Guru Posted yesterday at 03:35 PM Share Posted yesterday at 03:35 PM 1 minute ago, Magia said: Pogledaj poslednju cetvrtinu poslednje utakmice, mozda ti bude jasnije. Mislio sam da postoji malo veći uzorak od poslednje četvrtine poslednje utakmice, pošto je ipak kraj januara... 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magia Posted yesterday at 03:44 PM Share Posted yesterday at 03:44 PM (edited) 11 minutes ago, Guru said: Mislio sam da postoji malo veći uzorak od poslednje četvrtine poslednje utakmice, pošto je ipak kraj januara... Pa ima, ali da se ne vracamo u proslost, pitas nesto a odgovor mozes naci vec u poslednjoj utakmici 😉 A da ne pricam sto nisu rekli to sto si ti napisao ali jbg razumem da se prica o Zeljku pa mora da se pljuje 😉 Edited yesterday at 03:47 PM by Magia 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 03:44 PM Share Posted yesterday at 03:44 PM Suština je da obojica nemaju mnogo iskustva igranja na najvišem nivou kad je u pitanju evropska košarka. Poku je imao poverenje trenera da odigra skoro celu poslednju četvrtinu (mada je tek tad i ušao u igru prvi put), a Arijanov uzorak je rekla bih i malo širi od tog jednog kvotera. Svakako je za obojicu bitno da koriste svaki minut na terenu, pa će i taj uzorak postajati sve veći i veći. Realno je da su imali veliki impakt u utakmici koja je bila rezultatski neizvesna, a vrlo važna za tim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted yesterday at 03:59 PM Share Posted yesterday at 03:59 PM (edited) Poku nema EL iskustva ali ne može se nikako reći da je nepoznat, ne verujem da su na njega mislili. Nakić, Lakić, Bošnjaković da. Edit: konkretno su Lakića guglali. Edited yesterday at 04:03 PM by Smrtokapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guru Posted yesterday at 04:54 PM Share Posted yesterday at 04:54 PM 58 minutes ago, Smrtokapa said: Ne kažu Litvanci "mladi" nego "nepoznati". E sad, "prave razliku" je rastegljiv pojam, realno su pomoćno osoblje koje za sada solidno šljaka. To konkretno ne kažu Litvanci, nego: Inače 90% minuta u EL su odigrali Karlik, Sterling, Tajrik, Bonga, Lundberg, Dejvis, Nilikina, Vanja, Vašington i Majk i još 5% Pokuševski koji iza sebe ima 150+ utakmica u NBA sa 20 mpg... Al' tu je 25-ogodišnji Lakić sa ukupno 42 minuta u EL, ili što bi rekli Litvanci: Quote Again, Zeljko Obradovic thing... Bringing some local players that we were not aware of and making them make difference in the games that matter. I'm like, typical Partizan and Zeljko Obradovic. Jašta, ovo je tako tipično za Partizan i Željka Obradovića, takoreći trademark u poslednje četiri sezone. 15 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted yesterday at 05:17 PM Share Posted yesterday at 05:17 PM (edited) 1 hour ago, Guru said: Nisam u toku, koji su to mladi domaći igrači koji u Partizanu prave razliku? U pravu si. Samo ne kapiram potrebu da se to napiše. Ja na primer ne bih nikad, bio bih u fazonu "neka se zaluđuju, makar je pozitivna emocija". Posebno je jeftin ovaj argument o Pokuovoj NBA ulozi, i dokaz da je u pitanj čista patkometrija bez želje da se nešto razume. Isti su prošle sezone likovali što Tristan razbija u tank Vizardsima. Edited yesterday at 05:20 PM by MilošVB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 05:27 PM Share Posted yesterday at 05:27 PM Zato što mora da se izvadi Synergy statistika za apsolutno sve, pa čak i neku izjavu iz podcasta (za koju je jasno na šta se odnosi) ili zajebanciju na forumu (koja je takođe jasno na šta se odnosi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magia Posted yesterday at 05:28 PM Share Posted yesterday at 05:28 PM Ali argument o minutima Pokusevskom u NBA samo dokazuje Tatisanje. Kari je pre vodio povredjenog Davidovca nego njega na OI a na svakoj pripremnoj je bio najgori. Ali 150+ utakmica sa 20 mpg u NBA je dokaz koliko je on dobar igrac jelte. