Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

1 minute ago, DameTime said:

Tipična navijačka rasprava, jedna strana bi da prikaže kako je druga uzela najbolje igrače, dok ta druga uzvraća pričom kako su zapravo pokupili škart 😂 

Istina je na sredini. I KKP i KKCZ imaju kvalitetne igrače, a oni koji su pokupljeni iz drugih ekipa se jednostavno tim ekipama nisu uklapali u planove za narednu sezonu. 

Ne kazem da su igracki skartovi, imaju i dalje sta da ponude. Mozda je izasli iz prajma bolji izraz. Od JB3 recimo nisam video igru iznad obruca kao nekad, ide vise na neka polaganja pod samim kosem, na hasl. Kenan je toplo hladno, Kalina je imao period bas ocajne igre, protiv KKP je na momente delovao pijan. Sve u skladu sa krstenicom, ali za nas su ekstra.

6 minutes ago, DameTime said:

Tipična navijačka rasprava, jedna strana bi da prikaže kako je druga uzela najbolje igrače, dok ta druga uzvraća pričom kako su zapravo pokupili škart 😂 

Istina je na sredini. I KKP i KKCZ imaju kvalitetne igrače, a oni koji su pokupljeni iz drugih ekipa se jednostavno tim ekipama nisu uklapali u planove za narednu sezonu. 

Ne mislim da su pokupovali najbolje igrače. Bolomboja su, maltene, sami napravili u centra kakav je danas. Kenan je dobar igrač, ali nije sad neki game changer. Kalinić je vrhunska trojka, prezahvalan igrač za svaku ekipu, ali nije više u prajmu. Petrušev je mnogo bolji igrač nego što su ga cenili u Olimpijakosu, momak je izuzetno ofanzivno nadaren, a ima još prostora za napredak. Škart niko od njih nije svakako. Pa ni Džon Braun. 

Lepo posložena ekipa, uz rupu na jedinici. Bilo šta drugo umesto kamenka bi podiglo plafon ekipe. 

• Like 1

3 minutes ago, Cavani said:

Ne kazem da su igracki skartovi, imaju i dalje sta da ponude. Mozda je izasli iz prajma bolji izraz. Od JB3 recimo nisam video igru iznad obruca kao nekad, ide vise na neka polaganja pod samim kosem, na hasl. Kenan je toplo hladno, Kalina je imao period bas ocajne igre, protiv KKP je na momente delovao pijan. Sve u skladu sa krstenicom, ali za nas su ekstra.

Ma ok, Brown je tu najveći upitnik, meni je totalno nejasno zašto ste ga angažovali. Ostali navedeni su došli u KKCZ sa određenom reputacijom i statistikom iz prošle sezone, ali jasno je da se ta statistika uglavnom ne preslika egzaktno (sem ako nije igrač top tier kvaliteta ili stvarno škart).

Stvari nisu crno-bele (pun intended) :classic_smile:

35 minutes ago, Cavani said:

I sta se desilo, nisu mogli da ispariraju finansijskoj ponudi Zvezde?

Da su hteli lagano bi ga zadrzali, imaju jos pojacan budzet ove sezone i jedan od najglomaznijih rostera.

Šta god, nebitno je, možda je dužina ugovora u pitanju. Igrači u godinama će radije prihvatiti manju cifru na 2 godine, nego nešto veće pare odmah, a na leto opet pregovori. Poenta je da tu nema govora o škartiranju i sličnim glupostima.  Kad vidim i komentare navijača Olimpijakosa, uglavnom teško razočarenje idejom da odustane od pregovara sa Kenanom, a da se dovede Dorsi.

Osim toga, ne znam na osnovu čega misliš da CZ tu ne može da isparira? Ne može naravno ugovorima tipa Vezenkov ili Furnije, ali većina ostalih je na oko 1m i ispod. Evo prva stranica na koju sam naleteo je da je imao 840k u Olimpijakosu prošle godine. 

Mislim da malo nismo fer prema Dobriću. Daleko je on od lošeg igrača, videli smo to pre samo pola godine na OI. 

Ne bih ga menjao za Lakića / Nakića / Bošnjakovića samo zbog godina, ali da imamo rupu na toj poziciji rado bih ga gledao kod nas. 

