Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Bogami, zastrašujuće je PAO na momente izgledao večeras i pored okrnjene rotacije. 

Ako Nunn i Grant nastave ovako biće "dršte gaće" za sve timove u ostatku sezone. 

Sa druge strane, imali su domaćinsko suđenje a i Partizan se propisno ispromašivao. 

Btw. malo me čudi razočarenje komšija kada kritikuju ovaj tim kako će se samo boriti za plej-in. 

Pa Partizan valjda od samog starta i jeste tim koji pripada plej-in zoni po kvalitetu na papiru, a u plejof mogu ako im se karte otvore. Mislim da su ih čak i kladionice videle na taj način. 

Tim je potpuno promenjen, ciklus je resetovan, a bez neke interne vanredne revolucije ili dobre eksterne selekcije ovom timu Partizana je i mesto na 9 ili 10 mestu... 

Jel sam ja blesv ili su samo komšije ostrašćene? 

• Like 5

Perfektni obojica, i to na minutažama 35+. 

Problematični faulovi Nunna, pruži on ruku da protivnik ustane, ali baš, baš (nepotrebno) grubi faulovi. 

3 minutes ago, SuperTraktorko said:

Pa Partizan valjda od samog starta i jeste tim koji pripada plej-in zoni po kvalitetu na papiru, a u plejof mogu ako im se karte otvore. Mislim da su ih čak i kladionice videle na taj način. 

Tim je potpuno promenjen, ciklus je resetovan, a bez neke interne vanredne revolucije ili dobre eksterne selekcije ovom timu Partizana je i mesto na 9 ili 10 mestu... 

Konstantno se kuka na nekompletan roster i selekciju pojedinih igrača. Ako je to tačno i ako tim nije kompletan i(li) ne valja, onda treba resetovati očekivanja.

No to se ne dešava, očekuju se neke pobede u gostima koje nisu realne, a kada se te pobede ne dogode (shocking!) - e onda je komentar kako je ovaj nekompletan roster skinuo gaće. 

• Like 1

Razočaravajuća igra Partizana. Ajde znalo se da ih Pao čeka kao bjesni psi nakon onog debakla u Areni, ali ipak su bili bez oba plejmejkera, prve trojke, i prvog centra. 

Očajan Partizan kad izadje iz Beograda ove sezone. 

Barsa ne može nikoga da dobije u acb ligi, ali zato druga vezana statement pobjeda u EL, i to u gostima. 

Penjeroya je odlučio da za ovu utakmicu ne koristi svoja dva glavna centra (Veseli i Hernangomez) i ta taktička minijatura je dala rezultat. 

Pojavio se Dario Brizuela i ovom utakmicom podsjetio na prošlosezonski performans kad je u Areni imao svoje veče protiv Zvezde. 

Milano i Fener, prema očekivanju, rutinski. 

Ne podnosim Atamana, ali mora mu se priznati da zna da izvuce maksimum iz svojih igraca.

Majstor je da najboljim igracima usadi samopouzdanje, stavi ih u pozicije gde se osecaju najkomfornije i da ih jase nemilice po 35+ minuta dok god mogu da stoje.

Muka mi je od one komunisticke podele minutaze gde svi moraju da se istrce podjednako.

Edited by Cavani
  • Like 12

57 minutes ago, Nate said:

Kakva doktorska plejmejkerska partija granta. Ne znam je l covek izlazio uopste iz igre. Bukvalno bez greske

Grant je bruka dobar igrac,jedan od boljih defanzivaca. Walkupa jede kao malu decu.

• Like 1

26 minutes ago, Dzo23 said:

Razočaravajuća igra Partizana. Ajde znalo se da ih Pao čeka kao bjesni psi nakon onog debakla u Areni, ali ipak su bili bez oba plejmejkera, prve trojke, i prvog centra. 

Očajan Partizan kad izadje iz Beograda ove sezone. 

Barsa ne može nikoga da dobije u acb ligi, ali zato druga vezana statement pobjeda u EL, i to u gostima. 

Penjeroya je odlučio da za ovu utakmicu ne koristi svoja dva glavna centra (Veseli i Hernangomez) i ta taktička minijatura je dala rezultat. 