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pachupa Posted yesterday at 06:05 PM Share Posted yesterday at 06:05 PM Poku je bio dugo u prvoj petorci OCT i svakako da niko nije očekivao ovakav ishod s njim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted yesterday at 06:25 PM Share Posted yesterday at 06:25 PM Meni je najvece tatisanje kada b92 objavi kako Partizan daje mnogo vise sanse mladima, nego Zvezda. Pa Zvezda i nema mlade igrace ove godine. Sto se Pokusevskog tice dok je bio tinejdzer bili su hvalospevi o njemu ali za sada je to bas tanko. Mislim da ga u NBA nisu dobro razvijali to jest svodili su ga na igraca uloge, prasinara. Nadam se da ce Zoc sa njim imati vise srece nego sa Smajlagicem. Ali pre svega mora neku masu da nabaci. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 07:13 PM Share Posted yesterday at 07:13 PM Don't do it, don't do it, don't do it... Fuck, I'm gonna do it 47 minutes ago, JPM said: Meni je najvece tatisanje kada b92 objavi kako Partizan daje mnogo vise sanse mladima, nego Zvezda. Pa Zvezda i nema mlade igrace ove godine. Exactly. Spoiler Ne zanima me ovakvo poređenje između večitih, pogotovo šta piše b92, ali presmešno je ovo što si napisao 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted yesterday at 07:19 PM Share Posted yesterday at 07:19 PM Sta je presmesno? Porede nesto neuporedivo. Partizan sve da je dao minut Bosnjakovicu bilo bi mnogo vise od Zvezde. Budale. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted yesterday at 07:26 PM Share Posted yesterday at 07:26 PM Imaće Zvezda sledeće sezone priliku da promoviše Andriju Kostića u Evroligi, valja ispratiti minutažu i prilike koje i ako bude dobijao. Mali je talenat, đuska dobro u Dinamiku, ima 18 godina kao i Mitar, pa ćemo videti. Mitar je recimo standardni član rotacije KKP u ABA ligi, dok je u EL dobijao minute dok se nije povredio, i to ne u garbidžu. Verujem da će sledeće sezone, sa 19 godina, biti na 15ak minuta, ako bude sve po planu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted yesterday at 07:56 PM Share Posted yesterday at 07:56 PM Gde je uopšte granica za mladog igrača? Jesu li recimo Koprivica i Lakić mladi igrači? @Papanikolesku Da li je stvarno standardni član rotacije igrač koji od 17 mečeva ABA lige nastupi na manje od pola (8), od toga na 3 dobije manje od 5 minuta a više od toga igra samo u pobedama od minimum 27 razlike? Mislim, lepo za minutažu protiv Barse, i ne bih ništa protiv Mitra pisao, ali bode oči kad ovako pišeš i suptilno "prozivaš" Zvezdu. Želim Mitru svu sreću da postane ozbiljan igrač, sviđa mi se njegov karakter, ali ta minutaža na kašičicu ne menja suštinski ništa, njegovo vreme i minuti tek trebaju da dođu... U to ime bih bez razmišljanja pre gledao Kostića sa 19 godina bilo gde na pozajmici sa 20+ minuta nego da dobije po koji minut u svakoj petoj utakmici, pa makar to bila i EL. Kada je Partizan u pitanju, za mene su igrači poput Balše, Pokuševskog, Nakića (koje smatram mladim igračima) ti koji trebaju da dobiju ulogu i minutažu, a uz dužno poštovanje, minutaže koje oni imaju, od 12. do 15. igrača u rosteru, nisu nešto što bih ja nazvao adekvatnom šansom. Barem ne za sada... 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted yesterday at 08:10 PM Share Posted yesterday at 08:10 PM 5 minutes ago, Djirona said: @Papanikolesku Da li je stvarno standardni član rotacije igrač koji od 17 mečeva ABA lige nastupi na manje od pola (8), od toga na 3 dobije manje od 5 minuta a više od toga igra samo u pobedama od minimum 27 razlike? Mislim, lepo za minutažu protiv Barse, i ne bih ništa protiv Mitra pisao, ali bode oči kad ovako pišeš i suptilno "prozivaš" Zvezdu. Želim Mitru svu sreću da postane ozbiljan igrač, sviđa mi se njegov karakter, ali ta minutaža na kašičicu ne menja suštinski ništa, njegovo vreme i minuti tek trebaju da dođu... Vidi, kada paušalno baciš pogled na statistiku, dođeš do zaključka koji si ti izveo. A pazi sad, Mitar Bošnjaković je od 6og kola u proseku igrao 20 minuta i jače, i to u kontinuitetu, do meča protiv Budućnosti na kojem je načeo zglob, pa nakon te utakmice na treningu požalio na bol, i od tad je van stroja, počev od derbija protiv CZ u ABA ligi. Vratio se u tim u prošlom kolu protiv Spartaka u Areni. Tako da ovo što si napisao da je u 3 utakmice odigrao manje od 5 minuta, u kontekstu koji izvodiš, nije tačno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted yesterday at 08:54 PM Share Posted yesterday at 08:54 PM Kažeš od 6og kola je igrao u kontinuitetu, i to do 11og, a