Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

4 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Да ли ти стварно мислиш да је Папалукас бољи кошаркаш од Ларкина?

Ovo je zackoljica, sta se gleda, dostignuca ili neka procena kvaliteta i talenta igraca? Mozda je to jedan od razloga sto ima dosta neslaganja ovde.

3 minutes ago, JPM said:

Ovo je zackoljica, sta se gleda, dostignuca ili neka procena kvaliteta i talenta igraca? Mozda je to jedan od razloga sto ima dosta neslaganja ovde.

Ја се слажем да су трофеји и признања битна ствар, али не може неко са 6.8 поена и 3.9 асистенција, 30% шута са 3 и испод 70% бацања да уђе у топ 10.

• Like 2

Just now, Bogoljub Gagic said:

Ја се слажем да су трофеји и признања битна ствар, али не може неко са 6.8 поена и 3.9 асистенција, 30% шута са 3 и испод 70% бацања да уђе у топ 10.

Na istoj smo frekvenciji po ovom pitanju.

Mislim, ako se gledaju samo trofeji onda je taj Diamantidis bolji igrac od Doncica, sto naravno veze nema sa zivotom, zar ne? Luka je bar nivo iznad. Ali ok, ovde je verovatno fokus na tome koji su igraci, aj da kazem, najuticajniji i najlegendarniji samo ako se uspeh u evroligi gleda.

За мене су најлегендарнији и најбољи кошаркаши две различите ствари, које могу бити повезане, а и не морају. Узмимо пример наших клубова где су Бранко Лазић и Пера Божић међу највећим легендама, па не верујем да би их било ко ставио у 200 најбољих кошаркаша свог клуба.

Правилну листу је и тешко направити, треба све узимати у обзир статистику, таленат, признања, трофеје, рок трајања, тако да треба поставити питање да ли Дончић уопште треба да буде на списку? Ако треба онда треба бити и високо котиран, а онда дефинитивно ту треба да се нађе и Кендрик Нан.

23 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Добро ти причаш о неким признањима, свака част.

Ta priznanja su osvojena na osnovu igara u EL, simple as that.

23 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Да ли ти стварно мислиш да је Папалукас бољи кошаркаш од Ларкина?

Potpuno različiti igrači - jedan 2 metra visoki pass-first plej sa vrhunskim IQ-om, pregledom igre i prodorom, koji ekipi donosi fleksibilnost i mogućnost da igra sa tri beka u petorci vs 180 cm visoki ultra brzi skorer i šuter... Obojica u svoje vreme elitni, donosili svojim timovima titule, da ne pominjem sada i Papalukasove partije u reprezentaciji... U teoriji idealan bekovski tandem.

14 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Naravno da može da uđe u top 10, jer je u svoje vreme bio vrhunski (verovatno i najbolji) EL plej, MVP, šampion i clutch performer. I nije sada prvi put banuo na ovakvu listu, nego ima potpuno zaslužen status legende već 15-ak godina.

• Like 4

Теодосић:
1 МВП
1 Титула
Тим деценије 2010-2020
3 Пута прва петорка
3 Пута друга петорка
11.2 / 2.3 / 4.9
51.2% / 37.2% / 87.2%

Де Коло:
1 МВП
1 МВП Ф4
1 Најбољи стрелац
2 Титуле
Тим деценије 2010-2020
3 Пута прва петорка
2 Пута друга петорка
15 / 2.3 / 3.6
54.2% / 41% / 93%

Где да сместимо ову двојицу? Вероватно нису ни присмрдети тој класи Папалукаса

• Like 2

Kad smo krenuli u smeru Teo vs Riki price, gde vam se kotira Bjelica?

Ne mislim sto se tice ove EL liste, vec kako vam se karijerno kotira u odnosu na Printezisa, Nocionija, Smodisa, Hrijapu, Garbahosu i Focisa, pa na kraju i u odnosu na Mirotu, Vezenkova i Melija (iako nisi zavrsili svoje price)?

• Like 2

4 minutes ago, Geronimo said:

Ne mislim sto se tice ove EL liste, vec kako vam se karijerno kotira u odnosu na Printezisa, Nocionija, Smodisa, Hrijapu, Garbahosu i Focisa, pa na kraju i u odnosu na Mirotu, Vezenkova i Melija (iako nisi zavrsili svoje price)?

Мислим да је бољи играч од свих побројаних изузев Миротића. Што се саме ЕЛ тиче ту га не бих ни разматрао уопште.

Ракочевић нпр као 3 пута први стрелац ЕЛ би свакако морао бити много боље котиран од 77. места.

• Like 1

30 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Теодосић:
1 МВП
1 Титула
Тим деценије 2010-2020
3 Пута прва петорка
3 Пута друга петорка
11.2 / 2.3 / 4.9
51.2% / 37.2% / 87.2%

Де Коло:
1 МВП
1 МВП Ф4
1 Најбољи стрелац
2 Титуле
Тим деценије 2010-2020
3 Пута прва петорка
2 Пута друга петорка
15 / 2.3 / 3.6
54.2% / 41% / 93%

Где да сместимо ову двојицу? Вероватно нису ни присмрдети тој класи Папалукаса

Čika Miša je nemerljiva kategorija 🤭 Kao da R9 i R10 porediš sa današnjim smrtnicima. 

