Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

3 hours ago, СтелаРоса said:

Guru tako i nas Zvezdase unistava na nasoj temi. Jeste bolno, al jbg, trudis se da ignorises.

Nije bolno, samo je pokvareno.

Mada manje pokvareno od tvoje radosti što će igrači Partizana biti blizu terena u trećoj utakmici finala ABA pretprošle sezone. Kako je taj post i pored riporta prošao, ostaje misterija.

• Ha-ha 1

Kakav high risk, ovo je baš primer low risk - high reward, Poku nije dobio ulogu nosioca da guli 25min, nego rotacijskog igrača, što je i normalno. 

Niko nije ni pokušao da ga poredi sa Nanom i Vokerom, ne znam baš šta si time htela da kažeš.

Ali, možemo npr. da ga uporedimo sa njegovim ispisnikom, Teom Maledonom. Imali su bukvalno identičan put i identičnu ulogu (svako na svojoj poziciji, naravno). Ista generacija, iste godine draftovani (Poku 17., Maledon 35.), u isto vreme otišli u NBA, u isti klub, odigrali skoro isti broj utakmica, sa istom minutažom i istim učinkom. I iste god se vratili iz NBA u svoju zemlju. Kao sijamski blizanci.

Ne znam da li su i za njega ti mnogi stručnjaci rekli da je izgubljen slučaj? I ako nisu - šta ga je to toliko odvajalo od Pokua?

Al', jbg, dohvatio ga čarobnjak Pupe i za mesec dana opravio u najboljeg pleja EL, koji je sad potpisao za Real.

A Poku, sa istom karijerom, je high risk i ako nešto uradi u Evropi - to ga je Željko iskopao i napravio na igrača. A ako ne uradi - ko ga hebe, dobio je šansu, što nije iskoristio.

Edited by MarioKempes
  • Like 6
  • Thanks 3

29 minutes ago, СтелаРоса said:

Ja bih dodao i da je uradio ono sto je manje vise svakog leta radio, a to je da je potpisao ono najtalentovanije od srpskih igraca sto se moze naci dostupno na trzistu. Kad vec "mora" biti srpskih igraca u timu, onda je svakako Pokusevski bio jedan od boljih izbora ovog leta. 

Ma da, ako je Pokuševski dostupan, no brainer je da se pokupi.

17 minutes ago, MarioKempes said:

Kakav high risk, ovo je baš primer low risk - high reward, Poku nije dobio ulogu nosioca da guli 25min, nego rotacijskog igrača, što je i normalno. 

U mojoj glavi Poku uopšte nije high risk, samo na osnovu raspoloženja mnogih grobara letos, a što da ne i Zvezdaša, bi se potpis mogao i tako okarakterisati. 

Niko nije ni pokušao da ga poredi sa Nanom i Vokerom, ne znam baš šta si time htela da kažeš.

Pa Nunn & LW4 su primeri igrača koji dolaze iz NBA ali koji, za razliku od Pokuševskog, mogu da pomognu u win now. Kako si predstavio Pokuševskog u poslednjih par upisa, on je NBA iskusnjara koja bez problema može da bude startna četvorka plej of EL ekipe? 

Videli smo da na terenu baš nije tako, bar još uvek.

A Poku, sa istom karijerom, je high risk i ako nešto uradi u Evropi - to ga je Željko iskopao i napravio na igrača. A ako ne uradi - ko ga hebe, dobio je šansu, što nije iskoristio.

Ovo niko ne tvrdi. Postoji li nešto između trener ga napravio sam se napravio, kao npr. saradnja? 

Nije ga on iskopao, a svakako da kao trener treba da mu pomogne da postane najbolja verzija sebe. To je još jedno opšte mesto, koje važi za svakog trenera i svakog igrača, bilo gde.

Edited by DameTime
  • Like 1

Poređenje Pokua sa bilo kojim "klasičnim" ispisnikom je niđe veze. Igrač specifične građe i umeća sa kojim mora da se mnogo radi i da mu se nađe odgovarajuća pozicija. Pa i tad je upitno šta ćeš i koliko dobiti. Željko ga po meni pametno i pravilno dozira a svako ko traži veću ulogu za njega sada ili ne gleda utakmice KKP ili ne želi dobro klubu ili oboje.

Mnogo je lakše (iako nije lako kao ni za bilo kog drugog igrača) uklopiti nekog klasičnog pleja ili beka koji nije prošao u NBA jer ih tamo ima milion jakih, brzih, spretnih, sa šutem.

• Like 7

16 minutes ago, DameTime said:

Ma da, ako je Pokuševski dostupan, no brainer je da se pokupi.

U mojoj glavi Poku uopšte nije high risk, samo na osnovu raspoloženja mnogih grobara letos, a što da ne i Zvezdaša, bi se potpis mogao i tako okarakterisati. 

Pa Nunn & LW4 su primeri igrača koji dolaze iz NBA ali koji, za razliku od Pokuševskog, mogu da pomognu u win now. Kako si predstavio Pokuševskog u poslednjih par upisa, on je NBA iskusnjara koja bez problema može da bude startna četvorka plej of EL ekipe? 

Videli smo da na terenu baš nije tako, bar još uvek.

Ovo niko ne tvrdi. Postoji li nešto između trener ga napravio sam se napravio, kao npr. saradnja? 

Nije ga on iskopao, a svakako da kao trener treba da mu pomogne da postane najbolja verzija sebe. To je još jedno opšte mesto, koje važi za svakog trenera i svakog igrača, bilo gde.

To, drago mi je da se slažemo da nije high risk:)

Pusti raspoloženje grobarske mase (isto važi i za cigansku), oni se ljuljaju kako vetar duva. Do pre 2 nedelje su se lili heltolitri suza i proklinjao Željko što je upropastio sezonu nedovođenjem odlične četvorke. Bilo je desetine takvih upisa.

Danas, posle tri pobede za redom, bukvalno niko ne pominje nedostajuću četvorku. A onima (nekima) koji su najviše plakali malo je što se dobija redom i grabi ka vrhu, nego daj da budemo i razvojni klub za mlade igrače. Ne ide...

Naravno da nije iskusnjara, ali je potencijal kog itekako vredi forsirati i imati očekivanja, nije običan omladinac.

Ne tvrdi niko da ga je Željko napravio, još je i rano, nego sam karikirao generalni stav (i kod Zvezdaša i kod Partizanovaca), ako igrač posle nas napravi karijeru - mi smo ga stvorili, a ako fula - ko ga hebe, dobio je šansu, nije iskoristio. A uvek je simbioza, i kod uspeha inkod neuspeha, i tako i treba predstavljati.

• Like 1

2 minutes ago, Barkley#34 said:

Netačno.

Bukvalno je ovde u značenju figurativno. :classic_smile:

P.S. pratim pažljivo šta pišete i toplo mi je oko srca zbog ovog Pokukonsenzusa u nastajanju.

Edited by Smrtokapa

6 minutes ago, MarioKempes said:

Danas, posle tri pobede za redom, bukvalno niko ne pominje nedostajuću četvorku. A onima (nekima) koji su najviše plakali malo je što se dobija redom i grabi ka vrhu, nego daj da budemo i razvojni klub za mlade igrače. Ne ide...

Spreman je @Papanikolesku da zakuka ponovo kao sinja kukavica (jel sinji kukavac politički korektno?:D) na tu temu, samo ako se izgubi derbi 😁

A stara navijačka boljka, ako možemo nekako i da budemo sirotilja i da se plasiramo na F4, i da imamo top roster i da razvijamo juniore...

Barkli, karikiram ovo 😁

• Like 1

20 minutes ago, Barkley#34 said:

Šta očekujete, da će se na kraju svakog posta ponoviti da Kartaginu treba razoriti a četvorku dovesti?

Jbg, vidi se da ne čitaš sveti topik i ne zameram ti. 

Kako misliš da se ostvari ako ne ponoviš u svakom postu?! Možeš slobodno da kombinuješ i više želja. Jasno je da je to najučinkovitiji način da želja postane java.

• Ha-ha 5

1 hour ago, MarioKempes said:

Ali, možemo npr. da ga uporedimo sa njegovim ispisnikom, Teom Maledonom. Imali su bukvalno identičan put i identičnu ulogu (svako na svojoj poziciji, naravno). Ista generacija, iste godine draftovani (Poku 17., Maledon 35.), u isto vreme otišli u NBA, u isti klub, odigrali skoro isti broj utakmica, sa istom minutažom i istim učinkom. I iste god se vratili iz NBA u svoju zemlju. Kao sijamski blizanci.

Ne znam da li su i za njega ti mnogi stručnjaci rekli da je izgubljen slučaj? I ako nisu - šta ga je to toliko odvajalo od Pokua?

Al', jbg, dohvatio ga čarobnjak Pupe i za mesec dana opravio u najboljeg pleja EL, koji je sad potpisao za Real.

Odlicno poredjenje Pokua i Maledona, ima smisla, vidi se da se prati dosta NBA. 

Liga koja ima mali milion boljih Maledonova i u kojoj je beku u danasnjoj kosarci 100x teze da uspe naspram lika koji ima brutalne fizikalije i trenutke umeca ali za kog ni najbolji tim za razvoj igraca u NBA nije mogao da nadje ni ulogu ni pravu poziciju i koji je onda dosao na pripreme reprezentacije i pre njega je vodjen povredjeni Davidovac a na svakoj pripremnoj utakmici je okarakterisan kao ubedljivo najgori. 

• Like 2

52 minutes ago, Barkley#34 said:

Poređenje Pokua sa bilo kojim "klasičnim" ispisnikom je niđe veze. Igrač specifične građe i umeća sa kojim mora da se mnogo radi i da mu se nađe odgovarajuća pozicija. Pa i tad je upitno šta ćeš i koliko dobiti. Željko ga po meni pametno i pravilno dozira a svako ko traži veću ulogu za njega sada ili ne gleda utakmice KKP ili ne želi dobro klubu ili oboje.

Mnogo je lakše (iako nije lako kao ni za bilo kog drugog igrača) uklopiti nekog klasičnog pleja ili beka koji nije prošao u NBA jer ih tamo ima milion jakih, brzih, spretnih, sa šutem.

Poredjenje Pokua i Maledona ima veze koliko i poredjenje Kostica i Bosnjakovica, posto se Bosnjakovic pominje kao pozitivan a Kostic kao negativan primer, iako nisu fizicki isti. Jedan je skoro potpuno formiran a drugi je jos uvek decacic.

49 minutes ago, Barkley#34 said:

Netačno.

U pravu si da nije bukvalno tačno. Od srede uveče kad ste dobili tu treću koju sam pomenuo ispisano je 6 strana na Partizanovoj temi i jedan čovek je u jednom postu pomenuo da i dalje želi doselekciju.

Nije to ni bitno, ionako je ta rečenica bila deo odgovora Dami, u smislu figurativnog poređenja.

Petrušev išao na Letnju ligu u pokušaju da se izbori za kakav bilo ugovor u NBA i nije u tome uspeo, posle toga došao na pripreme reprezentacije pred Eurobasket na koji nije poveden čak ni pre Marka Jagodića Kuridže, a onda kod Šefa stanice dobio šansu kakvu je mogao samo da sanja i odigrao ovakvu sezonu u EL:

Petru-ev.png

Dovedemo mladog domaćeg igrača koga niko neće i od njega napravimo legitimnog EL igrača i standardnog reprezentativca... Tipična Zvezda i Duško Ivanović.

• Like 4
  • Love 2
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1

52 minutes ago, Cavani said:

Poredjenje Pokua i Maledona ima veze koliko i poredjenje Kostica i Bosnjakovica, posto se Bosnjakovic pominje kao pozitivan a Kostic kao negativan primer, iako nisu fizicki isti. Jedan je skoro potpuno formiran a drugi je jos uvek decacic.

Kostić je spomenut za sledeću sezonu, kada će imati 19 godina. Ja ne znam kad dečačić postaje momak, i sa koliko to godina treba da dobije šansu u seniorima na abaligaškom nivou ako ga već nazivamo talentom? 

Jbt oko cega se ovde povede rasprava...

oko toga da li Zeljko pravi igrace ili ne, lepo kazes u pravu ste, uvek je imao najskuplje ima ih i sada i to je to. Nebitno je sta drugi kazu, necete ih ubediti i to je to..

ne razumem toliku mrznju prema coveku od strane svih cigana, mladih starih, obrazovanih, neobrazovanih, ultrasa i simpatizera..

"Postujem ja Zeljka, ali ...... "

I onda se ulazi u besmislene rasprave, izvlace se primeri iz naftalina, poredi se neuporedivo, javljaju se svi, da bi se dokazalo sta? Necete nas ubediti, a posto necete ni da prestaneteX lakse reci jeste u pravu si, nego habati telefon/tastaturu

• Love 1

12 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Jbt oko cega se ovde povede rasprava...

Šta fali ovoj raspravi?

Red zezanja, red pomalo pedanterijskog definisanja pojmova i red pohvala na račun Pokuševskog i njegovog angažovanja.

• Like 1

KP, what do you think about big roles in Partizan like Arijan Lakić, Koprivica and Bošnjaković? Do you agree with famous Lithuanian podcasters that Željko is truly magician who raises anonimous players into big stars in Euroleague?! 

KP:

spacer.png

• Ha-ha 5