Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

TJ Kratki je jedan ozbiljan dasa. Ne samo na terenu, nego i ovako kad god sam slušao neki intervju s njim, mega skroman i normalan momak. Može da se igra odlična košarka i bez megalomanskih budžeta očito.

Za Žalgiris sam i očekivao da budu zajebani. Još kad bi uboli nekog dobrog beka umesto Wallacea - to bi bilo sjajno. Vraća im se i Dimša uskoro da pojača spoljnu rotaciju. Pri čemu pričamo o ekipi u kojoj važne uloge igraju igrači poput Birutisa, Lekavičiusa, Butkevičiusa - ne verujem da bi se njima ni Alba obradovala kao hipotetičkim pojačanjima. 

• Like 6

Makabi je u problemu jer im je nekoliko igrača povređeno (Jokubaitis, Gebrijel, Blat) ali ipak glavni faktor je što imaju mali broj timskih treninga, stranci su im stacionirani u BG i ne putuju sa domaćim igračama da igraju ligu Izraela.

• Like 2
  • WOW 2

1 hour ago, Chaos Is Me said:

TJ Kratki je jedan ozbiljan dasa. Ne samo na terenu, nego i ovako kad god sam slušao neki intervju s njim, mega skroman i normalan momak. Može da se igra odlična košarka i bez megalomanskih budžeta očito.

Za Žalgiris sam i očekivao da budu zajebani. Još kad bi uboli nekog dobrog beka umesto Wallacea - to bi bilo sjajno. Vraća im se i Dimša uskoro da pojača spoljnu rotaciju. Pri čemu pričamo o ekipi u kojoj važne uloge igraju igrači poput Birutisa, Lekavičiusa, Butkevičiusa - ne verujem da bi se njima ni Alba obradovala kao hipotetičkim pojačanjima. 

Lekavicius je od ove sezone potpuno skrajnut u stranu, ulazi samo silom prilika po par minuta

Vidim da je Kaba u rosteru Makabija, nisam imao pojma da je završio tamo. Uopšte nisu konkurentni u trenutnom sastavu i mislim da je svaka ekipa koja u ovom periodu igra sa njima imala sreću na žrijebu.

Zvezda je izgleda uzela pogrešnog Giedraitisa, ovaj žalgirisov šutira trojke 65%.

Жалгирис чачка око Јокубаитиса, он је изјавио да "остаје у Макабију док је мирно", видећемо да ли је на помолу нови Лојд.

Ma Makabi će se raspasti još dok traje EL. Imaće samo domaću osnovu i nebitne strance za njihovo domaće prvenstvo. Novim pravilom o transferima u EL plus nestabilna situacija u zemlji ali i sa finansijama, očerupaće ih svi. 

Edited by Čočo

Monako tanko za sada, mada povredio im se Korkmaz na pocetku ali prosle sezone su isto igrali u ovom sastavu i dobijali...imaju 3-2 a dobili su Virtus, Makabi i Armani, da su uspeli tu negde da uglave Albu jos i eto rasporeda iz snova....

Mesina sam treba da kaze dosta a ne da se bruka pod stare dane...

Trinkijeri ocekivano izvlaci najbolje iz tima dok mu ne istekne rok trajanja i ne krene po zlu...

inace zanimljiva tema za diskusiju bi bila kako to da on koji je solidno odradjivao posao gde god je bio a trener je vec dosta godina jos uvek nije dobio priliku da vodi neki vrhunski tim....

Kad se priča o Parizu treba uzeti u obzir da je taj tim na ovaj nivo doveo finski trener Tuomas Iisalo.

On je već napravio uspeh sa Bonom igrajući finale FIBA LŠ i onda je prešao u Pariz i poveo 6 igrača sa sobom. Pariz je prošle godine osvojio EK uz jedan poraz i imao najbolji ofanzivni rejting, ne samo u Evropi, nego i u poređenju sa NBA ekipama.

Ima na ovom klipu nekih analiza njihovih napada:

Pred početak EL dobio je ponudu da ode u NBA da postane jedan od glavnih pomoćnika u Memfisu i tad je doveden Spliter koji je radio u Bruklinu i Hjustonu i neguje sličan stil igre tako da verovatno ništa nije slučajno.

Evo jedno dužeg klipa sa Fincem, koga zanima:

I jedan značajan deo:

Namely, the Finnish coach demands his players to give maximum effort for shorter periods of time and substitutes them, so they can do it again later in the game.

ž"It depends on what you're used to. You'll get used to basically anything. I think that's a good definition of human beings. Our practices imitate this, so we also work in this type of fashion," Iisalo said in an interview with SKWEEK. "In practices, very intense effort is required for a certain amount of time. Then, you rest, and then you do it again, and rest, and do it again. I know when we first started doing it last year in this extreme way, the players were somewhat surprised by this."

Coached by Iisalo, TJ Shorts became the BCL MVP in 2023 and the EuroCup MVP this season, even though he was initially doubted by many due to his seemingly lackluster height for top competitions.

Shorts has told Iisalo that this method of practicing helped bring the best out of him.

"I talked with TJ, for example. He thought it was crazy at the beginning. At the end of the season, he said it was a complete game-changer once you got used to it when you could give everything you had, and you never had to think about saving [yourself]," the coach explained. "It kind of turbocharged the whole idea, and it made a lot of those concepts like on steroids. Because of that factor, it's not fatigue, it's not muscles, it's quite multi-dimentional. That was one of the things that helped in that regard."

Tako da nije sve to baš samo run n gun, igraj agresivno odbranu i daj Hifiju i Šortsu da se ispucavaju...

• Like 5
  • Thanks 1

37 minutes ago, hakeem said:

Monako tanko za sada, mada povredio im se Korkmaz na pocetku ali prosle sezone su isto igrali u ovom sastavu i dobijali...imaju 3-2 a dobili su Virtus, Makabi i Armani, da su uspeli tu negde da uglave Albu jos i eto rasporeda iz snova....

Mesina sam treba da kaze dosta a ne da se bruka pod stare dane...

Trinkijeri ocekivano izvlaci najbolje iz tima dok mu ne istekne rok trajanja i ne krene po zlu...

inace zanimljiva tema za diskusiju bi bila kako to da on koji je solidno odradjivao posao gde god je bio a trener je vec dosta godina jos uvek nije dobio priliku da vodi neki vrhunski tim....

Mozda nije dobio priliku da vodi vrhunski tim jer mu titula uvek nekako isklizne iz ruku. Bajern sa njim mislim da nije osvojio a i prosle godine je uspeo ono sto je bilo skoro pa nemoguce - da Zalgiris ne osvoji titulu u nacionalnom prvenstvu...

Mada po meni je on i dalje jako dobar trener, da se razumemo. Ume da izvuce maksimum iz ne bas jakih rostera.

Kako?

4 hours ago, Bogoljub Gagic said:

Дибартоломео
19:12 минута
2.8 поена
0-5 за 2
4-22 за 3
0.8 скокова
0.6 асистенција
0.8 индекс

Рекао бих да је ово најгори играч Евролиге.

Jel se Ziga Samar bavi jos kosarkom?

Jeste da je ovo strasno ali gledanje Zige Samara je neopisivo iskustvo, tu statsi ne igraju ulogu.

• Ha-ha 1
  • WOW 2