Svakako je redosled vrlo škakljiv i nemoguće je izmeriti sve podjednako. Pojaviće se fazon za 4-5 godina i aj' ispočetka. Do tad će taman AI sama da preseče. 

Edited by Molina23
  • Like 1

20 minutes ago, Geronimo said:

Svi pobrojani su bili pakao dobri igrači. Ja sam recimo Smodiša baš cenio, Noćioni je peglao i u nba ozbiljan basket u bulsima, tu je i zlato sa OI. 

Svi ti što su završili karijere su u svoje vreme bili ozbiljni igrači na evropskom (evroligaškom) nivou. Meni su manje više svi bolji od Belog, ali teško ih je porediti, nijanse su. I Nemanja je bio strašan igrač, bbiq izuzetan.

Zapravo, svima im je to zajednički imenilac. 

• Like 2

Kad smo kod istorijskih četvorki, ja sam iz one Panate gotivio samo Fragiskosa Alvertisa. Onoliko telo sa tako mekom ručicom, fantazija. I redovno klač trojka ili neka pogačica. Baš igrač ispred vremena. Printezis pre Printezisa. 

• Like 3

Kad pogledas ovu listu zakljucis da je Grcka sve vreme svetska kosarkaska velesila koja trese na patku sve redom, a ono realnost je da smo mi njih u 95% slucajeva turali na istu svih ovih decenija.

Ali da, cudno da ovi Grci koji su glasali nisu glasali za svog Apolona, Alvertisa. Dajte ispravite taj previd pobogu.

• Like 2

27 minutes ago, JPM said:

Kad pogledas ovu listu zakljucis da je Grcka sve vreme svetska kosarkaska velesila koja trese na patku sve redom, a ono realnost je da smo mi njih u 95% slucajeva turali na istu svih ovih decenija

Doba u kojem su se Dijamantidis i Papalukas (i delom Spanulis) pitali poklapa se sa onih 5%.

Edited by Smrtokapa
slovo

Just now, Smrtokapa said:

Doba u kojem su se Dijamantidis i Papalukas (i delom Spanulis) pitali pokalapa se sa onih 5%.

Deo njihovih karijera da. Ali ja sam mislio na kolicinu Grka na tom spisku. Ispada da su nivo Amerikanaca jebote, a kad pogledas realno, samo Adetokumbo je dobacio do NBA, i onaj nesretni...kako se zvase, Kufos?

59 minutes ago, JPM said:

Kad pogledas ovu listu zakljucis da je Grcka sve vreme svetska kosarkaska velesila koja trese na patku sve redom, a ono realnost je da smo mi njih u 95% slucajeva turali na istu svih ovih decenija.

Ali da, cudno da ovi Grci koji su glasali nisu glasali za svog Apolona, Alvertisa. Dajte ispravite taj previd pobogu.

Košarka je timska igra. To bi bilo dovoljno, ali da dodam još po nešto. Uspeh često zavisi ne samo od ostatka petorke nego i od igrača sa klupe. I onda dolazimo do još jednog jako bitnog faktora, stručni štab na čelu sa trenerom a mislim da je opšte poznato kakva sila smo mi bili što se tiče toga.

• Like 2

4 minutes ago, Knipex said:

Košarka je timska igra. To bi bilo dovoljno, ali da dodam još po nešto. Uspeh često zavisi ne samo od ostatka petorke nego i od igrača sa klupe. I onda dolazimo do još jednog jako bitnog faktora, stručni štab na čelu sa trenerom a mislim da je opšte poznato kakva sila smo mi bili što se tiče toga.

Sve se slazem, posebno da je timska igra. A osim toga smo uvek imali i bolje igrace od Grka. I danas imamo.

• Like 4

Dobro da je Danijel Heket na listi, stvarno bi bila šteta da takav velikan izostane.

A to što je recimo Nik Kalates na mnogo boljoj poziciji od jednog Entoni Parkera mi je i dalje nerealno, kao da je čoveku jedini greh to što je u eri dominacije grčkih timova igrao za Makabi.

• Like 1

9 minutes ago, Estrella Roja said:

A to što je recimo Nik Kalates na mnogo boljoj poziciji od jednog Entoni Parkera mi je i dalje nerealno

Osim prvih pet mesta, gde su igrači koji su "ušli u legendu", na listi vlada dosta jak recency bias. Recimo već pomenutog Nikolu Vujčića su fanovi zaboravili, možda ga neki nisu ni gledali. Majk Džejms je na listi mnogo Iznad Igora Rakočevića, a u pitanju su igrači sličnog statusa, svaki u svoje vreme. Kada se za nekih desetak godina bude glasalo ponovo, Kalates nikome neće ni pasti na pamet.

• Like 8