Pojavio se Dario Brizuela i ovom utakmicom podsjetio na prošlosezonski performans kad je u Areni imao svoje veče protiv Zvezde. 

Milano i Fener, prema očekivanju, rutinski. 

Veseli je povredjen. Metu igra odlicno od povratka posle povrede (od meca vs Zvezde)

• Like 1

7 minutes ago, bodo said:

Iskreno ne znam šta treba da se desi da Pao ne bude učesnik F4. Po meni prvi favorit EL. Ne znam tko im može parirati kad su kompletni. 

U ovom sastavu bez Lesora dovoljno je da Nunn prestane da igra kao posednut, moze protiv njih i te kako da se igra.

U poslednjih pet utakmica ima 29 poena uz brutalne procente. Makabi 1/21 za tri veceras, ovo je bilo bas lose.

• Like 1

Just now, Cavani said:

U ovom sastavu bez Lesora dovoljno je da Nunn prestane da igra kao posednut, moze protiv njih i te kako da se igra.

U poslednjih pet utakmica ima 29 poena uz brutalne procente. Makabi 1/21 za tri veceras, ovo je bilo bas lose.

Ja sam iznio samo svoje mišljenje. A to je da su prvi favoriti. 

36 minutes ago, Cavani said:

Ne podnosim Atamana, ali mora mu se priznati da zna da izvuce maksimum iz svojih igraca.

Majstor je da najboljim igracima usadi samopouzdanje, stavi ih u pozicije gde se osecaju najkomfornije i da ih jase nemilice po 35+ minuta dok god mogu da stoje.

Muka mi je od one komunisticke podele minutaze gde svi moraju da se istrce podjednako.

Dodao bih i da perfektno zna i koga treba da jaše. Većina trenera ključeve u ruke da pogrešnima, tj. onima kojima srce hoće a dupe klokoće. Larkin i Vasa a sada Nan i Grent su igrači koji imaju ceo skillset  da jurcaju 35+ minuta i diktiraju tok meča. Mnogo zajebano to izvesti na ovoliko mečeva, zato je i Ataman tako rigidan i specifičan. 

Edited by Molina23

Nisam ispratio kakva je tacno situacija sa povredama Slukasa i Browna, ali nece moci Pao bez njih + Lesora od ranije da pobedjuje u kontinuitetu. Da, Grant i Nan su igracine, ali nisu dovoljni. Veceras su imali srece sto Partizan uopste nije bio u elementu i bio je dovoljan individualni kvalitet ove dvojice za pobedu, ali protiv jace ekipe bi to dosta teze islo.

• Like 1

Jerian je bez dileme najboji two - way igrač u EL. Nevjerovatan je zaista.

Ne bih se kladio na njih da ce ici do samog kraja s obzirom da nece biti Lesora, ali imaju nekoliko zaista klasnih igrača sa šampionskim dnk.

Centarska linija mi je tu kritična. Ne svidja mi se Jurceven, iako je odigrao odlično 2.pol. Gebrijel je sirov i taktički totalno neobučen, iako odlično trči i skače. 

Mitoglu nije ni sjenka igrača od prošle sezone. Nema Grigonisa... 

• Like 1

43 minutes ago, SuperTraktorko said:

Btw. malo me čudi razočarenje komšija kada kritikuju ovaj tim kako će se samo boriti za plej-in. 

Razočarenje uzrokovano kriminalnom igrom. Nije problem izgubiti, problem je kad igraš na ovaj način. Za 34 minuta smo primili 92 poena. Ne možeš da zagradiš koš nakon bacanja. Ne možeš da izvedeš loptu iz auta. Ne možeš da igraš odbranu. Ne možeš da skočiš. Šta možeš? Možeš da gubiš lopte na 1001 način, možeš da igraš kao da su te naterali puškom na teren.

Šta da komentarišem drugo, nego da su očajni bili. Prvo poluvreme sam dobio aritmiju na šta je ono ličilo. 

Ova ekipa trenutno ne pripada plejinu po kvalitetu. Pripada tačno tamo gde i jesu. Da bi se ušlo u doigravanje, mora nekad i da se neko pobedi van Beograda. 

Ostrašćeni možda, ali dovoljno poznajemo košarku da vidimo na šta sve ovo liči.