde i Partizana u EL ili EC, a da taj klub jos uvek postoji na nekom visem nivou. Dakle, pricamo o zemlji koja ima 2-3 puta manje stanovnika i vise klubova koji su sada ili ranije bili organizovani na ozbiljnom nivou. On 1/19/2025 at 5:23 PM, Kooineeperk said: Meni ovde itekako jeste poenta u ABA ligi. Da nije takve ABA lige, sa nakaradnim pravilima, ne bi u njima ni bili ni KK Joker ni KK Dubai... ili ne bi ni postojali ili bi imali normalnu kosarkasku evoluciju, a ne "instant klub iz kesice". Preterujes sa ABA2. Poenta te lige i jeste da je igraju oni domaci klubovi koji su spremni da uloze malo vise novca u ekipu kako bi igrali i regionalno takmicenje. Sto se tice ABA lige, njen glavni problem je previse ekipa i igranje nakaradnih kolektiva poput FMPa i SC Derbija ciji mecevi sa KKCZ i KKB nisu regularni. Dubai dodje nesto poput Maccabija, imali smo i Levski i Szolnoki, u pitanju je mnogo manji problem, odnosno razlozi za igranje Dubaija pretezu u odnosu na razloge zasto oni ne bi trebalo da igraju. Na kraju, najmanje legitimna liga je Evroliga i to ubedljivo i dok se to drustvance ne rasturi sasvim ce biti nebitno da li je i kako organizovana regionalna liga na ovim prostorima. On 1/21/2025 at 6:12 PM, Kooineeperk said: Ruzno i glupo je da se ti kao moderator ovako sprdas i ovakve oneliner-e ostavljas... umesto da dajes primer kako treba diskutovati. Pa makar ovo i u nekoj sali rekao (mada nisi stavio smajli pa te shvatam ozbiljno). Kako bre KK Dzoker "okosnica" KLS?! Osim 5 ABA ligasa (koji su neka okosnica valjda), tu je i 5 KLS ekipa koje su zavrsile ispred KK Dzokera prethodnu sezonu (a i trenutno ima 5 ekipa koje su ispred njih i u ovoj sezoni). Ekipu su imali respektabilnu za ovu KLS ali za tu neku hipoteticki "nikad jacu KLS", mogu da budu jedino u donjem domu, a pogotovo sada bez porodice Jokic. Ako moze lepo da se diskutuje hajdemo lepo. Ako ne moze, nemojte onda da kaznjavate ljude kada se isto ovako ponasaju. Mozda je ruzno, ali nije nikako glupo, jer bi to znacilo kao da neko napise kako je KKP favorit za plasman na F4 jer su trenutno u fenomenalnoj seriji. I zakljucak koji si citirao i ostali slicni zakljucci su doneseni na osnovu realnosti u kojoj zivimo, a ako cemo da pricamo o potencijalu, to bi bilo kao kada bi neko pricao kako za pet godina mozemo u fudbalskoj superligi da imamo 7 ekipa koje se bore za titulu (TSC, Vojvodina, Radnicki KG, Radnicki Nis, Cukaricki). Od tih 5-6 ekipa koje su bolje od Jokera u KLS, tri su na skoro amaterskom nivou, bez naznaka da imaju perspektivu za ista bolje od toga (u pitanju su male sredine), ove dve ekipe na vrhu nemaju nikakvu tradiciju i tu su dok traje SNS i Aleksandar Vucic. Ne znam sta je uopste resenje koje zagovarate "jaku KLS" da Srbija bude jedina drzava koja bi svake godine bacala milione i milione evra samo da bi KKP i KKCZ imali svoje igraliste na kojem mogu medjusobno da se gadjaju peskom? Koja jos drzava finansira kosarkaske klubove u tom obimu? Zasto stalno mi da se pravimo pametni i da mislimo da smo izmislili ulaganja u kosarku i da imamo neka izvorista nafte? Cak i da drzava zeli da se bavi ulaganjem u klubove, ona bi onda morala na silu da napravi klub u NS, klub u KG, eventualno klub u Cacku koji vec imamo i klub u jos jednom vecem gradu (Nis?), onda da na silu napravi rivalitet tih klubova sa KKP i KKCZ, da obezbedi da nema miliona evra razlike u budzetima izmedju 2. i 3. ekipe i onda bi ta liga zalicila na ovo sto sada imamo u ABA ligi ili ono sto postoji u Spaniji ili Turskoj (gde postoji vise od jednog meca vrednog pracenja). A cak i ovo sto sam naveo je utopija, realnost je da Srbija ima potencijal za maksimum 4 kluba koji mogu da ulazu milion+ evra svake sezone i to je to, ostalo i nije za vise od amaterizma i te KLS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 9 hours ago, bergkamp bcd said: Preterujes sa ABA2. Poenta te lige i jeste da je igraju oni domaci klubovi koji su spremni da uloze malo vise novca u ekipu kako bi igrali i regionalno takmicenje. Ovo je kao da si mi rekao "preterujes sa postovanjem pravila i primenom logike". Nemam sta da ti na to odgovorim. 9 hours ago, bergkamp bcd said: Mozda je ruzno, ali nije nikako glupo, jer bi to znacilo kao da neko napise kako je KKP favorit za plasman na F4 jer su trenutno u fenomenalnoj seriji. E vidis, nije isto. Jer to za Partizan na F4 si napisao uz smisleno obrazlozenje. A onaj one-liner je napisan tek tako, da bi bio sta, smesan, dokazao neku poentu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 12 hours ago, Kooineeperk said: Ovo je kao da si mi rekao "preterujes sa postovanjem pravila i primenom logike". Nemam sta da ti na to odgovorim. Da postoje pravila i logika u EL bi se ulazilo po nekom rezultatskom kljucu, a ne po tome ko za koga lobira i ko ima milion evra na bacanje. 12 hours ago, Kooineeperk said: E vidis, nije isto. Jer to za Partizan na F4 si napisao uz smisleno obrazlozenje. A onaj one-liner je napisan tek tako, da bi bio sta, smesan, dokazao neku poentu? Jasno je da sam se sprdao za Partizan na F4, njihovi rezultati su posledica uzasnog sistema EL, ali je mnogima mnogo lepo da veruju da veruju kako je the Najveci utegao masinu. Tako da ostajem pri svom stavu, post koji je napisao moderator na koji si odgovorio je mozda ruzno napisan, ali nema tu niceg glupog. Covek je samo istakao da jedan od retkih klubova sa privatnim sponzorstvom ne moze vise da se takmici na profi nivou. Ono sto ti nisi odgovorio je koja to jos drzava (osim Srbije) baca milione evra na finansiranje lige od 7-8-10 profi klubova i da se jos zna ko je u toj ligi predvidjen da igra finale, a ko je predvidjen da izigrava neko ucesce bez ikakvog smisla i cilja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts