Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Počeo dan snimkom utakmice iz Pionira, odgledaću kasnije prvo Pao - Žalgirio, a valjda stignem i treću dramu da nadoknadim.

Makabi ima baš simpatičan roster, ona serija u prvom meču protiv komšija od 0:17 u 3/4 mi je jedna od jačih nebitnih sekvenci koju sam zakačio ove sezone. Zapeglali odličnu odbranu, u napadu raznovrsno, ali na kraju ipak nemoćni da zakomplikuju finiš. Imaju dovoljno kvalitetnih igrača da u normalnim okolnostima budu neka play in ekipa, baš je nerealno ovih 5-17 što su do sinoć imali.

Sinoć ispade poprilično jednosmerna utakmica, iako se u više navrata videla ideja komšija kako da se vrate u utakmicu. Pametno su spuštali na Petruševa u 3/4, Kalinić je u par navrata improvizovao što Makabi nije dobro odbranio, jedino su one sekvence Browna bile čudne i van nekih automatizama kojim su verovatno hteli da teže. 

Mora se odati priznanje Makabiju za sinoćnju utakmicu, baš su lepo izgledali na obe strane, uopšte se ne slažem sa delom komšija kojima je sva krivica na njihovim individualnim igračima, iako je Na Parketu Frajer odigrao očajnu utakmicu, kao i Kenan mada je Makabi delovao baš spreman za one njegove kretnje i akcije za njega, nešto slično kao Partizan u prvom derbiju EL. Nešto što je meni nelogično je konstantno vrtenje igrača gde je jedino Teodosić uhvatio jači niz od 10+ minuta, gde je ispogađao dosta šuteva ali nekako je konstantno kaskao za Blattom, Dibartolomeom, Jokubaitisom, a ovima nije potrebno ko zna koliko prostora da podignu, što su i uradili u dva tri puta. 

Komšije su i dalje u dobroj poziciji, nakupilo se dosta pobeda, biće tu Alba u gostima, Virtus kući, ASVEL kući, Žalgiris kući, možda desetkovani Armani kući, Efes kući... ovo je zaista loš streč gde je i Monako lako mogao dao pobede, ali ima još dosta prilika, dosta vremena da se ponovo naređaju pobede.

• Like 2
  • Ha-ha 2

Guduric razvalio odvratni Oly ovo sto igra je stvarno doktorat svaki potez mu je  odmeren jos su Sreten Radovic i drustvo navlacili grcima 37-12 penali.Barsa no coment pobede Monako Pao Efes i Pariz izgube od Asvela Bayern ocekivano dobio one amatere iz Berlina.

Edited by Grobarcina1992
  • Like 1

Звезда енергетски јако лоше склопљен тим,пар нерационалних одлука ,нпр око плеја,бекови матори и један јако стаклен.ККП велики фаворит и било би велико изненађење да их Цзв угрози на било који начин.Цзв очигледно није способна да веже ни 2 квалитетне партије пре свега због старости и физике тима.У сваком случају биће то ревијално учешће ако се не обезбеди топ 6 ,ККП ако буде комплетан и међу топ 6 јако опасан.Цзв мора пуно озбиљније да приступи састављању тима,наравно Милану дати отпремнину јако је неозбиљан за овај ниво кошарке и лове којом располаже...

• Like 1

Još jedna blistava partija Gudure. Opet je većinu vremena igrao kao plej. Nevjerovatno kako je sazrio kod Šarasa i svaki potez mu je promišljen, što neko već napisa.

Milina ga je gledati, ali naravno ne kao u crveno bijelom dresu, što će se desiti nadam se ubrzo. 

Fener uhvatio odličnu formu opet, i uz komšije trenutno igraju najbolju košarku u evroligi.

• Like 5

Fener slična priča ko Partizan. Onda kad su žestoko oslabljeni povredama igrača, igraju najbolju košarku. Fener pre svega u napadu. Ovo im je peta uzastopna pobeda. Pucaju trojke ko Seltiksi, skoro 13 po utakmici ubacuju u ovih pet utakmica. Gudura briljira a i Žagars je sve bolji. 

• Like 1

Baš lepo igra Fener, gledam sada prvo poluvreme, još su omašili dosta otvorenih šuteva, mogli su i ranije da se odlepe. 

Veče pre prava krasotica u OAKI, wtf odluka Javora da da tehničku navijaču i isključi Atamana, još više wtf što su gledali snimak i saslušali prigovore i ostali pri odluci.

Žalgiris ispusti u dva kola Fener i PAO, protiv Olympiacosa su takođe imali dvocifrenu prednost kada su ih okrenuli u 4/4... sve to u sezoni kada su napravili istorijski preokret u Milanu, a verujem da je bilo još nekih utakmica sličnog tipa. 

3 hours ago, Don Dusko said:

Jebeni Punter je li to Thunder? 😄

Čak i kad odigra dobro u napadu on nađe način da ukanali svoju ekipu, sinoć nasuprot svakom rezonu pomaže na centru i ostavlja Leeja samog na 3, taj pogodak suštinski rešava utakmicu iako su u teoriji imali vremena da se vrate. Još kenja Metuu, koji je prosto bio na svom igraču, ja gledam i spontano počinjem u sebi da pjevam ajde Čimezi nabodi gaaaa.

2 hours ago, Chaos Is Me said:

Btw, ne znam kako neko od igrača Fenera ne nabode Šarasa. Lik non stop nešto kenja pored klupe svojim igračima, uvek na granici nervnog sloma. Prajm Dule Vujošević je za njega Dalaj Lama.

Baš sam komentarisao sinoć sa bratom, mi smo imali takvog trenera u juniorima, prosto je kontraproduktivno, takvim ponašanjem tenziju postižeš 5, 10 ili 15 dana, ali nakon nekog vremena se svi naviknu na dreku i ostaje samo to da praviš budalu od sebe.

• Like 1

Nije navijač dobio tehničku, već jedan od pomoćnika s klupe iza Atamana, vidi se na snimci kako ustaje i protestira pokazujući udaranje po ruci prije nego što je taj navijač iz prvog reda išta napravio. Nemojmo raditi priču gdje je nema. Ataman se ili pravio lud s namjerom da postigne upravo ono što je postigao ili mu sudije nisu jasno objasnile kome je i zašto išla tehnička, u što iskreno sumnjam. 

• Like 4
  • Ha-ha 1

1 hour ago, Smrtokapa said:

Jedna pohvala i sa severa Evrope za ljubičastu neznalicu :classic_smile:

Reveal hidden contents

Ovoga puta krećem rano sa jinxom za sledeće kolo, vrlo je bitno.

Again, Zeljko Obradovic thing... Bringing some local players that we were not aware of and making them make difference in the games that matter. I'm like, typical Partizan and Zeljko Obradovic.

Jaoo, gde sme ovo da kaže :lol_2:

• Love 2
  • Ha-ha 1

1 hour ago, DameTime said:

Again, Zeljko Obradovic thing... Bringing some local players that we were not aware of and making them make difference in the games that matter. I'm like, typical Partizan and Zeljko Obradovic.

Jaoo, gde sme ovo da kaže :lol_2:

zar on nema najskuplje igrace uvek na koje se dere i koji ga mrze, i ne zna da radi sa mladim igracima

• Like 3