između bio meč sa Dubaijem gde nije bio u 12. Jer, Dubai. Paušalno ili ne, Mitar još nije dobio osetniju minutažu u ozbiljnijoj ABA utakmici, odnosno gde nije bilo razbijanja protivnika, i kad se to desi, u barem nekom kontinuitetu, onda bih razmatrao da ga nazovem standardnim članom rotacije. Ovako, povreda, loši mečapi, šta god da je razlog... Poenta je i dalje ista, a odnosi se i na Kostića - ako će da bude u rosteru da bi mogli da kažemo "dobio je po neki minut u EL", onda definitivno bolje da bude u FMP-u sa osetnijom minutažom. Druga stvar što Kostićeve brojke u Dinamiku trenutno, odnosno pre svega procenti, postavljaju pitanje da li je dorastao značajnijoj ulozi i u FMP-u. Ali to je druga tema... A ako će Mitar ovim putem da gura pa da dobije šansu kad stasa, neka je sa srećom i njemu. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Pa nije on dobijao šansu u garbidž tajmu pa da mu osporavaš utakmice jer su se završavale 20+ razlike za Partizan. Nije mogao da igra u "ozbiljnim utakmicama" jer je raspored takav da je KKP imao u nizu te ozbiljne utakmice, dok je mali bio povređen. Da, Želimiru je problem da mu Bošnjaković odigra 15/20 minuta protiv ozbiljne Cedevite, Dubaija ili Budućnosti, a nije problem da mu da 20 protiv Barse. Apsolutno je mali standardan član rotacije u ABA ligi, kada je zdrav. Naravno da će biti uspona i padova, i naravno da će ga Želimir disciplinovati, povremenim DNP, obzirom da je malom 18 godina. Gotovo svako kolo u ABA Želimir ne skine nekog od nosioca, plus problemi sa povredama koji ne prestaju, tako da je mali na ovaj ili onaj način standardan, i u 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago (edited) 2 hours ago, Djirona said: Kada je Partizan u pitanju, za mene su igrači poput Balše, Pokuševskog, Nakića (koje smatram mladim igračima) ti koji trebaju da dobiju ulogu i minutažu, a uz dužno poštovanje, minutaže koje oni imaju, od 12. do 15. igrača u rosteru, nisu nešto što bih ja nazvao adekvatnom šansom. Barem ne za sada... Pokuševski ima 13 minuta po meču u EL, to je sve samo ne minutaža 12-15 igrača u rosteru, pošto taj i ako se ogrebe za 12, ni ne ulazi. Nakić je bio duže povređen, a ogrebao se za skoro 9 minuta prosečno u 11 EL mečeva. Rotacijski igrač prošlogodišnje Igokee. Balša je dobio adekvatnu šansu, ali izgleda postoje ljudi koji iz čistih košarkaških razloga priželjkuju da igra 20+ minuta, baš se pitam zašto. Edited 22 hours ago by Charles De Ketelaere 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago (edited) 1 hour ago, Papanikolesku said: Nije mogao da igra u "ozbiljnim utakmicama" jer je raspored takav da je KKP imao u nizu te ozbiljne utakmice, dok je mali bio povređen. Da, Želimiru je problem da mu Bošnjaković odigra 15/20 minuta protiv ozbiljne Cedevite, Dubaija ili Budućnosti, a nije problem da mu da 20 protiv Barse. Apsolutno je mali standardan član rotacije u ABA ligi, kada je zdrav. Pa baci pogled na minutaže sa derbija, Cedevite, Budućnosti, Dubaija, egal meča sa Megom, skroz je druga priča tada. Ako ti misliš da bi Mitar dobio 15+ minuta a njegove starije kolege (Poku, Nakić, Balša...) u tim mečevima retko kad su dobacivale do dvocifrene minutaže, onda okej, Mitar ispada hijerarhijski iznad njih. No, sad već pričamo previše o šbbkbb situacijama, očigledno iz razloga povrede. Zato, ima taj drugi deo sezone, daće Bog da Mitar bude zdrav, pa će biti nadam se i minutaže, konstantnije. @Charles De Ketelaere Pokuševski je 11. igrač Partizana po minutaži u EL. I nisam puno promašio, zar ne? Nije problem da se ispravim, "imaju minutaže od 11. do 15. igrača u rosteru". Gledam iz ugla cele dosadašnje sezone i rostera od 15 igrača, ne iz ugla jedne utakmice i 12. igrača u tom smislu. Što se Balše tiče, prve sezone je igrao 4 min u proseku, druge 8, treće 6. Zar je to adekvatna šansa? Možda je u ABA ligi fejlovao, ali kada god sam ga gledao, nije. I generalno sam već pričao kako imam skroz okej mišljenje o Koprivici, nikakvi košarkaški razlozi pod navodnicima, pogotovo kad minutažu ispred njega dobija neko poput Kaminskog. Edited 22 hours ago by Djirona 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 4 hours ago, JPM said: Meni je najvece tatisanje kada b92 objavi kako