Sfero uz sve kvalitete nekim igračima prosto nije našao pravu ulogu, pre svega Rokasu pa i njemu. Možda i Kodiju. 

• Like 3

1 minute ago, realno *w said:

Šta god, nebitno je, možda je dužina ugovora u pitanju. Igrači u godinama će radije prihvatiti manju cifru na 2 godine, nego nešto veće pare odmah, a na leto opet pregovori. Poenta je da tu nema govora o škartiranju i sličnim glupostima.  Kad vidim i komentare navijača Olimpijakosa, uglavnom teško razočarenje idejom da odustane od pregovara sa Kenanom, a da se dovede Dorsi.

Osim toga, ne znam na osnovu čega misliš da CZ tu ne može da isparira? Ne može naravno ugovorima tipa Vezenkov ili Furnije, ali većina ostalih je na oko 1m i ispod. Evo prva stranica na koju sam naleteo je da je imao 840k u Olimpijakosu prošle godine. 

Moguce da je imao 840k u Oliju, NWG i Walkup valjda imaju slicno, a da smo mu mi ponudili milionce ili nesto preko.  

Poenta je da je Oli prelako mogao da ga zadrzi da je stvarno hteo, procenili su da se ne vredi cimati za igraca od 33 godine i kladili se na druge, doveli Dorsija, Vildozu i Furnija a mi profitirali. Svakako pored njih ne bi imao prostora.

Dosao je kod nas i zbog faktora Sfera koji je inisistirao na njemu.

1 hour ago, Charles De Ketelaere said:

Rekoh najkorisniji plejmejker, posle sam priznao da sam to izvukao iz glave, bio je najbolji asistent. Svakako najbolje PG rešenje posle Lorenza koji je otišao u PAO. 

Revidirao sam jako stav o tebi i nacinu na koji diskutujes, ali si ocigledno i dalje sklon kenjdrik proseravanju...

Forica, ajde cu upadnem da iznesem stav, tj podmetanje, koji ce da bude predsatavljeno u formatu da je egzaktan, ima nekakav validan proof (neki stats/analytics, metrika...)... a zapravo je iz glave, i nema veze sa bilocime, osim sa tvojom agendom.

Ali igras na uvo da niko nece da ti proveri validnost toga, da ce da proguras logicku manipulaciju. U svakom sucaju nista te ne kosta da probas. Mozes uvek da kazes "aha, dobro mislio sam da je ovo jer ovo, zbog onoga".

20 minutes ago, Marvin said:

Ova tema kao Karleuša i student Ćaci kad se na Informeru žale ko je veća žrtva :kece:

Ne vidim tako, bar ne iz mog ugla.

Meni prvom ne bi palo na pamet da tvrdim kako je Alba otkačila Brauna kao škart, ili Virtus Ifea, iako su obojica imali slabije sezone, nego Kenan u timu koji je igrao finale EL. 

• Like 2

1 minute ago, BattleBender said:

Revidirao sam jako stav o tebi i nacinu na koji diskutujes, ali si ocigledno i dalje sklon kenjdrik proseravanju...

Forica, ajde cu upadnem da iznesem stav, tj podmetanje, koji ce da bude predsatavljeno u formatu da je egzaktan, ima nekakav validan proof (neki stats/analytics, metrika...)... a zapravo je iz glave, i nema veze sa bilocime, osim sa tvojom agendom.

Ali igras na uvo da niko nece da ti proveri validnost toga, da ce da proguras logicku manipulaciju. U svakom sucaju nista te ne kosta da probas. Mozes uvek da kazes "aha, dobro mislio sam da je ovo jer ovo, zbog onoga".

2 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Dižem ruke da sam iz glave ispalio najkorisniji plejmejker - bio je najbolji asistent EL prošle sezone i imao breakout sezonu što sam napisao. Naravno da ima boljih plejmejkera, ali ih nema mnogo koji su odigrali bolju sezonu od CMM-a prošle sezone. Oni koji jesu su Sloukas, Campazzo, Lorenzo i verovatno James, a samo jedan od njih je bio dostupan letos i otišao šampionu u krila.

Ne znam, možda da izdelim felacio po temi da se operem za etiketu najkorisniji plejmejker. Ako ćeš na osnovu toga da izvučeš zaključak da se proseravam i podmećem u svrsi agendovanja, da igram da kartu da ljude mrzi da proveri... well, can't argue with that. Sad bih ti ja predložio da razmisliš zašto je ovo prvi put da si me uhvatio u logičkim manipulacijama, ali ti ćeš reći zato što nisi proveravao...

• Thanks 1

18 minutes ago, Marvin said:

Mislim da malo nismo fer prema Dobriću. Daleko je on od lošeg igrača, videli smo to pre samo pola godine na OI. 

Ne bih ga menjao za Lakića / Nakića / Bošnjakovića samo zbog godina, ali da imamo rupu na toj poziciji rado bih ga gledao kod nas. 

Sfero uz sve kvalitete nekim igračima prosto nije našao pravu ulogu, pre svega Rokasu pa i njemu. Možda i Kodiju. 

Nebo i zemlja je ono sto Dobric moze sad i sta je mogao na OI. Sta se tu desilo, jbmlg...
Ali ovo sad je bas katastrofa. I to nije stvar nekakvog samopoudanja, ne ide ga sut itd...
Osukljao se (sto bi neki rekli), nista ne moze da uradi. Svako njegovo pustanje lopte na parket, bez da se odmah ne izgubi lopta je uspeh. Busan u odbrani, skidaju mu lopte sa glave na skoku, u napadu nema svezine/brzine/cega vec ni za ulaz, ni za kontru, ni za cut, ni za OR. Sve to sto je donosio je to sad minimalizovano.

Ok, verujem da ce da se digne sa formom do kraja sezone. Barem nekih 30%, ali ovo sto je sad... pre bih uzeo Lazarevica.
Bas je uzasan. Ne da nije EL nivo, nego nije igrac da pravi neki doprinos i u ABA ligi..

3 minutes ago, realno *w said:

Ne vidim tako, bar ne iz mog ugla.

Meni prvom ne bi palo na pamet da tvrdim kako je Alba otkačila Brauna kao škart, ili Virtus Ifea, iako su obojica imali slabije sezone, nego Kenan u timu koji je igrao finale EL. 

Nisu iste situacije, prvo zbog godina igraca, a zatim zbog velicine timova. 

KKP je svakako upgrade u karijeri u odnosu na Albu pa i na Virtus, Zvezda u odnosu na Oli nije. Kenan je i pricao da nije zadovoljan odnosom Olija prema njemu. Evo uopstalom link gde Kenan kaze kako Oli nije hteo da ga zadrzi.

https://www.maxbetsport.rs/ajzea-kenan-crvena-zvezda-intervju-526536/

• Like 1

5 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Ne znam, možda da izdelim felacio po temi da se operem za etiketu najkorisniji plejmejker. Ako ćeš na osnovu toga da izvučeš zaključak da se proseravam i podmećem u svrsi agendovanja, da igram da kartu da ljude mrzi da proveri... well, can't argue with that. Sad bih ti ja predložio da razmisliš zašto je ovo prvi put da si me uhvatio u logičkim manipulacijama, ali ti ćeš reći zato što nisi proveravao...

Lepo sam ti rekao, znatno si promenio kulturu diskutovanja, i mnogo cesto si konstruktivan u diskusijama.
Ali ovo je bilo buljaski, i to dobro znas.

Uzeo si premisu, ne odlucujuce bitan stats (da je prosle god imao nekakav record za asistencije) i izhiperbolisao je praveci ga u "najkorisnijeg plejmejkera".
A to nisi ni uradio u ocigledno sprdackom maniru, gde kad se pusti hiperbola for the sake of the argument, ne pravis na budalu sagovornika, i ne farbas ga, nego je svestaan i sam da je ta hiperbola tu for the sake of the argument/story.

Edited by BattleBender

Just now, BattleBender said:

Lepo sam ti rekao, znatno si promenio kulturu diskutovanja, i mnogo cesto si konstruktivan u diskusijama.
Ali ovo je bilo buljaski, i to dobro znas.

Uzeo si premisu, ne odlucujuce bitan stats (da je prosle god imao nekakav record za asistencije) i izhiperbolisao je praveci ga u "najkorisnijeg plejmejkera".
A to nisi ni uradio u ocigledno sprdackom maniru, gde kad se pusti hiperbola for the sake of the argument, ne pravis na budalu sagovornika, i ne farbas ga, nego je svestaan i sam da je ta hiperbola tu for the sake of the argument.

Vidiš, buljaški je da asjumuješ da sam uzeo neki rekord za asistencije koji je postavio na jednoj utakmici, a ne da je najbolji asistent takmičenja prošle sezone, što sam zapravo napisao. 

Ili je možda previd? Ne znam, izgleda da se agendaši & podmeće na sve strane. 

Najkorisniji plejmejker - valjda ti je jasno da sam ovo izvukao iz glave verujući da je bio baš to - najkorisniji igrač na toj poziciji. Očigledno nisam proverio stats već se vodio nekim utiskom da je tako bilo. 

Možda sam se osilio u agendašenju pa metnem i lako proverive stvari, APP. 

• Like 1

1 hour ago, DameTime said:

Ma ok, Brown je tu najveći upitnik, meni je totalno nejasno zašto ste ga angažovali.

Mozda u trenutku dovodjenja nije bilo idealno resenje za Zvezdu, ali obzirom da se odmah nakon sto je on zaigrao Daum povredio i nece ga biti jos bar mesec dana ispalo je da se doveo u pravom trenutku. Tesko da bi Zvezda izdrzala ovakav ritam samo sa Dedom na 4 uz pomoc Kaline koji je istrosen maksimalno u prvom delu sezone. Iako na oko to ne izgleda lepo, Braun moze da iznese 15ak minuta bez da bude stetan po ekipu, a to je u ovako koncipiranoj ekipi kkcz dosta znaci.

• Like 1

3 hours ago, Cavani said:

To se slazem, samo ne verujem da bi Zeljko birao pleja bez suta.

Ovako na prvu ne mogu da se setim da je imao takvog u trenerskoj karijeri.

U pravu si. Nikad u Željkovom KKP Mekintajer nije bio na radaru. To sam čuo iz pouzdanih izvora.

3 hours ago, Princeton said:

Kad ustaješ sa parketa, podižeš jednu nogu, pa drugu tj. Praviš dva koraka poslije kojih nije dozvoljen dribling - Sviraju se koraci. 

Mislim da su ovo trebali biti koraci, ali da su sudije zbog trenutka situacije procijenili da Sloukas nije uspostavio kontrolu nad loptom tokom ustajanja (tj. Pravljenja dva koraka).

OK. Ima logike ali valjda većina igrača to zna pa krene da tapka loptu pre ustajanja u skladu sa ovim što je @Sharp okačio. Slukas je upravo to uradio tako da nisu koraci. Ostaje pitanje koje je @Kooineeperk postavio - šta se računa kao trenutak ustajanja i tu zavisi dosta od sudijske procene.

1 hour ago, Charles De Ketelaere said:

Ko radi bolji posao je neko drugo pitanje, po meni je teško napraviti neku poštenu ocenu tu, ima još trenera (Jasikevičius) koji su se prilagodili na neke hendikepe i promašaje koji zaslužuju shout out. Ali teško da su Bayern i Zvezda relativno slični timovi.

Pre početka sezone Zvezda je po kladionicama bila 10.-11. favorit (kako gde), a Bajern 12.-13. Za mene su to prilično uporedivi timovi, nije da su jedni bili 5., a drugi 14., pa da kažemo nebo i zemlja.

Od tada su Zvezdu pojačali Petrušev i Braun (odigrali zbirno 26 utakmica), a povređen je bio najbolji i najvažniji igrač Bolomboj (propustio 11 utakmica). Ako je to tas koji preteže drastično u korist Zvezde - sve ok, ali za mene nije.

Neko je pominjao Brankovića i Herisa kao bitne uloge u Bajernu. Njih komotno možemo da uporedimo sa Mitrom i Plavšom, jer su momci odigrali po 16 utakmica, sa po 8min u proseku. Nikakav bitan faktor. Na visokim pozicijama cele sezone peglaju Buker i Vojtman po 26 i 25min, i super im ide.

Ne umanjujem uspeh Bajerna i Herberta, ima igru i rezultate iznad realnog kvaliteta tima i prognozirane pozicije. Ali ih ima i Sferopulos.

Druga priča je Spliter, on stvarno ima no name tim i gura drugačiji basket od svih, i on i Pariz za sada zaslužuju pohvale i pre Zvezde i pre Bajerna, tj. njihovih trenera.