Partizan daje mnogo vise sanse mladima, nego Zvezda. Pa Zvezda i nema mlade igrace ove godine. Petrusev je mlad igrac. Ako pricamo o Pokusevskom, Lakicu i ostalima onda moramo uzeti u obzir i Petruseva. Jer reci godinu dana je mladji od Lakica, godinu dana stariji od Pokua i Nakica, a isto godiste kao Koprivica. Dakle, svi oni su tu negde slicna generacija, s tim da je Petrusev u top 5 igraca Zvezde po minutazi i ulozi, a ostali navedeni su uglavnom sporedni igraci u Partizanu. Jedino se mali Bosnjakovic izdvaja jer je znatno mladji, ali je on odigrao svega 4 utakmice u EL (doduse imao je i povredu ako se ne varam). Meni onako sa strane deluje da je samo Pokusevskom projektovana ozbiljnija uloga ove sezone u KKP s obzirom da je na papiru druga cetvorka. U konkurenciji Majka i Bonge (koji ni nije cetvorka) on svakako ima sansu da dobije vecu ulogu i minutazu. Ovi ostali momci ne znam koliko bi igrali da je tim kompletan. Da su Vanja i Nilikina bili tu u prethodnim utakmicama cistom sumnjam da bi navijaci Partizana videli da moze i taj Lakic da bude koristan ako se upotrebi na pravi nacin. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 1 hour ago, Djirona said: @Charles De Ketelaere Pokuševski je 11. igrač Partizana po minutaži u EL. I nisam puno promašio, zar ne? Nije problem da se ispravim, "imaju minutaže od 11. do 15. igrača u rosteru". Gledam iz ugla cele dosadašnje sezone i rostera od 15 igrača, ne iz ugla jedne utakmice i 12. igrača u tom smislu. 12-15 igrač u rosteru simboliše igrače koji popunjavaju roster, implicirajući njihovu nevažnost u široj slici ekipe. Pokuševski ima 4 minuta manje od Dejvisa, minut manje od Majka, igrača koji igraju na njegovoj poziciji. To što na nižim pozicijama imamo veći broj igrača i širu rotaciju nema mnogo veze sa ulogom Pokuševskog. Ili je možda Dejvis 9. igrač Partizana, Petrušev 5. igrač Zvezde, Nedović 7.? Možda je Pokuševskijevih 20 minuta u NBA vs. Nunn-ovih 17 minuta neki giveaway koji su u EL promašili? 1 hour ago, Djirona said: Što se Balše tiče, prve sezone je igrao 4 min u proseku, druge 8, treće 6. Zar je to adekvatna šansa? Možda je u ABA ligi fejlovao, ali kada god sam ga gledao, nije. I generalno sam već pričao kako imam skroz okej mišljenje o Koprivici, nikakvi košarkaški razlozi pod navodnicima, pogotovo kad minutažu ispred njega dobija neko poput Kaminskog. Balša ove sezone odlično odrađuje ABA, u EL je imao nekoliko dobrih rola, kada god je to bio slučaj dobijao je više minuta. Protiv Pariza je njegovih 2:53 bilo vrlo štetno po tim, jednostavno nije igrač za taj ritam i utakmicu. Dečko je treći centar već treću sezonu, s tim što tek ove daje neke znake napretka, iako je i dalje flegmatičan. Pritom u EL ima baš loš tretman od sudija. Prethodne dve sezone apsolutno nije zaslužio/zavredio ni sekund više. Adekvatna šansa u samoj reči "adekvatna" govori da zavisi i od igrača. Nekome je 3 minuta puna kapa, nekome ni 20 nije dovoljno. I ne ide svaki igrač uzlaznom putanjom. Na kraju dana, neko mora da odrađuje poslove na drugačiji način. Kod vas su to Dobrić, Davidovac, Mitrović, pa se nijednom ne provlači kako su underused igrači, a imaju više iskustva nego svi ovi naši novopridošli domaći sve da ih je još 10. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 19 hours ago Author Share Posted 19 hours ago Frapantan je podatak koji su Litvanci izneli u Urbonas podcastu da je Žalgiris u prvim poluvremenima najbolji tim u evroligi a u drugim poluvremenima najgori. Neverovatno. 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drperce Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Slatkorecivi zabar zna da pripremi utakmicu, ali ne zna da se prilagodi tokom iste? I ponovo je nesto kukao na konferenciji, kakav lik 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Nista cudno, gomila trenera ima problem da se adaptira. Ovaj nas samo spusti gace kad ne ide. U tome je i najvece znanje, da dobijes tekmu kad ne ide. Radonja je tu bio majstor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Losmi17 Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Pa bas i ne. Upravo je Radonja primer odlicne pripreme ali i vrlo sporog prilagodjavanja. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts